Ik word gek van men puberhond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Gelukkig hebben we jou Pieter, om "ons" terug te fluiten, onze eigenste HP messias, komt precies op tijd zo rond de kerst hp-shiny

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Maar mensen moeten zich echt niet schuldig voelen als ze de hond alleen laten om te gaan werken... 
 
Waar zit jullie hond als jullie heel der kerstdagen van tafel tot tafel aanschuiven bij vrienden of familie?  Zit hij dan ook niet heel lang alleen?  Of is jullie hond aan elke feesttafel bij vrienden of familie (of op restaurant waar jullie uren tafelen) welkom??  Enfin, nogmaals: met realistisch denken, met realistische oplossingen en met haalbare tips doen we onze dieren nog altijd het meeste plezier!!  "

Van mij mogen mensen zich best schuldig voelen hoor als ze veel weg zijn en geen fatsoenlijke opvang regelen.

 

Met kerst ben ik lekker thuis bij mijn hondjes. Ik laat ze echt niet alleen met al t vuurwerk hier. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een hond mag zeker alleen zijn, hoelang is voor iedereen anders ingevuld, mijn beren zijn met kerst bij mij, dat is voor iedereen een eigen keuze toch ? Ik bblijf thuis voor mijn beren en ik tafel met ze samen Pieter.smile

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Gelukkig hebben we jou Pieter, om "ons" terug te fluiten, onze eigenste HP messias, komt precies op tijd zo rond de kerst "

Goh, ik wil niemand terugfluiten...  dat doen mensen hier al genoeg, en daarover gaat mijn punt dus net hé.  In plaats van constructieve en positieve tips te geven aan elkaar... wordt er veel te veel slechte commentaar op elkaar gegeven...  Wie denkt er dan dat hij/zij de messias is??   Laten we niet verder afbreken maar opbouwen en elkaar helpen, toch?
Groetjes Pieter. 

 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Van mij mogen mensen zich best schuldig voelen hoor als ze veel weg zijn en geen fatsoenlijke opvang regelen.
 
Met kerst ben ik lekker thuis bij mijn hondjes. Ik laat ze echt niet alleen met al t vuurwerk hier. 
 
  "

Met vuurwerk laat ik ze ook niet alleen hoor, dat is een specifieke situatie, ik denk dat dit een heel ander onderwerp is.

Maar,
Ben jij echt 24u/24 (behoudens enkele kwartiertjes als je naar de winkel of naar het toilet moet) bij je honden? Zijn je honden je énige vrienden/familie?  Ga je dan nooit naar de Efteling, of een andere daguitstap waar je hond eens een dagje (of een halve dag alleen thuis zit). Ik hoop voor jou van niet...  en dat je een goed evenwicht vind tussen je honden en je sociaal leven (vrienden en familie). Hoe kom jij dan aan je inkomsten als je niet werkt?
Kortom, ik hoop dat je me hier iets aan het wijsmaken bent eigenlijk. Want met dit soort idealistische verhaaltjes zijn we niets...  de realiteit is nu eenmaal anders, en we moeten zoeken naar haalbare oplossingen rond het "alleen leren zijn". Een goede opvang is voor velen een mogelijkheid, voor anderen niet. Voor de éne hond is het bijna onmisbaar, voor de andere hond is het dan weer totaal overbodig omdat hij heeft geleerd hoe hij er mee kan omgaan (hoe? dat is voor iedere hond ook weer anders, ik heb in mijn vorige reactie maar beschreven hoe het bij mijn hond goed werkte). 
Zodus, laten we niet te snel elkaar beoordelen en afkraken...  maar elkaar ondersteunen met tips en ervaringen. En ook hier weer, de ene tip zal bij de ene hond goed aanslaan en bij de andere dan weer niet en is een totaal andere tip wel de oplossing.  Hoe meer tips hoe beter voor iedereen en elke hond...  maar elkaar hier te zitten afbreken, daar helpen we onze honden echt niets mee!
Fijne kerst, groetjes Pieter.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als ik lang weg ben regel ik opvang voor ze. Zo moeilijk is dat niet.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

