Ik word gek van men puberhond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willems Willems

Hoi

Ik heb een boomertje, malthezer, parson kruising, van nu 6 maanden, soms maakt ze me zo gek. Steeds acktief, overdag slaapt ze meestal maar rond 18 uur is het niet meer te doen, ik werk part time, en ben ten laatste rond 15.30 thuis. Smorgens sta ik op rond 5 uur en ga ik al wandelen met haar. Als ik thuis kom is alle tijd voor haar en moet ik op een avond nog een 2 a 3 keer uit wandelen. Ik heb soms het gevoel dat ik echt oververmoeid ben, ze zeggen het word beter maar als ik eerlijk ben zie ik op tegen de wintermaanden.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Hoi
Ik heb een boomertje, malthezer, parson kruising, van nu 6 maanden, soms maakt ze me zo gek. Steeds acktief, overdag slaapt ze meestal maar rond 18 uur is het niet meer te doen, ik werk part time, en ben ten laatste rond 15.30 thuis. Smorgens sta ik op rond 5 uur en ga ik al wandelen met haar. Als ik thuis kom is alle tijd voor haar en moet ik op een avond nog een 2 a 3 keer uit wandelen. Ik heb soms het gevoel dat ik echt oververmoeid ben, ze zeggen het word beter maar als ik eerlijk ben zie ik op tegen de wintermaanden. "

Wil je zeggen dat je hondje af en toe? een hele dag alleen is?

Dat is best pittig voor een pup van 6 maanden, ze is nog erg jong .

Als ze alleen geweest is, zal die tijd veel slapen of zich vervelen, dus ik begrijp wal waar de energie vandaan komt.

Ik vind ook dat je dan extra aandacht aan haar moet besteden, je hondje heeft energie over, dat kan je haar toch niet kwalijk nemen?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Het zal al heel veel schelen als je hondje niet de hele dag alleen is. Daar is ze sowieso nog veel te jong voor en daarnaast vindt geen enkele hond dat leuk. Zorg voor een goede uitlaatservice/dagopvang oid die echt een flinke wandeling en/of activiteiten met haar onderneemt. Dan zal je zien dat je een stuk tevredener hondje krijgt en dat ze 's avonds ook lekker haar plekje zoekt om te slapen. 

 

Wat onderneem je zelf met haar?

honden page profiel Willems Willems

Meestal ben ik thuis tussen 2 en 3 uur en ben ik weg om half 8, alle aandacht gaat naar haar voor en na mijn werk. Ook laten losrennen op de weide, in huis  kan ze die energie sowieso niet kwijt, ik vind het gewoon soms pittig vooral met slecht weer.

honden page profiel DidyDidy 2 doggies

honden foto van Didy

" Meestal ben ik thuis tussen 2 en 3 uur en ben ik weg om half 8, alle aandacht gaat naar haar voor en na mijn werk. Ook laten losrennen op de weide, in huis  kan ze die energie sowieso niet kwijt, ik vind het gewoon soms pittig vooral met slecht weer. "

Nou ik vind het nogal wat voor je hondje hoor, zolang alleen.

En dat ze dan alle aandacht vraagt, lijkt me logisch.

En met dit weer? Hoezo, dat weet je toch dat je dit weer ook hebt in Nederland.sealed

honden page profiel Willems Willems

In het weekend wandelingen van meer dan een uur ,naar de speeltuin met mijn dochter waar ze op de heuvels rent een in de tunnel loopt, die dingen gaan moeilijker in de wintermaanden als het echt nat is he

honden page profiel HavaHava

Een jonge puberende hond is gewoon soms best pittig en vermoeiend. Volgens mij zijn de meeste honden waar afstand van gedaan wordt rond de puber leeftijd.

Mocht je een keer geen puf hebben om te wandelen met haar savonds doe dan een denkspelletje met haar.

Even googelen of op you tube kijken voor denkspelletjes.

Ze worden hier ook moe van.

Het hoeft niet iedere dag lichamelijk activiteit te zijn.

