Duitse herder werklijn en jonge kinderen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Iedere reactie blijft inderdaad welkom zolang dit onderwerp gewoon open blijft. En ik blijf zeker doorgaan met de zoektocht...
Wat ik overigens nog even wil checken; Wij hebben voor de werklijn gekozen vanwege de rechte ruggen (minder gehoekt). Maar hierdoor kom je dus eigenlijk alleen uit bij de rasverenigingen waarin ze dus ph/ipo/ipg enzovoorts behaald hebben (andere dekmeldingen worden nl niet gemeld wat ik tot nu toe al die tijd heb gezien).
Of de "oudduitse" herder, die echt goed getest zijn en waar echt goed gekeken wordt naar hoe en met welke honden ze fokken (maar wel een tikje duurder is in aanschaf... betekent niet dat een dier hier niet alles krijgt wat ie nodig heeft). Maar waar mijn man qua haren niet heel erg warm voor loopt, hihi. Maar ik vind ze echt prachtig 
Ik zal misschien meer uitkomen bij een gelegenheidsfokker (die dus wel overal op getest is betreffende hd/ed/md). En dan nog niet over de socialisatie etc gesproken...
Wel in het achterhoofd houdende dat het grotendeels opvoeding is, en dat het een actieve huishond moet zijn. "

 

hou wel in het achterhoofd dat een ODH gewoon een langharige DH is. Binnen een nest DH zijn al zat de langharige aangekeurd als ODH. (al zullen de ODH fokkers wel gaan steigeren bij zo'n opmerking  ;) )

ik heb geen idee of ze ondertussen al erkend zijn als ras, paar jaar geleden in alle geval nog niet.

 

honden page profiel SammieSammie

" Jullie zouden ook nog naar de Oost-Europes herder kunnen kijken, die hebben een mooie rechte rug. Het ras is sinds kort erkend in NL. Heleen heeft fokplannen en heeft o.a. daar een topic over geopend hier op HP, je zou van haar veel info kunnen krijgen:
https://www.hondenpage.com/hondenforum/224110/oost-europese-herder-.php
  "

Die was hier al besproken, maar toch bedankt hp-smile

honden page profiel SammieSammie

"  
hou wel in het achterhoofd dat een ODH gewoon een langharige DH is. Binnen een nest DH zijn al zat de langharige aangekeurd als ODH. (al zullen de ODH fokkers wel gaan steigeren bij zo'n opmerking  ;-) )
ik heb geen idee of ze ondertussen al erkend zijn als ras, paar jaar geleden in alle geval nog niet.
  "

Klopt, helemaal mee eens. Al zie ik qua uiterlijk echt wel verschil, vooral de donkere kleuren van de odh. Als je bij de vereniging kijkt voor de werklijn vind ik daar eigenlijk geen langstokhaar terug (ik weet dat sh x sh kans geeft op soms een lsh). En zeker niet zo mooi qua kleuren dan dus de odh, is mijn mening.

En daarbij lees ik, zeker bij de odh herders, dat die echt rustiger, vriendelijker etc zijn, niet alleen bij fokkers, maar zeker ook van ervaringsdeskundigen hp-shiny. En dat zal ook zeker wel bij de opvoeding horen en honden passen zich ook vaak echt wel aan. De langstokhaar is 'pas' sinds 2011 herkend, dus wellicht is er door schifting toch al iets veranderd van voor die tijd.

honden page profiel SammieSammie

https://www.hondenpage.com/hondenforum/224925/oudduitse-herder-poolse-stamboom.php

Kunnen jullie eens naar mijn andere topic kijken (neem aan dat ik t zo goed doe?)

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Goh, lijkt wel familie.
Maar ja, das met kinderen ook. Kun je 10 kinderen hebben zijn ze toch allemaal verschillend en toch ook hetzelfde. En de opvoeding heeft er natuurlijk ook mee te maken, al gaat dat zelfs bij kinderen niet eens hetzelfde  "

Opvoeding doet uiteraard veel maar genen zijn belangrijker. Wat in de genen zit krijg je er met opvoeding niet uit. Zo zal een jachthond blijven jagen, hoe goed je ze ook opvoedt. Teveel pupkopers kopen een ras voor het imago en denken de bijbehorende rasspecifieke eigenschappen er wel uit te 'opvoeden'. En dan belandt zo'n hond al vroeg in het asiel omdat de rasspecifieke eigenschappen de eigenaar niet bevallen.. Asielen zitten vol met zogenaamde 'vechthonden'. Tja. En ook de Border Collie belandt te vaak in de herplaatsing. "Te druk, te reactief, neurotisch, happerig, drijven.." Rasspecifieke eigenschappen die nu eenmaal bij die hond met dat sportieve imago horen.

