Verwaarloosde hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Goeiemorgen allemaal! Zoals ik eerder had gepost heeft mijn zusje een hond opgehaald. Het is een lang verhaal maar ze heeft even wat tips nodig. Ze leest mee en wil graag een account aan maken dus dat zal ze 1 dezer dagen doen.

Ze was opzoek naar een hond, en via een oud collega van haar hoorde ze dat bekenden van die oud collega een hond hadden die met spoed wegmoest ivm scheiding. Een lieve hond die met kinderen Kan, met katten, andere honden. Klinkt goed , dus zij is met haar oud collega erheen gegaan om kennis te maken met de hond. 

Bij aankomst werd de hond uit de kast (!!!) Gehaald. De hond woonde in de kast, omdat ze verhaarde???! Echt te triest voor woorden. De hond ziet er heel slecht uit. Mijn zusje kon dit niet aanzien en heeft de hond gelijk meegenomen. Ze gaat ( of heeft ondertussen ) een klacht indienen , een melding maken van verwaarlozing. Het is een kruising stafford achtige hond, teefje van 4 jaar. Ze ziet er heel erg slecht uit , kale plekken, wonden, een oog waar iets in zit waardoor dit oog constant "lekt", een beetje een gezwollen achterkantje alsof ze pups heeft gehad. Ze is lief maar bang. Mijn zusje gaat vandaag als t goed is langs de dierenarts  ze heeft op mijn advies een verzekering afgesloten. Maar omstandigheden doet de hond, Zoë , het heel goed  ze is lief , eet en drinkt goed ( ik heb mn zusje geadviseerd smuldier te geven ) ze is enthousiast om.te wandelen, ze slaapt veel. Ze likt of krabt niet, ook niet aan de kale plekken. Ik denk dat de continue opsluiting in een donkere kast misschien teveel stress heeft veroorzaakt . Ik zal wat foto's bijvoegen  nogmaals schrik niet.  Het ziet er heftig uit. Arme hond.. Als iemand nog goede tips of adviezen heeft hoort ze die heel graag!

528060.jpg 

528061.jpg

528063.jpg

528062.jpg

honden page profiel ManjaManja 3 doggies

honden foto van Manja

Geweldig dat je zusje deze hond meegenomen heeft.

Mijn enige advies is eigenlijk een bezoekje aan de dierenarts en verder haar lekker weer hond leren zijn.

Succes, Manja

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Kimberley even geen tips,je zus en jij zijn goed bezig maar wat een verhaal,wat triest zeg....je weet ik heb een stafford hart en dat te lezenhp-cry Ik snap zulke mensen niet ,dan kan je nog beter een hond die teveel is naar een asiel brengen daar hebben ze het veel beter.

Ik hoop dat alles goed komt en dat die arme een hond een blijvend warm mandje bij je zus heeft.

 

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

" Kimberley even geen tips,je zus en jij zijn goed bezig maar wat een verhaal,wat triest zeg....je weet ik heb een stafford hart en dat te lezen Ik snap zulke mensen niet ,dan kan je nog beter een hond die teveel is naar een asiel brengen daar hebben ze het veel beter.
Ik hoop dat alles goed komt en dat die arme een hond een blijvend warm mandje bij je zus heeft.
  "

A echt afschuwelijk  ik ben blij dat ik niet mee was want ik had me wellicht niet in kunnen houden! En inderdaad, waarom.een hond houden om op te sluiten.. volgens die man zat de hond van 7 tot 7 ( werk ) in de kast!!! En ik geloof nog in t donker ook wat ik begreep. Nou woest word ik daarvan. Mijn zusje zal de hond nooit wegdoen, daar ben ik van overtuigd en mijn zusje heeft veel tijd gelukkig om Zoë in alle rust weer te laten opknappen.  Het enige wat ik hoop is dat het allemaal meevalt qua medische dingen..

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

Vreselijk! Fijn dat ze de hond daar weggehaald heeft. Ik hoop dat er niet een ingewikkelde huidaandoening of allergie ten grondslag ligt aan de kale huid maar dat het simpel op te lossen is (met bijvoorbeeld goed voer, beweging en buitenlucht).

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Arme hond, fijn dat ze bij je zus terecht is gekomen en goed dat ze hier een melding van heeft gedaan. Ik heb wel eens gezien dat mensen de deur uit een kast hadden gehaald en hier een plek voor de hond gemaakt hadden maar een hond opsluiten in een donkere kast is grove dierenmishandeling. Ik hoop dat het helemaal goed gaat komen met de hond.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" A echt afschuwelijk  ik ben blij dat ik niet mee was want ik had me wellicht niet in kunnen houden! En inderdaad, waarom.een hond houden om op te sluiten.. volgens die man zat de hond van 7 tot 7 ( werk ) in de kast!!! En ik geloof nog in t donker ook wat ik begreep. Nou woest word ik daarvan. Mijn zusje zal de hond nooit wegdoen, daar ben ik van overtuigd en mijn zusje heeft veel tijd gelukkig om Zoë in alle rust weer te laten opknappen.  Het enige wat ik hoop is dat het allemaal meevalt qua medische dingen.. "

Ik hoop ook dat het meevalt qua medische dingen want alles wat nu gevonden mocht worden dat wordt uitgesloten voor de verzekering.

