hond: beter 1 of 2 kittens erbij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Goedendag,

Wij hebben een hond van ruim 4, vorig jaar is onze poes met 16 jaar overleden. 

Nu willen wij weer een kitten erbij nemen, maar wat is handiger....1 of 2 kittens?

alvast bedankt.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Het schijnt dat twee kittens veel gemakkelijker is, omdat ze samen kunnen  spelen etc.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik zou zeker twee kittens aanraden. Niet voor de hond, maar voor de kittens zelf die zo gezelschap en een speelkameraadje hebben. Twee kittens hebben echt veel aan elkaar smile

https://stichtingpoezensnuitjes.wordpress.com/waarom-kittens-altijd-samen/

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Voor een kitten is twee kittens leuker maar mijn inmiddels volwassen kat is toch liever alleen. Toen hij kitten was heb ik speciaal hem er een kitten bij gekocht, eerst ging dit goed maar later hadden ze vooral s'nacht nog al eens ruzie. Ik heb een van de katten naar mijn dochter gedaan, niet om het geruzie maar omdat Lucky als oud boerderijkitten die vanaf zijn geboorte alle vrijheid had gehad niet geschikt was als binnen kat, bij mijn dochter kan hij naar buiten. Ik heb er nog wel eens over zitten te denken om er een poes bij te nemen maar ik vermoed dat ik Nemo hier geen plezier mee doe dus er komt hier geen kat bij.

529010.jpg

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Voor een kitten is twee kittens leuker maar mijn inmiddels volwassen kat is toch liever alleen. Toen hij kitten was heb ik speciaal hem er een kitten bij gekocht, eerst ging dit goed maar later hadden ze vooral s'nacht nog al eens ruzie. Ik heb een van de katten naar mijn dochter gedaan, niet om het geruzie maar omdat Lucky als oud boerderijkitten die vanaf zijn geboorte alle vrijheid had gehad niet geschikt was als binnen kat, bij mijn dochter kan hij naar buiten. Ik heb er nog wel eens over zitten te denken om er een poes bij te nemen maar ik vermoed dat ik Nemo hier geen plezier mee doe dus er komt hier geen kat bij. "

Nee, als een kat al volwassen is, is het idd moeilijker om er nog eentje bij te nemen. 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ongeveer een maand geleden 2 kittens geadopteerd. Twee, omdat dat voor hunzelf fijner is. Een is vrij schuw, en die trekt zich echt op aan de ander. Alles wat zij durft, durft hij een paar dagen later ook. 

zo dus ook met onze hond; pas sinds dit weekend durven ze alle twee beneden te blijven. Scheelt dat Charlie is opgegroeid met een kat, en heel goed weet dat blazen/grommen betekent dat ie meer afstand moet nemen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hier altijd 1 kitten tegelijk gehad ( in totaal 5 katten samen) allemaal een behoorlijk groot leeftijdsverschil tussen ze maar het gaat prima. Het kan dus allebei lijkt me, al denk ik dat 2 kittens die samen opgroeien veel aan elkaar hebben, alleen wel net iets minder aan jou zullen hangen. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Voor de kittens zelf is het leuker om met twee te zijn, maar je kunt het ook treffen dat de hond en kat het samen príma kunnen vinden.

En nog een  tip : als je een kitten uit het asiel neemt is die gesocialiseerd in een gastgezin, geent, ontwormd, gechipt en soms zelfs al gecastreerd. Een asielkitten is goedkoper dan een 'gratis' kitten van de buurvrouw, bij wie je alles nog moet laten doen. Ook zijn er in deze tijd veel jonge poezen in het asiel die net hun eerste nest hebben gekregen (en daarmee op straat terecht gekomen zijn...  hp-cry).

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^