Pension of meenemen naar Oostenrijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hoi,

Ik had mijn account verwijderd omdat ik me hier niet meer fijn voelde. Ik heb nu alleen een probleem en wil toch nog een keer om advies vragen. Alvast sorry voor het hele verhaal, maar ik wil gewoon het beste voor Penny dus probeer alles zo duidelijk mogelijk te beschrijven.

 

We gaan volgend jaar weer voor 2 weken naar Oostenrijk, normaal gaat Penny dan naar mijn opa en oma maar die willen nu voor de laatste keer weer een keer mee. Dat is natuurlijk geweldig want dan gaan we toch nog een keer met zijn allen op vakantie, maar het betekend ook dat er voor Penny geen opvang is.

Vroeger toen opa en oma ook nog mee gingen ging ze naar een pension en dat was geen succes. Ze voelde zich daar helemaal niet fijn, was constant gestrest en bang. De eigenaar van dat pension gaf aan dat ze het helemaal niet leuk vond en ik wil haar dat niet nog een keer aan doen. Dat pension waar ze toen was geweest is ook sowieso geen optie meer omdat dat erg ouderwets is (grote schuur met hokken met zaagsel er in). Ik ben nu op zoek naar een ander pension, maar ik kan niets vinden. Veel kleinschalige pensions zitten al vol en bij de grote krijg ik geen fijn gevoel. Ik wil eigenlijk sowieso niet dat ze naar een pension gaat maar mijn familie wil wel graag het plan doorzetten.

 

Een andere optie is meeneem, maar dat is om verschillende redenen moeilijk. Ik zal ze even opsommen:

 • Ze is nog nooit mee gegaan op een lange vakantie en het gaat dus veel stress geven. Ze vind nieuwe plekken erg spannend en is in het begin gestrest. Dit gaat wel beter nu we haar vaker meenemen naar bijvoorbeeld de duinen en als ze er eenmaal is hersteld ze zich wel goed.
 • Ze houd niet van autorijden en de hele rit duurt minstens 10 uur. Ze is ook wagenziek, dat gaat nu heel goed maar zo’n lange afstand hebben we nog nooit met haar gereden. Het langste is denk ik anderhalf uur en dat ging goed. Dit valt gelukkig ook wel te trainen.
 • Ze is al 10 en in de tijd dat we gaan 11. Ze heeft een top conditie en loopt hier makkelijk 8,5 kilometer achterelkaar en meer dan 10km per dag. Maar daar is het natuurlijk anders want daar is het niet vlak. Ik weet niet wat ze daar aan kan aan wandelingen en ben heel bang haar te overbelasten. Wij doen normaal altijd bergwandelingen waarbij een hond niet eens mee kan, maar als ze mee gaat passen we dat natuurlijk aan en eventueel blijven ik en mijn moeder bij haar om met haar andere wandelingen te doen. Anders zouden mijn opa en oma ook nog in het hotel met haar kunnen blijven.
 • Het is in een hotel en Penny blaft veel. Dit is natuurlijk goed te trainen, maar ze is niet gewend aan een hotel. Daarnaast huilt ze ook soms als we weg gaan en dat is zo hard dat je haar aan het einde van de straat kan horen. Dat kan natuurlijk niet. We kennen de eigenaren van het hotel wel goed dus misschien kunnen we afspreken dat ze tijdens het eten bij ons blijft, maar ze kan dus niet alleen zijn.

 

Mijn vragen zijn nu:

Weet iemand een goed pension waar ze zich misschien wel kan thuis voelen? (locatie maakt niet uit, Noord Holland zou fijn zijn maar ergens anders is ook goed)

Wat vinden jullie van het idee om haar mee te nemen? Mogelijk of te stressvol?

honden page profiel Dutch Auti DP Dutch Auti DP 3 doggies

honden foto van Dutch Auti DP

Je zou ook kunnen kijken of misschien een baasje van een hondenmaatje zou willen opassen dat is wat bekender voor haar en geeft wellicht minder onrust dan een pesion. Of een oppas aan huis door een bekende zodat er voor haar zo min mogelijk veranderd? 

honden page profiel Dutch Auti DP Dutch Auti DP 3 doggies

honden foto van Dutch Auti DP

Of meenemen te stressvol is of niet kan ik niet beoordelen. Jij kent je hond het beste

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

als penny een pension niet leuk vind zou je dan penny niet bij kennissen of vrienden laten waarvan je weet dat ze goed voor penny zorgen? of misschien iemand van hp?