Ik vind het zelf ook altijd belangrijk van pups af aan aan te leren dat er ook gerust wordt sommige dagen. Wees niet te streng voor jezelf.

honden page profiel HavaHava

" In het weekend wandelingen van meer dan een uur ,naar de speeltuin met mijn dochter waar ze op de heuvels rent een in de tunnel loopt, die dingen gaan moeilijker in de wintermaanden als het echt nat is he "

Ik ben in de winter juist actiever met mijn hond buiten.

In de zomer is het vaak te warm. En op sommige plaatsen te druk.

Echt de winter heeft voordelen! En je hond vind het vast niet erg dat het regent.

Hoewel: mijne vind dat wel. hp-shiny

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als het echt nat is dan trek je een regenjas aan ,leg je handdoeken op de verwarming. Zeiknat kom je binnen en dan doe je wat iedere niet goed bij zijn/haar hoofd zijnde baas doet,je droogt eerst je hondenschatje goed af en dan zorg je voor jezelf.

 

Weer of geen weer altijd die hond weersmile

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ai wat een kruising.......Parson kruisingen kom je godzijdank bijna niet tegen en dan is met een reden......ik heb zelf een volledige Parson Russell en dit is mijn 2de.

 

Als je pech heb...heb je meer terriër en dan vind ik voor de leeftijd die ze nu heeft haar veel alleen zitten. Ze wilt haar energie kwijt.....en als ze dat niet kan je als baasje nog wel eens tegen een probleem lopen. Regent het? Dan heeft het baasje pech ....toch lekker naar buiten met haar en als het echt giet dan denkspelletjes.

 

Als ze leergierig is zou ik haar eventueel leuke dingentjes aan leren. Mijn Parson is super leergierig en door trucjes aan te leren, ben je toch niet heel actief bezig maar de hond is uiteindelijk toch uitgeput geestelijk omdat ze echt na moeten denken. 

 

Maar wees niet nalatig...want het Parson deel kan nog wel eens heeeeeeeel erg vervelend worden. 

 

Ben wel benieuwd naar een foto. Dit is Maylo :) mijn volledige Parson....en een duivel af en toe. 

honden page profiel Marieke en SkipMarieke en Skip

honden foto van Marieke en Skip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het weekend wandelingen van meer dan een uur?

 

Hoe lang loop je door de weeks dan met haar?

 

Ze is 6 maanden dus zou nu ongeveer 30 minuten mogen lopen. Al is dat met een hond met tomeloze energie vaak wel wat te kort.  Ik denk dat als je 3 kwartier met haar loopt en tijdens het lopen hier en daar wat hersenwerk doet, dat ze daarna de eerste uren niet meer uit hoeft.

 

Ik heb ook een verschrikkelijke hekel aan regen, maak dan een iets korter rondje van een half uurtje tot 3 kwartier en met een beetje geluk komen we een speelmaatje tegen, dan is Skip na een half uurtje al helemaal voldaan. Skip is een Duitse Staande Draadhaar Stuiterbal dus heeft ook veeeeel beweging nodig. 

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Wil je zeggen dat je hondje af en toe? een hele dag alleen is?
Dat is best pittig voor een pup van 6 maanden, ze is nog erg jong .
Als ze alleen geweest is, zal die tijd veel slapen of zich vervelen, dus ik begrijp wal waar de energie vandaan komt.
Ik vind ook dat je dan extra aandacht aan haar moet besteden, je hondje heeft energie over, dat kan je haar toch niet kwalijk nemen? "

Ik begrijp je punt...  Maar moeten we nu alle mensen die werken verbieden om een hond te nemen? Nogmaals ik begrijp dat deze hond best lang alleen moet zijn, te lang...  maar laten we ook realistisch zijn hé.  Als iedereen die werkt zijn hond terug naar een asiel moet brengen, zijn ze dan beter af??  En alleen werkzoekenden een hond gunnen lijkt me ook een verkeerd signaal. De zorg en het welzijn van een hond kost ook veel geld en werkzoekenden met een leefloon zouden ook beter geen hond hebben vind ik.  Enfin, ik wil maar zeggen om de hond de zorg, het welzijn, de nodige beweging en uitdaging en de gezondheid te kunnen gunnen moet je als baasje nu eenmaal gaan werken ook hé. 

