Anti-trekhulpmiddelen a.k.a. quickfixes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

ik heb zo een lijn.. had mij even een berichtje gestuurd en je had uitleg gehad. Dit vind ik een beetje vreemd maar ok.. 

Ik ben herstellende van een hernia en Max trekt momenteel erg veel. Deze lijn heb ik gekocht, omdat hij toch uit moet. Ik train met worst en deze lijn gebruik ik nu omdat ik in deze situatie zit.

Ik kan hem nu na een week met de gewone lijn de korte rondjes doen en als we langer lopen wel met die antie trek lijn. Ik weet dat het niet ideaal is, maar het kan even niet anders

 

Hij gaat weer aan de gewone lijn als ik weer beter ben en ik denk dat hij dan heel goed kan volgen, want nu trekt hij al bijna niet meer, hij houd van rodi worst haha (of heb je ook wat tegen rodi worst?) Hij heeft dit nu alleen voor mijn en zijn veiligheid 

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik vind dat mensen nogal snel oordelen. Ik had Dobby, 1 jaar oud, onopgevoedde stuiterbal uit het asiel. Ik ging naar hondencursus. Na de eerste les had ik bij het uitlaten thuis een ongelukje: twee jongens schoten een voetbal en Dobby schoot naar voren. Ik hield de lijn, maar hield er wel een gekneusde hand aan over. Rechts, en ik ben rechts. Ik heb toen, om toch maar die letterlijke jonge hond zonder opvoeding (buiten mijn schuld dus) uit te kunnen laten, met behulp van de hondenschool aan een hondenhalster gegaan. Anders kon ik hem niet eens uitlaten. En anderen in huis konden dat ook niet, dus wat dan...

Ik gebruik hem nadat ik genezen ben eigenlijk alleen nog maar als het in de winter spekglad is. Ik veilig, hij kan dan naar buiten blijven gaan.

EDIT: Ook relevant: Dobby is intussen 11 en dus al 10 jaar bij ons. Had ik hem naar het asiel moeten terug brengen omdat ik hem niet kon houden 2 weken nadat ik hem nam en daarna 6-8 weken met mijn hand in het verband zat? Even denken, 6-8 weken met een hoofdhalster, correct aangeleerd, lopen en dan minstens 10 jaar bij een baas mogen blijven of terug naar het asiel wegens niet uit kunnen laten. Nou, dan weet ik wat ik kies.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Ik vind dat mensen nogal snel oordelen. Ik had Dobby, 1 jaar oud, onopgevoedde stuiterbal uit het asiel. Ik ging naar hondencursus. Na de eerste les had ik bij het uitlaten thuis een ongelukje: twee jongens schoten een voetbal en Dobby schoot naar voren. Ik hield de lijn, maar hield er wel een gekneusde hand aan over. Rechts, en ik ben rechts. Ik heb toen, om toch maar die letterlijke jonge hond zonder opvoeding (buiten mijn schuld dus) uit te kunnen laten, met behulp van de hondenschool aan een hondenhalster gegaan. Anders kon ik hem niet eens uitlaten. En anderen in huis konden dat ook niet, dus wat dan...Ik gebruik hem nadat ik genezen ben eigenlijk alleen nog maar als het in de winter spekglad is. Ik veilig, hij kan dan naar buiten blijven gaan.EDIT: Ook relevant: Dobby is intussen 11 en dus al 10 jaar bij ons. Had ik hem naar het asiel moeten terug brengen omdat ik hem niet kon houden 2 weken nadat ik hem nam en daarna 6-8 weken met mijn hand in het verband zat? Even denken, 6-8 weken met een hoofdhalster, correct aangeleerd, lopen en dan minstens 10 jaar bij een baas mogen blijven of terug naar het asiel wegens niet uit kunnen laten. Nou, dan weet ik wat ik kies. "

Max komt niet uit het asiel, maar zit net in de puberteit. Hij kon perfect volgen, maar de laatse 2 weken heeft hij bananen in zijn oren, zelfs bij "zit" kijkt hij mij lodderig aan hahaha Maarja mensen ordelen heel vlug, terwijl ze niet weten hoe en wat en dat is jammer.