De huid ziet er slecht uit,goede voeding een afschraapsel bij de da....

Misschien heeft de hond een voeding gekregen die niet voldoet kan ook de slechte huidconditie verklaren.

 

Hou je ons op de hoogte,ben benieuwd naar het verdere verloop?

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Wat een rot leven heeft die hond gehad, bah, hoe kunnen zehp-cry

 

Die huid ziet er slecht uit, hopelijk komt daar verbetering in.

Goede voeding, lekker naar buiten, wandelen, daglicht, geen angst en stres meer zal ook goed doen denk ik. 

Heel fijn dat ze nu bij je zus is, en kan ze nu gaan genieten van haar leven.

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

Als ik zoiets lees, denk ik: deze hond heeft geluk gehad en is gered. Maar hoeveel honden moeten hun leven slijten in slechte omstandigheden? Er zou gerust wat meer controle mogen komen op het houden van honden en dieren in het het algemeen. Bij mij mogen ze komen kijken, ik heb niks te verbergen. Maar ik denk dat er heel wat verwaarlozing is.

 

Ik heb geweten van een hond die altijd in de garage leefde, van 's morgens tot 's avonds alleen. Hij mocht niet binnen in de sjieke villa...ik denk wel dat er mee gewandeld werd. 

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Ach wat een verdrietig koppie frown

Goed dat je zus een melding gaat doen, wat een aso’s ! Ook al doen ze misschien niks met zo’n melding, het staat wel mooi geregistreerd mocht er in de toekomst weer zoiets gebeuren bij die mensen. 

 

Goed dat je zus haar heeft weggehaald daar ! Fijn dat ze de hond kan helpen, en de hond hopelijk haar smile

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Goed dat de hond daar weg is, ik zou zo wie zo met welke hond dan ook na aanschaf naar de dierenarts gaan. Laat ze ook naar een verzekering kijken, beter nu  meteen afsluiten gezien de situatie vd vacht en oog? Geen idee of het nog kan, officieel natuurlijk niet!.

Is de hond gechipt? Chip meteen overzetten door wellicht afstandsformulier te laten tekeken, weet niet precies hoe dat gaat.  Hond laten registreren bij de stichting registratie hezelschapsdieren.

Ik hoop dat je zus niet tegen giga dierenartskosten aan gaat lopen want....waarom moest de hond weg.....

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Zeg ook dat de hond nu niet als zielige en arme hond wordt behandeld. Hij is uit de zielige situatie dus nu niet zielig meer.

Zo van laat hem maar even hij was zo zielig. Maar dat men direct consequent is in wat mag en niet mag. Morgen niet op de bank, vandaag ook niet.

Een hond laat pas als hij gesettled is zien wat hij zelf wil. Dat kan enige weken tot maanden duren.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Bah, hoe erg.

De enige raad die ik kan geven is de hond tijd geven, veel tijd: geen getrain, niet te veel wandelen.

Eerst vertrouwen op bouwen.

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

" Bah, hoe erg.
De enige raad die ik kan geven is de hond tijd geven, veel tijd: geen getrain, niet te veel wandelen.
Eerst vertrouwen op bouwen. "

Precies dat! hp-thumbsup

Eerst een (hele) tijd tot rust laten komen. Wij willen vaak te snel...

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Ze heeft vanmiddag een afspraak, ze heeft t gewoon uitgelegd aan de dierenarts, ook dat haar verzekering nu nog niet geld , duurt n maand. Maar ze laat haar in ieder geval nu nakijken.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Wat verdrietig voor het dier gelukkig je zus het gehaald heeft  en bij da gaat  heel veel succes het zal een mooi huisje krijgen en veel liefs 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat geweldig dat jullie deze hond onder je hoede hebben genomen, met goed voer komt je zusje een eind in de goede richting, even mooi smuldiercompleet geven wat je vraag hier was, niets mis mee, de hond zit onder de nare plekken, de hond is niet ondervoed, dat is al een pluspunt, met aandacht en goede zorg komen jullie een eind...vind het bewonderingswaardig dat je zusje deze hond bij zich neemt, zeg tegen je zusje dat ze de hond op haar naam moet laten zetten, de hond is qwa keeftijd verplicht geschipt, en de eigenaar moet wel afstand doen van de hond zodat je zusje de nieuwe eigenaar is.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Ze heeft vanmiddag een afspraak, ze heeft t gewoon uitgelegd aan de dierenarts, ook dat haar verzekering nu nog niet geld , duurt n maand. Maar ze laat haar in ieder geval nu nakijken. "

Top, komt goed....een gouden mand bij jullie.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Als ik zoiets lees, denk ik: deze hond heeft geluk gehad en is gered. Maar hoeveel honden moeten hun leven slijten in slechte omstandigheden? Er zou gerust wat meer controle mogen komen op het houden van honden en dieren in het het algemeen. Bij mij mogen ze komen kijken, ik heb niks te verbergen. Maar ik denk dat er heel wat verwaarlozing is.
 
