Ik snap sommige mensen niet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ken het helaas Ina. Daarom schreef ik ‘in de meeste gevallen’. Ik heb zelf ook eens een hond geschopt omdat er echt geen land mee te bezeilen was en ik idd niet mijn hond de dupe laat zijn. Ik heb al eens bij de dierenarts gezeten met hem nadat een hond wilde ‘spelen’ en dat wil ik niet nog eens meemaken.

Maar ik vond het verschrikkelijk om te moeten schoppen. Ben er niet trots op en doe er zeker niet zo luchtig over als sommige mensen hier. Maar goed, misschien is dat meer grootspraak dan werkelijkheid. Ik hoop het maar. 

honden page profiel Gio en KyraGio en Kyra

honden foto van Gio en Kyra

@Ina, ik herken dit, heb ook 2 hondjes en ze zijn, aangelijnd, al vier keer door een loslopende hond aangevallen. Je raakt in paniek, want je hebt twee honden vast en moet dan op één of andere manier de aanvallende hond weg zien te krijgen. Uiteraard "deden al deze honden niks", en nadat het leed geschied was, "hadden ze dat nog nooit gedaan ;-) ."
Nadat het één keer flink mis ging en een spoedbezoek aan de dierenarts nodig was, scan ik constant de omgeving als we uitgaan. Niet leuk. Nog erger, van spontane, speelgrage honden zijn Gio en Kyra, op honden na die ze kennen, helemaal niet meer gecharmeerd van andere honden, erg jammer.

honden page profiel bentebente

"  
In principe mee eens....totdat je gisteren in mijn schoenen had gestaan (en op een gegeven ogenblik zelfs met maar 1 schoen aan)
Geloof me, ik heb stem genoeg, maar als je met 2 honden aan de lijn staat en er loopt een losloper om je heen te stuiteren die elk gaatje wil benutten om in jou hond te gaan hangen, dan helpt erg weinig meer hoor.... hoeveel overmacht je misschien in een normale situatie ook zou kunnen hebben over een hond.
 
Ik ben er ook absoluut niet voor om andermans hond pijn te doen of op welke wijze dan ook te beschadigen
 
Maar ik laat ander mans hond ook absoluut niet mijn honden beschadigen.....en als dat betekend dat die andere hond dan mijn voet ontmoet, is dat heel jammer, maar dat is dan echt het probleem van de baas
 
Geluk voor de hond gisteren, die is zo klein dat ik er met geen mogelijkheid bij kom met mijn voeten zonder dat Aysa eerst de mogelijkheid heeft om uit te halen met dat lange lijf....dus het bleef bij het uitschoppen van mijn schoen richting aanvallend onderdeurtje
 
Maar aanvallend onderdeurtje heeft het de vorige keer wel voor elkaar gekregen om in Aysa's neus te hangen met tot gevolg dat er nu nog 2 littekens op staan
 
En als baas dan langzaam sjokkend en roepend mijn richting op komt, krijgt hij echt een erg onaardige Ina tegenover zich die hem nu gemeld heeft dat ze de volgende keer als onderdeurtje weer los loopt, zij melding gaat maken bij de wijkagent.
 
En dit was gewoon op een plek waar loslopen toegestaan is.....maar als je hond al blaffend, grommend, lippen opgetrokken tot achter de oren, ruim 500 meter aflegt om mijn honden over de rooie te krijgen....dan verdiend die hond het loslopen dus niet, helaas pindakaas.
 
Ik doe alle mogelijke moeite om met mijn hevige dame confrontaties uit de weg te gaan, ik steek over, draai me om, ga achter auto's lopen....het maakt me niet uit, een ander hoeft geen last van ons te hebben.....maar als dan zo'n idioot zijn hond maar gewoon laat gaan en ik nu met spierpijn zit omdat hij niet eens even een stap harder loopt om zijn hond te pakken....dan heb je mij dus ook over de rooie "

He-le-maal mee eens!

