Bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ninanina

Hoi allemaal 

Onze toypoedel pup komt binnenkort bij ons wonen. Ik ben al veel aan het lezen en aanschaffen, maar ik vind de bench toch nog altijd moeilijk. 

We zien het als: veilige, rustige plek voor de pup in een huishouden met 3 kinderen. 

Nemen we deze bench zo groot mogelijk? Kan deze té groot gekocht worden? We willen hem gezellig inrichten met een leuk bench kussen - mandje, een aantal veilige speeltjes. 

Hebben jullie tips over aanschaf (Midwest ovation trainer?), welk bench kussen? 

Alvast bedankt 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hallo Nina, welkom op de pagina.

Er zijn hier veel voor- en tegenstanders van de bench.

Wat de maat betreft : als de poedel volwassen is, moet hij er languit in kunnen liggen en rechtop in kunnen staan. Sommige honden doen alle moeite om de deken of het kussen uit de bench te werken en dan op de kale voer te liggen... Hopelijk waardeert jullie hondje de comfortabele inrichting.

Kijk voor de aanschaf even op Marktplaats, daar staan een heleboel benches. En voor een kussen kun je bijvoorbeeld een hoofdkussen gebruiken met een gewone sloop, die is makkelijk wasbaar. Er zijn ook speciale waterbakjes die je aan de binnenkant hangt, want de hond moet altijd bij water kunnen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Zo groot mogelijk. Honden vinden het heel prettig om zich te verplaatsen naar verschillende plekken om te liggen, als 1 plek te warm wordt, staan ze op en lopen naar een ander plekje. In een bench is dit al lastig, dus koop op zn minst een grote bench. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Je kan ook een puppyren aanschaffen. Daar heb je meer aan voor het doel waarvoor je het wilt gebruiken.

Wik hebben een puppy nu van ruim 3 maanden oud.

De eerste weken af en toe gebruikt,  maar daar hebben ze veel meer ruimte in.

 

527947.jpg

 

 

honden page profiel MaxMax 3 doggies

honden foto van Max

Hoi

Wat leuk een pup.

Ik heb voor Max een bench, maat volwassen goldenretriever haha

Tot Max een week of 12 was heb ik de helft afgezet, omdat hij er in ging poepen, want daar lag hij toch niet.

Toen hij goed zindelijk kon de afscheiding weg

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb voor mijn oudere hond een bench, ik heb hem gekocht toen hij pup was maar hij is nog altijd gek met de bench en gaat er vaak zelf in liggen, het deurtje staat altijd open. Voor mijn jongste hond heb ik een ren gekocht toen ze pup was dit vond ik veel geschikter omdat ze hier veel meer ruimte in heeft. De ren gebruik ik nog steeds als ik b.v.b. weg moet of als de honden hun eten krijgen, een veilig plekje voor mijn kleine hond als ik even geen oogje op haar kan houden.

honden page profiel ninanina

Hartelijk dank voor jullie reacties alvast. Een puppyren is inderdaad misschien ook interessant. Ik ga nog eens op zoek. 

 

 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Mijn poedel pup ligt in de gang, alle sloop bare dingen hebben we weg gehaald.
In een eerdere post van iemand staat geloof ik dat er voor en tegenstanders voor de bench zijn... ik ben een tegenstander van de bench.

Maar als je dan toch voor een bench gaat dan zo grooooot mogelijk.

Veel plezier straks met de pup :-D

honden page profiel ninanina

" Mijn poedel pup ligt in de gang, alle sloop bare dingen hebben we weg gehaald.
In een eerdere post van iemand staat geloof ik dat er voor en tegenstanders voor de bench zijn... ik ben een tegenstander van de bench.

Maar als je dan toch voor een bench gaat dan zo grooooot mogelijk.

Veel plezier straks met de pup "

Dank voor je reactie. Ik vind het ook een moeilijke: ik wil gewoon het beste voor de pup uiteraard. De fokker waar ik heel veel vertrouwen in heb werkt ook met een bench. Daar kan ik ook altijd wel terecht voor raad en info :). Vroeger hadden we een Engelse Bulldog die haar bench ook gewoon als haar comfy huisje zag. Ik denk niet dat die deur ooit dicht geweest is, die ging er gewoon gezellig in liggen. 

