Chemische castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Goedenavond heb een vraag heb onze hond Storm 4 weken terug voor een half jaar chemisch laten castreren om te kijken of een definitieve castratie een optie is. ik merk tot op heden niet veel van die castratie. Ze hadden gezegd dat het 2 tot 3 weken zou duren. Het enige dat ik merk is dat hij langer plast. Hij lukt nog steeds aan klas en als hij iets ruikt gaat hij er als een gek achteraan en zijn ballen worden nog niet echt kleiner. Moet ik nog wat langer geduld hebben. Ik moet zeggen dat de arts die de injectie gaf nou niet echt  erg vlot was en naar mijn idee ook niet zeker van zichzelf. Begin nu echt te twijfelen of de implataat wel geïnjecteerd is. Gaarne jullie ideeën hierover bij voorbaat dank.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Zie dat er bepaalde dingen niet goed getyped zijn. Hij likt nog steeds aan klas.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Plas van andere honden.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Bij mijn hond duurde het ook een aantal weken. Komt waarschijnlijk nog wel, maar houd er ook rekening mee dat niet ál het gedrag zal verdwijnen. (Chemische) castratie is geen wondermiddel. Het kan zijn dat hij altijd aan plas van andere honden blijft likken. Beer is chemisch gecastreerd voor een jaar nu. Het gedrag is zo goed als weg, ballen zijn helemaal gekrompen, hij plast niet overal maar plast in 1 keer wat langer. Even geduld, waarschijnlijk komt het nog!

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Kan zijn dat het even duurt voordat de hormoon remming werkt. Bepaald gedrag kan inmiddels ook automatisme zijn en dat kan dan blijven bestaan bij een (chemische) castratie. 

 

Onze reu is inmiddels 3 jaar gecastreerd en likt nog steeds aan plasjes en markeert ook nog steeds. 

honden page profiel Onze grote vriend Onze grote vriend

honden foto van Onze grote vriend

Hallo Pia, onze hond is 2 weken geleden chemisch gecastreerd. Hij piekt nu flink, ik zat hier nogal mee en heb mijn verhaal ook in een forum geplaatst. Ik kreeg als antwoord dat het tot 6 weken zeker kan duren en zelfs telt 9 weken mee. Ik ga er wel vanuit dat je dierenarts weet waar ze mee bezig was. Ze spuiten/schieten als ware een implantaat tussen de schouderbladen. Wij zagen onze dierenarts dit ook echt doen, jij niet?

Volgende forumvraag: Bezitsagressie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^