Hp's grote Frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Wat is een pammetje? 
 
Mijn klein teentje, dat solliciteert voor een grote teen nu hahaha. Echt zo lomp, maar ja. Al de 2de keer dat ik dat voorheb haha, vorige keer moest ik een wedstrijd doen dan, heb ik op mijn kousen gedaan want ik kon geen schoen verdragen hahaha "

Een oxazepam bedoelde ik. Kalmeringsmiddel.

 

Oh lastig, die kun je ook niet makkelijk tapen aan de andere. Sterkte hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ha, die link had ik niet gelegd sealed 

Tapen lukt idd niet, teenslippers it is... Moet gelukkig maar 2 januari terug aan het werk, tegen dan zal het wel beter zijn. 

En hand is rechts en ben links, dus dat valt ook mee, ook maar 1 tand in gegaan, daar heb ik ook al erger van gehad. Stomme vogels. En zetels tongue-out

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Kleine frustratie hier. 

Ook niet helemaal gegrond maar achhp-angel

 

Sinds de feestdag kom ik nu regelmatig mensen tegen op mijn laatste ronde. En ze lopen ook steeds een eind mee, terwijl ik gw even rustig wil lopen en Aedon die 200 meter wil gunnen om eventueel te poepen, plassen en snuffelen. Aan de lijn doet hij dit niet zo graag dus ideaal is als hij dan even los kan.

 

Mensen mogen daar ver natuurlijk gewoon lopen en ze houden hun hond netjes bij gelukkig

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" tapen wil u nu uwhuisgenoot tapen? Dat gaat wel ver niet? Waarom zou u dat willen dagmart "

Beetje bondage. Niets mis mee. 

honden page profiel MaxMax 3 doggies

honden foto van Max

Mijn frustratie!

Wederom wakker geblaft door de hond van de buurvrouw, deze x was het 2:41. Mijn geduld begint langzaam onder het 0 punt te dalen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" reclames zijn tegenwoordig zo leuk... not.meer reclame dan het tv programma zelf tegenwoordig en op youtube krijg je 2 reclames voor een video en meestal nog tijdens ook. en ook nog 30 seconden dat je niet kan skippen. yaaayy "

Opgelost hp-thumbsup

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Mijn frustratie is Link vanochtend! yell Net alsof hij weer aan het puberen was ofzo! Verrek zeg... Eerst braaf mee komen en dan als een speer omdraaien en weer achter de andere hond aan gaan.. Ik uiteraard excuses maken en Link zsm ophalen. Blijken ze vaker last van te hebben, was een labrador reu die gecastreerd is. Link heeft daar ook wat mee idd maar jemig wat irritant! hp-frusty

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" of addblock installeren dat is een gratis standaard extensie voor de chrome browser "

Vind dit makkelijker, hoef ik niks voor te installeren hp-shiny

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Ik kijk veel filmpjes van bepaalde mensen op youtube. Tjaa... dat ga je niet vinden om een andere website. Daar zitten die mensen niet op... "

Lol ga eerst eens kijken :D Dit is Youtube zonder al dat gezeur, iedereen is erop te vinden die ook op youtube is. En het is actueel. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Bij mijn "steekproef" filmpje stond het er inderdaad op. Zal hem eff bookmarken bedankt! "

hp-thumbsup

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

" Waarom wordt op iets afstormen meteen gelijkgesteld aan het niet onder appèl staan? Niet alle honden die op andere honden afstormen zijn ongeleide projectielen.
"

Een hond die niet luistert en niet geleid kan worden is per definitie ongeleid, oftewel een ongeleid projectiel.

 

"
En wie in zijn zondagse kleren in losloopgebied gaat wandelen, moet niet zeuren als er eens een hond tegen springt. 
"

...en door mensen zoals jij verdwijnen de losloopgebieden langzamerhand uit Nederland.

