Laat uw hond niet uit in een weiland!

 

Neospora

Neospora is een ééncellige parasiet.  Elke hond kan een Neospora infectie bij zich dragen, maar de hond zelf heeft hier over het algemeen vaak geen last van.  De hond scheidt dit uit via de ontlasting. Als de ontlasting terecht komt in een weide waar koeien grazen kan de koe dit binnen krijgen door dit besmette gras te eten. De infectie van de koe leidt niet tot ziekteverschijnselen, maar deze parasiet kan wel zorgen voor het afsterven van het ongeboren kalf!  Neospora is één van de belangrijkste oorzaken van verwerpen of spontane abortus bij koeien. De eitjes van Neospora zijn heel resistent. Ze kunnen zelfs een jaar overleven, ook in het voer!  Wij geven advies aan de boeren om hun eigen hond niet in de stal te laten komen of in de weilanden.

 

Ook u als hondeneigenaar wordt dan ook opgeroepen om de hond niet uit te laten in weilanden.<

 

neospora-300x157.png

 

Je weet niet voor wie dat hooi bedoeld is; kan zo maar voor koeien zijn. Vaak weet degene die dat maait dat op dat moment ook nog niet omdat ze het hooi verkopen.

 

"Ja maar.. Penny poept daar niet" Zie ik al aankomen. Misschien niet (al zie ik het bij mijn honden ook niet altijd van te voren aankomen en zijn ze al net geweest) maar zoals je zelf al zegt; Jij brengt andere mensen op het idee om ook dat weiland als losloopgebied te gebruiken. Doe dat dus gewoon niet.

 

En, heel apart vind ik... Dan sta jij dus zonder toestemming op de grond van iemand anders en verbiedt anderen daar dan ook te komen omdat Penny dat als haar terrein zou zien???

 

Er omheen is voldoende losloopgebied.. waarom moet jij dan perse op dat ene stukje dat privé-eigendom is? Dat het hek open staat is geen vrijbrief om er dan maar gebruik van te maken.