Ik snap sommige mensen niet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Hallo,

Ik heb een vraagje.

Max is precies 5 maanden en een vrolijke, sociale hond. Hij luisterd goed naar mij en let goed op de signalen die andere honden hem geven. Eigenlijk is hij de perfecte pup haha

MAAR de laatste 2 weken komen we iedere x honden tegen, die totaal niet snappen wat spelen is.

Ze rennen Max omver en blijven blaffen. Max durft dan niet op te staan. Ik haal hem dan weg uit de situatie, maar 5 tellen later is die hond er weer. Volgens de baasjes speelt hun hond o zo leuk.

Vandaag ben ik echt boos geworden op een vrouw, haar hond sprong zo hard op Max dat hij viel en er 2 tanden uitvlogen. Hij is wel aan het wisselen maar dit was niet normaal.

Op deze manier gaat het mij erg tegenstaan om hier in de buurt te gaan wandelen, terwijl ik zo mooi woon.

Max is niet agressief of niet angstig, maar op deze manier weet ik niet of dat zo blijft.

Zo ik wilde dit even kwijt

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Wat een irritant gedrag zeg. Beter proberen die honden zoveel mogelijk te ontlopen. Naast dat het niet leuk is voor je hondje kan hij er ook flinke complicaties aan overhouden. Hij is nog in de groei en dan zit een pup niet altijd even stevig in elkaar. Vooral rug en heupen zou ik echt voorzichtig mee zijn. Zeker geen gespring op je hond!

Snap heel goed dat je boos werd. Er lopen zoveeeeel mensen rond die totaal geen verstand hebben van hondengedrag.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Wat een irritant gedrag zeg. Beter proberen die honden zoveel mogelijk te ontlopen. Naast dat het niet leuk is voor je hondje kan hij er ook flinke complicaties aan overhouden. Hij is nog in de groei en dan zit een pup niet altijd even stevig in elkaar. Vooral rug en heupen zou ik echt voorzichtig mee zijn. Zeker geen gespring op je hond!
Snap heel goed dat je boos werd. Er lopen zoveeeeel mensen rond die totaal geen verstand hebben van hondengedrag. "

ja ik baal hier echt van en Max is een grote kneus, die vind alles best. Maar wat je zegt, hij zit nog in de groei en dan zit ik helemaal niet op deze grappen te wachten. Al was het nou op 1 plek.. dan ging ik daar niet meer heen. Maar overal lopen die losgeslagen projectielen. 

ik denk wel is dat een verplichte curcus voor baasjes geen slecht plan is.

Nog een paar maanden dan kunnen we lekker naar het strand en ik ga morgen een andere tijd lopen, wie weet gaat het dan beter

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dat is geen spelen meer he, twee tanden er uit geslagen.....ontloop het maar, inderdaad op andere tijdstippen dat de meeste honden zijn geweest, dat honden even komen buurten is okee, maar geen gedrag goed te praten dat je Max twee tanden er uit geslagen worden dat is geen spelen meer.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ja je hebt gelijk, zulke mensen lopen overal. Zelf roep ik Twinko bij me wanneer ik een andere hond zie naderen. Dan kan ik makkelijker ingrijp als het mis gaat. 

Vroeger voelde ik me wel eens bezwaard als ik een vreemde hond corrigeerde. Maar tegenwoordig kunnen ze gewoon een brul van me krijgen, of een duw met mijn maatje 38. Ik laat mijn hond niet omver rennen. Kan dat andere baasje nog zo vaak roepen ‘de mijne wil enkel spelen’.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

hahaha ja ik heb nu zoiets, ik ga een extra riem in mijn tas doen en de 1ste die komt vervelen terwijl ik de baas niet zie, bind ik aan het hek haha

Max loopt bij mij, maar ze komen met zo een rotvaart aan dat je ze zowat niet tegen kan houden,.

Ik hoop dat andere tijden beter gaat, anders maar niet meer los lopen

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" ... Ik hoop dat andere tijden beter gaat, anders maar niet meer los lopen "

Regen! Ideaal! Kom je geen hond tegen! 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Regen! Ideaal! Kom je geen hond tegen!  "

hahaha juist en Max vind de regen geweldig, die wil ieder druppeltje vangen en tja hoe viezer hoe beter is zijn levensmotto haha dus een ramp vind ik het niet in de regen. Als er maar geen koude wind staat, dan blijf ik toch liever binnen

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Als Diesel aan de lijn zit, en er komt een losse hond aanstormen, schreeuw ik keihard, wegwezen jij, en stamp naar voren, vaak draaien ze dan om, en ik schreeuw naar de baas, hou je hond bij je. 