Een tijdje terug wilden mijn moeder en ik een lekkere wandeling maken bij het strand. Om daar te komen, konden we enkel door een losloopgebied. Ze werd vervolgens besprongen door een grote hond van achteren en daarna kreeg ze de schuld, want zij had een broodje in haar handen. Zij is bang voor honden, dus ze moest een heel stuk angstig wandelen voor ze eindelijk tot rust kon komen bij de zee. En dit vind jij oké? Jij vindt het acceptabel dat jouw honden mensen als mijn moeder lastigvallen? Nagels kunnen pijn doen, maar kennelijk vind jij dit ook oké? "Dan hadden ze er maar niet moeten lopen". Echt, wat een zwakzinnige mentaliteit weer.
Wie ben jij om te eisen dat wandelaars weg moeten blijven uit stukken gebieden als ze geen last willen hebben van jouw honden? Je kan geen plekken opeisen wanneer jij je honden niet onder controle hebt. Jij bent er gewoon om te zorgen dat jouw honden andere recreanten met rust laten. Kan je dat niet, dan doet de riem dat wel. Deze gebieden zijn gemaakt voor mensen. Dat honden er mogen loslopen is een luxe. 

 

"
Mensen die met een aangelijnde hond het losloop gebied in gaan en verwachten dat ik dan maar steeds mijn hond bij hou (doe ik wel overigens).
"

Toch normaal dat ze dit verwachten? Het is immers de regel in een losloopgebied dat hondeneigenaren voorkomen dat hun honden overlast veroorzaken. 

 

" Vergelijk het eens met mensen. Is het negeren van andere mensen, onder alle omstandigheden, sociaal? Volgens mij valt dat dan eerder onder asociaal, autistisch (een contact stoornis) zelfs.
 "

Ten eerste; het gaat niet om het te allen tijde negeren van andere honden. Het gaat om het kunnen negeren van andere honden. Vind jij het normaal als een mens de constante neiging heeft om elke andere persoon die hij buiten ziet te groeten, ongeacht de afstand en manier waarop? Dus als iemand die je absoluut niet kent vijftig meter verderop voorbij wandelt, vind jij het normaal als die persoon "hallo" begint te brullen en mogelijk naar je toe rent voor een knuffel? 

Overigens is het behoorlijk absurd om te stellen dat iemand asociaal of autistisch is als degene een vreemde buiten niet groet. 

 

"
Het is natuurlijk hondengedrag om contact te leggen met andere honden. Het zijn wij mensen die allerlei regeltjes op willen leggen aan de honden om ons heen. Niet begroeten, niet ontmoeten, niet snuffelen, niet rennen, niet spelen, niet stoeien en vooral niet grommen, blaffen of happen tijdens spel...
 "

De gemiddelde zwerfhond heeft, integendeel, niet de neiging om elke andere hond die binnen zijn gezichtsveld verschijnt te benaderen. Kunnen negeren en prioriteiten stellen is juist natuurlijk en potentieel zelfs levensreddend. Veel Nederlandse honden stellen een hond die ze waarnemen, ongeacht de afstand, als eerste prioriteit en rennen er direct op af. De rest, zoals de baas, boeit hen dan niet meer. Deze honden zouden aangelijnd moeten blijven, want newsflash; mijn hond is geen eerste levensbehoefte voor jouw hond, mijn hond is geen attractie voor jouw hond. 

Niemand zegt dat honden in een losloopgebied niet mogen begroeten, niet ontmoeten, niet snuffelen, niet rennen, niet spelen, niet stoeien en niet grommen, blaffen of happen tijdens spel. Dat mag, máár.... vraag eerst aan de eigenaar van de andere hond of dit contact wel gewenst is. Een simpele "doet die wat?", "mogen ze snuffelen?", kost niet meer dan een paar seconden. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

@Kekhor, ja het is normaal dat je verwacht dat als je met een aangelijnde hond komt aanlopen de ander zijn/haar hond even bij zich houd. Houd ik me overigens ook netjes aan als een van de weinige hier in de buurt.

 

Daar ging mijn frustratie echter niet helemaal over. Het punt was dat die mensen net het kleinste stukje losloop gebied dag er hier in de omgeving is uitkiezen om met hun aangelijnde, zieke,  en/of hondintolerante hond te gaan lopen.

 

Kilometers aan aanlijngebied met echt prachtige stukken erbij, terwijl ik mijn hond de kans wil geven om los te lopen op dat kleine overbevolkte stukje van nog geen 1.5 km breed word dan verziekt door mensen die daar perse willen lopen met hun aangelijnde hond terwijl er keuze te over is 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik heb een frustratie van mijn hond tongue-out het was hilarisch. 