Niet gaan werken en thuis blijven voor je hond om hem niet alleen te moeten laten tijdens een werkdag is dus niet realistisch en dus ook geen optie.  Een uitlaatdienst is een mogelijkheid maar niet voor iedereen haalbaar.  Voldoende ruimte, speelmogelijkheden, uitdagingen waar de hond zich mee kan bezig houden. Zelf heb ik voor een groter ras gekozen (Beauceron of Franse Herder), die kan je overdag ook buiten houden in een afgesloten tuin (nee, niet in een kennel!), maar wel in een veilige afgesloten tuin hij kan wel wat Nederlandse of Vlaamse weersomstandigheden verdragen.  Andere oplossingen voor kleinere hondjes die wel in een bench of kleinere ruimte moeten verblijven zijn speeltjes (bv. een kong waar brokken of koekjes in kunnen, denkspelletjes,...). Kortom er zijn wel tal van mogelijkheden, mits een beetje creativiteit...  maar iemand verwijten dat hij gaat werken en zijn/haar hond daarom een tijd alleen laat heeft geen zin. Denk beter even mee naar constructieve en creatieve oplossingen, toch? 

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Meestal ben ik thuis tussen 2 en 3 uur en ben ik weg om half 8, alle aandacht gaat naar haar voor en na mijn werk. Ook laten losrennen op de weide, in huis  kan ze die energie sowieso niet kwijt, ik vind het gewoon soms pittig vooral met slecht weer. "

Dat een hond "pittig" is, en een pubertijd moet doormaken, en dat het koud en nat is in Nederland in de winter...  dat had je op voorhand wel kunnen weten hé. 

Ik heb er begrip voor dat je werkt...  en dat je het alleen thuis zijn goed opbouwt (hopelijk heb je dat al gedaan vanaf dat de hond bij jou was), moet het wel lukken om een hond tijdens de werkuren alleen te laten.  Je moet er alleen wat creatief mee omgaan en er zijn hier al enkele tips naar boven gekomen in andere reacties.  

Maar in welke situatie zit je hond alleen thuis?  In een bench, in de woonkamer/leefruimte?  Hoeveel ruimte heeft de hond? Kan je dier buiten?  Kan hij wat koudere/nattere weersomstandigheden verdragen? Buiten zijn er alvast meer mogelijkheden als je daar een veilige ruimte kan creëren waar de hond ook alleen enkele uitdagingen kan aangaan zonder brokken te maken natuurlijk. 
Enfin, je hoeft je niet schuldig te voelen omdat je je hond alleen laat terwijl jij moet gaan werken (zie ook mijn eerdere reactie hierover), maar zoek wel creatief naar uitdagingen die je hond alleen kan doen en laat hem zeker niet alleen in een bench of garage ofzo...   Indien hij, zoals grotere rassen als herders, best wel tegen een stootje kan in dit typische Nederlandse weer, zijn er buiten meer mogelijkheden in een veilige afgesloten tuin (puppyproof natuurlijk).
Groetjes Pieter. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Misschien kun je eens zoeken naar iemand die je wat wil helpen? Ik proef uit je post dat je alleen bent?

 

Je kunt kijken naar opvang, een uitlaatservice of gewoon iemand bij je in de buurt.

 

Google ook eens op hersenwerk. Je hoeft echt niet uren te wandelen, mag op deze leeftijd ook nog niet.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

oei als ik Max zolang alleen zou laten, dan stuitert hij ook de hele dag.

In de ochtend wandelen we 45 minuten, de heenweg kan hij los en terug op een rustig tempo aan de riem. Als ik dat niet doe stuitert hij door het huis... In de middag wandelen we naar school, dat is ook 30 minuten heen en weer en tussendoor plas rondjes. Tja regen.. dat is jammer, maar Max moet toch uit.