 

Loopt hij los, ach, hij staat zijn mannetje wel. Zijn het meerdere dolle honden, roep ik hem bij me, komen ze dan nog.....ja, dan trap ik ze van me af. Maar dat ligt wel aan de honden hoor, als ze alleen maar lomp zijn, dan red hij zichzelf wel.

Honden die tekeer gaan, rijden, happen, dat gaat te ver, dan kom ik er tussen, wil niet dat hij zelf uit zijn dak gaat en er een gevecht ontstaat.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

En arme Max, 2 tanden eruit, dat moet een flinke klap geweest zijnsurprised

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Als Diesel aan de lijn zit, en er komt een losse hond aanstormen, schreeuw ik keihard, wegwezen jij, en stamp naar voren, vaak draaien ze dan om, en ik schreeuw naar de baas, hou je hond bij je. 
 
Loopt hij los, ach, hij staat zijn mannetje wel. Zijn het meerdere dolle honden, roep ik hem bij me, komen ze dan nog.....ja, dan trap ik ze van me af. Maar dat ligt wel aan de honden hoor, als ze alleen maar lomp zijn, dan red hij zichzelf wel.
Honden die tekeer gaan, rijden, happen, dat gaat te ver, dan kom ik er tussen, wil niet dat hij zelf uit zijn dak gaat en er een gevecht ontstaat. "

Dat snap ik dat je dat zo doet en als Max een volwassen reu is zullen deze grappen niet zo vlug gebeuren.

Maar ik ben gewoon verbaasd hoeveel mensen hun hond maar los gooien en er verder niet naar om kijken

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" En arme Max, 2 tanden eruit, dat moet een flinke klap geweest zijn "

ja dat ging aardig hard. Ik dacht eigenlijk dat hij zijn brokken niet zou kunnen eten, door het wisselen mist hij zowat al zn ondertanden hahaha Maar het is toch gelukt

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" Dat snap ik dat je dat zo doet en als Max een volwassen reu is zullen deze grappen niet zo vlug gebeuren.
Maar ik ben gewoon verbaasd hoeveel mensen hun hond maar los gooien en er verder niet naar om kijken "

Ongelofelijk he!

Sowieso heel asociaal, maar ik snap ook niet dat zulke mensen zich geen zorgen maken om de veiligheid van hun eigen hond. Stel dat die eens de verkeerde tegenkomt en het wordt vechten. Dan kun je als baas niks doen wanneer je op een paar 100 meter afstand staat. Zouden ze daar niet over nadenken? Ik begrijp dat echt niet hp-frusty

 

Ik heb inmiddels wel geleerd dat 'Hij doet niks!' codetaal is voor 'Hij luistert niet!'.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Ongelofelijk he!
Sowieso heel asociaal, maar ik snap ook niet dat zulke mensen zich geen zorgen maken om de veiligheid van hun eigen hond. Stel dat die eens de verkeerde tegenkomt en het wordt vechten. Dan kun je als baas niks doen wanneer je op een paar 100 meter afstand staat. Zouden ze daar niet over nadenken? Ik begrijp dat echt niet 
 
Ik heb inmiddels wel geleerd dat 'Hij doet niks!' codetaal is voor 'Hij luistert niet!'. "

ja de "hij doet niks hond" ontwijk ik al jaren hahaha Maar ik had een jack russel en die deed zn eigen ding toen wij hier kwamen wonen. Als er dan een loslopend projectiel was, dan rende hij een stuk vooruit en geen hond die dat bij kon houden..maar Max vind alles leuk en is niet zo vlug, dus het valt me nu pas op.

En mensen die zo een hond hebben die knallen het gelijk op facebook als het fout gaat om met hun tokkie vrienden de baas van de andere hond uit te schelden, maar toegeven dat het hun fout is dat kan niet hahaha

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" hahaha juist en Max vind de regen geweldig, die wil ieder druppeltje vangen en tja hoe viezer hoe beter is zijn levensmotto haha dus een ramp vind ik het niet in de regen. Als er maar geen koude wind staat, dan blijf ik toch liever binnen "

Koude wind kun je je tegen kleden. Koop een goede jas die harde wind tegenhoud en goed waterdicht is, iets van een winter wandelbroek en goede wanten, dan kun je een koudewindwandeling prima doorstaan.

 

's Ochtends vroeg tussen 6 en 7 is er weinig te doen op straat en 's avonds later op de avond is er ook weinig te doen. Je loopt dan jammer genoeg in de wintermaanden wel in het donker, maar je hebt wel een rustige wandeling. 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Koude wind kun je je tegen kleden. Koop een goede jas die harde wind tegenhoud en goed waterdicht is, iets van een winter wandelbroek en goede wanten, dan kun je een koudewindwandeling prima doorstaan.
 