.Maar,Ben jij echt 24u/24 (behoudens enkele kwartiertjes als je naar de winkel of naar het toilet moet) bij je honden? Zijn je honden je énige vrienden/familie?  Ga je dan nooit naar de Efteling, of een andere daguitstap waar je hond eens een dagje (of een halve dag alleen thuis zit). Ik hoop voor jou van niet...  en dat je een goed evenwicht vind tussen je honden en je sociaal leven (vrienden en familie). Hoe kom jij dan aan je inkomsten als je niet werkt? Kortom, ik hoop dat je me hier iets aan het wijsmaken bent eigenlijk. Want met dit soort idealistische verhaaltjes zijn we niets...  de realiteit is nu eenmaal anders, en we moeten zoeken naar haalbare oplossingen rond het "alleen leren zijn". Een goede opvang is voor velen een mogelijkheid, voor anderen niet. Voor de éne hond is het bijna onmisbaar, voor de andere hond is het dan weer totaal overbodig omdat hij heeft geleerd hoe hij er mee kan omgaan (hoe? dat is voor iedere hond ook weer anders, 

Pieter je kent hp niet zo goed hihi...heb bovenstaande gequote,bij sommigen draait echt alles om hun honden,gewoon omdat het kan.

Ik begrijp je vraag en wil die even beantwoorden.

 

Ik ging wel een dagje weg,nooit oppas aan huis genomen....dat kwam niet bij mij op....zulke dingen las ik later op forums.

Heb een sociaal leven,etentjes,feestjes en welke hond ik ook gehad heb,geen verlatingsangst,geen vuurwerkangst,niks slopen of blaffen. Met kinderen  vroeger ook veel sociale verplichtingen,sport wedstrijden,ze overal naar toe rijden en aanwezig en de honden die draaiden gewoon mee in het gezin

Ben zelf nogal een nuchter type.

Heb nu een oppashondje ,hetzelfde verhaal....straks 2 avonden lang weg,het wordt nachtwerk en om 17u al de deur uit. Hondje krijgt eten er staat drinken en een lekker bedje en ik weet die zal slapen.

 

Ik doe altijd een lange wandeling voor ik vertrek en met oud en nieuw altijd thuis omdat ik geen hond alleen wil laten,je weet nooit wat er kan gebeuren met dat zware vuurwerk tegenwoordig en die brandgevaarlijke lampionnetjes....ben bang voor brand.

 

Een hond maakt deel uit van mijn leven maar mijn leven draait niet alleen om een hond.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ach uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen keuzes. Ik heb er voor gekozen om pas aan honden te beginnen toen ik vanuit huis werkte. En af en toe een dagje weg vind ik wat anders dan structureel uren weg.

 

Maar misschien zou ik er ook wel makkelijker in staan als Paddy geen epilepsie had. Ik moet er niet aan denken dat ik m ergens vind.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wij hebben ook altijd gewerkt terwijl we toen meerdere honden hadden.

Dat kon, Ben werkte overdag, ik nachtdiensten, daarbij had ik een nul uren contract, mocht er eens wat zijn kon ik gewoon er voor kiezen niet te werken.

Toen Aranka bijvoorbeeld haar nestje kreeg.

Ik heb toen gewoon "zwangerschapsverlof "opgenomen, om er met mijn neus bovenop te zitten.hp-shiny

Het slapen overdag ( 4 pups in 4 jaar) dat ging wat minder, maar ach ik was nog jong en kon het hebben.hp-heart

Hier heeft altijd alles om de honden gedraaid en dat zal altijd zo blijven, omdat het voor ons gewoon volledige familieleden zijn, die bovendien altijd voor je klaar staan.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb een normaal sociaal leven en honden, dit gaat voor mij prima. Wel probeer ik de honden nooit langer dan een dagdeel alleen te laten en rond de jaarwisseling ben ik altijd thuis. Ik voel mij totaal niet schuldig als ik de honden een paar uur alleen laat, waarom ook? Als ik thuis ben liggen ze regelmatig te slapen en dit doen ze ook als ik weg ben volgens mijn buren. Wel merk ik duidelijk dat sinds mijn kinderen zijn uitgevlogen de honden een andere plek in mijn leven hebben gekregen, ze zijn nog belangrijker voor mij geworden nu ik alleen met ze ben en ik heb dan ook alles voor mijn honden over.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Met vuurwerk laat ik ze ook niet alleen hoor, dat is een specifieke situatie, ik denk dat dit een heel ander onderwerp is.Maar,Ben jij echt 24u/24 (behoudens enkele kwartiertjes als je naar de winkel of naar het toilet moet) bij je honden? Zijn je honden je énige vrienden/familie?  Ga je dan nooit naar de Efteling, of een andere daguitstap waar je hond eens een dagje (of een halve dag alleen thuis zit). Ik hoop voor jou van niet...  en dat je een goed evenwicht vind tussen je honden en je sociaal leven (vrienden en familie). Hoe kom jij dan aan je inkomsten als je niet werkt? Kortom, ik hoop dat je me hier iets aan het wijsmaken bent eigenlijk. Want met dit soort idealistische verhaaltjes zijn we niets...  de realiteit is nu eenmaal anders, en we moeten zoeken naar haalbare oplossingen rond het "alleen leren zijn". Een goede opvang is voor velen een mogelijkheid, voor anderen niet. Voor de éne hond is het bijna onmisbaar, voor de andere hond is het dan weer totaal overbodig omdat hij heeft geleerd hoe hij er mee kan omgaan (hoe? dat is voor iedere hond ook weer anders, ik heb in mijn vorige reactie maar beschreven hoe het bij mijn hond goed werkte). Zodus, laten we niet te snel elkaar beoordelen en afkraken...  maar elkaar ondersteunen met tips en ervaringen. En ook hier weer, de ene tip zal bij de ene hond goed aanslaan en bij de andere dan weer niet en is een totaal andere tip wel de oplossing.  Hoe meer tips hoe beter voor iedereen en elke hond...  maar elkaar hier te zitten afbreken, daar helpen we onze honden echt niets mee!Fijne kerst, groetjes Pieter. "