Als ze mij een pb had gestuurd, had ze dit topic helemaal niet aan hoeven maken, maarja je kan beter iemand gelijk beschuldigen van een soort dierenmishandeling dan de moeite nemen iets te vragen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoewel ik tegen anti trekgerei ben, is het voor sommige grote zware honden de enige manier om veilig in de bewoonde wereld te lopen en je verantwoordelijkheid te nemen om geen ongelukken te veroorzaken.

 

Net enorm geschrokken, maar ik handelde gelukkig goed en de Boerboel reu in kwestie was niet agressief tegen mijn intact reutje. Ik stond aan een vrij drukke ringweg op de fiets en Casper aangelijnd aan mijn rechter zijde te wachten om over te steken. Aan de overkant stond een man met een flinke Boerboel (schat 70 kg.) met slipketting ook te wachten. Ik stak over en op dat moment werd de man door zijn hond omver getrokken en over het wegdek meegesleept. De hond kwam op Casper af, maar deed niet lelijk. Casper begon hard te blaffen en te brommen. Ik was op tijd van de fiets gestapt en probeerde Casper in bedwang te houden; terwijl ik ook de fiets in balans hield. De man wist zichzelf en zijn hond weer onder controle te krijgen, meermalen excuses makend. Hij heeft er wat schaafwonden aan over gehouden. Het verkeer stopte tot dat dit spektakel afgelopen was. Ik ben op de eerste plaats dan bang dat Casper iets overkomt en dat ik ten val kom en iets zal breken i.v.m. osteopenie en aanleg voor posttraumatische dystrofie (af 2 x gehad met opname in ziekenhuis voor pijnbestrijding).

 

Voortaan zal ik wachten tot een dergelijk grote hond en baas overgestoken zijn en niet meer in mijn buurt zijn. Dit had heel anders kunnen aflopen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoewel ik tegen anti trekgerei ben, is het voor sommige grote zware honden de enige manier om veilig in de bewoonde wereld te lopen en je verantwoordelijkheid te nemen om geen ongelukken te veroorzaken.

Dat vind ik dan weer kort door de bocht. Elke sterke hond kan een mens omver trekken, dan zouden die allemaal met corrigerende tuigen moeten lopen. Net zoals elke hond kan bijten, dan zou elke hond met een muilkorf over straat moeten... hoe ver wil je gaan.

 

Ik loop met 2 sledehonden, die moeiteloos honderden kilo's kunnen trekken. Zonder anti-trek-tuig.

Maar als ik een andere hond tegenkom in de bewoonde wereld, dan loop ik om. Dat is ook verantwoordelijkheid nemen. En de hond hoeft er niet voor in een dwangbuis.

Dus de stelling: verantwoordelijkheid nemen = de hond in een antitrektuig steken, vind ik nogal makkelijk, eerlijk gezegd.

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

" Dat vind ik dan weer kort door de bocht. Elke sterke hond kan een mens omver trekken, dan zouden die allemaal met corrigerende tuigen moeten lopen. Net zoals elke hond kan bijten, dan zou elke hond met een muilkorf over straat moeten... hoe ver wil je gaan.

 

Ik loop met 2 sledehonden, die moeiteloos honderden kilo's kunnen trekken. Zonder anti-trek-tuig.

Maar als ik een andere hond tegenkom in de bewoonde wereld, dan loop ik om. Dat is ook verantwoordelijkheid nemen. En de hond hoeft er niet voor in een dwangbuis.

Dus de stelling: verantwoordelijkheid nemen = de hond in een antitrektuig steken, vind ik nogal makkelijk, eerlijk gezegd. "

 


Goed lezen. Loesje zegt sommige grote zware honden...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  
Goed lezen. Loesje zegt sommige grote zware honden... "

Ik heb goed gelezen. Baasje kon met deze hond toch ook afstand genomen hebben? Dan was er ook niks gebeurd. Dus er zijn meer mogelijkheden dan alleen maar anti-trektuigen inzetten.

De slipketting die hij droeg, hield hem blijkbaar niet eens tegen...

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Pfft, Loesje, dat is gelukkig goed afgelopen! Honden blijven dieren die soms voor onvoorziene situaties zorgen die anders lopen dan je zou willen. Je kunt als baasje jammer genoeg niet altijd alles voor zijn. Daarom kan ik me voorstellen dat er met hulpmiddelen gewerkt wordt. Mits op de juiste manier gebruikt natuurlijk, en niet als vervanging van training.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Ik vind sowieso dat je een slip ketting/trektuig niet in moet zetten bij een gedragsprobleem..