 

We liepen in losloop gebied en ze waren lekker aan het rennen en naar andere honden aan het gaan enzo. Er komt in de verte een jong stel aan het meisje van het stel ziet mijn knappe vier tal en ze gaat door haar knieën en haar armen spreiden zich. 

 

Chewy ziet dit en denkt OMG die ken ik vast!!! Dus die rent daar echt kneiter blij super hard naar toe. Om eens even een lekker potje te vrijen en te doen. 

Maar echt op 30 cm afstand van deze mevrouw komt hij tot de conclusie dat hij deze mevrouw niet kent. 

 

En dat besef zag er echt zoo hilarisch uit. Hij maakte echt een blik van afschuw gewoon en ging zo hard op de rem dat hij half omviel. 

Hij wist niet hoe snel hij weer naar mij moest rennen en hij is de rest van de wandeling niet van mijn voet geweken tongue-out

 

Mevrouw heeft nog genoeg knuffels gehad van mijn Leiah overigens die is niet vies van vrijen met vreemden. 

 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Ik denk dat het wel een beetje per losloopgebied verschilt of je moet vragen of jouw hond met een andere hond mag snuffelen. Als ik dat bij mij in de buurt doe zou ik waarschijnlijk heel raar aangekeken worden, vaak krijg ik de kans ook niet eens omdat de andere hond dan al bij mijn hond staat.

Als de andere hond aangelijnd is snap ik het wel, maar dan doe ik het niet want ik vind dat sowieso niet echt een fijne manier van contact maken, de ene hond los en de ander vast. Als er een hond aangelijnd loopt loopt Penny ook aan de lijn of netjes naast mij (tenzij ze de aangelijnde hond goed kent, dan mag ze vaak wel gewoon begroeten)

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Mag ik vragen waar in Nederland je woont?
 
Als ik op een mooie zonnige zondagmiddag in een losloopgebied in de randstad aan iedereen moet vragen of het mag dan moet dat elke 10 meter ofzoiets. Dat is niet te doen. "

Nou ik woon ook in de randstad, en het werkt zo, begin er zelf mee en je zult versteld staan hoeveel mensen dit over nemen, zeker als je uitlegt dat niet elke hond samen los kan.

En ook al zijn er heel veel mensen die niet eens weten dat dat een ongeschreven regel is, als je het ze verteld dan zijn er gelukkig mensen die daar dan ook rekening mee gaan houden.

Ja de Randstad is geen vriendelijk volk, maar er zijn ook nog leuke mensen die wel verantwoordelijk met hun hond om gaan, maar helaas zijn er ook genoeg die overal schijt aan hebben, zeker omdat ze weten, en zelfs zeggen, mijn hond is toch sterker.

Maar soms doet een gesprek wonderen, echt, probeer het eens..

honden page profiel KyraKyra 3 doggies

honden foto van Kyra

Vandaag eigenlijk geen frustraties gehad als het gaat over de 2 doerakken hier, maar erger me nog steeds over het gebeuren in de zomervakantie:

We gingen even een dorpje verkennen, m'n keesje (de ander was er toen nog niet bij) gezellig mee, gewoon aan de lijn. Komen we langs een terrasje, waar een grote hond lag. Aan de lijn, maar het uiteinde daarvan lag gewoon achteloos op tafel.
Gevolg: hond valt Roxy ineens aan, die helemaal overstuur natuurlijk. Uiteindelijk heeft ze er gelukkig verder niets aan overgehouden, maar wel weer een nare ervaring met andere honden erbij. De eigenaren zeiden dat de hond dit eigenlijk nooit deed, alleen soms bij kleinere soortgenoten..? ;-)

Het is het ten eerste vaak gewoon slimmer om in een drukke straat de hond goed aan de lijn te houden en al helemaal als je weet dat hij/zij nog niet te vertrouwen is bij honden zoals Roxy. Ook vond ik het maar een slecht excuus natuurlijk.