honden page profiel KlaraKlara

Ik woon ook gewoon in Nederland maar als ik jullie berichten lees vraag ik me wel eens af of ik in een ander land woon. Hier geen honden die om de haverklap andere honden aanvliegen. Vaak is het snuffel, snuffel en door of ze negeren elkaar straal. En als honden aangelijnd lopen geef je elkaar gewoon ruimte om te passeren. Als de 1 wil spelen en de ander niet is dat prima en stopt het. Het is heel normaal om je hond aan te lijnen als iemand het vraagt. En als een hond een keer niet direct komt als een baas roept hebben veel mensen daar ook wel begrip voor (we hebben allemaal wel eens een hond van 10 maanden gehad met bananen in de oren). Ik loopt met een jonge hond, een krakkemikkige bejaarde en eentje die een flinke blessure heeft gehad dus ik let echt wel goed op. Wat ik hier lees is vooral frustratie van mens op mens. En ik geloof heel erg dat honden dat oppakken en er ook minder tolerant of angstig van worden. Kijk ik snap dat als je een hond intolerant ras hebt je ontmoetingen moet vermijden maar de meeste andere rassen spreken vaak toch echt wel hondentaal en kunnen prima aan elkaar duidelijk maken wat ze wel of niet willen. Alleen krijgen steeds meer honden niet meer de kans om fatsoenlijk hondentaal te leren omdat we allemaal zo krampachtig lopen te doen als baasjes. Natuurlijk wil niet iedere hond spelen of contact, maar honden snappen dat vaak nog beter dan hun baasjes. Ik vind het altijd mooi om te zien hoeveel honden echt wel zien dat mijn hond bijna 12 is en dan respectvol even snuffelen en doorlopen, of dat mijn jongste nog niet helemaal begrijpt hoe je leuk speelt en dat bijsturen of het spel afbreken, of ruiken dat mijn hond medicatie krijgt en er met een boogje omheen lopen. En ik let ook wel op hoe laat, wanneer en waar ik met ze loop om ontmoetingen zo leuk en relaxed mogelijk te houden. Natuurlijk heb ook ik wel eens een minder leuke ontmoeting met een hond of een baas. Het helpt enorm als je dan zelf de rust bewaart. Zelf help ik wel eens een vriendin die een opvang runt. Een roedel van 10 honden op een afgesloten veld. Grappig om te zien hoe relaxed het er dan aan toe gaat onderling. Ze snuffelen, keutelen en spelen afentoe even heel kort. Misschien omdat het element stress baas er dan niet tussen loopt? Ik weet het niet. Mijn honden zijn heus niet perfect, de honden die ik tegenkom ook niet. Maar ik vind het wel heel belangrijk dat honden de kans krijgen om elkaar te lezen en elkaars taal te leren. Zodat ze respectvol met elkaar leren omgaan. Hier laat ik ze zelden spelen met vreemde honden. Ontmoetingen zijn het meest succesvol als ze kort zijn en ik gewoon doorloop. Spelen doen ze met elkaar of met honden die ik ken en alleen als beide partijen het leuk vinden. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" He-le-maal mee eens! "

Ik ook hp-thumbsup

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik ken het helaas Ina. Daarom schreef ik ‘in de meeste gevallen’. Ik heb zelf ook eens een hond geschopt omdat er echt geen land mee te bezeilen was en ik idd niet mijn hond de dupe laat zijn. Ik heb al eens bij de dierenarts gezeten met hem nadat een hond wilde ‘spelen’ en dat wil ik niet nog eens meemaken.
Maar ik vond het verschrikkelijk om te moeten schoppen. Ben er niet trots op en doe er zeker niet zo luchtig over als sommige mensen hier. Maar goed, misschien is dat meer grootspraak dan werkelijkheid. Ik hoop het maar.  "

 

Je hebt helemaal gelijk hoor, ik voelde me zelfs al schuldig dat ik als een idioot heb staan brullen tegen het onderdeurtje 

 

Het beestje zal een kilo of 3 wegen en heeft een erg slecht verleden achter de rug voordat ze bij deze baasjes kwam

En ja....het is super dat ze haar een kans gegeven hebben (hun vingers hebben echt wel geleden in het begin, want mensen waren ook heueuel eng) 

 

Maar haar omgang met sommige honden is gewoon niet top....en dan mag ze een onderdeurtje van een kilo of 3 zijn....de stress die het haar en mijn hond oplevert weegt een kilo of 150 op die momenten.