Ik denk dat het een stuk minder word als je zorgt dat je hond meer beweging krijgt en minder lang alleen is. Regel oppas of een uitlaatdienst, want dit is niet goed voor je hond.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Dus jij verwacht van een jonge hond dat hij de hele nacht slaapt, de hele dag slaapt en nog eens rustig gaat liggen slapen als jij thuis komt van werken?hp-frusty

Dus het enige moment van de dag dat hij een beetje een hondenleven heeft (dat jij thuis bent) werkt hij jou op de zenuwen...

Ik kan je voorspellen dat je hond nog meer beweging nodig gaat hebben als hij volwassen gaat zijn.

Herplaatsen dus en wel zo snel mogelijk (beestje heeft al veel te veel alleen gezeten)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Pup/jonge hond die te lang alleen zit krijgt frustraties waar jij nuet blij van wordt en je hond ook niet, ja je moet werken , dat zijn er vele die dat moeten doen, zorg voor een uitlaat iemand die je hond meeneemt ...of kijk eens rond of je je hond bij een ouder iemand op de dag een paar uurtjes onder kan brengen die wat met je hond gaat wandelen en aandacht schenkt....zet eens een advertentie bij de dierenarts, dierenwinkel of supermarkt, er zijn veel ouderen die vast met je hondje er even uit willen.....kom jij thuis dan kan je even ontspannen voor je er op uit gaat...en er zijn regenjassen regenschoenen die je beschermen tegen de regen, ook een dekje voor je hondje is er, als je niet naar buiten gaat kom je van de winter er ook niet uit..denk er eens over na...voor een oppas.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Dit is wel een actieve kruising in ieder geval het parson gedeelte (ik heb zelf een parson gehad), die na een tijd alleen te zijn geweest zeker uitdaging en beweging nodig heeft. Wat de anderen al zeggen, ga op zoek naar iemand die haar tussen door wat beweging geeft. Ik vermoed dat het dan makkelijker voor jouw word al zal ze natuurlijk als je thuis komt wel naar buiten willen maar dit is te verwachten. Mijn jongste hondje was rond die leeftijd ook heel druk en actief, inmiddels is ze bijna drie jaar en is ze rustiger geworden.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Eerlijk? Ik was kapot in de puppytijd. Continu mn hond in de gaten houden. Maar toen sliep ze tenminste nog regelmatig!

 

De pubertijd vond ik moeilijker dan de puppytijd ondanks dat ik haar niet meer continu in de gaten hoefde te houden. Want ik zat met mijn handen in het haar: Ziva had veel meer energie dan ik haar kwijt kon laten raken leek het wel. Ze mocht nog niet te lang wandelen maar had daar wel behoefte aan.

 

Neem van mij aan, het gaat inderdaad beter worden!

In het donker lopen vind ik ook saai maar ik doe het er maar mee. Het klopt wel dat we in de winter actiever zijn dan in de zomer omdat het dan koeler is. In de zomer is het te warm om te lopen en zwemmen gaat vaak niet omdat er blauwalg of botulisme is.

 

Hou vol, het komt goed! De herfst en winter ga je wel leren waarderen, het regent minder vaak dan je denkt en anders zijn er plu’s en regenjassen.

Probeer iemand te regelen die overdag je hondje lekker moe maakt, al is het maar één of twee keer in de week. Dat zal al veel schelen!

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Een hondje van 6 maanden is in mijn ogen een pup, nog geen puber.

En ja ik vind dat ze te lang alleen zit overdag, daar zou ik proberen iets voor te regelen.

En nee Pieter, ik vind niet dat mensen die werken geen hond mogen hebben, maar zoek wel naar een goede oplossing als je lang van huis bent, oppas, uitlaatservice?

Je pup een uur lang de heuvels op en af laten rennen is echt te lang en belastend voor haar gestel, daar is ze echt nog te jong voor.

Het zou het mooiste zijn als ze meerdere dingen en  korter per dag heeft.