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Waarom niet bij een hondenoppas via hondenoppas.nl of oopoeh ofzo ? 

Zit van alles tussen.. staat ook vaak bij hoeveel ervaring iemand heeft, reviews etc. Dan zit ze veilig in huiselijke sfeer. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Misschien als je de mogelijkheid hebt, eens een weekendje weg gaan met overnachting en kijken hoe dat gaat? 

 

In een pension met vreemden lijkt me dan nog stressvoller dan een reis en vakantie met bekenden. Dan liever bij iemand die ze goed kent, en misschien al eerst een nachtje logeren uitproberen en kijken hoe dat gaat.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Als ik je verhaal zo lees, zou ik inderdaad proberen Penny  ergens privé onder te brengen.  Misschien lukt dat via HP wel!

Het zal sowieso komend jaar drukker worden in de pensions.  De dierenbescherming heeft besloten de pensionvoorzieningen in de asiels af te stoten, om meer plaats te hebben voor asielhonden.

Mocht ze wel meegaan op vakantie moet je van te voren wel weten of ze welkom zou zijn in het hotel en ook in het restaurant van het hotel. Soms is het niet toegestaan om een hond alleen op de kamer achter te laten.

Succes met je zoektocht!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Dutch Auti en May (jullie hebben een beetje dezelfde vraag dus ik beantwoord jullie even tegenlijkertijd): Een baasje van een hondenmaatje wordt moeilijk. Penny heeft inmiddels genoeg vriendjes, maar de eigenaren van die honden ken ik allemaal niet. Ik heb van niemand contact gegevens en die mensen spreek ik eigenlijk ook heel weinig. Als er een vast persoon was waar ik bijvoorbeeld mee samen wandelde zou het makkelijker zijn maar dit is anders. Ik vind dat ik die mensen niet goed genoeg ken om het te vragen. Zelfde geld een beetje voor iemand van HP, ik heb daar niet zo veel vertrouwen in (bedoel ik niet vervelend).

Een kennis hebben we ook aan gedacht en er is wel iemand in onze familie die we kunnen vragen, maar waarschijnlijk willen die het niet en ze hebben ook geen afgesloten tuin wat ik geen fijn idee vind.

 

@Marijke: Daar had ik nog niet gekeken, bedankt voor de tip

 

@Dobry: Zo denk ik er ook over, dat met de hele familie bij elkaar op een vreemde locatie minder stressvol is dan met vreemde mensen en honden op een vreemde locatie. We zijn al een keer een paar dagen met haar weg geweest. Dat was met oud en nieuw naar de Efteling, daar ging het uiteindelijk erg goed. Ze herstelde zich best snel en lag de tweede dag al helemaal ontspannen op de bank. Ze had toen ook niet echt veel last van verlatingsangst volgens mij, mijn opa en oma bleven toen veel bij haar maar ze is ook een paar keer alleen geweest.

Een weekend weg om te proberen vind ik een heel goed idee, ik weet alleen niet of mijn ouders er ook zo over denken

Mijn grootse zorgen zijn eigenlijk de autorit en of ze de wandelingen daar wel aankan vanwege haar leeftijd

 

 

honden page profiel Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van Dutch Auti DP

Als een vertrouwder iemand zou kunnen en willen kan het misschien ook bij jullie thuis dan heb je geen zorgen over de tuin. En is Penny in haar eigen veilige bekende omgeving.

honden page profiel Dutch Auti DP Dutch Auti DP 3 doggies

honden foto van Dutch Auti DP

Je hebt opvouwbare bolderkarren waar ze onderweg in kan als een wandeling te zwaar word voor d'r.