M'n grootste frustratie dus eigenlijk tot nu toe :-)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Vandaag eigenlijk geen frustraties gehad als het gaat over de 2 doerakken hier, maar erger me nog steeds over het gebeuren in de zomervakantie:

We gingen even een dorpje verkennen, m'n keesje (de ander was er toen nog niet bij) gezellig mee, gewoon aan de lijn. Komen we langs een terrasje, waar een grote hond lag. Aan de lijn, maar het uiteinde daarvan lag gewoon achteloos op tafel.
Gevolg: hond valt Roxy ineens aan, die helemaal overstuur natuurlijk. Uiteindelijk heeft ze er gelukkig verder niets aan overgehouden, maar wel weer een nare ervaring met andere honden erbij. De eigenaren zeiden dat de hond dit eigenlijk nooit deed, alleen soms bij kleinere soortgenoten..?

Het is het ten eerste vaak gewoon slimmer om in een drukke straat de hond goed aan de lijn te houden en al helemaal als je weet dat hij/zij nog niet te vertrouwen is bij honden zoals Roxy. Ook vond ik het maar een slecht excuus natuurlijk.

M'n grootste frustratie dus eigenlijk tot nu toe "

Ik kan me de zomer al niet eens meer voor me halen haha

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Honden loslopen.

Nog steeds laat mijn man de hond uit door naweeen van een ziekte kan ik het helaas niet.

Loslopers in ons park waar het niet mag.

Jazz loopt aan de flex.

Honden los.

Komen naar Jazz blaffend aangerend.

Moet je niet doen bij hem,al is hij niet zo groot.

 

Nu weten een aantal mensen dit en laatst zei mijn man,als ze ons aan zien komen lijnen ze hun hond aan.

Dan denk ik fijn,deze mensen zijn er ook nog.

 

Maar ook hier en om me heen is het een grote frustratie rennende en blaffende honden die hun eigen zin doen,of alles te leuk vinden.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Mag ik vragen waar in Nederland je woont?
 
Als ik op een mooie zonnige zondagmiddag in een losloopgebied in de randstad aan iedereen moet vragen of het mag dan moet dat elke 10 meter ofzoiets. Dat is niet te doen. "

Helemaal met je eens. Hier zijn ook losloopgebieden waar je haast als haringen in een tonnetje loopt. Met iedere wandelaar dan afspraken maken is geen doen. Net als bij iedere hond in het zicht aanlijnen. Als het druk is zijn we al veel bezig met neerleggen voor passerende fietsers en mountainbikers. 

 

Ik kan me nog herinneren dat ik met beide honden even een stukje het rustigste losloopgebied in ging. Momo aan de lijn om haar zo min mogelijk te belasten. Komt er een man aan die haast panisch zijn hond aanlijnt. Die dacht dat ze vals zou kunnen zijn zei hij toen we op praatafstand waren. LOL. Meteen gezegd dat zijn hond echt wel los mocht.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

@ Kekhor, denk dat je moeder dan beter wegblijft uit een losloopgebied. Je kan er immers nooit op rekenen dat mensen, want die zijn het probleem niet de honden, allemaal gaan doen wat ze moeten doen en hun hond even bij zich houden. Het is tegenwoordig spijtig genoeg een mentaliteit van "doe maar op", dat uit zich niet enkel in het opvoeden of beter gezegd niet opvoeden van honden, maar ook idem dito wat de kinderen betreft. Ik ben er bijv. namelijk totaal niet van gediend dat een kind als gek op mijn hond afloopt, of zo gek voorbij rent dat ze omvallen en er dan niet beter op vinden om hun armen om de nek van mijn hond te slaan. Dat is mijn frustratie tegenwoordig, als er dan wat zou gebeuren heeft de hond het gedaan.

 

Mijn hond zou je moeder in ieder geval met rust laten, ze voelt meteen aan als mensen bang zijn of haar niet moeten, dan negeert ze hen straal en zijn ze onbestaand voor haar, wat heel handig is en tja, ik heb haar ook opgevoed zoals het hoort.

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

" Mag ik vragen waar in Nederland je woont?
 