 

En ja, mijn gymp vloog richting haar en eindigde op het fietspad terwijl zij bleef uitvallen en rondjes om ons draaien, maar eigenlijk had ik die richting baas willen schoppen....alleen was die oetlul nog veel te ver weg om ook maar enig effect te hebben

 

Op hem was ik echt furieus...ik begrijp niet dat je je eigen hond in dit gevaar stort, want Aysa is niet de enige waar ze zo tegen doet....en als Aysa 1 keer de kans krijgt om te grijpen (nachtmerrie ....want wat als mijn lijn breekt, wat als ik haar per ongeluk toch een keer niet houd, wat als.....) is het 3 kilo wegende onderdeurtje op zijn allerminst zwaar beschadigd tegenover mijn bundel spieren van 24 kilo.

 

En wat dan.... ook al hebben Aysa of ik dan niks fout gedaan, ik zou me zo ontzettend schuldig en rot voelen....en alleen maar omdat baasjes soms een bord voor hun hoofd hebben wat betreft het gedrag van hun eigen hond.

 

Dus ik begrijp heel goed het topic van Max, want ik snap sommige mensen soms ook totaal niet.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Bij de pup wil ik dit niet zien. Die is netjes bij me aan de lijn en dan zou die het maar moeten gewoon ondergaan dat er een gek van een labrador hem even komt uitdagen of zijn kont gaat betasten? En dan zou ik nog moeten vragen aan de lab eigenaar hoe ik nu met de situatie dien om te gaan zodat vooral labrador toch goed uit het voorval komt? "

ik ben het met je eens hoor. het is de verantwoordelijkehid van die lab eigenaar om hem bij zich te houden, niet die van jou om eens te bedenken wat op dat moment het prettigste zou zijn voor die losloper. omgedraaide wereld.

 

rekening met elkaar houden, ben ik 100% voorstander van, en ik ben de eerste die dat doet. maar ik ben ook gekke henkie niet, als je iedere keer weer dezelfde debielen tegenkomt die denken dat in de openbare ruimte alles geoorloofd is en regels voor iedereen gelden behalve voor henzelf (zoals afval dumpen, maar ook honden overal losgooien en er verder niet meer op letten) dan grijp ik in, zo hard als nodig, en ik ga zeker niet lijdzaam zitten toekijken omdat het vooral gezellig moet blijven, ofzoiets.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Voor diegene die nog weet waar dit topic over ging..

Vandaag regende het dus alle vervelde baasjes zaten lekker binnen haha

Hier op het strand is een vinvis aangespoeld en dat stinkt! Max vind dat wel erg lekker ruiken dus die wandeld met zijn neus in de lucht hahaha scheelt wel met dingen van de grond eten.