Mijn hond heeft dus dat ding voor mijn nek probleemwink

Maar dat ding aan doen omdat je hond niet luisterd of trekt is een kwestie van opvoeden en als dat niet lukt ga je naar een goede honden school en gebruik je dat ding met de nodige positieve training om het gedrag om te buigen.. en zorg je dat dat ding niet meer nodig  is

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Honden blijven dieren die soms voor onvoorziene situaties zorgen die anders lopen dan je zou willen. Je kunt als baasje jammer genoeg niet altijd alles voor zijn. Daarom kan ik me voorstellen dat er met hulpmiddelen gewerkt wordt. 

Ah, maar dat is net de denkoefening, natuurlijk, en waar dit topic in de kern om draait (denk ik dan): wanneer kiest men voor een corrigerend middel? Zijn er geen andere stappen die men kan ondernemen alvorens een corrigerend middel in te zetten?

Is er voldoende nagedacht over de oorsprong van een probleem? Waarom de hond doet wat ie doet. Heeft men energie en tijd besteed aan wat men zélf kan doen, zelf kan veranderen, kan ombuigen, enz. om die oorsprong van het probleem op te lossen?

En dus niet meteen te gaan voor de quickfix, en dat is: er is een probleem- er is een corrigerend middel voor dat probleem. Opgelost.

 

Het is niet zwart/wit. Het is zelfs niet omdat je het zelf nodig hebt, dat je erachter moet staan als algemene oplossing. Net omdat er heel wat andere pistes zijn die je eerst kan bewandelen, mogelijke oplossingen die misschien niet voor jou maar voor iemand anders wél zouden kunnen werken.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Ah, maar dat is net de denkoefening, natuurlijk, en waar dit topic in de kern om draait (denk ik dan): wanneer kiest men voor een corrigerend middel? Zijn er geen andere stappen die men kan ondernemen alvorens een corrigerend middel in te zetten?
Is er voldoende nagedacht over de oorsprong van een probleem? Waarom de hond doet wat ie doet. Heeft men energie en tijd besteed aan wat men zélf kan doen, zelf kan veranderen, kan ombuigen, enz. om die oorsprong van het probleem op te lossen?
En dus niet meteen te gaan voor de quickfix, en dat is: er is een probleem- er is een corrigerend middel voor dat probleem. Opgelost.
 
Het is niet zwart/wit. Het is zelfs niet omdat je het zelf nodig hebt, dat je erachter moet staan als algemene oplossing. Net omdat er heel wat andere pistes zijn die je eerst kan bewandelen, mogelijke oplossingen die misschien niet voor jou maar voor iemand anders wél zouden kunnen werken. "

Dit toppic gaat erom dat de TS mij geen berichtje stuurde, maar ipv dat dit toppic aanmaakt haha

Dan vind ik uw reden beter haha

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Nogmaals Max heeft dat tuig omdat IK herstellende van een nek hernia! Max kan goed volgen, maar momenteel zit hij in de puberteit en het commando volg is nu erg moeilijk, beter nu even dit, dan dat hij een blaadje achterna schiet en ik beland in een rolstoel (overdreven gezegd) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Dit toppic gaat erom dat de TS mij geen berichtje stuurde, maar ipv dat dit toppic aanmaakt haha
Dan vind ik uw reden beter haha "

Ach zo, ja, daar weet ik niks van, van PB'tjes. hp-shiny Ik reageer alleen maar op wat ik hier te lezen krijg hp-shiny

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik vind sowieso dat je een slip ketting/trektuig niet in moet zetten bij een gedragsprobleem..
Mijn hond heeft dus dat ding voor mijn nek probleem
Maar dat ding aan doen omdat je hond niet luisterd of trekt is een kwestie van opvoeden en als dat niet lukt ga je naar een goede honden school en gebruik je dat ding met de nodige positieve training om het gedrag om te buigen.. en zorg je dat dat ding niet meer nodig  is "

Maar zolang hij nog wel trekt en dan heb ik het over een zware hond die moeilijk te houden is, is het wel zo veilig voor andermans hond, maar ook voor de hond in kwestie om wel een anti-trektuig te gebruiken. Zo'n gedragsprobleem is niet in een poep en een scheet opgelost.

