Puppy van 14weken & weer gaan werken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Hi ..

Ik heb een vraag of iemand tips heeft...

Onze vakantie zit er bijna op, en dat betekend weer allebei aan het werk. 
Onze pup van 14 weken is de eerste 6 weken niet veel alleen geweest ivm vakantie / vrij zijn van het werk

Nu plast ze soms nog wel in haar bench en gaat dan naast haar kussen zitten piepen omdat ze er natuurlijk niet meer op wilt liggen (in de nacht)
Eerder gebeurde dit ook met ontlasting (over gestapt op andere brokken zonder granen)

Nu werk ik in de kraamzorg, waarbij mijn eerste dagen lang zijn 7/8 uurtjes per dag en daarna steeds korter, mijn man moet ook gewoon werken en die kan tussendoor ook niet langs huis en normaal kan mijn schoonmoeder haar uitlaten (maar ze is 3weken met vakantie) 


Nu ben ik me er zeker bewust van dat ze lang alleen zal zijn, dus ga ik ook als we weer gaan werken, eerder uit bed en hem rustig laten eten / wandelen / spelen / knuffelen en dan zou ik toch echt moeten gaan werken.

 

Nu hebben we nog een franse van 1,5 jaar en daarbij was ik nog thuis toen we hem kregen.. Nu hoop ik dat iemand tips heeft voor me..

Dit weekend laten we haar al wat wennen om meer / langer alleen te zijn

 


Hoop dat iemand ons tips kan geven, weet ook dat het gewoon wennen voor haar is en dat het vast goed komt maar toch .... ze is nog zo klein <3

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zorgen dat er iemand anders is die de honden kan uitlaten, of voor een oppas. 

Misschien willen de buren dat wel doen totdat je schoonmoeder terug is van vakantie. 

 

Maar dat wist je toch ook al eerder dat je schoonmoeder op vakantie ging voor drie weken? Waarom toen niet gelijk gezocht naar een oppas of uitlaat? 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Als het meteen 8 uur alleen is zeker een oppas regelen. Één weekendje laten wennen is daar echt niet genoeg voor. Daarnaast is ze hartstikke jong, eerste jaar zo lang alleen zou ik sowieso nog niet doen. Vraag aan de buren of kijk op websites als oopoeh of hondenoppas. 

- echt doen hoor, denk ook niet dat jij lekker werkt met het idee dat jullie hondenbaby(!!) alleen zit, waar ze niks van snapt met een volle blaas. 

 

Als je moeder weer terug is zou ik de hond desnoods overdag daar heen brengen i.p.v. 1x uitlaten. Gezien haar leeftijd. 

 

Als ze wat ouder is zou 1 of 2x uit laten door je moeder genoeg moeten zijn, fijn dat ze dit wil doen smile

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier moet je de tijd voor nemen. 8 uur is echt te lang, zeker voor een pup. Mijn volwassen honden zijn zelfs Max 4 uur alleen en anders worden ze uitgelaten of komt er een oppas. 

 

Ik begrijp dat je je hond in de bench hebt, op deze leeftijd kunnen ongelukjes natuurlijk gebeuren. Ik zou gaan voor een oppas zodat de hond voldoende uitgelaten wordt, anders bevorderd dit de zindelijkheid natuurlijk ook niet. Ik zou de hond ook zeker niet in de bench gaan doen, voor zn lange tijd. 8 uur overdag, 8 uur snachts.. dan zit de hond meer opgesloten dan wat anders. Plus je pup kan dan de hele dag in haar eigen ontlasting zitten waar ze absoluut niks aan kan doen. Ze moet nog veel uit en dat is jou verantwoording..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik weet zeker dat er buren bekenden er zijn die graag je pup uit willen laten, maak een rouleersysteem, zodat ze een paar keer per dag als jij werkt ze je pup mee kunnen nemen, uitlaten spelen....en dan ben jij er voor de ochtenden avonden en weekend....en tegelijkertijd ook de andere meenemen of apart uitlaten...

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man 3 doggies

Hoi! 

Onze Franse Bulldog moest ook zo lang alleen blijven rond die leeftijd. Ze deed dit goed en wende snel, maar was heel erg gestresseerd wanneer we thuis waren, was best zielig. Ondertussen hebben we gezorgd voor oplossingen hiervoor, ze moet niet meer lang alleen blijven en we zoeken ook verder naar een oppas. 

Dus: het is niet omdat ze zo lang alleen kan blijven, dat ze er ook gelukkig mee is. Lijkt me best dat je kan zoeken naar iemand die af en toe langskomt, zodat de uren die ze alleen is beperkt zijn tot drie a vier uur. 

Succes ermee alvast! 

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Zorgen dat er iemand anders is die de honden kan uitlaten, of voor een oppas. 
Misschien willen de buren dat wel doen totdat je schoonmoeder terug is van vakantie. 
 
Maar dat wist je toch ook al eerder dat je schoonmoeder op vakantie ging voor drie weken? Waarom toen niet gelijk gezocht naar een oppas of uitlaat?  "

Ben hier niet om afgekaft te worden hoor ;) 

En nee, ze hebben het net pas geboekt en groot gelijk!! 