Ik heb wel geen ervaring met een pup dus daar ben ik echt wel zoekende en lees ik verder de pro's en con's om dan te proberen een goede afweging te maken. Het is voor een veilig en gezellig oord van rust zonder dat er schade kan berokkend worden vooral naar veiligheid van de pup toe - iets dat je net niet gezien heb en waar ze aan zitten. 

Ik heb nog > een maand om het te bekijken gelukkig ;). De puppyren die eerder werd aan gehaald is ook een goed idee. of hekjes waarmee je een gedeelte van het huis kan afscheiden: we hebben wel een ruimte van +/- 5x3 in de woonkamer die zich hiertoe zou kunnen lenen. Iemand daar ervaring mee? 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Persoonlijk vind ik het altijd vreemd dat mensen al een bench aanschaffen nog voor de hond er is.

Waarom niet eerst aankijken hoe het gaat? Honden kiezen instinctief hun eigen slaapplekjes uit: een plaats waar ze zich ontspannen en geborgen voelen. Dus ook jouw pup zal zo'n plekje in huis uitkiezen. Waarom zou dit dan niet zijn plekje kunnen zijn waar iedereen hem zijn rust gunt? 

Net zoals je voor een peutertje gevaarlijke dingen in je huis opbergt of uit het bereik zet, doe je dit met een pup ook zo. En verder is het een kwestie van begeleiden: in het respectvol omgaan met spullen (niet slopen), het zindelijk worden en het samenleven met de andere gezinsleden. Gaat dit meteen van een leien dakje? Nee, natuurlijk niet. Het is een aanleer-proces. Maar zo gaat dat toch, bij opvoeden?

Heel veel plezier met jullie nieuwe vriendje! Geniet ervan! hp-heart

honden page profiel AnnewilAnnewil 3 doggies

Wat leuk die voorbereidingen hé. Wij hebben een bench gebruikt voor onze pup. Aangezien we vier jonge kinderen in huis hebben vond ik het een heerlijk idee dat ze rustig in haar eigen hokje kon. Wij hebben een middelgrote hond en dus ook een middelmaat benche met een dubbel gevouwen slaapzak erin. Ik vond niet niet heel gezellig staan dus na de periode dat ze alles stuk maakte toch maar en mand aangeschaft. Nu driekwart jaar verder toch de benche weer in de kamer want ze kon haar draai niet vinden in de mand. Nu de bench er weer staat heeft ze meteen haar plek weer gevonden. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dank voor je reactie. Ik vind het ook een moeilijke: ik wil gewoon het beste voor de pup uiteraard. De fokker waar ik heel veel vertrouwen in heb werkt ook met een bench. Daar kan ik ook altijd wel terecht voor raad en info :-). Vroeger hadden we een Engelse Bulldog die haar bench ook gewoon als haar comfy huisje zag. Ik denk niet dat die deur ooit dicht geweest is, die ging er gewoon gezellig in liggen. 
Ik heb wel geen ervaring met een pup dus daar ben ik echt wel zoekende en lees ik verder de pro's en con's om dan te proberen een goede afweging te maken. Het is voor een veilig en gezellig oord van rust zonder dat er schade kan berokkend worden vooral naar veiligheid van de pup toe - iets dat je net niet gezien heb en waar ze aan zitten. 
Ik heb nog > een maand om het te bekijken gelukkig ;-). De puppyren die eerder werd aan gehaald is ook een goed idee. of hekjes waarmee je een gedeelte van het huis kan afscheiden: we hebben wel een ruimte van +/- 5x3 in de woonkamer die zich hiertoe zou kunnen lenen. Iemand daar ervaring mee? 
 
  "

Een plekje om zich veilig te voelen..  je zegt dat je vorige hond er altijd uit zichzelf in ging.. Je weet dat honden doen wat ze gevraagd worden (meestal) als jij een puppy traint om in de bench te gaan, zal hij dit als gewoonte gaan zien en er altijd in gaan, dat is immers wat er van hem verwacht wordt.. daardoor denken wij als mens al snel: hij vindt de bench fijn, want hij loopt er zelf in, zonder er bij na te denken dat hij dit doet omdat jij dit eerder van hem geëist hebt. 

 

 

Ik ben het met Alaska's finest eens. Laat de pup zelf een plekje zoeken, en werk vanuit daar, daar kun je dan desnoods ook de puppyren omheen zetten, mocht de pup een time out nodig hebben. 