 

@ Daarbij zeg je dat jij dat ding gebruikt vanwege je nekprobleem. Je zou dat trektuig dus ook niet nodig hebben als je een hond hebt die luistert, maar dat doet hij blijkbaar ook (nog) niet. Het is altijd zo ontzettend makkelijk oordelen over iemand anders en zijn/haar hond. 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Ach zo, ja, daar weet ik niks van, van PB'tjes.  Ik reageer alleen maar op wat ik hier te lezen krijg 
  "

ik heb ook niks gekregen haha maar nu gaat dit toppic wel de goede kant op! daar ben ik blij mee.. en TS is verdwenen. 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Maar zolang hij nog wel trekt en dan heb ik het over een zware hond die moeilijk te houden is, is het wel zo veilig voor andermans hond, maar ook voor de hond in kwestie om wel een anti-trektuig te gebruiken. Zo'n gedragsprobleem is niet in een poep en een scheet opgelost.
 
@ Daarbij zeg je dat je jij dat ding gebruikt vanwege je nekprobleem. Je zou dat trektuig dus ook niet nodig hebben als je een hond hebt die luistert, maar dat doet hij blijkbaar ook (nog) niet. Het is altijd zo ontzettend makkelijk oordelen over iemand anders en zijn/haar hond.  "

Hij luistert voor 6 maanden prima, maar het risico wat ik neem is voor mijn hele leven, dus dan maar voor de zekerheid aan dit ding.. dan dat mijn nek naar de kl×te gaat voor een waaiend blaadje haha en max 10 minuten, dan zijn we bij de dijk en mag hij los. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Vind je het bij paarden dan ook zo belachelijk?  "

Ja vooral zo'n bit in de mond dat moet zeer doen. 

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Deze mening is een beetje kort door de bocht lijkt mij.
 
De gemiddelde hond wordt 10+ (mag ik hopen) .... geen idee of je je kan bedenken wat er in 10 jaar met een mensenlijf kan gebeuren waardoor je opeens een probleem hebt met het honden uitlaten.
 
Dus dan zou je misschien maar moeten herplaatsen....omdat je je hond niet kan houden in bepaalde situaties 
 
Niet dat ik voor sommige van deze hulpmiddelen ben hoor, maar om nu zomaar van alles af te schieten en het onder onnadenkend of onopgevoed te gooien vind ik ook niet kunnen. "

Ik hoor dit veel bij een reuma groep waar ik in zit, zere handen dus de hond moet een gentle leader om want dat scheelt ze pijn. 

Mijn handen doen ook pijn maar ik vreet ze op voor ik naar een gentle leader grijp. Ik gebruik een heup gordel die ik toevallig had omdat ik mijn honden aangeleerd heb te trekken voor canicross tongue-out (wat nu dus niet meer kan) 

 

Ik ben het absoluut met je eens dat door bijvoorbeeld een handicap je soms geen andere optie hebt dan naar een hulpmiddel grijpen. Maar dan vind ik nog steeds dat het iets tijdelijks moet zijn waarbij je ondertussen traint want voor de hond zijn de meeste genoemde hulpmiddelen ronduit pijnlijk en ik ben bang dat het voor het gros van de hondeneigenaren (heel hp daar buiten gelaten) geen tijdelijke oplossing is. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Ja vooral zo'n bit in de mond dat moet zeer doen. 
  "

Daar gaat het niet over, ik heb nog geen honden met een bit in gezien. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Daar gaat het niet over, ik heb nog geen honden met een bit in gezien.  "

Bij een hond vind ik een touw om hun gevoelige neusjes heel zielig. Van paarden heb ik geen kaas gegeten hp-sleephappy

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Als een hond trekt met een normale halsband is het toch ook slecht en doet het pijn. Als ze dan met zo’n tuig stoppen met trekken, is het toch juist even voor het moment goed en kan je toch tegelijkertijd oefenen op naast lopen. 

 

Ik oefen heel veel op naast lopen, ging vroeger naar hondentrainingen en ze doen het heel goed, maar er zitten ook momenten bij dat ze bijvoorbeeld een kat zien, losse hond op me afkom en dan heb ik een hond die in z’n halsband hangt, lijkt me ook niet comfortabel voor ze, zeker als je dan zo’n hond hebt die dat heel de dag doet. Niet leuk voor jou en niet voor de hond en dat zal dan echt niet 123 afgeleerd zijn, ook zijn niet alle honden even makkelijk, tuurlijk heeft training er veel mee te maken, maar er zijn genoeg mensen die echt hun best doen en de hond gewoon wat eigenwijzer is en meer training nodig heeft dan de ander.