 

Als optie voor als ze mee zou gaan. 

En ik denk dat eigen huis of bij haar vertrouwde mensen de meeste rust opleveren. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Als ik je verhaal zo lees, zou ik inderdaad proberen Penny  ergens privé onder te brengen.  Misschien lukt dat via HP wel!
Het zal sowieso komend jaar drukker worden in de pensions.  De dierenbescherming heeft besloten de pensionvoorzieningen in de asiels af te stoten, om meer plaats te hebben voor asielhonden.
Mocht ze wel meegaan op vakantie moet je van te voren wel weten of ze welkom zou zijn in het hotel en ook in het restaurant van het hotel. Soms is het niet toegestaan om een hond alleen op de kamer achter te laten.
Succes met je zoektocht! "

Ik wist niet dat asiels geen pensionhonden meer mogen opvangen, vanaf wanneer is dat want ik heb er genoeg gevonden die het nog wel doen. Via HP doe ik liever niet vanwege de redenen die ik eerder noemde. Maar goed, als er iemand is die dit leest en heel erg graag voor Penny zou willen zorgen mag dat persoon altijd een berichtje sturen.

In het hotel is ze sowieso welkom, in de eetzaal volgens mij niet, maar we kennen de eigenaren van het hotel en ik denk dat die misschien nog wel een uitzondering zouden kunnen maken. Als ze niet alleen achter mag blijven is dat niet zo'n heel groot probleem. Mijn opa en oma kunnen niet veel meer lopen dus de wandelingen die Penny niet aan kan kunnen mijn opa en oma zeker niet aan. Dan kunnen ze samen in het hotel blijven

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Je hebt opvouwbare bolderkarren waar ze onderweg in kan als een wandeling te zwaar word voor d'r.
 
Als optie voor als ze mee zou gaan. 
En ik denk dat eigen huis of bij haar vertrouwde mensen de meeste rust opleveren.  "

Daar dacht ik vandaag ook aan en dat ga ik zeker doen. Ik wil er sowieso een want dat is ook handig als ze uiteindelijk de lange wandelingen hier niet meer goed aan kan.

 

Ik denk ook dat de eigen omgeving of bij vertrouwde mensen het meeste rust geeft, daarom denk ik dat als ik geen goede opvang kan vinden ze het beste mee kan in plaats van in een groot pension.

honden page profiel Dutch Auti DP Dutch Auti DP 3 doggies

honden foto van Dutch Auti DP

Dan denk ik dat je al duidelijk hebt welke dingen je het best op kan richten. smile

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het mooiste zou zijn als je iemand vindt die op huis en hond wil passen. Die is vast wel te vinden en je hebt nog tijd genoeg om uitgebreid kennis te maken.

 

Mee kan ook maar dat niet mogen blaffen gaat jou vast stress opleveren.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Helaas, het hele idee van meenemen gaat toch nog een stuk moeilijker worden. Blijkbaar heeft mijn zus niet goed de website van het hotel bekeken want honden zijn sinds een verbouwing niet meer toegestaan. Dat is dus geen optie meer.

Er is nog wel een andere plek waar we zouden kunnen overnachten omdat honden daar wel toegestaan zijn, maar dat wordt moeilijk omdat we dan nu daar moeten reserveren.

 

De kans is dus groot dat het toch niet door gaat en dat het weer wordt zoals altijd, dus Penny naar mijn opa en oma. Voor haar is dat ook de beste optie dus daar ben ik wel blij mee.

honden page profiel Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van Dutch Auti DP

Anders misschien eens met zijn allen naar dogglywood?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Ik wist niet dat asiels geen pensionhonden meer mogen opvangen, vanaf wanneer is dat want ik heb er genoeg gevonden die het nog wel doen.

Dat gaat (in ieder geval in mijn plaatselijke asiel) in per 1 februari 2020.