Als ik op een mooie zonnige zondagmiddag in een losloopgebied in de randstad aan iedereen moet vragen of het mag dan moet dat elke 10 meter ofzoiets. Dat is niet te doen. "

In het noorden, maar verblijf vaak genoeg in de grote steden met mijn honden. En nee, nooit problemen gehad tijdens het wandelen. Ja, er zijn veel honden en toch vraag ik. Anders loop ik door of ga ik even netjes aan de kant als de ander eraan komt. Dit kost geen moeite, zeker niet vergeleken met al de stress en energie die gepaard gaat met het vangen van je hond of het uit elkaar halen van ruziënde honden. Heel de dag verpest, mogelijk ligt je hond met bijtwonden op de behandeltafel... Waarom toch dat risico nemen? Alleen omdat één zinnetje van drie woorden teveel gevraagd is?

 

Als je mensen niet wilt vragen, dan loop je dus gewoon door. Maar je kan niet uit pure luiheid je hond op ze af laten stormen zonder te weten met wat je te maken hebt, omdat toestemming vragen zo'n onmogelijke taak voor je is. Dan maak je van jouw probleem andermans probleem.

 

Liz, je negeert volledig mijn bericht. Zegt genoeg eigenlijk. Dat je hier iemand vervolgens uitlacht, omdat die wel zijn verantwoordelijkheid neemt, snap ik niet. Jij kent je hond, hij niet. Hij ziet een aangelijnde hond en lijnt de zijne netjes aan. Voor hetzelfde geld had je wel een valse hond kunnen hebben. 

 

Meer mensen zouden zoals die man moeten zijn.

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik vraag me dan serieus af....als ik met Eddy in een losloop gebied loop....wat de mensen dus doen die wel hun honden overal laat buurten? Want Eddy is lekker lomp...en tja een ras die op de zogenoemde HR lijst staat. 

 

Als Eddy door zijn lompigheid dan een hond laat schrikken......wie zijn schuld zal het dan zijn??? Juist de mijne....

 

Of andersom....hij gaat buurten.......denk dat de meeste mensen hier geen 70kg zware kwijlende joekel  graag op zich af ziet komen.......maar hij gaat alleen buurten?!...

 

Daarom loop ik zowel met Maylo als met Eddy niet in een losloopgebied. Zeker niet met Eddy...die luisterd niet goed genoeg om gelijk terug te komen.....dat doe ik mensen of andere honden niet aan

 

O en voor de mensen die Eddy niet kennen. Dit is Ed

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" In het noorden, maar verblijf vaak genoeg in de grote steden met mijn honden. En nee, nooit problemen gehad tijdens het wandelen. Ja, er zijn veel honden en toch vraag ik. Anders loop ik door of ga ik even netjes aan de kant als de ander eraan komt. Dit kost geen moeite, zeker niet vergeleken met al de stress en energie die gepaard gaat met het vangen van je hond of het uit elkaar halen van ruziënde honden. Heel de dag verpest, mogelijk ligt je hond met bijtwonden op de behandeltafel... Waarom toch dat risico nemen? Alleen omdat één zinnetje van drie woorden teveel gevraagd is?
 
Als je mensen niet wilt vragen, dan loop je dus gewoon door. Maar je kan niet uit pure luiheid je hond op ze af laten stormen zonder te weten met wat je te maken hebt, omdat toestemming vragen zo'n onmogelijke taak voor je is. Dan maak je van jouw probleem andermans probleem.
 
Liz, je negeert volledig mijn bericht. Zegt genoeg eigenlijk. Dat je hier iemand vervolgens uitlacht, omdat die wel zijn verantwoordelijkheid neemt, snap ik niet. Jij kent je hond, hij niet. Hij ziet een aangelijnde hond en lijnt de zijne netjes aan. Voor hetzelfde geld had je wel een valse hond kunnen hebben. 
 
Meer mensen zouden zoals die man moeten zijn. "

Reageerde ik dan op jou? Je komt erg gefrustreerd over. Alleen al dat je mijn LOL leest als het uitlachen van die man. 

Pfffffffffffffff...

 

Ik zou je graag eens uitnodigen om midden in de zomervakantie op een mooie dag eens hier te komen wandelen. Laat ik mijn honden thuis en mag je mij laten zien hoe weinig moeite het kost om met iedere persoon het gesprek aan te gaan en toch je honden los te laten lopen. LOL (interpreteer deze maar zoals je wilt).