 

Ik gebruik het trouwens niet, omdat het hier niet nodig is. Ze zijn makkelijk te houden met hun gewicht, maar zou ik ze niet kunnen houden, zou het toch een stuk veiliger zijn voor de rest en mijn hond, andere honden ontwijken is trouwens ook niet altijd even makkelijk.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Een hond van 75 kilo, .....nadat ik 20 meter ben meegesleurd, en zwaar gekneusde ribben heb meegekregen ben ik voor de U- lead gegaan, wat een ander ook daar wat van vind raakt me niet zo.......ik heb er mee mogen trainen op een goede hondenschool, mijn hond was daarmee te houden, na goede traning ermee, heeft ze nu alleen een hunter halsband om.....een hond van 75 kilo die wil die gaat.....geen misverstand, het was niet eenmalig dat ze er vandoor ging, zelfs op de hondenschool , de trainer kon haar ook niet houden, zijn samen voor een oplossing gegaan.. "

Precies.

Kheb niet alles gelezen nog,maar als mn reuma erg opspeelde kregen de honden ook een u lead.

Dat moet dan maar even.

En het is ook net hoe je er mee omgaat.

 

Enja er zijn vreselijke hulpmiddelen in omloop.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ik hoor dit veel bij een reuma groep waar ik in zit, zere handen dus de hond moet een gentle leader om want dat scheelt ze pijn. 
Mijn handen doen ook pijn maar ik vreet ze op voor ik naar een gentle leader grijp. Ik gebruik een heup gordel die ik toevallig had omdat ik mijn honden aangeleerd heb te trekken voor canicross  (wat nu dus niet meer kan) 
 
Ik ben het absoluut met je eens dat door bijvoorbeeld een handicap je soms geen andere optie hebt dan naar een hulpmiddel grijpen. Maar dan vind ik nog steeds dat het iets tijdelijks moet zijn waarbij je ondertussen traint want voor de hond zijn de meeste genoemde hulpmiddelen ronduit pijnlijk en ik ben bang dat het voor het gros van de hondeneigenaren (heel hp daar buiten gelaten) geen tijdelijke oplossing is.  "

Het gaat niet om je handen alleen. Ik heb artritis das nu even minder omdat er nog chemo in mn lijf zit.

De hond kan ik niet meer uitlaten voorlopig maar toen we 2 honden hadden nog,alle gewrichten toen pijn deden bij mij in een slechte periode en ook bij sommige andere  mensen bv.

Dan is het fijn om tijdelijk een hulpmiddel te gebruiken.

Reuma is heel divers,klachten ook,de 1 heeft dit de ander dat.

 

Hoeveel gewrichten heeft een mens die eventueel pijn kunnen doen door reuma? Niet alleen handen.

 

Wilde ik toch nog even kwijt..

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi heeft een k9 tuig met verbindingsstuk en standaard halsband. En Obi is ook echt enorm sterk, wat wil je met 50kg. Eens in de zoveel tijd koop ik een nieuwe riem en tuig om te voorkomen dat het ook zomaar stuk gaat door slijtage. Ik heb wel eens zo'n ding (u-lead of variant erop) bekeken in de winkel. En om eerlijk te zijn vertrouw ik zo'n ding juist voor geen meter met mijn hulk-houdini Obi. Ik ben bang dat zoiets sneuvelt als hij het kapot trekt omdat hij in paniek raakt als hij iets niet kan omdat zijn kop naar boven/zijwaarts of wat dan ook getrokken wordt als hij aanzet en daar gewoon doorheen gaat trekken. Obi in paniek is een ramp omdat hij dan dus echt alle zeilen bijzet om uit de situatie te ontsnappen en dan niet alleen fysiek. Ik kan me wel scenario's bedenken waar hij zichzelf op de grond gooit ofzo. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik kijk en zie op facebook filmpjes voorbijkomen van honden die als een gek trekken naar van alles, en even later zie je de filmpjes van dezelfde honden die als een lammetje keurig naast lopen en geen enkele neiging meer hebben om naar een ander toe te gaan.....heb eens contact opgenomen, wordt niet verteld wat de tussen liggende training inhoud....je kan een weeksalaris neerleggen en dan komen ze je helpen of je kan ook de hond intern achter laten.....het lijkt zo mooi, smile        Gisteren was ik net thuis, mijn hond draagt een gewone hunterlijn, niets mis mee, ze trekt niet meer....de wind waait, er komt een grote hortensia bloem voorbij vliegen, op de grond, smile.....je raad het al....lijn los, en bij de bloem beland, ooo, en ze komt netjes terug, het is een stuiterbal die nog steeds af en toe aan het stuiteren is..smile