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Helaas, het hele idee van meenemen gaat toch nog een stuk moeilijker worden. Blijkbaar heeft mijn zus niet goed de website van het hotel bekeken want honden zijn sinds een verbouwing niet meer toegestaan. Dat is dus geen optie meer.
Er is nog wel een andere plek waar we zouden kunnen overnachten omdat honden daar wel toegestaan zijn, maar dat wordt moeilijk omdat we dan nu daar moeten reserveren.
 
De kans is dus groot dat het toch niet door gaat en dat het weer wordt zoals altijd, dus Penny naar mijn opa en oma. Voor haar is dat ook de beste optie dus daar ben ik wel blij mee. "

Opa en oma mogen niet mee omdat er geen oppas te regelen is voor Penny? Het zou hun laatste vakantie met de hele familie (kunnen) zijn... En nu moeten ze thuis blijven omdat jouw hond niet welkom is in Oostenrijk en ze dus op jouw hond moeten passen?!

 

Mijn oma is een jaar geleden overleden. Ik mis haar elke dag. Jij hebt ze nog, wees zuinig op ze. Ik houd zielsveel van mijn hond, maar mijn oma ging voor. Een hond overleeft een paar dagen pension heus wel. Ik snap dat het moeilijk kan zijn je hond aan iemand anders toe te vertrouwen, maar pas op dat dit geen ongezonde vormen gaat aannemen

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Misschien kun je iemand vinden via https://www.petbnb.nl 

Je hebt nog genoeg tijd om iemand te vinden waar je een goed gevoel bij hebt. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Opa en oma mogen niet mee omdat er geen oppas te regelen is voor Penny? Het zou hun laatste vakantie met de hele familie (kunnen) zijn... En nu moeten ze thuis blijven omdat jouw hond niet welkom is in Oostenrijk en ze dus op jouw hond moeten passen?!
 
Mijn oma is een jaar geleden overleden. Ik mis haar elke dag. Jij hebt ze nog, wees zuinig op ze. Ik houd zielsveel van mijn hond, maar mijn oma ging voor. Een hond overleeft een paar dagen pension heus wel. Ik snap dat het moeilijk kan zijn je hond aan iemand anders toe te vertrouwen, maar pas op dat dit geen ongezonde vormen gaat aannemen "

Ik had dezelfde gedachte, maar wellicht begrijp ik het verkeerd tongue-out

honden page profiel May May

honden foto van May

De kans is dus groot dat het toch niet door gaat en dat het weer wordt zoals altijd, dus Penny naar mijn opa en oma. Voor haar is dat ook de beste optie dus daar ben ik wel blij mee. "


misschien zijn ze dit jaar wat fitter en kunnen ze nog mee en lukt dat straks niet meer ivm gezondheid?
dat zou kunnen denk ik...
of misschien willen ze hierna niet meer gaan ivm leeftijd??

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Opa en oma mogen niet mee omdat er geen oppas te regelen is voor Penny? Het zou hun laatste vakantie met de hele familie (kunnen) zijn... En nu moeten ze thuis blijven omdat jouw hond niet welkom is in Oostenrijk en ze dus op jouw hond moeten passen?!
 
Mijn oma is een jaar geleden overleden. Ik mis haar elke dag. Jij hebt ze nog, wees zuinig op ze. Ik houd zielsveel van mijn hond, maar mijn oma ging voor. Een hond overleeft een paar dagen pension heus wel. Ik snap dat het moeilijk kan zijn je hond aan iemand anders toe te vertrouwen, maar pas op dat dit geen ongezonde vormen gaat aannemen "

Wat raar dat jij zo oordeelt, je kent de hele situatie totaal niet want deze is toch nog een stuk ingewikkelder dan wat ik hier allemaal plaats. Dit is dus precies waarom ik van dit forum weg ben gegaan en waarom ik hierna weer zo snel mogelijk zal verdwijnen. Er zijn nu meerdere redenen waardoor het waarschijnlijk niet door gaat, maar deze zijn te persoonlijk om hier zo openbaar te plaatsen en dat ga ik dus ook zeker niet doen.

