100.000 handtekeningen tegen Bravecto

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

100.000 handtekeningen tegen tekenmiddel Bravecto: 'Onze honden gaan er dood aan'

Voor het hele nieuwsbericht. https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3078689/100-000-handtekeningen-tegen-tekenmiddel-Bravecto-Onze-honden-gaan-er-dood-aan

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Las ik ook ja.

Sommige hondeneigenaren gebruiken het nog steeds.

Degene die er geld mee verdienen lachen zich  suf.hp-frusty

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Heb het gelezen en het is heel moeilijk of Bravecto zo schadelijk is als dierenartsen je vertellen dat het veilig is....ik geef geen chemie aan mijn honden maar dan nog.....ik heb een hond doodziek gehad na een enting van Weil, smiddags gegeven en savonds doodziek, nee kon niet door deze enting komen, was toeval.....zolang dierenartsen beweren dat het veilig is, trek je aan het kortste eind, een advies, geef het niet, er zijn genoeg anderen middelen die ook werken.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik zal het mijn honden niet geven maar idd als de da zegt dat het niet gevaarlijk is zal dit wel zo zijn, denken veel baasjes. Ik heb heel veel vertrouwen in mijn dierenarts maar ik ben het toch niet altijd met hem eens. Lotus heeft vorig jaar dieetbrokken met veel vezels voor haar anaalklier problemen gehad. Kort nadat ze deze kreeg zijn haar buik en borsthaar uitgevallen. Mijn da dacht aan vlooienallergie en heeft mij toch nog vlooienmiddelen aan weten te smeren ondanks dat ik het er niet mee eens was, ik was er van overtuigd dat het door de dieetbrokken kwam. Ze heeft dus zowel een vlooienmiddel als hypoallergeen brokken gekregen en naar een tijdje ging het beter en kwam het haar op de borst en buik terug. Dit kon niet door de vlooiendruppels komen want deze verdroeg mijn hond niet en ik ben dus weer terug over gestapt op mijn oude vlooiendruppels, Advantage. Voor mij was het duidelijk dat de brokken met veel granen de boosdoener waren en dit heb ik ook tegen de da gezegd. Toch las ik laatst in het patiëntendossier "mevrouw is niet adequaad met ontvlooien"hp-frusty

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb het al gegeven, zou het zeker nog geven. 

Maar goed, ik ent ook L4, geef rauw en Brok door elkaar etc.... Zal wel mutanten van honden hebben  ;) 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Als al die mensen nou ook eens autoptie op hun honden lieten doen. 

 

Ik geef bravecto, vier honden gaat hartstikke goed leeft allemaal nog zijn allemaal ook heel vrolijk en hebben geen kwaaltjes zover tot noch toe bekend smile ben tevreden.

Maar mocht het ooit toch mis gaan en ik verdenk bravecto horen jullie het hp-smile 

Zoals die mevrouw in het laatste stukje van het interview zegt blijkbaar kan het maanden later alsnog misgaan  jup. Dat was vast bravecto. 

 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

De handtekeningen zijn afgegeven las ik.

Hieronder,dit stond op mn fb.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Vandaag hebben we onze petitie met ruim 100.000 handtekeningen tegen het omstreden teken- en vlooienmiddel Bravecto aangeboden bij het Europees Medicijnen Agentschap in Amsterdam. Na het aanbieden van de petitie hebben we in het gebouw een meeting gehad met vertegenwoordigers van het EMA (waaronder de vice-voorzitter van CVMP, die gaat over de beoordeling en toelating van diermedicatie op de Europese markt). Wij hebben daar op een duidelijke manier onze grote bezorgdheid kunnen uiten over de ernstige bijwerkingen die Bravecto veroorzaakt, mede door het tonen van een video van Dr. Judy Morgan (voor deze gelegenheid op ons verzoek gemaakt). Soms zeggen videobeelden meer dan 1000 woorden....
Onze schriftelijk ingediende vragen zullen aan de leden van het CVMP worden voorgelegd. We hopen binnen niet al te lange tijd een schriftelijke reactie te ontvangen op al deze vragen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Als al die mensen nou ook eens autoptie op hun honden lieten doen. 
 
Ik geef bravecto, vier honden gaat hartstikke goed leeft allemaal nog zijn allemaal ook heel vrolijk en hebben geen kwaaltjes zover tot noch toe bekend  ben tevreden.
Maar mocht het ooit toch mis gaan en ik verdenk bravecto horen jullie het  
Zoals die mevrouw in het laatste stukje van het interview zegt blijkbaar kan het maanden later alsnog misgaan  jup. Dat was vast bravecto. 
  "

 

En waarom het na maanden nog mis kan gaan: bij de honden, die elke 3 maanden Bravecto (werkzame stof is de insecticide fluralaner) krijgen, vindt er een opstapeling van het gif fluralaner plaats. De Bravecto werkt nl. veel langer dan 3 maanden.

 

Deadly Flea and Tick Prevention – Dr. Judy Morgan's Naturally Healthy Pets
https://drjudymorgan.com/blogs/blog/deadly-flea-and-tick-prevention

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als mensen ongerust zijn over een bepaald middel, is het een goeie zaak dat ze die ongerustheid kunnen uiten en (bijkomend) onderzoek kunnen vragen/eisen. Terecht.

Vraag is: als uit dit onderzoek (weerom) blijkt dat het middel veilig is, zullen ze dat dan aanvaarden?

 

Ik denk dat het belangrijk is te beseffen dat er een verschil is tussen algemene wetenschappelijke bevindingen en individuele ervaringen. Ik geloof zeker dat er honden zijn die slecht reageren op bravecto en dat valt uiteraard te betreuren, maar ik geloof ook dat onderzoek aangeeft dat het algemeen gezien een veilig middel is.

Om even een vergelijking te trekken: we kennen allemaal wel een geval waarbij het gebruik van narcose geen goeie afloop heeft gekend, maar toch gaat men narcose algemeen niet verbieden...

In geval van Bravecto: niemand moét het gebruiken, het blijft nog altijd een keuze.

Zelf heb ik geen reden om ongerust te zijn. De enigen die bij ons doodgaan aan bravecto zijn de teken. En dat was net de bedoeling...

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik heb het al gegeven, zou het zeker nog geven. 
Maar goed, ik ent ook L4, geef rauw en Brok door elkaar etc.... Zal wel mutanten van honden hebben  ;-)  "

De samenstelling van de L 4 is al een hele tijd verandert ,na alle ellende die het gaf ,

Dit hebben zowel de fabrikant als de dierenarts van de fabrikant mij verteld en het ziet er inderdaad sinds een aantal jaren anders uit .

Van brok en rauw door elkaar is nog nooit een hond doodgegaan .hp-smile

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^