En over het weer, ja wat moet ik daar nou op zeggen, ik sta er eigenlijk een beetje verstelt van, dat je daar een probleem in ziet.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Een hondje van 6 maanden is in mijn ogen een pup, nog geen puber.
En ja ik vind dat ze te lang alleen zit overdag, daar zou ik proberen iets voor te regelen.
En nee Pieter, ik vind niet dat mensen die werken geen hond mogen hebben, maar zoek wel naar een goede oplossing als je lang van huis bent, oppas, uitlaatservice?
Je pup een uur lang de heuvels op en af laten rennen is echt te lang en belastend voor haar gestel, daar is ze echt nog te jong voor.
Het zou het mooiste zijn als ze meerdere dingen en  korter per dag heeft.
En over het weer, ja wat moet ik daar nou op zeggen, ik sta er eigenlijk een beetje verstelt van, dat je daar een probleem in ziet. "

Ik inderdaad met je eens Didy. Maylo is een volwassen hond hij is inprincipe alleen de dinsdag en woensdag alleen...maar s woensdag gaat hij na een vriendin die oppas is en lekker de hele dag kan vertoeven tussen andere honden. 

 

Dinsdag ga ik op en neer naar huis (heb 1 uur pauze) en dat zou ik s woensdag ook kunnen maar voor Maylo is de oppas gewoon een stuk leuker! 

 

Ik vind persoonlijk dat je hier op voorhand wel rekening mee mag houden bij de aanschaf van een hond. Ik werk ook en zoek toch de middelen dat het kan. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Meestal ben ik thuis tussen 2 en 3 uur.
Als ik thuis kom is alle tijd voor haar en moet ik op een avond nog een 2 a 3 keer uit wandelen.
Ik heb soms het gevoel dat ik echt oververmoeid ben, ze zeggen het word beter maar als ik eerlijk ben zie ik op tegen de wintermaanden. "

Je zegt dat alle tijd voor haar is, van zo vlug je thuis komt. Wat bedoel je daarmee? Dat je urenlang met je hond bezig bent? Of dat je andere bezigheden hebt als je thuis bent, maar zij dan je aandacht komt vragen?

Urenlang steeds maar je hond entertainen hoeft niet hoor. Je mag daar best een balans in zoeken: lekker samen op pad en tegemoet komen aan de behoeften van je hond, maar daarna weer even rust. Dus ja, een hond heeft qualitytime nodig en heeft daar ook gewoon recht op. Maar net zo goed mag jij ook wel es op de bank neerploffen en verwachten dat je dan even met rust gelaten wordt.

 

Als je oververmoeid bent, bekijk dan es kritisch hoe je leven eruit ziet, waar of aan wie je (buiten je hond) je vrijetijd besteedt, wat de grote energie-slokoppen zijn. Je hoeft het hier niet te schrijven, bekijk het voor jezelf. Dat kunnen uiteenlopende dingen zijn zoals huishouden, veeleisende ouders, social media,... Misschien kan je daarin snoeien, zodat er ook ruimte komt voor mentale rust voor jou.

 

Wat de winter betreft: misschien was het sowieso al niet je favoriete seizoen, en kijk je er nu bevooroordeeld tegenaan? Probeer de positieve kanten van de winter te zien: es een stevige avondwandeling in de natuur kan je nieuwe energie geven, frisse lucht na een hele dag binnenzitten, es lekker uitwaaien in een storm of in de stilte van een ijskoude nacht genieten van een prachtige sterrenhemel. hp-smile 

Het is ook een tijd die voor honden zo leuk is: wervelende wind, een dik bladerdek om in te snuffelen, sneeuw,... bekijk es hoe je daar samen met je hond van kan genieten, wat je samen in die omstandigheden kan doen. Denk es terug aan je kindertijd: was je er ook zo eentje die het leuk vond stampvoetend door de plassen te lopen, sneeuwballen te gooien, paddestoelen of mooie bladeren te zoeken in een herfstbos?

Laat het kind dan maar terug in je bovenkomen en deel het plezier met je hond! hp-shiny Geniet ervan!