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

mensen die hun hond laten loslopen in een buurt/wijk dichtbij de polder en de honden meestal laten loslopen in een buurt met veel kinderen en niet de moeite doen om hun hond goed op te voeden en ze mee te nemen naar de polder. en vervolgens de poep niet opruimen in het speeltuintje. gelukkig nu weinig hondenpoep!

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Ik vraag me dan serieus af....als ik met Eddy in een losloop gebied loop....wat de mensen dus doen die wel hun honden overal laat buurten? Want Eddy is lekker lomp...en tja een ras die op de zogenoemde HR lijst staat. 
 
Als Eddy door zijn lompigheid dan een hond laat schrikken......wie zijn schuld zal het dan zijn??? Juist de mijne....
 
Of andersom....hij gaat buurten.......denk dat de meeste mensen hier geen 70kg zware kwijlende joekel  graag op zich af ziet komen.......maar hij gaat alleen buurten?!...
 
Daarom loop ik zowel met Maylo als met Eddy niet in een losloopgebied. Zeker niet met Eddy...die luisterd niet goed genoeg om gelijk terug te komen.....dat doe ik mensen of andere honden niet aan
 
O en voor de mensen die Eddy niet kennen. Dit is Ed "

En waarom zou je Eddy niet laten loslopen in een Losloopzone?  Grotere honden als Eddy hebben daar net behoefte aan.  Het is net door ze los te laten, door ze in contact te brengen met andere honden, ook met kleinere dat ze leren communiceren.  Want ik heb al elders hier geschreven dat honden het best onderling leren communiceren, en grenzen aanleren. Want wat als er enkele kinderen op hem afgelopen komen...  je hond heeft dan niet geleerd dat hij met wat grommen kleine hondjes (en later kinderen) op afstand wel kan houden als hij het niet graag heeft...  en als hij dat niet heeft geleerd is "bijten" de énige optie voor hem.  Nuja, ik ken Eddy niet, dus mag ook niet te snel oordelen, ik bedoel het dan ook niet persoonlijk maar wel in het algemeen: Het is van het allergrootste belang dat honden met elkaar leren communiceren en grenzen aftasten en grenzen duidelijk maken. Dan gaat het daarna ook veel beter als er onverwacht spelende en joelende (onbekende) kinderen bij hem in de buurt komen. Hij zal dan geleerd hebben om eerst te gaan grommen om zijn angsten te uiten zonder te gaan happen. Op deze manier kunnen er veel bijtincidenten voorkomen worden. En één van mijn frustraties is dus, dat zelfs ervaren hondeneigenaren dit nog steeds niet begrijpen!  

 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

"  

Mijn hond reageert wel op die signalen. Nu moet ik ook toegeven: Hij probeert wel hoor en hij loopt inderdaad op andere honden af. Maar wanneer de andere hond het juiste signaal geef, (wegkijken, negeren) dan houdt het voor mijn hond ook wel op. Dan laat hij die hond verder met rust. Maar wat ik anderzijds ook wel zie is dat bepaalde mensen hun eigen hond niet kunnen lezen (ik zeg niet dat dit bij jou het geval is hé, maar dat is wel iets wat mij algemeen wel bij meerdere mensen opvalt). In dat geval zie ik bij de andere hond signalen dat hij wel degelijk wil meespelen (staart kwispelend omhoog, interactie en zeker niet wegkijken) maar dat de persoon erbij de hond begint af te schermen, gaat er tussen staan... lijnt de hond aan (als hij al niet aangelijnd is) en maar trekken aan die lijn... is dat dan juist gedrag?? Ik weet niet hoe het bij jou is hé. Misschien is je hondje wat ouder, heeft hij misschien een negatieve ervaring gehad met een grotere hond? (normaal kunnen grote en kleine honden perfect goed samenspelen, behalve als de kleine hond een negatieve ervaring heeft gehad. Er kan dus wel een goede reden zijn waarom je hond niet met andere honden wil spelen... en dan moet je dat natuurlijk ook respecteren, maar in de meeste gevallen communiceren honden hierover zeer goed met elkaar, ze geven elkaar perfect aan of ze willen spelen en ook hoe ze willen spelen. Van communicatie tussen honden kunnen wij als mensen best wel veel leren.
Kortom, wie zijn eigen hond goed kan lezen en begrijpen, en wie zijn hond de kans geeft om te communiceren (bv. niet direct afschermen of met de lijn wegtrekken maar even de kans geven om te communiceren en te snuffelen) en daarna goed "lezen" en anticiperen, zal weinig problemen hebben met andere honden in losloopzones.

