Help!! Vlooien.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Oh jee. Lola kwam net terug van de trimster, ze hebben 1 vlo gevonden bij haar. We gaan haar zo toch maar weer behandelen. Wat moet ik verder doen. Dekens en kussens op 90 graden wassen? Of is 60 voldoende?? 

 

Verder kan Sara niet tegen vectra 3d waardoor ik haar niks meer durf te geven. Kan ik haar iets anders geven tegen vlooien? Of de vectra toch een keer proberen? Ze heeft het vorig jaar 1x gehad en de dag erna liep ze niet meer....

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

In theorie kan ze m ook bij de trimster hebben opgelopen.

 

Je zou Nexgard kunnen proberen via de dierenarts.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nee dan geen vectra geven, ik zou stronghold geven, dat is alleen tegen vlooien en de meeste honden kunnen daar goed tegen.

Ik weet niet of je een dag uit huis kan, maar dan zou ik goed omgevingspray van Bayer doen, maar ja, 1 vlo maakt nog geen plaag, het kan ook zijn dat die vlo er net op is gesprongen..

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Helaas is een dag weg gaan geen optie.. Ik ben zelf aan het werk en mijn vriend is speciaal vrij voor ze omdat ik nu lange dagen draai..

 

Maar op de bank liggen gelukkig altijd moltons en dekens. Dus diekunnen zo in de was. Dan hoeft de bank niet behandeld te worden toch? Daar liggen ze nooit zonder dekens op. We hebben geen vloerkleden of wat dan ook. Net gestofzuigd en alles gedweild met dettol.. Ik heb nog nooit vlooien gehad bij mijn honden. Echt geen idee hoe of wat haha.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Helaas is een dag weg gaan geen optie.. Ik ben zelf aan het werk en mijn vriend is speciaal vrij voor ze omdat ik nu lange dagen draai..
 
Maar op de bank liggen gelukkig altijd moltons en dekens. Dus diekunnen zo in de was. Dan hoeft de bank niet behandeld te worden toch? Daar liggen ze nooit zonder dekens op. We hebben geen vloerkleden of wat dan ook. Net gestofzuigd en alles gedweild met dettol.. Ik heb nog nooit vlooien gehad bij mijn honden. Echt geen idee hoe of wat haha. "

Alles wat je kunt wassen op 60 graden doen. En verder kun je beter wat extra stofzuigen ipv dweilen.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Niet meteen in paniek raken. Hier afgelopen zomer ook een keer een vlo gevonden,  hond en kat behandeld met advantage, daarna geen vlo meer gezien.  Mandjes ingespoten met ecostyle, verder niets gedaan dan conteoleren, na een maand nog een keer gedruppeld, tot nu toe niets meer gezien. 

1 vlo kan een plaag veroorzaken, maar die ene kan ook uit de trimsalon zijn meegelift, je bent er op tijd bij.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

529286.jpg    Coogle er maar eens op, dewel vlo en tekenband, ben je bang dat je in huis vlooien hebt, gebruik dan sectolin voor de omgeving, veilig...bij de dierenwinkel te koop, anders op internet.. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Met de sectolin, hoef je je huis niet uit....het is voor de omgeving...wassen zonder wasmiddel, in de bol doe je azijn, die doe je in de wasmachien erbij en je was de kleden van de hond met azijn op 60 graden, gewoon schoonmaakazijn, is niet slecht voor je wasmachien, die wordt gelijk mooi ontkalkt. smile Dweilen kan je ook met schoonmaakazijn, de geur trekt echt snel weg, even de ramen openzetten en het is zo weg....maar als er eitjes liggen die worden gedood door de azijn.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een heisa om 1 vlo! Ik zou voor dat je je druk gaat maken, maar vandaag eens even afwachten.

Kijk bijv. om het uur op Lola's buik, liezen, staartaanzet. Als je vandaag niet meer vlooien vindt, kan die ene vlo net zo goed van de trimster komen, bijv. van eerdere cliënten. Heb je ook een kat in huis? Check deze dan ook.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Met de sectolin, hoef je je huis niet uit....het is voor de omgeving...wassen zonder wasmiddel, in de bol doe je azijn, die doe je in de wasmachien erbij en je was de kleden van de hond met azijn op 60 graden, gewoon schoonmaakazijn, is niet slecht voor je wasmachien, die wordt gelijk mooi ontkalkt.  Dweilen kan je ook met schoonmaakazijn, de geur trekt echt snel weg, even de ramen openzetten en het is zo weg....maar als er eitjes liggen die worden gedood door de azijn. "

Oh oeps. Al gewoon gewassen met wasmiddel, maar wij zijn gewaarschuwd voor schoonmaakazijn in de wasmachine, natuurazijn kan wel. Schoonmaakazijn maakt de rubbers stuk..

 

Ook al gedweild met dettol. Ik zie het ook wel.. Alleen even kijken wat ik vandaag kan kopen voor druppels of een band.. Ze had hiervoor seresto en die werkte echt slecht

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Wat een heisa om 1 vlo! Ik zou voor dat je je druk gaat maken, maar vandaag eens even afwachten.
Kijk bijv. om het uur op Lola's buik, liezen, staartaanzet. Als je vandaag niet meer vlooien vindt, kan die ene vlo net zo goed van de trimster komen, bijv. van eerdere cliënten. Heb je ook een kat in huis? Check deze dan ook. "

Een vlo kan zich wel snel uitbreiden. Mijn andere hond wordt nooit behandeld ivm allergie.. volgens de trimster moesten we alles wassen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik gebruik altijd azijn, hihi, nog nooit een probleem gehad....ik gooi geen jerrycan erin maar een bol, mijn wasmachien is al 14 jaar oud en was mijn sportkleding en spijkerbroeken altijd met azijn....

Volgende forumvraag: Frustraties in de herfst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^