Kan ik mollen verjagen met ultrasoon geluid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel scampsdscampsd

Goeienavond,

Ik zie je al denken "Dit forum gaat over honden, niet over mollen." maar toch denk ik dat mijn vraag hier relevant is: in mijn tuin, waar mijn hond (een tatrahond) in rondloopt, zit ik sedert kort met (een) mol(len): ik heb al vier van die hoopjes gevonden, en vanzelfsprekend wil ik daar graag van af.

Aangezien ik een dierenvriend ben, had ik gedacht aan zo'n toestel dat een ultrasoon geluid afgeeft waardoor de mollen gaan lopen.

Juist één probleem: het kan niet de bedoeling zijn dat mijn hond er ook last van heeft :-) en daarom deze vraag: ik heb gelezen dat het gehoor van een hond gaat tot 50kHz, terwijl ultrasoon wordt gedefinieerd vanaf 20kHz.

Bestaan er "mollenverjaaggeluidproceerders" die geluiden voortbrengen (ver) boven die 50kHz en zo ja, waar (in België) kan ik die vinden?

Dank bij voorbaat
Dominique

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Citaat

Het menselijk gehoor is beperkt tot een golflengte van 20 - 20.000 hertz. Een hond daarentegen, kan tonen horen binnen het bereik van 15 – 50.000 hertz.

Einde citaat

 

Bron: 10 dingen die je nog niet wist over de oren van je hond - Zoolac.nl
https://www.zoolac.nl/nl/blog/de-oren-van-een-hond/

 

Met de ultrasoon apparaten weet je niet wat je nog meer verjaagt bijv. vogels.

Mijn hond reageerde extreem op een ultrasoon kattenverjager. Ook kinderen liepen gillend weg omdat dit geluid voor hen niet te verdragen is.

 

Mollen kan je ook met geuren bestrijden. Ik weet niet of dit een risico voor een hond is, mocht hij/zij hierdoor aangetrokken voelen en opgraven, snuffelen of likken.

 

Mollen weg - BSI (Geurzakjes, 50 stuks) BSI Kabelshop.nl
https://www.kabelshop.nl/BSI-Mollen-weg-BSI-Geurzakjes-50-stuks-64110-i13630-t23658.html

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heeft je hond nog geen pogingen gedaan om mollen te vangen?

De Tatrahond staat ook bekend als mollenvanger.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Mollen
Mollen zijn kleine beestjes die zich niet vaak laten zien, maar de aanwezigheid van mollen in uw tuin is onmiskenbaar. Heeft u ineens een groot aantal molshopen in het perfect aangelegde grasveld van uw tuin? Dan heeft u helaas met mollen te maken. Doet u niets aan de aanwezigheid van deze mollen, dan is de kans groot dat het aantal molshopen alleen maar erger wordt en uw tuin uiteindelijk niet meer lijkt op de prettige leefomgeving die het nu is. 

U kunt mollen eenvoudig verjagen uit uw tuin door diervriendelijke mol verjaagsystemen aan te schaffen. Mol verjaagsystemen zorgen ervoor dat uw tuin minder aantrekkelijk wordt voor mollen, waardoor de beesten op zoek gaan naar een andere leefomgeving. Geen dodelijke vallen, maar verjaagsystemen die gebruiksvriendelijk zijn voor de mens en diervriendelijk zijn voor de mol of mollen in uw tuin.    Coogle op verjaagsysteem voor mollen... 

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik hoorde laatst dat je een molshoop een stukje kunt uitgraven, in het gat stop je een kattendrol. De mollen denken dan dat er een roofdier rond loopt en verdwijnenlaughing

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik hoorde laatst dat je een molshoop een stukje kunt uitgraven, in het gat stop je een kattendrol. De mollen denken dan dat er een roofdier rond loopt en verdwijnen "

 

Een echte instinker tegen de mollen!hp-wink 

honden page profiel scampsdscampsd

Goeiemiddag,

Ondertussen heb ik het probleem opgelost: bij de Hubo verkopen ze toestellen om mollen te verjagen met ultrasoon geluid, waarop staat aangegeven dat het "huisdiervriendelijk" zou zijn. Ik heb dat getest door dat te aansteken in mijn huis, en mijn hond reageerde niet eens, dat blijkt dus te kloppen.

Eens ingegraven in de tuin, doet dat ding goed zijn werk en mijn hond kijkt er niet eens van op als dat ding begint te trillen.

Daarmee is mijn probleem dus opgelost, maar ik wil jullie allemaal bedanken voor de geleverde tips en trukjes.

Volgende forumvraag: Poep eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^