's Ochtends vroeg tussen 6 en 7 is er weinig te doen op straat en 's avonds later op de avond is er ook weinig te doen. Je loopt dan jammer genoeg in de wintermaanden wel in het donker, maar je hebt wel een rustige wandeling.  "

Dat gaat hem niet worden, want ik heb een zoon van 9 en die kan ik niet alleen laten op die tijden.

Maar ik zie hier op de dijk, dat iedereen masaal om kwart voor 9 gaat lopen, dus ik denk dat als ik 9:30 ga en via de weg terug loop dat we er vanaf zijn, maar dat is even uit proberen.

Ik heb goede kleding voor slecht weer, ik woon aan het strand en als het waait, waait het goed haha maar ik haat harde wind, dan doet de regen gewoon pijn, ookal ben je goed aangekleed. Dus dat weer skip ik haha

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dat gaat hem niet worden, want ik heb een zoon van 9 en die kan ik niet alleen laten op die tijden.
Maar ik zie hier op de dijk, dat iedereen masaal om kwart voor 9 gaat lopen, dus ik denk dat als ik 9:30 ga en via de weg terug loop dat we er vanaf zijn, maar dat is even uit proberen.
Ik heb goede kleding voor slecht weer, ik woon aan het strand en als het waait, waait het goed haha maar ik haat harde wind, dan doet de regen gewoon pijn, ookal ben je goed aangekleed. Dus dat weer skip ik haha "

Snap dat je je kind niet alleen kan laten.

Ah aan het strand, dan is de harde wind inderdaad wel wat anders haha.

honden page profiel MaaikeMaaike 3 doggies

honden foto van Maaike

Ja strond irritant. Joep moet hierdoor niks meer van grotere reuen hebben.

 Gisteren nog, wij aan de wandel, Joep aangelijnd, want 9 maanden oude puber.

Komt er een dame uit de bosjes met een wat kleinere bull.

Die roept hem maar beest komt niet. Dus laat ze het maar. Wij bleven even staan.

Joep en bulletje snuffelen wat en draaien om elkaar heen en ineens zit bulletje vol in de aanval bovenop Joep.

Dus ik kreeg bulletje in z'n rugvel ( ik greep gewoon ergens) om hm van Joep af te trekken.

 

Krijg je een sorry, beest wordt aangelijnd en mevr ging er snel vandoor.

 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Ja strond irritant. Joep moet hierdoor niks meer van grotere reuen hebben.
 Gisteren nog, wij aan de wandel, Joep aangelijnd, want 9 maanden oude puber.
Komt er een dame uit de bosjes met een wat kleinere bull.
Die roept hem maar beest komt niet. Dus laat ze het maar. Wij bleven even staan.
Joep en bulletje snuffelen wat en draaien om elkaar heen en ineens zit bulletje vol in de aanval bovenop Joep.
Dus ik kreeg bulletje in z'n rugvel ( ik greep gewoon ergens) om hm van Joep af te trekken.
 
Krijg je een sorry, beest wordt aangelijnd en mevr ging er snel vandoor.
  "

tja Max word een grote reu hahaha Max en Joep worden dus geen vrienden.

Maar ik snap wat je bedoeld, gewoon heel vervelend zulk soort mensen. Hou je hond onder apel en als dat niet gaat, laat hem dan niet los

honden page profiel Op vier pootjesOp vier pootjes 3 doggies

honden foto van Op vier pootjes

Vreselijk dit soort ontmoetingen.

Ik was laatst op vakantie op Texel (waar ik eerder nooit last had van anderen ) en daar meerdere niet leuke honden tegen gekomen.

Van 'willen spelen honden' tot (grote) honden die gingen jagen op mijn kleine hond.

Het vervelende is dat mijn hond er een trauma van opgelopen heeft en nu van zich afbijt ook als er niks gebeurd.

Bedankt fijne hondenbazen.

Waarom kunnen mensen hun hond niet bij zich roepen? Velen denderen op je hond af zonder teruggeroepen of gefloten te worden.

Mij ontgaat zo ook het plezier in wandelen. 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Wat ik heel erg vind is dat zo veel mensen met een hond zo weinig hun hond kunnen lezen.

Vb een echt bange hond,met de staart tussen de poten, en baasje zegt dan: "neen hoor, die heeft geen angst".

Ze zien ook niet of hun hond echt aan't spelen is of gewoon aan't pesten.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die dit minder prettig vind haha ik vond mijzelf al een zeur.

Maarja morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen denk ik maar

honden page profiel bentebente 3 doggies

Zou die honden gewoon een rotschop verkopen.. leren ze vanzelf weg te blijven bij jouw pup. Het moet niet zo zijn dat jouw pup slecht gedrag aanleert in reactie op die andere honden!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

MAAR de laatste 2 weken komen we iedere x honden tegen, die totaal niet snappen wat spelen is.
Max

Uiteraard is het niet de bedoeling dat loslopende honden je hond komen terroriseren. Er terecht wil je deze situaties vermijden.