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Dierenmishandeling vind ik wanneer je je hond niet kunt houden waardoor er ongelukken ontstaan.... 

 

Ook mijn reu loopt soms aan een halti. Want wanneer hij met zijn verkeerde poot uit bed stapt, is hij gewoon een rotzak. 

Om dan niet met hem te gaan wandelen, vind ik niet eerlijk. 

Hij heeft er geen last van, net als met de muilkorf, gaat het om hoe je het ding gebruikt. Bij goed gebruik heeft een dier er echt geen last van. 

honden page profiel PuckPuck

Milly is intussen 15 maanden oud en wij zijn 1 jaar bezig geweest met het netjes leren lopen. Ze heeft enorm veel energie en is zeker sterk. Wij gebruiken hier een tuigje, omdat we het nodig hebben voor het canicrossen en dat gebruiken we dus ook op wandelingen. Milly loopt nu netjes aan de voet, elke keer als ze ging trekken stopten wij met lopen. Wat haar 'straf' was aangezien ze zó graag wilde lopen en dan moest ze stoppen als ze ging trekken. Toen leerden ze dus dat als ze netjes liep, ze eerder op een bestemming was dan als ze trok. Dat heeft veel tijd en doorzettingsvermogen gekost. Milly is 20 kg, dus haar kunnen we houden. Maar als je dan een 70kg hond hebt, heb je zeker wel hulpmiddelen nodig! Ik vind het raar dat sommige mensen zomaar aannemen dat je elke hond kan houden als je traint met ze. Want als mensen dan zo'n zware hond willen leren netjes te lopen, heb je wel een hulpmiddel nodig anders word je tijdens dat proces gewoon meegesleurd...

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Zo zie je maar. Toch een aantal die af en toe of regelmatig een hulpmiddel gebruiken.

We hoeven dat toch niet goed te praten en uitleg te geven hier?

Doe wat goed is voor jezelf en voor je hond en geniet samenhp-smile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bij goed gebruik heeft een dier er echt geen last van.  "

Een corrigerend middel is bedoeld om een bepaald gedrag af te leren door een onprettige respons. Dat kan in verschillende gradaties gaan: ongemak, schrikken, pijn. Maar het is nooit bedoeld om comfortabel te zijn, want dan zou het geen invloed hebben op het gedrag en kan je het corrigerend middel net zo goed achterwege laten.

Een corrigerend middel werkt dus als de hond het als onprettig aanvoelt en vanuit die motivatie zijn gedrag gaat veranderen. Daar moeten we toch niet flauw over doen?

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Een corrigerend middel is bedoeld om een bepaald gedrag af te leren door een onprettige respons. Dat kan in verschillende gradaties gaan: ongemak, schrikken, pijn. Maar het is nooit bedoeld om comfortabel te zijn, want dan zou het geen invloed hebben op het gedrag en kan je het corrigerend middel net zo goed achterwege laten.
Een corrigerend middel werkt dus als de hond het als onprettig aanvoelt en vanuit die motivatie zijn gedrag gaat veranderen. Daar moeten we toch niet flauw over doen? "

 

Natuurlijk is het onprettig, hij kan ook niet gaan en staan waar hij wil, hij wordt geremd. 

Maar het ding op zich brengt geen ongemak met zich mee (in ieder geval niet voor mijn hond).

Bijvoorbeeld wanneer hij het gewoon draagt zonder dat er een lijn aan vast zit, heeft hij er 0 probleem mee.

Het wordt pas ongemakkelijk wanneer ermee gewerkt gaat worden, en dat is wanneer vrijheid beperkt wordt. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Puberteit duitse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^