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Je zegt dat alle tijd voor haar is, van zo vlug je thuis komt. Wat bedoel je daarmee? Dat je urenlang met je hond bezig bent? Of dat je andere bezigheden hebt als je thuis bent, maar zij dan je aandacht komt vragen?
Urenlang steeds maar je hond entertainen hoeft niet hoor. Je mag daar best een balans in zoeken: lekker samen op pad en tegemoet komen aan de behoeften van je hond, maar daarna weer even rust. Dus ja, een hond heeft qualitytime nodig en heeft daar ook gewoon recht op. Maar net zo goed mag jij ook wel es op de bank neerploffen en verwachten dat je dan even met rust gelaten wordt.
 
Als je oververmoeid bent, bekijk dan es kritisch hoe je leven eruit ziet, waar of aan wie je (buiten je hond) je vrijetijd besteedt, wat de grote energie-slokoppen zijn. Je hoeft het hier niet te schrijven, bekijk het voor jezelf. Dat kunnen uiteenlopende dingen zijn zoals huishouden, veeleisende ouders, social media,... Misschien kan je daarin snoeien, zodat er ook ruimte komt voor mentale rust voor jou.
 
Wat de winter betreft: misschien was het sowieso al niet je favoriete seizoen, en kijk je er nu bevooroordeeld tegenaan? Probeer de positieve kanten van de winter te zien: es een stevige avondwandeling in de natuur kan je nieuwe energie geven, frisse lucht na een hele dag binnenzitten, es lekker uitwaaien in een storm of in de stilte van een ijskoude nacht genieten van een prachtige sterrenhemel.  
Het is ook een tijd die voor honden zo leuk is: wervelende wind, een dik bladerdek om in te snuffelen, sneeuw,... bekijk es hoe je daar samen met je hond van kan genieten, wat je samen in die omstandigheden kan doen. Denk es terug aan je kindertijd: was je er ook zo eentje die het leuk vond stampvoetend door de plassen te lopen, sneeuwballen te gooien, paddestoelen of mooie bladeren te zoeken in een herfstbos?
Laat het kind dan maar terug in je bovenkomen en deel het plezier met je hond!  Geniet ervan! "

Wat het laatste deeltje qua winter betreft...  ben ik het helemaal met je eens.  Het is de eerste 10 minuutjes even doorbijten en wennen aan de koude of regen.  Maar voor je hond is het zalig.  En met de hond gaan wandelen is nu eenmaal een basisbehoefte, dat is het minste dat je moet weten voor je een hond aanschaft hé (samen met voeding geven natuurlijk). 


honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Je hond is erg lang alleen, zeker voor haar leeftijd. Dit doe ik mijn volwassen honden niet eens aan, wil niet weten hoe ik hun en mijn huis dan aantref. Daarnaast een wandeling van een uur hoort geen uitzondering te zijn. Zeker niet voor een hond die zo lang alleen is. Daar mag je smorgens wel 45 min mee gaan lopen, tussen de middag weer of een uit laat service als je dit zelf niet kunt. Tegen de avond weer. De laatste ronde houden wij hier vaak kort en dan krijgen ze lekker wat te kluiven of de kong.

 

Wat het weer betreft, met een hond loop je nou eenmaal als de zon schijnt maar ook als het regent of er sneeuw ligt. Dit wist je neem ik aan voor je je hond hebt aangeschaft..

 

Wordt je hond van 6 maanden trouwens helemaal niet uitgelaten tussen half 8 tot 2/3? surprised

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Hier kijken we ook altijd uit naar herfst en winter, want dan wordt het weer koeler en is hij weer meer actief. Dan kunnen we ondanks de leeftijd toch bijv. 2 uur het bos. In de zomer is dat véél te warm.

Koop een goede regenjas. Die kunnen best duur zijn, maar met een goede jas doe je járen. Waterdichte schoenen en gáán.

honden page profiel Willems Willems

Even een reacktie voor al diegenen die vinden dat ik te lang werk.. de hond zelfs zou moeten weg gedaan hebben...