 

 

Hier ook een pup, maar in totaal 4 honden gehad en allemaal zonder bench opgevoed. De pup die ik nu heb, is de eerste waarbij ik een puppyren gebruik. Maar gewoon als time out, blijft ze doorgaan in bepaald gedrag, zet ik haar daar zo'n 2 minuten in om even 'af te koelen' en dan gaat ze er weer uit. Het wordt dus niet gebruikt om het slopen te stoppen, zindelijk maken etc etc. Hier hoor jij bij te zijn, zit je hond ergens aan wat niet mag, ruim het op of leidt de pup af. 

 

Hier mijn ren, het is maar voor tijdelijk, was er eerst niet van plan er een aan te schaffen, maar zeker wanneer ze onze andere 2 honden blijft vervelen kan ze hier even tot rust komen. Overigens ligt de pup het liefst naast de bank, of op de bank.. Ze heeft dus wel een ren en een mandje, Ze mag altijd zelf bepalen waar ze het liefst slaapt. 

528872.jpg

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Krijgen jullie een teef of reu 

honden page profiel ninanina

Waarschijnlijk wordt het een reutje. Maar we hebben de eerste keuze - ze zijn nog heel klein dus we wachten even af wat het karakter doet van de pups en hoe de klik is met ons gezin. 

Dat is misschien ook belangrijk naar keuze bench/puppyren/... toe, misschien wat zindelijkheid betreft? 

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Uiteindelijk hoe groter hoe beter.

 

Er bestaan ook wel benches met een tussenschot die er naar behoefte in of uit kan. Dan kan die niet te groot zijn omdat het aan te passen is.

 

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Mensen schaffen ook een box aan als ze een baby verwachten...  "

En zetten ze daar hun kind nog steeds in als het op een leeftijd gekomen is dat het kan lopen, het tanden wisselt, het naar school gaat, het volwassen wordt? Nee toch? 

Een kinderbox zou je kunnen vergelijken met een werpkist bij de fokker. Als de pups nog kruipen en waggelen. En het een zekere oppervlakte heeft.

 

Een bench is m.i. een hulpmiddel, waar je aan gaat denken als je op problemen botst, bepaalde dingen niet kan managen,... een hulpmiddel dat wordt afgestemd op de problemen die zich op dat moment voordoen. En dus niet de hond die zich moet aanpassen aan een op voorhand aangeschaft hulpmiddel.

Ik zie het een beetje als: je koopt geen anti-trek tuig nog voor je je hond hebt leren wandelen aan een gewone lijn. hp-wink

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Onze dwergpoedel vond een bench verschrikkelijk. Volgens mij heeft ze er 2 nachtjes in gezeten en toen nooit meer. Dus dat was een nutteloze aanschaf.

 

Onze grote poedel was in het begin los, en in het begin sliep ik beneden bij hem. Op een gegeven moment toch weer boven gaan slapen, maar meneertje ging elke nacht een feestje bouwen. Ja dat was ook de bedoeling niet, dus toen heb ik een puppyren aangeschaft. Inderdaad meer ruimte en dat is wel fijn.

 

Dus volgens mij hangt het gewoon van je hondje af.

honden page profiel scampsdscampsd

Ikzelf ben een tegenstander van een "bench" (waarom noem je het niet gewoon een kooi, da's toch gewoon wat het is?), en bij vrienden van mij heb ik iets anders gezien: toen hun kinderen (een tweeling) groot genoeg waren om niet meer in een wieg te liggen, hebben ze een soort speelgoedmat op de grond gelegd (zo'n puzzelding, je begrijpt wel), en om dat af te bakenen hebben ze gewoon een beddeplank gebruikt. Daardoor hadden de kinderen ongeveer twee vierkante meter, wat voor kleine peuters meer dan genoeg is om zich bezig te houden.

Waarom doe jij niet hetzelfde voor je hond? Neem een gedeelte van de living of het salon, leg daar een dekentje voor je hondje, dat hij wat kan gaan liggen daarop, en baken dat af met een grote plank. Als oplossing is het héél goedkoop, en de hond heeft niet het gevoel dat hij opgesloten wordt (hij zit namelijk niet in een compleet afgesloten ding). Je kinderen kunnen er langs passeren en eventueel eens wat strelen, maar je moet je kinderen wel duidelijk maken dat ze er rustig mee moeten omgaan en niet zomaar er uithalen.

