Duitse herder werklijn en jonge kinderen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Iedere reactie blijft inderdaad welkom zolang dit onderwerp gewoon open blijft. En ik blijf zeker doorgaan met de zoektocht...
Wat ik overigens nog even wil checken; Wij hebben voor de werklijn gekozen vanwege de rechte ruggen (minder gehoekt). Maar hierdoor kom je dus eigenlijk alleen uit bij de rasverenigingen waarin ze dus ph/ipo/ipg enzovoorts behaald hebben (andere dekmeldingen worden nl niet gemeld wat ik tot nu toe al die tijd heb gezien).
Of de "oudduitse" herder, die echt goed getest zijn en waar echt goed gekeken wordt naar hoe en met welke honden ze fokken (maar wel een tikje duurder is in aanschaf... betekent niet dat een dier hier niet alles krijgt wat ie nodig heeft). Maar waar mijn man qua haren niet heel erg warm voor loopt, hihi. Maar ik vind ze echt prachtig 
Ik zal misschien meer uitkomen bij een gelegenheidsfokker (die dus wel overal op getest is betreffende hd/ed/md). En dan nog niet over de socialisatie etc gesproken...
Wel in het achterhoofd houdende dat het grotendeels opvoeding is, en dat het een actieve huishond moet zijn. "

 

hou wel in het achterhoofd dat een ODH gewoon een langharige DH is. Binnen een nest DH zijn al zat de langharige aangekeurd als ODH. (al zullen de ODH fokkers wel gaan steigeren bij zo'n opmerking  ;) )

ik heb geen idee of ze ondertussen al erkend zijn als ras, paar jaar geleden in alle geval nog niet.

 

honden page profiel SammieSammie

" Jullie zouden ook nog naar de Oost-Europes herder kunnen kijken, die hebben een mooie rechte rug. Het ras is sinds kort erkend in NL. Heleen heeft fokplannen en heeft o.a. daar een topic over geopend hier op HP, je zou van haar veel info kunnen krijgen:
https://www.hondenpage.com/hondenforum/224110/oost-europese-herder-.php
  "

Die was hier al besproken, maar toch bedankt hp-smile

honden page profiel SammieSammie

"  
hou wel in het achterhoofd dat een ODH gewoon een langharige DH is. Binnen een nest DH zijn al zat de langharige aangekeurd als ODH. (al zullen de ODH fokkers wel gaan steigeren bij zo'n opmerking  ;-) )
ik heb geen idee of ze ondertussen al erkend zijn als ras, paar jaar geleden in alle geval nog niet.
  "

Klopt, helemaal mee eens. Al zie ik qua uiterlijk echt wel verschil, vooral de donkere kleuren van de odh. Als je bij de vereniging kijkt voor de werklijn vind ik daar eigenlijk geen langstokhaar terug (ik weet dat sh x sh kans geeft op soms een lsh). En zeker niet zo mooi qua kleuren dan dus de odh, is mijn mening.

En daarbij lees ik, zeker bij de odh herders, dat die echt rustiger, vriendelijker etc zijn, niet alleen bij fokkers, maar zeker ook van ervaringsdeskundigen hp-shiny. En dat zal ook zeker wel bij de opvoeding horen en honden passen zich ook vaak echt wel aan. De langstokhaar is 'pas' sinds 2011 herkend, dus wellicht is er door schifting toch al iets veranderd van voor die tijd.

honden page profiel SammieSammie

https://www.hondenpage.com/hondenforum/224925/oudduitse-herder-poolse-stamboom.php

Kunnen jullie eens naar mijn andere topic kijken (neem aan dat ik t zo goed doe?)

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Goh, lijkt wel familie.
Maar ja, das met kinderen ook. Kun je 10 kinderen hebben zijn ze toch allemaal verschillend en toch ook hetzelfde. En de opvoeding heeft er natuurlijk ook mee te maken, al gaat dat zelfs bij kinderen niet eens hetzelfde  "

Opvoeding doet uiteraard veel maar genen zijn belangrijker. Wat in de genen zit krijg je er met opvoeding niet uit. Zo zal een jachthond blijven jagen, hoe goed je ze ook opvoedt. Teveel pupkopers kopen een ras voor het imago en denken de bijbehorende rasspecifieke eigenschappen er wel uit te 'opvoeden'. En dan belandt zo'n hond al vroeg in het asiel omdat de rasspecifieke eigenschappen de eigenaar niet bevallen.. Asielen zitten vol met zogenaamde 'vechthonden'. Tja. En ook de Border Collie belandt te vaak in de herplaatsing. "Te druk, te reactief, neurotisch, happerig, drijven.." Rasspecifieke eigenschappen die nu eenmaal bij die hond met dat sportieve imago horen.

 

Als je kiest voor een ras dan moet je je bewust zijn van die rasspecifieke eigenschappen en daar ook mee kunnen leven. Je kunt niet kiezen voor een deel daarvan en er vanuit gaan dat je de rest wel kunt 'weg-opvoeden'.

honden page profiel SammieSammie

" https://www.hondenpage.com/hondenforum/224925/oudduitse-herder-poolse-stamboom.php
Kunnen jullie eens naar mijn andere topic kijken (neem aan dat ik t zo goed doe?) "

Nevermind. Wordt het ook niet.

honden page profiel SammieSammie

Nog steeds zoekende en informatie aan het inwinnen, hoop dat jullie mij weer willen adviseren. 

We hebben interesse in een pup bij kennel Trossack's Fortune (Ella von Arina x Energizer Marsyas Bohemian).

Echter kan ik er vrij weinig over vinden (zal ook meer aan mij liggen).

Heeft iemand ervaring met deze kennel en kan iemand mij vertellen of we hier goed aan doen?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik ken ze niet. 1 bekende hond in de lijn (grootvader via vader hond). 

Even gaan kennis maken en je eigen gevoel volgen. 

Precies wel redelijk ferme honden van bouw! 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Welk ras is geschikt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^