En ik zeg ook niet dat er nooit problemen zijn hé... maar het is hetzelfde als: het is niet omdat je eens met één Marokkaan een negatieve ervaring hebt gehad, dat je jezelf van andere Marokkanen op voorhand moet afsluiten of op voorhand moet afblokken, toch? Geef de situatie heel even de kans om te communiceren, te lezen en dan gepast te reageren, dit is zowel voor mens als hond zo.
Groetjes Pieter. "

Mijn leonberger is een afwachtende tikkeltje onzekere hond die afstormende honden gewoon niet prettig vind. Zij kijkt dan zo ver weg als ze kan en begint met snuffelen duidelijker kan naar mijn mening niet. Als honden dan gewoon door rennen en als ik ze niet block gewoon kei hard op haar in rennen, nee dat is gewoon niet fair tegen over mijn hond. Ik kan mijn honden prima lezen en ze mogen echt zelf communiceren maar met vreemde honden help ik haar als die haar signalen gewoon aan hun laarsje lappen. En echt hier op de losloopgebieden lopen over het algemeen alleen maar bots auto´s rond. 

Mijn staffordshire bull terriër laat ik niet met vreemde honden spelen omdat hij bloedfanatiek is en dit snel overslaat naar een vechtpartij. 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" En waarom zou je Eddy niet laten loslopen in een Losloopzone?  Grotere honden als Eddy hebben daar net behoefte aan.  Het is net door ze los te laten, door ze in contact te brengen met andere honden, ook met kleinere dat ze leren communiceren.  Want ik heb al elders hier geschreven dat honden het best onderling leren communiceren, en grenzen aanleren. Want wat als er enkele kinderen op hem afgelopen komen...  je hond heeft dan niet geleerd dat hij met wat grommen kleine hondjes (en later kinderen) op afstand wel kan houden als hij het niet graag heeft...  en als hij dat niet heeft geleerd is "bijten" de énige optie voor hem.  Nuja, ik ken Eddy niet, dus mag ook niet te snel oordelen, ik bedoel het dan ook niet persoonlijk maar wel in het algemeen: Het is van het allergrootste belang dat honden met elkaar leren communiceren en grenzen aftasten en grenzen duidelijk maken. Dan gaat het daarna ook veel beter als er onverwacht spelende en joelende (onbekende) kinderen bij hem in de buurt komen. Hij zal dan geleerd hebben om eerst te gaan grommen om zijn angsten te uiten zonder te gaan happen. Op deze manier kunnen er veel bijtincidenten voorkomen worden. En één van mijn frustraties is dus, dat zelfs ervaren hondeneigenaren dit nog steeds niet begrijpen!  
  "

Hangt van de hond af. Mijn ouders hebben 2 'grote' honden van 20 en 30 kg. Onder andere door hen kan mijn hond niet met grotere honden. Ze renden haar als pup van 2kg letterlijk ondersteboven, en waren zich van geen kwaad bewust. Nu woon ik op mezelf, en als ik hen langsga, moeten de honden in de keuken blijven terwijl ik dan de lijn van mijn hond haal in de gang, en wanneer ik de deur dan open doe, de hond met de grootste plaat voor haar kop vastgrijpen, zodat mijn hond van nu 6,5kg een sprintje kan trekken naar de keukentafel en stoelen. Eenmaal 'veilig' laat ik de hond los, en dan jagen ze haar de tafel en stoelen rond, maar door het verschil in grootte en door de stoelen en tafelpoten, is mijn hond dan in het voordeel. Na een paar minuten is de ergste hyperheid verdwenen, en beginnen ze elkaar te likken, en iets later durft mijn hond dan onder tafel vandaan te komen. Ik bleef de afgelopen week met Kerst daar slapen, en elke ochtend was het weer hetzelfde liedje. Ook als mijn moeder mijn slaapkamer in kwam als ik nog in bed lag, en de honden haar sneaky achterna kwamen, vluchtte mijn hond naar mij en onder de dekens. Ik bied haar veiligheid, want de honden luisteren niet naar haar lichaamstaal en grommen.