 

Als je kiest voor een ras dan moet je je bewust zijn van die rasspecifieke eigenschappen en daar ook mee kunnen leven. Je kunt niet kiezen voor een deel daarvan en er vanuit gaan dat je de rest wel kunt 'weg-opvoeden'.

honden page profiel SammieSammie

" https://www.hondenpage.com/hondenforum/224925/oudduitse-herder-poolse-stamboom.php
Kunnen jullie eens naar mijn andere topic kijken (neem aan dat ik t zo goed doe?) "

Nevermind. Wordt het ook niet.

honden page profiel SammieSammie

Nog steeds zoekende en informatie aan het inwinnen, hoop dat jullie mij weer willen adviseren. 

We hebben interesse in een pup bij kennel Trossack's Fortune (Ella von Arina x Energizer Marsyas Bohemian).

Echter kan ik er vrij weinig over vinden (zal ook meer aan mij liggen).

Heeft iemand ervaring met deze kennel en kan iemand mij vertellen of we hier goed aan doen?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik ken ze niet. 1 bekende hond in de lijn (grootvader via vader hond). 

Even gaan kennis maken en je eigen gevoel volgen. 

Precies wel redelijk ferme honden van bouw! 

honden page profiel SammieSammie

Ook dit wordt het niet.

Niet genoeg teven geboren. En we moesten nu meteen zeggen of we de enige keuze wilden reserveren of niet.

Helaas wil ik toch echt eerst de pup zien als die een paar weken oud is en ik en de fokker het karakter (een beetje) kunnen zien.

Nu weer even niets (niet dat ik bij 3 verschillende fokkers ingeschreven wil staan/heb gestaan hoor). Vraag me af of ik t dan maar even gewoon moet laten zitten, of door moet pakken.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb bijna 2 jaar lang gewacht op het vinden van de juiste pup, ook vele teleurstellingen (1 keer geen goed gevoel bij de fokker, 2 keer een lege teef, 1 keer niet genoeg pups) 

 

En nu heb ik het leukste hondenmeisje dat ik me kan wensen. Ik had er geen haast mee, een leuke fokker met dezelfde visie als ik heb vond ik het allerbelangrijkste, en die heb ik gevonden, nogsteeds dagelijks contant, evenals met de andere 11 pupkopers. 

 

 

Wel is het zo dat je bij veel fokkers niet zelf een pup mag kiezen, én dat je er pas na 3 weken op bezoek mag. Ik wist pas met 7 weken welke pup van mij zou worden. Het is dus redelijk normaal dat ze wel zekerheid willen dat jij voor een pup wil gaan, want voor jou 10 anderen. 

 

Als jullie echt een hond willen zou ik niet opgeven, overigens kun je best bij meerdere fokkers op de lijst staan, maar zeg dit dan wel eerlijk. 

 

Succes! 

honden page profiel SammieSammie

"Wel is het zo dat je bij veel fokkers niet zelf een pup mag kiezen, én dat je er pas na 3 weken op bezoek mag. Ik wist pas met 7 weken welke pup van mij zou worden. Het is dus redelijk normaal dat ze wel zekerheid willen dat jij voor een pup wil gaan, want voor jou 10 anderen. "

Wat ik hier zelf niet fijn bij vind is dat ik hoop dat als de fokker met mij in zee wil ze weten dat wij een goed huisje kunnen bieden. En niet alleen maar voor de verkoop. Waarom zou je dan (in dit geval door annulering) een eerste keus uit het nest krijgen, maar dus eigenlijk niet mogen kiezen?

Hoe kan ik nu al zeggen (ze zijn 3 dagen oud en ik heb ze dus niet eens gezien) ja die is van ons en een aanbetaling doen? Dan bij 3 weken de eerste keer gaan kijken en dan ontdekken dat het karakter van de andere(n)veel beter bij ons past, iets waarvan ik hoop dat als we de juiste fokker vinden diegene daar ook eerlijk in zal zijn.