Mijn vragen waren duidelijk, als je die niet kan of wil beantwoorden hoef je hier ook niet op deze manier te reageren.

----------------------------------------------------------------

Heel erg bedankt voor alle reacties en tips, ik zal alle opties bekijken :)

Als er iemand anders nog een goede suggestie heeft voor een goed pension wil ik die graag horen, ook eventueel voor in de toekomst als mijn opa en oma ook niet meer voor haar kunnen zorgen.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Ik ben ook geen fan van pensions, en snap je goed. Dolcinea houdt niet van opgesloten zijn en om die reden zou ik haar ook niet in een pension doen maar iemand bij ons thuis dit doen we voor volgend jaar vakantie ook(als die gene zou afzeggen,blijf ik thuis).

Ik weet niet waneer je op vakantie gaat maar ik zou anders evt best op penny willen passen en het huis van jou en je ouders als dit uitkomt ivm studie enzovoort , hier is geen optie ivm al 3 honden dolcinea en de 2 van mijn ouders. 

En anders indd sites als opoeh, hondenoppas of via Facebook daar zijn ook oppasgroepen ben ik zelf ook lid van.

Pb me anders maar. 

honden page profiel Marieke en SkipMarieke en Skip 3 doggies

honden foto van Marieke en Skip

Skip gaat in oktober een weekje logeren bij Feesthonden.nl. de honden zitten daar of buiten in een kennel als het mooi weer is, maar meestal zitten ze binnen. Ze hebben allemaal een eigen bench dus er is geen kans op onenigheid s' nachts. Het liefst neem ik Skip natuurlijk mee op vakantie maar deze keer gaan we vliegen en de wandelingen zijn absoluut niet geschikt voor een hond. (30 jarige huwelijk van mijn ouders, gaan naar La Gomera het eilandje waar we al meerdere keren zijn geweest, ook ruim voordat Skip om een hoekje kwam kijken) 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Penny heeft het moeilijk om in pension te moeten, je schrijft heel vaak dat Penny al wat ouder is, blijf thuis bij Penny en ga eens kijken of je hier ergens vakantie kan vieren samen met Penny........

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Misschien vinden jullie het wel fijn om een omheind vakantiehuis te huren, ipv op hotel te gaan? Dan heb je sowieso meer vrijheid, meer ruimte, meer mogelijkheden en kan Penny gewoon de hele tijd bij jullie blijven. Gezien het misschien de laatste keer is dat oma en opa meegaan, lijkt me dat ook erg leuk om op die manier nog es echt met z'n allen als familie samen te leven.

Vakantiehuizen hoef je ook nu nog niet te reserveren, je vindt nog mooie huisjes een paar maanden voor je vertrek. Dan heb je ook een beter zicht op wat Penny nog aankan en wat niet. Als ze gezond en wel is, zal het bergwandelen geen probleem zijn. Oostenrijk heeft ontelbare bewegwijzerde wandelroutes, waar jong en oud van de bergen kan genieten. Je kan ook es met de gondel tot op grotere hoogte en daar dan wandelen, zo hoef je niet het hele eind te klimmen (en weer af te dalen) vanuit het dal.

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Kijk eens op www.gevoelsdier.nl.

Zit in NH, privé opvang en erg betrouwbaar vooral met honden met angsten. Misschien is zij nog vrij in die periode.

 

Wel zou je uiteraard een paar keer kennis moeten maken, anders blijft het stressvol maar dat spreekt voor zich. 

 

Als ik het me goed herinner is penny angstig met vreemde honden, toch?. Een pension vind ik überhaupt geen fijne omgeving, maar zeker niet voor zo'n hond. 