Helaas is het ook zo dat veel mensen dénken dat de hond ermee om kan gaan. Terwijl hij eigenlijk helemaal in de stress zit al die tijd. Niet elke hond die niet alleen kan zijn gaat slopen/blaffen. Dat betekent niet gelijk dat ze er goed mee om kunnen gaan. 

 

Eerder las ik ergens of de hond met kerst niet alleen blijft ed. Bij mij niet, ik neem hem mee of anders kom ik niet of ze komen maar bij ons. Kerst ben je bij geliefden daar valt zeker mijn hond ook onder.

 

En natuurlijk is Link ook wel eens alleen maar niet langer dan 4 uur anders zoek ik of oppas of ik regel het anders (dat hij dus mee kan of mensen komen bij mij oid). Daarnaast hebben wij ook nog een camera waarop ik dus zie dat die 4 uur prima gaan.

honden page profiel Hans DekHans Dek

honden foto van Hans Dek

Uw hond is blij dat u thuis bent en laat dat merken. U ervaart dat als negatief pubergedrag. Dat is het niet. Uw hond heeft u gemist en vindt het tijd om met u te gaan spelen en te gaan ondernemen. Ik weet niet of dit pubergedrag is. Uw hond zit barstens vol energie en moet dat kwijt. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Helaas is het ook zo dat veel mensen dénken dat de hond ermee om kan gaan. Terwijl hij eigenlijk helemaal in de stress zit al die tijd. Niet elke hond die niet alleen kan zijn gaat slopen/blaffen. Dat betekent niet gelijk dat ze er goed mee om kunnen gaan. 
 
Eerder las ik ergens of de hond met kerst niet alleen blijft ed. Bij mij niet, ik neem hem mee of anders kom ik niet of ze komen maar bij ons. Kerst ben je bij geliefden daar valt zeker mijn hond ook onder.
 
En natuurlijk is Link ook wel eens alleen maar niet langer dan 4 uur anders zoek ik of oppas of ik regel het anders (dat hij dus mee kan of mensen komen bij mij oid). Daarnaast hebben wij ook nog een camera waarop ik dus zie dat die 4 uur prima gaan. "

Hier sluit ik me helemaal bij aan.hp-heart

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Toevallig werd ik uitgenodigd met kerst om gezellig te komen gourmetten, Max mocht mee.. die uitnodiging was 4 weken geleden. Die vriend kocht een nieuwe bank in de tussen tijd en Max mocht niet meer mee. 

Ik heb dus 2de kerstdag samen met mijn zoontje gegourmet haha Waar ik ben is Max en ja soms moet hij alleen blijven, maar nooit langer dan 2 uurtjes. Als hij uit de bench kan zonder te slopen kan hij langer alleen blijven, maar niet in dat ding

Pretparken.. ja ga ik heen met mijn zoon EN Max, ik zoek uit waar hij naar binnen mag. Dit jaar was het drievliet en duinrell.

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik ben er niet zo sentimenteel in. 

Kerstavond was ik thuis, honden zaten in de veranda/buiten. 

Kerstdag zaten ze 's middags tot 's avonds alleen thuis. 

Oudejaar gaan ze mee naar mijn ouders. 1 binnen, 2 buiten dan. 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Uw hond is blij dat u thuis bent en laat dat merken. U ervaart dat als negatief pubergedrag. Dat is het niet. Uw hond heeft u gemist en vindt het tijd om met u te gaan spelen en te gaan ondernemen. Ik weet niet of dit pubergedrag is. Uw hond zit barstens vol energie en moet dat kwijt.  "

Ik ben het 100% met je eens.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Elkaars bot afpakken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^