Ondertussen is ze een 10 maanden  kan perfeckt aleen zijn en hebben we een perfeckte dagindeling. Ze heeft me geleerd te genieten van de buitenlucht dus wandelen we vaak, loopt los op het plein , begroet uitbundig mijn dochter als ze van de schoolbus komt.  Dingen stuk bijten gebeurt nog steeds maar dat is de terrier in haar en word opgelost met kauwbeentjes. Ja ze is acktief maar ik heb altijd al terriers gehad dus was niet mijn eerste hond. Ik werd toen inderdaad een beetje gek, al was dat meer op een lachende lanier bedoeld. Helaas dachten anderen hier anders over...

honden page profiel DagmarDagmar

Goed zo !

Hier blijven ze ook alleen hoor. Mijn jongste is bijna 8 maanden en die zit (ondertussen) ook gewoon thuis als ik werken ben.  (max 9,5 uur).  En he..... die slaapt gewoon.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Willems, mooi dat je nog even hier komt en o wat fijn dat het goed gaat......was gewoon even wennen, nu een mooi ritme voor je hond en jou....smile

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Even een reacktie voor al diegenen die vinden dat ik te lang werk.. de hond zelfs zou moeten weg gedaan hebben...
Ondertussen is ze een 10 maanden  kan perfeckt aleen zijn en hebben we een perfeckte dagindeling. Ze heeft me geleerd te genieten van de buitenlucht dus wandelen we vaak, loopt los op het plein , begroet uitbundig mijn dochter als ze van de schoolbus komt.  Dingen stuk bijten gebeurt nog steeds maar dat is de terrier in haar en word opgelost met kauwbeentjes. Ja ze is acktief maar ik heb altijd al terriers gehad dus was niet mijn eerste hond. Ik werd toen inderdaad een beetje gek, al was dat meer op een lachende lanier bedoeld. Helaas dachten anderen hier anders over... "

De enige die hier met 'helaas' verhaal kwam was jij..fijn dat je daar overheen bent gegroeid hp-shiny

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Ik begrijp je punt...  Maar moeten we nu alle mensen die werken verbieden om een hond te nemen? Nogmaals ik begrijp dat deze hond best lang alleen moet zijn, te lang...  maar laten we ook realistisch zijn hé.  Als iedereen die werkt zijn hond terug naar een asiel moet brengen, zijn ze dan beter af??  En alleen werkzoekenden een hond gunnen lijkt me ook een verkeerd signaal. De zorg en het welzijn van een hond kost ook veel geld en werkzoekenden met een leefloon zouden ook beter geen hond hebben vind ik.  Enfin, ik wil maar zeggen om de hond de zorg, het welzijn, de nodige beweging en uitdaging en de gezondheid te kunnen gunnen moet je als baasje nu eenmaal gaan werken ook hé. Niet gaan werken en thuis blijven voor je hond om hem niet alleen te moeten laten tijdens een werkdag is dus niet realistisch en dus ook geen optie.  Een uitlaatdienst is een mogelijkheid maar niet voor iedereen haalbaar.  Voldoende ruimte, speelmogelijkheden, uitdagingen waar de hond zich mee kan bezig houden. Zelf heb ik voor een groter ras gekozen (Beauceron of Franse Herder), die kan je overdag ook buiten houden in een afgesloten tuin (nee, niet in een kennel!), maar wel in een veilige afgesloten tuin hij kan wel wat Nederlandse of Vlaamse weersomstandigheden verdragen.  Andere oplossingen voor kleinere hondjes die wel in een bench of kleinere ruimte moeten verblijven zijn speeltjes (bv. een kong waar brokken of koekjes in kunnen, denkspelletjes,...). Kortom er zijn wel tal van mogelijkheden, mits een beetje creativiteit...  maar iemand verwijten dat hij gaat werken en zijn/haar hond daarom een tijd alleen laat heeft geen zin. Denk beter even mee naar constructieve en creatieve oplossingen, toch?  "