Ik heb geweten van een hond die altijd in de garage leefde, van 's morgens tot 's avonds alleen. Hij mocht niet binnen in de sjieke villa...ik denk wel dat er mee gewandeld werd.  "

Helaas gebeurd dat niet als er geen melding binnen komt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Vreselijk, wat zijn dat voor mensen de hond ziet er idd verwaarloosd uit. Plekjes kunnen heel goed door stress komen. Misschien demodex, wat vaak bij honden voorkomt die onder een bepaalde vorm van stress staan. De afweer is dan ook niet optimaal. Daar zou dan ook aan gewerkt moeten worden, als ik het zo lees zal zijn voeding ook niet optimaal geweest zijn.

Is de hond gechipt? Dan moet de chip wel overgezet worden op je zus haar naam

 

Verder rustig aan, in zijn eigen tijd laten wennen, geen druk op hem zetten door oefeningen e.d. met hem te gaan doen  of druk gaan socialiseren en zulk soort dingen, eerst maar heel korte saaie rondjes buiten en dan langzaam uitbreiden. Honden kunnen ook houvast hebben aan een vast ritme.

 

 

Goed dat hij daar weg is, complimenten voor je zus dat ze hem daar meteen weggehaald heeft.

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het lijkt me eigenlijk het beste om eerst naar de dierenarts te gaan, voor een body-check up en een eventuele titerbepaling om te zien, hoe het met de antistoffen ervoor staat. Ik schrik als ik zo'n foto's zie. Er zou een wet moeten komen, dat baasjes die een hond of wat voor dier dan ook, zoiets aan zouden doen, verboden zou moeten worden, ooit nog een hond of ander dier in huis te mogen nemen. Bij overtreding : gevangenisstraf ! Wat ben ik blij dat je zus dit arme dier in huis neemt. Hopelijk is het arme dier gauw beter. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wat goed dat je zus deze hond meteen mee genomen heeft!

Ik ben het eens met wat hier boven staat: naar de da voor een check, overstappen op goed voer en verder de tijd geven, ze zal weer moeten wennen aan een normale omgeving en ook lichamelijk moeten herstellen.

 

Enige wat ik nog kan bedenken is om te overwegen de naam te veranderen als dat nog niet gebeurd is. Mocht de hond daar slechte associaties mee hebben dan kan dit voor haar wel erg fijn zijn. Nou is er tot nu toe geen sprake van mishandeling maar dat hoeft misschien nog niet meteen naar boven te komen.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat erg om dit de hond aan te doen.

Fijn dat je zus zo lief was.

Dat het na de strubbelingen maar een fijn maatje mag worden.

Veel beterschap gewenst.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Jeetje! Hoe kunnen mensen dit een hond aan doenhp-cry

 

Paar tips die ik voor je heb, is dat jr zusje in elk geval z.s.m. naar een dierenarts gaat voor een check.

Ver niks overhaasten of afdwingen. Laat alles maar uit de hond komen. De aandacht en alles.

Niet teveel wandelen en zeker niet op allemaal andere plekken, hoe verleidelijk ook. Niet bij andere mensen of honden laten. 

 

Vanuit de hondenschool waar wij jaren hebben gezeten, werd bij asielhonden geadviseerd om zo'n 6 week veel dezelfde korte rondjes in de buurt te wandelen. Liever wat vaker dan gelijk grote rondes. En die kun je wel iets uitbreiden als het goed gaat, maar zo leert de hond de omgeving goed kennen en dit is goed voor haar zelfvertrouwen. Vooral lekker laten snuffelen. 

 

Geen contact met andere honden. Als je honden passeert, afstand nemen. Sowieso weet je niet hoe ze reageert, maar zorgt voor prikkels. 

 

En liever geen bezoek en alles. Dit geeft ook allemaal prikkels.

 

Lekker rustig aan. Laat de hond maar wennen, vertrouwen winnen en dan rustig uitbouwen. Soms lijkt er niks aan de hand een andere hond ontmoeten, lekker paar uur wandelen, bezoek.. Maar kan ineens mis gaan.. Opeen stapeling van prikkels.

 

 

Heel veel geluk voor je zus en de hond. Hopelijk houd jij of zij ons op de hoogte :) 

Volgende forumvraag: Update Zoëy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^