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Hier moet je de tijd voor nemen. 8 uur is echt te lang, zeker voor een pup. Mijn volwassen honden zijn zelfs Max 4 uur alleen en anders worden ze uitgelaten of komt er een oppas. 
 
Ik begrijp dat je je hond in de bench hebt, op deze leeftijd kunnen ongelukjes natuurlijk gebeuren. Ik zou gaan voor een oppas zodat de hond voldoende uitgelaten wordt, anders bevorderd dit de zindelijkheid natuurlijk ook niet. Ik zou de hond ook zeker niet in de bench gaan doen, voor zn lange tijd. 8 uur overdag, 8 uur snachts.. dan zit de hond meer opgesloten dan wat anders. Plus je pup kan dan de hele dag in haar eigen ontlasting zitten waar ze absoluut niks aan kan doen. Ze moet nog veel uit en dat is jou verantwoording.. "

Daar ben ik ook bewust van hoor dat dit mijn verantwoording is! 

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Hoi! 
Onze Franse Bulldog moest ook zo lang alleen blijven rond die leeftijd. Ze deed dit goed en wende snel, maar was heel erg gestresseerd wanneer we thuis waren, was best zielig. Ondertussen hebben we gezorgd voor oplossingen hiervoor, ze moet niet meer lang alleen blijven en we zoeken ook verder naar een oppas. 
Dus: het is niet omdat ze zo lang alleen kan blijven, dat ze er ook gelukkig mee is. Lijkt me best dat je kan zoeken naar iemand die af en toe langskomt, zodat de uren die ze alleen is beperkt zijn tot drie a vier uur. 
Succes ermee alvast!  "

Bedankt voor je antwoord en tips! We gaan het mee maken! 

Verder neem ik haar anders vaak mee, en ook als ik straks ben werken en ik moet de avond ook weg neem ik haar mee,

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Kijk eens op www.opoeh.nl of je een senior of senior stel bij je in de buurt kan vinden, die kan/kunnen oppassen.

Verder op hondenoppas.nl.

 

Heb je het alleen zijn heel langzaam opgebouwd? Wat is nu de maximum tijd dat je je pup alleen laat?

 

Mijn hond kon als pup slecht alleen zijn. Doek over de bench met één kant vrij raakte hij van in paniek. Toen ben ik langzaam het alleenzijn los in de woonkamer gaan oefenen. Daar had hij totaal geen moeite mee en alles bleef heel. Hij mag op een van de banken, waar een foulard  op ligt. Verder keuze uit bench met open deurtje, en een mandje.

 

Ik heb, toen ik het los in de woonkamer ging oefenen, wel harde grote botten (runderkophuid) en wat speeltjes, die hij echt niet kapot kon maken, verspreid op de vloer neergelegd.

 

Edit: mijn link gaat niet naar zoals het vroeger georganiseerd was, maar naar commerciële oppas van care. Ik ga voor je kijken of de vroegere opoeh nog bestaat.

 

Opa's en Oma's Passen Op Een Hond - Stichting OOPOEH
https://www.oopoeh.nl/

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Misschien vind je hier oppas in de buurt:

 

https://www.petbnb.nl 

 

Acht uur alleen kan écht niet namelijk. Of nouja, het kan wel maar je moet dat niet willen. 

honden page profiel SRMSRM

Een 14 weken oud pupje wil je 8u alleen laten (en dan ook nog in de bench? waar ze 's nachts ook al in zit?)? Nee dit kan echt niet. En even door iemand uitlaten tussendoor kan ook echt niet, dat maakt het alleen zijn en ettelijke uren in de bench zitten alsnog niet acceptabel. Zorg voor oppas.

honden page profiel Ingrid Ingrid 3 doggies

Waar woon je ? Als het in de buurt van Den Bosch is weet ik vrijwel zeker iemand voor je !

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

Hier hebben we ook een pup van 14 weken en gaat ook paar dagen alleen zitten of ja alleen hij heeft nog twee oudere zussen haha.

Hij is verder al helemaal zindelijk en overdag staat de deur open en zitten niet in de bench hebben wel de woonkamer gesplitst met hekjes ,hebben dit altijd gedaan en is nooit een probleem geweest en zij altijd happy als we thuis komen.

Meestal ben ik van 09:00 tot 15:00 weg is hier nooit een probleem geweest maar ik zou hem voor die uren niet in de bench zetten vind ik te lang dan en te weinig ruimte  

 

honden page profiel PipPip 3 doggies

Wij hebben ook een pup, ze is nu 13 weken. Ik begin volgende week weer met werken, de week moesten we overbruggen, daarna hebben we weer 3 weken vakantie. In die week dat we het moeten overbruggen draaien wij allebei andere diensten, zodat ze ma 4uur alleen thuis is. In deze 4 uur wordt ze nog wel een keer uitgelaten door een vrouw hier in de buurt!