Maar ik snap ook zeker wel dat het mes aan 2 kanten snijdt en je zekerheid wilt. Maar toch vind ik het heel dubbel.

 

Of is mijn verwachting totaal niet reëel?

honden page profiel SammieSammie

" Ik heb bijna 2 jaar lang gewacht op het vinden van de juiste pup, ook vele teleurstellingen (1 keer geen goed gevoel bij de fokker, 2 keer een lege teef, 1 keer niet genoeg pups)  "

Het wachten is niet erg, ik wil gewoon het juiste plaatje. Maar tussendoor al het een en ander afgewezen na alleen al informeren. Of idd door de redenen die jij geeft.

Ik blijf rustig aan kijken en wie weet vind ik weer wat.

Nog geen verwachte nesten tegelijk bekeken eigenlijk. Maar mocht dit een keer voorkomen dan zal ik het zeker doorgeven aan de fokkers.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Wat ik hier zelf niet fijn bij vind is dat ik hoop dat als de fokker met mij in zee wil ze weten dat wij een goed huisje kunnen bieden. En niet alleen maar voor de verkoop. Waarom zou je dan (in dit geval door annulering) een eerste keus uit het nest krijgen, maar dus eigenlijk niet mogen kiezen?
Hoe kan ik nu al zeggen (ze zijn 3 dagen oud en ik heb ze dus niet eens gezien) ja die is van ons en een aanbetaling doen? Dan bij 3 weken de eerste keer gaan kijken en dan ontdekken dat het karakter van de andere(n)veel beter bij ons past, iets waarvan ik hoop dat als we de juiste fokker vinden diegene daar ook eerlijk in zal zijn.
Maar ik snap ook zeker wel dat het mes aan 2 kanten snijdt en je zekerheid wilt. Maar toch vind ik het heel dubbel.
 
Of is mijn verwachting totaal niet reëel? "

Nee ik denk het niet.. ik heb dan geen aanbetaling hoeven doen, want de fokker zei dat als ik me terug wilde trekken, al is het de laatste dag, ik hier vrij in mocht zijn, liever op de laatste dag annuleren, dan na 2 weken de pup terug moeten brengen. 

 

Ik vertrouwde volledig op de fokker, zij wist precies welke pup het beste bij wie paste, en ze heeft alle pups perfect gematcht. Met 7 weken wisten wij dan pas ook welke pup van ons werd, en niet al met 3 weken. Met 3 weken wat mijn pup nog wat onzeker, afwachtend. Met 7 weken nam zij alle touwtjes in handen en was overal haantje de voorste. Je kunt dus onmogelijk met 3 dagen al de pup kiezen die bij jou past (wat karakter betreft) 

Eerste op de wachtlijst betekend niet automatisch eerste keuze in een pup, het geeft je alleen de garantie dat jij sowieso een pup kan krijgen uit het nest. 

 

Moest jij bij die andere fokker dan meteen jouw keuze al aangeven? Dan heb ik daar overheen gelezen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe kan ik nu al zeggen (ze zijn 3 dagen oud en ik heb ze dus niet eens gezien) ja die is van ons en een aanbetaling doen? Dan bij 3 weken de eerste keer gaan kijken en dan ontdekken dat het karakter van de andere(n)veel beter bij ons past, iets waarvan ik hoop dat als we de juiste fokker vinden diegene daar ook eerlijk in zal zijn.

Moet je een aanbetaling doen op een specifieke pup uit het nest, of is de aanbetaling algemeen voor 'een pup' uit het nest en wordt de keuze bepaald als de pups ouder zijn?

Ik heb zelf nog nooit gehoord dat een fokker de pups bij geboorte al toewijst aan een persoon, net omdat je dan helemaal nog niks weet...

honden page profiel SammieSammie

"Eerste op de wachtlijst betekend niet automatisch eerste keuze in een pup, het geeft je alleen de garantie dat jij sowieso een pup kan krijgen uit het nest. 
 