Voor de mensen die hier nogal graag verwijten maken, over het lang alleen zijn...  ik citeer hier even mijn eigen reactie! 
Het is fijn dat je niet werkt en heel der dagen met je hond bezig kan zijn...  maar wees realistisch ook hondenliefhebbers moeten werken, en dat werkende mensen (zelfs fulltime'ers) ook goed voor een hond kunnen zorgen!!!!  Alles hangt af van hoe je er mee omgaat...  wat je je hond kan leren om alleen te zijn (zonder te slopen). 
De mijne zit soms ook 4 uur alleen (ik werk fulltime, mijn vriendin werkt halve dagen), en doet hij soms ondeugend in de tuin? Jazeker...  hij graaft al eens kuil enzo, en ja...  soms ligt er al eens een kussen van de tuinbank op de gazon waar hij lekker mee aan het spelen is geweest (et alors??  en dan???), of er waren enkele takjes uit de haag getrokken...

Maar we hebben hem dus geleerd om alleen te zijn, te rusten en te spelen...  jawel, vanop jonge leeftijd (als pup van 3 maanden dus ook hé) hebben we dit al opgebouwd... de eerste weken hielden we hem telkens enkele uurtjes (eerst 1, dan 2, dan 3 en dan tenslotte 4) in een ruime en volledig overdekte kennel (met nachthok) met veel en afwisselend speelgoed...  en ja...  de eerste jankte hij soms ook...  maar dat ging snel beter en beter...  Ook qua zindelijkheid ging het prima...  zelfs in de kennel plaste onze hond (toen nog jongere pup) helemaal niet (ook dit werd natuurlijk opgebouwd hé).  Intussen werd onze tuin volledig "puppy-proof" gemaakt, uit de haag kon hij nog wel een takje trekken, maar alle deeltjes waar hij zeker niet aan mocht werd afgespannen. En nu kan hij gerust 4 tot 6 uurtjes per dag alleen in de tuin zijn, zonder brokken te maken!! Een takje van de haag sneuvelt wel eens, of een kussen van de tuinbank vinden we ook nog wel eens op de gazon...  en ja een gegraven kuil (zowel op de gewenste voorziene plaats, als soms ook op een ongewenste plaats midden in het gazon) zien ook nog wel eens...  Maar verder is hij stressvrij en breekt hij de boel niet af.  Ook met het blaffen valt het goed mee. (Blijkbaar heeft enkel de postbode last van geblaf als hij passeert).  's morgens en 's avonds krijgt hij dagelijks minstens 2 wandelingen (meestal een langere 's avonds, 's morgens een kortere, en ook dit werd met de leeftijd mee opgebouwd natuurlijk). 

Kortom, wat ik dus eigenlijk maar wou duidelijk maken...  je kan een hond echt wel wennen leren om meerdere uurtjes alleen te zijn (waarmee ik zéker niet zeg dat je hem urenlang in een kleine bench moet opsluiten... dat is iets héél anders). Maar mensen moeten zich echt niet schuldig voelen als ze de hond alleen laten om te gaan werken...  zolang het maar op de juiste manier wordt aangeleerd, opgebouwd en er voldoende tijd overgaat voor gewenning. En wat je ook wel nodig hebt is sterk, voldoende en gevarieerd speelgoed (niet alleen ballen of een kong, maar ook kauwspeelgoed, een stevig touw (die je rond een paal kan hangen zodat hij zelf een trekspelletje kan doen), grote ballen, kleine ballen, en ik heb hier een groot aanbod van speelgoed van zowel KONG als van SUMO (Beeztees) in de tuin liggen. 

Uiteraard zijn nog andere tips welkom, maar hou het positief en constructief, want het is toch bijna kerstmis. 
PS: Waar zit jullie hond als jullie heel der kerstdagen van tafel tot tafel aanschuiven bij vrienden of familie?  Zit hij dan ook niet heel lang alleen?  Of is jullie hond aan elke feesttafel bij vrienden of familie (of op restaurant waar jullie uren tafelen) welkom??  Enfin, nogmaals: met realistisch denken, met realistische oplossingen en met haalbare tips doen we onze dieren nog altijd het meeste plezier!! 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Elkaars bot afpakken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^