Hartruis chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Debbie Debbie

Hallo allemaal,

 

Ik heb een vraag aan jullie, ben gisteren bij de DA geweest en ben erg geschrokken.

Mijn chihuahua van nu 1 jaar en bijna 5 maanden blijkt een hart ruis te hebben. Op schaal van 1 tot 10 een 2 volgens de DA.

Dit is eerder niet bemerkt maar wij hadden voorheen een andere DA. Mijn chi is niet de liefste bij de DA dus misschien hebben ze het gemist omdat ze niet zo gericht hebben kunnen luisteren aldaar, gisteren bij de nieuw DA ging het stukken beter. Zij is rustig en straalt dat over de mijn Chi.

Ik ging op oriënterend gesprek omdat we haar willen laten steriliseren.

Ze is dus nu loops, kan het zijn dat de hart ruis met hormonen te maken heeft? Het was alleen aan de linkerkant te horen en ik merk totaal niks aan haar, loopt super veel en hard, speels, eet goed, drinkt matig ( altijd al slechte drinker geweest), is actief en zo op het oog prima in orde. Zoals een hondje van die leeftijd zou horen te zijn zeg maar. 

Maar goed, ik ben een zeer bezorgde honden mamma en nu maak ik me heel veel zorgen na dit bericht.

De DA gaf aan over 5 weken nogmaals te checken en als het er dan nog is, nog hoorbaar, dan moeten we ermee verder. 

Iemand ervaringen hiermee of hiermee bekend? 

 

Liefs van Debbie en Thirza

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een hartruis kan van alles zijn. Mijn hond heeft dat ook en heeft een aangeboren hartkwaal. Krijgt hij medicijnen voor. Er zijn ook honden met een ruis waarbij ze niets bijzonders ontdekken op een echo. Een echo zou je dus kunnen overwegen als je je zorgen maakt.. anders lekker laten gaan.. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik zal om van de onzekerheid af te komen een echo laten maken. Mijn hond, Balou heeft meerdere aangeboren hartafwijkingen, er ontbreekt een hartwand en al zijn kleppen lekken ook is zijn hart aan een kant vergroot, dit is toen hij 1 jaar was geconstateerd door een cardioloog. Hij heeft een levensverwachting van twee jaar gekregen maar is inmiddels zeven en het gaat nog steeds goed met hem. Een hartafwijking betekend dus niet altijd gelijk het einde, al kan ik mij je zorgen wel goed voorstellen. Een ruis word meestal veroorzaakt door een lekkende hartklep.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn vorige hond was er een van een belast ras en had ook een hartruis, uiteindelijk  uitmondend in een hartkwaal.

Nooit nader onderzoek laten doen, alleen goed gemonitord hoe hij zich gedroeg en voelde.  Uiteraard wel medicijnen gegeven waar hij nog jarenlang mee heeft geleefd.

Ik zag het nut van 'verder onderzoek' niet in, het verandert niets aan de prognose of de noodzakelijke medicatie.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Mijn vorige hond was er een van een belast ras en had ook een hartruis, uiteindelijk  uitmondend in een hartkwaal.
Nooit nader onderzoek laten doen, alleen goed gemonitord hoe hij zich gedroeg en voelde.  Uiteraard wel medicijnen gegeven waar hij nog jarenlang mee heeft geleefd.
Ik zag het nut van 'verder onderzoek' niet in, het verandert niets aan de prognose of de noodzakelijke medicatie.
  "

Soms kan verder onderzoek wel belangrijk zijn, zeker bij een hond van 1 jaar oud. Doordat er bij Balou verder onderzoek is gedaan weten we precies wat er mis is met zijn hart en ook dat medicijnen averechts kunnen werken en zo lang mogelijk vermeden moeten worden, dit is best belangrijk om te weten.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Soms kan verder onderzoek wel belangrijk zijn, zeker bij een hond van 1 jaar oud. Doordat er bij Balou verder onderzoek is gedaan weten we precies wat er mis is met zijn hart en ook dat medicijnen averechts kunnen werken en zo lang mogelijk vermeden moeten worden, dit is best belangrijk om te weten. "

Dat is zeker een heel goed punt. Het is wel belangrijk om te weten wat er precies mis is met een hart en waarom je een ruis kunt horen - er kan echt van alles aan de hand zijn, en nee, je merkt vaak niets aan een hond. Hartmedicatie kan heel belastend zijn voor bijv. de nieren, vooral als ze zonder verder onderzoek, dus verkeerd worden voorgeschreven.

Ik ken ook een hondje met een licht lekkende hartklep dat jarenlang zonder medicatie heeft geleefd en pas op latere leeftijd (11 jaar) toen ze er echt last van kreeg aan de pilletjes moest. Eerder vond de DA niet handig omdat de kans op ernstige bijwerkingen of nierfalen groter was.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn hond kreeg pas medicijnen toen zijn kwaliteit van leven achteruit ging.

Dus ook niet direct nadat de hartruis geconstateerd was.

Volgende forumvraag: Help
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^