 

Meenemen zou een optie kunnen zijn mits de vakantie daarop aangepast wordt.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Skip gaat in oktober een weekje logeren bij Feesthonden.nl. de honden zitten daar of buiten in een kennel als het mooi weer is, maar meestal zitten ze binnen. Ze hebben allemaal een eigen bench dus er is geen kans op onenigheid s' nachts. Het liefst neem ik Skip natuurlijk mee op vakantie maar deze keer gaan we vliegen en de wandelingen zijn absoluut niet geschikt voor een hond. (30 jarige huwelijk van mijn ouders, gaan naar La Gomera het eilandje waar we al meerdere keren zijn geweest, ook ruim voordat Skip om een hoekje kwam kijken)  "

Bij Leo zitten ze top!!! 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt voor de reacties!

 

@Chayenne: Mijn moeder vind het niet fijn als er mensen vanuit ons huis oppassen dus dat wordt denk ik moeilijk, maar ik ga jouw reactie wel onthouden. Die sites hou ik in de gaten en ga ik ook nog even op zoeken.@Marieke: Feesthonden klinkt goed, ik denk dat de manier waarop de honden worden opgevangen veel beter past bij Penny dan een pension dus die kan ik zeker proberen. Er zijn wel wat dingen waar ik over twijfel, ik zie dat ze met de uitlaatservice mee gaan en dat vind ik heel erg fijn, maar Penny kan niet los in vreemde omgevingen en ik weet niet of ze ook aangelijnd kan blijven. Ik zal dat dan even moeten vragen@Willemijn: Een andere locatie wordt moeilijk omdat we elk jaar naar hetzelfde dorp gaan. Dat dorp is echt een een soort van ons tweede thuis, bij de restaurantjes worden we zelfs herkend en altijd enthousiast begroet als we er weer zijn. Iedereen van de familie wil daar naar toe, vooral voor deze vakantie.@Alaksa's Finest: In het dorp zijn alleen maar appartementen en hotels, de meeste zijn snel vol omdat het een best populaire plek is. We kunnen naar een ander appartement, dat heb ik ook voorgesteld want ik had dan al een plek in gedachte, maar een deel van de familie wil absoluut in het hotel. Er moet met iedereen rekening gehouden worden en dat is erg moeilijk... Ik vind het ook jammer als het niet door gaat, weer een keer met iedereen op vakantie gaan leek mij heel erg leuk. Daarom blijf ik ook zoeken.
Met de omgeving zit het trouwens wel goed, er zijn wandelingen over vlakke paden en wandelingen waarbij je rotsen moet beklimmen. Waar ik me het meest zorgen over maak is dat je met alle wandelingen stijgt. Ik weet dat het voor mij altijd heel erg wennen is om zo te wandelen en ik ben bang dat het voor een hond die alleen maar vlak gebied gewend is misschien ook erg zwaar is. Zeker omdat Penny al een beetje artrose heeft.@Yara: gevoelsdier heb ik bekeken, maar volgens haar website zit ze vol. Ik ga nog wel mailen want die zou echt ideaal zijn. Ze loopt in het gebied waar ik ook loop dus dat zou voor Penny heel fijn zijn. Ik heb haar ook wel eens zien lopen en ik vond het er erg goed uit zien.
Penny is (of eigenlijk was) angstig met honden, maar na veel training gaat het echt super. Ze valt niet meer uit en als ze op een hond reageert blijft het bij 3 keer blaffen of een grom. Zowel los als vast is ze nu veel socialer en ze probeert ook weer steeds vaker te spelen (niet echt met succes). Ze is zelfs zo sociaal dat ik haar nu weer moet leren dat ze niet naar elke hond toe kan als ze aan de riem loopt ;) Met andere honden vertrouw ik haar nu goed en dat er andere honden bij een pension zijn vind ik niet erg. Ik denk dat het voor haar vooral belangrijk is dat er veel individuele aandacht is, het is een onzekere hond die constant bevestiging nodig heeft, dat werd er bij het vorige pension ook gezegd.

 

Ik ben nu trouwens ook aan het zoeken via de lijst met pensions met het 'dierbaar keurmerk', ik weet niet of dat iets over kwaliteit of betrouwbaarheid zegt? Ik vind de meeste er wel goed uit zien

Volgende forumvraag: Vakantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^