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Ik woon ook gewoon in Nederland maar als ik jullie berichten lees vraag ik me wel eens af of ik in een ander land woon. Hier geen honden die om de haverklap andere honden aanvliegen. Vaak is het snuffel, snuffel en door of ze negeren elkaar straal. En als honden aangelijnd lopen geef je elkaar gewoon ruimte om te passeren. Als de 1 wil spelen en de ander niet is dat prima en stopt het. Het is heel normaal om je hond aan te lijnen als iemand het vraagt. En als een hond een keer niet direct komt als een baas roept hebben veel mensen daar ook wel begrip voor (we hebben allemaal wel eens een hond van 10 maanden gehad met bananen in de oren). Ik loopt met een jonge hond, een krakkemikkige bejaarde en eentje die een flinke blessure heeft gehad dus ik let echt wel goed op. Wat ik hier lees is vooral frustratie van mens op mens. En ik geloof heel erg dat honden dat oppakken en er ook minder tolerant of angstig van worden. Kijk ik snap dat als je een hond intolerant ras hebt je ontmoetingen moet vermijden maar de meeste andere rassen spreken vaak toch echt wel hondentaal en kunnen prima aan elkaar duidelijk maken wat ze wel of niet willen. Alleen krijgen steeds meer honden niet meer de kans om fatsoenlijk hondentaal te leren omdat we allemaal zo krampachtig lopen te doen als baasjes. Natuurlijk wil niet iedere hond spelen of contact, maar honden snappen dat vaak nog beter dan hun baasjes. Ik vind het altijd mooi om te zien hoeveel honden echt wel zien dat mijn hond bijna 12 is en dan respectvol even snuffelen en doorlopen, of dat mijn jongste nog niet helemaal begrijpt hoe je leuk speelt en dat bijsturen of het spel afbreken, of ruiken dat mijn hond medicatie krijgt en er met een boogje omheen lopen. En ik let ook wel op hoe laat, wanneer en waar ik met ze loop om ontmoetingen zo leuk en relaxed mogelijk te houden. Natuurlijk heb ook ik wel eens een minder leuke ontmoeting met een hond of een baas. Het helpt enorm als je dan zelf de rust bewaart. Zelf help ik wel eens een vriendin die een opvang runt. Een roedel van 10 honden op een afgesloten veld. Grappig om te zien hoe relaxed het er dan aan toe gaat onderling. Ze snuffelen, keutelen en spelen afentoe even heel kort. Misschien omdat het element stress baas er dan niet tussen loopt? Ik weet het niet. Mijn honden zijn heus niet perfect, de honden die ik tegenkom ook niet. Maar ik vind het wel heel belangrijk dat honden de kans krijgen om elkaar te lezen en elkaars taal te leren. Zodat ze respectvol met elkaar leren omgaan. Hier laat ik ze zelden spelen met vreemde honden. Ontmoetingen zijn het meest succesvol als ze kort zijn en ik gewoon doorloop. Spelen doen ze met elkaar of met honden die ik ken en alleen als beide partijen het leuk vinden.  "

Eens! De algemene tendens hier op het forum is wel dat men hun honden als porceleinen poppetjes behandelen. Want o wee straks loopt het stress-emmertje van de hond over. Terwijl volgens mij de baasjes het meest lopen te stressen. Als mijn hond een aanvaring heeft met een andere hond, zeg ik heel luchtig tegen de andere eigenaar: "dat ging niet zo goed hè? " en lopen we door. Mijn hond schudt het letterlijk van zich af en hij is daarna niet voor de rest van zijn leven beschadigd/getraumatiseerd...

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Dit hele topic is wel erg afhankelijk van waar je woont. In woon zelf in de randstad. Hier wandel ik niet meer met plezier. Teveel asociale honden en lakse baasjes op een klein oppervlak.

Maar bijna ieder weekend wandel ik op andere plaatsen in Nederland. Brabant, Limburg, Utrecht.. en daar heb ik zelden problemen gehad met andere honden. Zelfs in het dorp waar mijn ouders wonen, een uurtje bij mij vandaan, is de sfeer al heel anders. Natuurlijk is daar ook niet alles koek en ei, en wordt er best eens gegromd en gesnauwd naar elkaar. Maar toch zijn mensen en honden daar socialer lijkt het.

 

Dus ja, ik begrijp best dat voor sommige mensen dit topic overdreven klinkt. Als je het zelf niet meemaakt is het lastig voor te stellen.

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji

honden foto van Binky & Benji

" Dit hele topic is wel erg afhankelijk van waar je woont. In woon zelf in de randstad. Hier wandel ik niet meer met plezier. Teveel asociale honden en lakse baasjes op een klein oppervlak.
Maar bijna ieder weekend wandel ik op andere plaatsen in Nederland. Brabant, Limburg, Utrecht.. en daar heb ik zelden problemen gehad met andere honden. Zelfs in het dorp waar mijn ouders wonen, een uurtje bij mij vandaan, is de sfeer al heel anders. Natuurlijk is daar ook niet alles koek en ei, en wordt er best eens gegromd en gesnauwd naar elkaar. Maar toch zijn mensen en honden daar socialer lijkt het.
 