Op die manier zal je zelf zien hoe je hond reageert, en hoe je kinderen reageren op de hond, en aan de hand daarvan zal je wel zelf kunnen afleiden hoe je verdergaat: besluit je om toch een kooi te kopen, laat je de plank staan om je hond een zgn. "time-out" te geven, neem je de plank weg (je kan ze ten allen tijde terugplaatsen), ...

Veel geluk ermee

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als je een bench koopt zou ik m niet te groot kopen. Gewoon op maat, wordt hij te klein dan ruil je m in voor een grotere. Marktplaats staat er vol mee.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Heet een bench in Belgie een kooi of is dat toevallig dat meerdere Belgen dat woord gebruiken voor bench?

 

Sorry ff off topic.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Oh mijn God wat zijn sommige van jullie uptight als alleen het woord "bench" valt.

En omgekeerd: blijkbaar wekt het feit dat iemand zijn hond ook zonder die bench kan opvoeden tot stabiel en rustig individu behoorlijk wat ergernissen op, en moét het ding toch echt geprezen worden. hp-smile

Niks mis mee toch, om bewust en kritisch na te denken over het gebruik van een hulpmiddel en je af te vragen waarom je er voor kiest/het nodig hebt?

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Heet een bench in Belgie een kooi of is dat toevallig dat meerdere Belgen dat woord gebruiken voor bench?
 
Sorry ff off topic. "

Het heet hier ook bench, maar het is een kooi.

Of hoe vindt jij dat een kooi eruit ziet?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" En omgekeerd: blijkbaar wekt het feit dat iemand zijn hond ook zonder die bench kan opvoeden tot stabiel en rustig individu behoorlijk wat ergernissen op, en moét het ding toch echt geprezen worden. 
Niks mis mee toch, om bewust en kritisch na te denken over het gebruik van een hulpmiddel en je af te vragen waarom je er voor kiest/het nodig hebt?
  "

hp-thumbsuphp-thumbsuphp-thumbsuphp-thumbsuphp-thumbsup

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier is de puppyren alweer afgebroken.

Werd alleen maar gebruikt om er de puppy eten in te geven en dat hij dan daar in kon blijven totdat Black ook klaar was met eten.

En dat gaat nu ook goed met 2 honden, zonder de puppyren.

Timmy weet dat hij niet bij Black mag komen zolang die nog eet.

Dus als iemand nog interesse in een puppyren heeft foot-in-mouth

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het heet hier ook bench, maar het is een kooi.
Of hoe vindt jij dat een kooi eruit ziet? "

Je hebt ze in soorten en maten. Deze lijkt me voor sommige mensen wel handig. smile

 

528914.jpg

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Je hebt ze in soorten en maten. Deze lijkt me voor sommige mensen wel handig. 
  "

cooltongue-outcool

Zeker handig! Voor als mevrouw wat langer moet wachten bij de kapper, de dokter, of op het vliegtuig! Het zou een grappige wereld worden , als iedereen in een kooi moest zitten om rustig te blijven hp-wink 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

voordat ik mijn zoontje kreeg , heb ik 2 honden gehad. 1 bij mij mijn ouders en 1 echt voor mijzelf. Terry en Semmy. Allebei Golden Retrievers. Die hadden geen bench, sloopte niks, prima honden. Toen Semmy dood ging was mijn zoon 8 dagen.

Ik heb een jack russel gekocht toen mijn zoontje 2 was en een bench. Niet omdat ik de hond niet vertrouwde, want dat beestje heeft nog nooit iets kapot gemaakt, maar omdat ik mijn zoontje niet vertrouw met een hond.

De Jack, was ziek en is overleden. Nu heb ik Max, Max slaapt ook in een bench, omdat ik kinderen en honden niet vertrouw. Mijn zoon is 9 en ik kan afspraken met hem maken, maar vertrouwen, alleen met een hond, doe ik niet. Dus Max slaapt in de bench tot ik hem eruit laat. 

Het is Max zijn rustplek, in iedergeval tot mijn zoon een jaar of 12 is

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Hier is de puppyren alweer afgebroken.
Werd alleen maar gebruikt om er de puppy eten in te geven en dat hij dan daar in kon blijven totdat Black ook klaar was met eten.
En dat gaat nu ook goed met 2 honden, zonder de puppyren.
Timmy weet dat hij niet bij Black mag komen zolang die nog eet.
Dus als iemand nog interesse in een puppyren heeft 
 
  "

Hoe groot is hij? Wat moet  het kosten en waar is hij op te halen? Ik heb wel interesse (:

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^