Moest jij bij die andere fokker dan meteen jouw keuze al aangeven? Dan heb ik daar overheen gelezen.  "

Hij wilde bij voorbaat weten welke kleur onze voorkeur had. Wij hebben 2 van de 3 kleuren opgegeven. Van de teefjes was maar 1 van de kleuren geboren en hij wilde nu meteen weten of we die pup wilden en dan moesten we inderdaad aanbetalen.

 

Ik bedoelde overigens niet dat je met 3 weken echt de keuze maakt, maar dan zie je ze voor het eerst en heb je een eerste indruk (die dus niet altijd juist is blijkbaar hahaha).

Bij een andere fokker zouden we voor de 6e a 7e week de keuze hebben moeten maken ivm stamboomnaam, dat past beter bij ons. Zeker gezien we de pup dan een aantal x hebben gezien en de fokker dan een goed beeld heeft van ons en de pup.

honden page profiel SammieSammie

" Moet je een aanbetaling doen op een specifieke pup uit het nest, of is de aanbetaling algemeen voor 'een pup' uit het nest en wordt de keuze bepaald als de pups ouder zijn?
Ik heb zelf nog nooit gehoord dat een fokker de pups bij geboorte al toewijst aan een persoon, net omdat je dan helemaal nog niks weet... "

Omdat er dus maar 1 pup was met 'onze' kleur moesten we dus specifiek voor die ene kiezen en voor die ene dan ook aanbetalen. En omdat een ander misschien ook die kleur wilde, kon hij die mensen niets zeggen als hij hen zou bellen, omdat hij dus niet wist of dat teefje dan beschikbaar zou zijn voor hen. 

 

Maar ik neem een hond niet alleen op zijn kleur uiteraard... Maar zo wilde ik het gewoon niet doen.

 

Maar ik ben dus niet gek, gelukkig, hahaha. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Omdat er dus maar 1 pup was met 'onze' kleur moesten we dus specifiek voor die ene kiezen en voor die ene dan ook aanbetalen. En omdat een ander misschien ook die kleur wilde, kon hij die mensen niets zeggen als hij hen zou bellen, omdat hij dus niet wist of dat teefje dan beschikbaar zou zijn voor hen. 
 
Maar ik neem een hond niet alleen op zijn kleur uiteraard... Maar zo wilde ik het gewoon niet doen.
 
Maar ik ben dus niet gek, gelukkig, hahaha.  "

Ik vind het sowieso erg raar dat een fokker haar pups verdeeld op kleur.. karakter is toch 100 maal belangrijker? 

 

 

In het vorige nest dat mijn fokker had, waren 7 lichte pups, en 1 zwarte. En iedereens voorkeur ging uit naar de zwarte pup.. de fokker snapte het totaal niet want deze pup was juist wat onzeker, afwachtend, vond dingen spannend.. zij kijkt echt alleen maar naar welk karakter bij welke persoon past, lijkt mij het beste. 

honden page profiel SammieSammie

" Ik vind het sowieso erg raar dat een fokker haar pups verdeeld op kleur.. karakter is toch 100 maal belangrijker? 
 
 
In het vorige nest dat mijn fokker had, waren 7 lichte pups, en 1 zwarte. En iedereens voorkeur ging uit naar de zwarte pup.. de fokker snapte het totaal niet want deze pup was juist wat onzeker, afwachtend, vond dingen spannend.. zij kijkt echt alleen maar naar welk karakter bij welke persoon past, lijkt mij het beste.  "

Juist dat. Heb dat ook meerdere keren gezegd, maar goed.

Nu waren de anderen zwart, niet dat we dat niet mooi vinden hoor. Maar hier dus precies andersom...

 

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Heb je je aangemeld bij working-dog.com ? Hier staan toekomstige nesten in. ;-)

honden page profiel SammieSammie

" Heb je je aangemeld bij working-dog.com ? Hier staan toekomstige nesten in. ;-) "

Ik heb inderdaad een account aangemaakt toen, zodat ik even net wat meer en wat makkelijk kan zoeken en idd toen vond ik ook nesten en andere belangrijke informatie, scheelt een hele hoop zoeken!

Maar voor nu heb ik even de stoute schoenen aangetrokken (manlief merkte ook dat de odh echt mijn aandacht bleef trekken) en gaan we binnenkort met een fokker van de odh kennismaken.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Nou dat klinkt super !!! veel plezier bij de fokker !!!!

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Kennis gezocht over teckels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^