Ze bedoelen het niet slecht, maar zelfs wanneer mijn hond gromt, komt dit niet bij hen aan. Wel deels bij de 30kg, maar die van 20kg weet dan niet wat ze er mee aan moet, en wordt dan helemáál hyper, en begint te blaffen en haar nog meer na te jagen.

 

Ik moet er wel bij zeggen dat de hond van 20kg met 6 weken van een brøødfokker kwam, en zo goed als geen contact heeft (gehad) met andere honden. Mijn moeder loopt altijd hetzelfde rondje met hen aan de lijn, en op het strand als ze los zijn, hebben ze een balletje mee waar ze op gefocust zijn. De hond van 30kg is haar zoon, en heeft ook zo goed als geen contact (gehad) met andere honden.

 

 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

dat mensen soms dingen van 1 kant zien...

als je iets wilt afschaffen zoals vuurwerk zijn er de dieren. zag zelf vanmiddag een dode eend. arm beestje en ja dat raakt me dat mensen vuurwerk voor dat soort dingen gebruiken. ( weet niet of de eend is aangereden of iets met vuurwerk had ofzo )

en de mensen die een baan hebben daardoor of het maken etc. kinderen en volwassenen ook vinden vuurwerk geweldig!
ja het is sund voor de dieren maar het is 1x per jaar. ja het is echt niet chill om t zo te zeggen maar je kan er niks aan doen. en ja mensen moeten soms niet zo debiel doen door putten op te blazen en dingen te vernielen en dieren te vermoorden met van alles maar dat heb je met zoveel dingen.
laag loon, zwervers, drugs...


honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" En waarom zou je Eddy niet laten loslopen in een Losloopzone?  Grotere honden als Eddy hebben daar net behoefte aan.  Het is net door ze los te laten, door ze in contact te brengen met andere honden, ook met kleinere dat ze leren communiceren.  Want ik heb al elders hier geschreven dat honden het best onderling leren communiceren, en grenzen aanleren. Want wat als er enkele kinderen op hem afgelopen komen...  je hond heeft dan niet geleerd dat hij met wat grommen kleine hondjes (en later kinderen) op afstand wel kan houden als hij het niet graag heeft...  en als hij dat niet heeft geleerd is "bijten" de énige optie voor hem.  Nuja, ik ken Eddy niet, dus mag ook niet te snel oordelen, ik bedoel het dan ook niet persoonlijk maar wel in het algemeen: Het is van het allergrootste belang dat honden met elkaar leren communiceren en grenzen aftasten en grenzen duidelijk maken. Dan gaat het daarna ook veel beter als er onverwacht spelende en joelende (onbekende) kinderen bij hem in de buurt komen. Hij zal dan geleerd hebben om eerst te gaan grommen om zijn angsten te uiten zonder te gaan happen. Op deze manier kunnen er veel bijtincidenten voorkomen worden. En één van mijn frustraties is dus, dat zelfs ervaren hondeneigenaren dit nog steeds niet begrijpen!  
  "

1. Omdat Eddy geen rem heeft en dus gaat. Ik ben niet zijn eigenaar dat is mijn zus en als hij van mij was dan had ik hem zelf beter 'leren' loslopen...maar zelfs dan had ik hem zeker niet over los lopen. 

 

2. Het is een hele imposante hond...ik kan me voorstellen dat mensen er gewoon niet gelukkig van worden als hij op iemand afstormt. Tis een 70kg kwijlend monster voor de meeste mensen. 

 

3. Ed kan heel goed zijn grenzen aangeven echter vind ik dat grommen wel een van de laatste signalen moet zijn. Ik geef de voorkeur aan eerst weglopen en mijn zus heeft 2 kleine kinderen...dus hij is dat goed gewend en wij hebben zelf Maylo waarvoor hij de grootste respect heeft. Ook bij de oppas (die op meerdere honden oppas) is hij een lieverd. 

 

Hij heeft zeker goed leren comminuceren. Maar ik heb en mijn zus ook trouwens geen behoefte om naar een losloopgebied te gaan. Want als het mis gaat dan kan het gigantisch mis gaan en wie krijg dan de schuld?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 11 van 45 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Marley op de hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^