Dus ja, ik begrijp best dat voor sommige mensen dit topic overdreven klinkt. Als je het zelf niet meemaakt is het lastig voor te stellen. "

Eens.. Hier randje Rotterdam is het ook drama, van de week die kleinste van mij ook net een hernia kunnen besparen omdat er een kleine veertig kilo hond met hem wilde ‘spelen’.

Helaas leek t allesbehalve op spelen en was het ver buiten het losloopgebied waar deze hond los liep.

 

Bedankt voor t geestelijke trauma weer. Mensen rijden hier soms met de fiets al thuis, terwijl hondlief nog driehonderd meter terug aan het ‘buurten’ is.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik zit hier nog eens over na te denken, waarom dit verschil tussen stad en dorp zo groot is qua honden... en baasjes ook. Zou ik het woord 'tokkies' durven gebruiken?

Maar naast de verschillen in baasjes, zou het zo kunnen zijn dat sommige honden moeite hebben met de drukte van een stad? De hoeveelheid prikkels die ze te verwerken krijgen. Dat sommige al helemaal opgefokt en hyper aankomen bij het parkje waar ze los mogen...?

En heeft die drukte in de stad ook zijn weerslag op de baasjes zelf? Meer stress, meer chaos.. korte lontjes...

In het dorp bij mijn ouders is de hele sfeer alleen al veel rustiger en gemoedelijker.

Zomaar wat gedachtes van mij...

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik weet wel zeker dat sommige honden moeite hebben met stadse drukte. Dobby is véél rustiger geworden sinds we van centrum naar de rand verhuisd zijn.

Maar ja, ook hier wonen een aantal honden waarbij het gewoon knokken is als we elkaar tegenkomen, inclusief een aantal honden die ons "gewoon" honderden meters achtervolgen om er op te klappen. Er zijn een aantal "vervelers" die boven op Dobby willen klimmen om te rijden, of dreigend over zijn schouder willen hangen om bij het minste of geringste een excuus te vinden om er een snauwpartij van te maken. Er zijn een aantal knorrige kleine hondjes die al grommend naar ons toe komen en dan totaal niet naar hun baas luisteren. En er zijn een heleboel honden waar niets bijzonders mee is.

Maar als je op één wandeling meerdere probleemgevallen tegen komt en maar om blijft lopen, of ondanks ontwijkingsacties toch achterna gelopen wordt, is dat gewoon echt niet leuk.

En heel veel baasjes met probleemgevallen zijn gewoon heel laks. Of het nou de Stafford is die losloopt en met veel uiterlijk vertoon qua commando's losloopt (en volgens meerdere buren al minstens één hondje doodgebeten heeft), of zo'n kleine keffer die brommend en grommend naar ons toe komt om even te laten zien dat kleine keffer zo belangrijk is en de baas van de hele wijk. Ze lopen hier allemaal en alles ertussen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik geloof meteen dat er veel irritaties kunnen zijn in bepaalde gebieden maar dat is zeker niet een verschil tussen stad of platteland.

 

Ik woon zelf in een stad, niet in het centrum maar ook echt niet in een buitenwijk of zo. Veel grotere wegen, niet al te veel groen. Buurtgenoten die soms erg weinig rekening met elkaar houden. De honden lopen uiteen van Chi’s tot stafford/pitbull achtigen.

 

Veel kleine hondjes zijn angstagressief, veel grote honden tenminste reactief maar vaak ook hondagressief.

 

Maar tot aanvaringen komt het bijna nooit. Vrijwel alle honden zitten aan de lijn. Sommige baasjes lopen uit zichzelf al even een boogje, bij anderen doe ik dat als ik problemen aanzie komen of er gewoon geen zin in heb. Ik ben nog nooit achtervolgd door een losloper. Niemand die de honden per se moet laten snuffelen. Als honden niet met elkaar klikken tijdens het spelen dan is dat gewoon zo.

 

Tuurlijk gaat het niet 100% van de tijd goed maar de vele irritaties die ik hier ooit lees, daar heb ik geen last van.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: de kleine man word groot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^