Maar even los van dat verhaal:

Honden spelen op heel uiteenlopende wijze, er is geen algemene definitie van 'leuk spel'. Een spel is leuk als de betrokkenen het leuk vinden.

Het kan dus dat twee honden superleuk met elkaar spelen op een manier die jouw hond verschrikkelijk vindt.

Zo zijn er blafferige honden die dat prima van elkaar begrijpen en vrolijk op die manier met elkaar omgaan, maar hebben mijn honden bijvoorbeeld een hekel aan honden die in hun gezicht komen blaffen en interpreteren zij dat helemaal niet als spel.

Omgekeerd spelen mijn honden onderling met veel grauwen en op elkaar inbeuken en elkaar in de nek grijpen. Er zijn honden die dat absoluut niet fijn vinden, dit soort worstelen.

Nog anderen kennen maar 1 spelletje en dat is achter elkaar aanrennen, hoe harder hoe liever. Maar er zijn honden die daar erg bang of boos van worden en zich dan 'prooi' voelen.

Om maar te zeggen: smaken verschillen en er is geen vaste spelstandaard, het verschilt voor elke hond. Wat voor de ene leuk is, vindt de andere vreselijk. hp-smile 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

O wat ben ik blij om te lezen dat iemand het zelfde ervaart!

Laatst een man nog gehad die zijn starende en vervelende en niet aangelijnde border collie op mijn pup laat afstormen en hem in zijn nek laat grijpen. Pup deed niks stond achter mij. Weet je wat de man zei? “Zo dat hebben we ook weer gehad” (?!!!)

Ik durf nu bijna niet meer met pup te wandelen zonder mijn oudste erbij, alle honden hebben ontzag voor hem.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

ik had er zondag eentje. Labrador die kwam buurten bij mijn pup

Ik heb vrolijk koekjes staan uitdelen en de honden meegenomen in spel.  Baasje kon grijpen achter labrador haha, of ik even wou stoppen met koekjes uitdelen en springen. Lol, nee dus. Moet zij haar hond maar bijhouden.

honden page profiel PtjePtje 3 doggies

honden foto van Ptje

Het is echt mode tegenwoordig om je hond overal maar los te gooien, ten alle gevolgen van dien.(een losloper die goed luisterd heb ik totaal geen problemen mee). De meeste ongelukken en problemen komen van loslopers. Men meent maar dat een hun hond met alles en iedereen moet spelen. Ik roep eerst altijd vriendelijk of ze hun hond bij zich willen houden. Komt de hond wel in de buurt. Dan stamp ik op de grond en brul dat ze weg weze moeten. Vaak helpt dat

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" ik had er zondag eentje. Labrador die kwam buurten bij mijn pup

Ik heb vrolijk koekjes staan uitdelen en de honden meegenomen in spel.  Baasje kon grijpen achter labrador haha, of ik even wou stoppen met koekjes uitdelen en springen. Lol, nee dus. Moet zij haar hond maar bijhouden. "

 Hahaha dat is ook een goede! Ga ik onthouden ;-)

Kijk als ik zie dat mensen echt aan het trainen zijn dan vind ik het een ander verhaal...

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

"  

Hahaha dat is ook een goede! Ga ik onthouden ;-)

Kijk als ik zie dat mensen echt aan het trainen zijn dan vind ik het een ander verhaal... "

ja, de labrador had niets kwaad in de zin en ik wil graag dat mijn pup leert dat andere honden geen probleem zijn in zo'n situatie. Dus dan maak ik er een feestje van tongue-out

 

volgende keer heb ik dus ofwel weer die hond aan mijn broek of baasje houdt hem bij :D 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" ik had er zondag eentje. Labrador die kwam buurten bij mijn pup
Ik heb vrolijk koekjes staan uitdelen en de honden meegenomen in spel.  Baasje kon grijpen achter labrador haha, of ik even wou stoppen met koekjes uitdelen en springen. Lol, nee dus. Moet zij haar hond maar bijhouden. "

En toen bleek de Labrador een ernstige voedselallergie te hebben..

 

Ach.. Momo gaat ook weleens buurten, is erg lief en voorzichtig met kleintjes. Als de ander dat dan niet wil geef ik een brul (ze begint doof te worden) en dan komt ze wel weer terug. Maar please niet gaan voeren. Dan heb ik een zieke hond. Ze gaat niet ver meer dus de meeste mensen hier kennen haar wel en weten dat ze dat niet moeten doen.

 

Jouw pup wordt ook groot.. waarschijnlijk ben jij dan ook niet blij met vreemden die jouw hond voeren als hij even komt buurten. Zeker niet als hij niet overal tegen blijkt te kunnen.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: de kleine man word groot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^