Help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Hallo een dringende hulp vraag mijn hond heeft een malassezia allergie en daar bovenop ook een reactie op eiwitten ,ben vorige week begonnen met de desensibilitatie, omdat de shampoo niet afdoende werkte voor hem.Maar nu mijn grote struikelblok voeding de fokker van mijn Amerikaanse Stafford zegt ga maar prins senior voeren hier zit het minste eiwit in de da zegt hills z/d omdat hier gehydroliseerd eiwit in zit weer andere mensen zeggen ga maar vers vlees geven dat is het beste,wat is nu wijsheid.HELP HELP. Hij trouwens 6 jaar en weegt 32 kilo

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ja, je kunt letterlijk allergisch zijn voor de Malassezia-gist. Ik snap dan alleen niet hoe een seniorbrok met minder eiwit kan helpen om die allergie onder controle te krijgen. Dergelijke brokken zijn goed bij nierproblemen of eiwitallergie. Hier gaat het om de gist (- die overigens wel de uiting van een onderliggende allergie, intolerantie of verstoorde hormoonbalans kan zijn).

 

Bij malassezia is er een verstoord evenwicht van het immuunsysteem. Daardoor gaat de gist samen met een stafylokok woekeren op de huid. Vaak begint dat in de darmen doordat ook daar gisten de overhand hebben - en de voedingsbodem voor gisten en schimmels is voornamelijk koolhydraten. Door zulke gisten raakt de darmwand/slijmvlies beschadigd en kan gaan lekken waardoor er stoffen in het lichaam komen die er niet horen en het immuunsysteem verstoord en overbelast raakt.

Wat ook goed helpt tegen malassezia op de huid is dagelijks spoelen met water waar je een deel biologische appelazijn aan toevoegt, kopje op een knijpfles van een liter (biologisch omdat die echt is en prettiger ruikt dan die neppe uit de supermarkt). Zo verlaag je de pH van de huid en kan de gist niet groeien. Als je dit een paar weken volhoudt, moet het echt beter worden. Maar de verandering moet ook van binnenuit komen, want het immuunsysteem moet het zelf weer overnemen.

 

Brokken met een laag eiwitgehalte hebben per definitie een hoog koolhydraatgehalte. En dat zorgt voor vergisting in de darmen, etc.... Ik heb daarom het idee dat je met vers vlees (aangevuld met kruiden e.d. om het immuunsysteem en de darmflora te versterken) verder komt.

 

 

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0>

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

Ik heb hier geen verstand van en ga dus ook niks adviseren. Maar wil wel jou en je kanjer sterkte wensen. Hoop dat het lukt de boel terug te stabiliseren.

Volgende forumvraag: Verwaarloosde hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^