We webben de afgelopen 2 weken veel benchtraining en alleen zijn training gedaan. In principe kan ze nu 1.5u alleen zijn, langer nog niet geprobeerd. Maar daar heb ik nog een week voor om het te proberen.

 Ik zou wel zorgen dat ze tussendoor een keer wordt uitgelaten, vind 6 a 7uur voor een pup best wel lang! Kunnen nog niet zo lang plas ophouden. Daarom dat wij ook voor de 4uur dat ze alleen is gekozen hebben voor iemand die haar uitlaat. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Mocht je echt besluiten de pup alleen te gaan laten dan zou ik je wel aanraden een puppyren aan de bench te maken. Dan heeft je pupje in ieder geval meer ruimte om rond te lopen en zich te verplaatsen. 

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Kijk eens op www.opoeh.nl of je een senior of senior stel bij je in de buurt kan vinden, die kan/kunnen oppassen.
Verder op hondenoppas.nl.
 
Heb je het alleen zijn heel langzaam opgebouwd? Wat is nu de maximum tijd dat je je pup alleen laat?
 
Mijn hond kon als pup slecht alleen zijn. Doek over de bench met één kant vrij raakte hij van in paniek. Toen ben ik langzaam het alleenzijn los in de woonkamer gaan oefenen. Daar had hij totaal geen moeite mee en alles bleef heel. Hij mag op een van de banken, waar een foulard  op ligt. Verder keuze uit bench met open deurtje, en een mandje.
 
Ik heb, toen ik het los in de woonkamer ging oefenen, wel harde grote botten (runderkophuid) en wat speeltjes, die hij echt niet kapot kon maken, verspreid op de vloer neergelegd.
 
Edit: mijn link gaat niet naar zoals het vroeger georganiseerd was, maar naar commerciële oppas van care. Ik ga voor je kijken of de vroegere opoeh nog bestaat.
 
Opa's en Oma's Passen Op Een Hond - Stichting OOPOEHhttps://www.oopoeh.nl/
  "

Ja is opzich een idee iemand bijv opa of oma voor de pup te laten zorgen uitlaten/knuffelen.

Maar wij hebben nog een franse van 1,5 jaar oud en die kan ik die mensjes niet laten uitlaten, gaat denk ik anders om..

Los laten lopen vind ik nog te vroeg, omdat ze wel eens aan de vitrage zit en aan de tafel bijt .. (ze heeft nog niets kapot gemaakt) Maar ben ok bang dat die ruimte dan  te groot voor haar is, en dat ze overal gaat plassen/poepen... want dat las ik ook dat honden hoe meer ze rond kunnen lopen denken dat ze daar hun behoefte kunnen doen. 

 

Even afwachten dan.. gaat deze week om 3 dagen dus valt opzich mee, maar neemt niet weg dat ik het zielig vindt, en ook liever anders zie maar hoe doen andere mensen dat, wij werken allebei en ik werk sommige dagen lang en sommige kort.. 

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Mocht je echt besluiten de pup alleen te gaan laten dan zou ik je wel aanraden een puppyren aan de bench te maken. Dan heeft je pupje in ieder geval meer ruimte om rond te lopen en zich te verplaatsen.  "

Zal eens kijken of dat aan onze bench kan.. Dankjewel ! 

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Wij hebben ook een pup, ze is nu 13 weken. Ik begin volgende week weer met werken, de week moesten we overbruggen, daarna hebben we weer 3 weken vakantie. In die week dat we het moeten overbruggen draaien wij allebei andere diensten, zodat ze ma 4uur alleen thuis is. In deze 4 uur wordt ze nog wel een keer uitgelaten door een vrouw hier in de buurt!
We webben de afgelopen 2 weken veel benchtraining en alleen zijn training gedaan. In principe kan ze nu 1.5u alleen zijn, langer nog niet geprobeerd. Maar daar heb ik nog een week voor om het te proberen.
 Ik zou wel zorgen dat ze tussendoor een keer wordt uitgelaten, vind 6 a 7uur voor een pup best wel lang! Kunnen nog niet zo lang plas ophouden. Daarom dat wij ook voor de 4uur dat ze alleen is gekozen hebben voor iemand die haar uitlaat.  "

Ja dat is ook zo.. Maar weet gewoon niet hoe ik het moet doen want heb gek gezegd niemand die we graag in ons huis willen laten.. Alleen me schoonouders maar die zijn toevallig op vakantie volgende week dus wordt al weer ff anders. 

als ik in de buurt van huis werk kan ik evt wel ff langs huis voor haar.. Maar is ok niet altijd zo. 

Dankjwel voor het meedenken

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Hier hebben we ook een pup van 14 weken en gaat ook paar dagen alleen zitten of ja alleen hij heeft nog twee oudere zussen haha.
Hij is verder al helemaal zindelijk en overdag staat de deur open en zitten niet in de bench hebben wel de woonkamer gesplitst met hekjes ,hebben dit altijd gedaan en is nooit een probleem geweest en zij altijd happy als we thuis komen.
Meestal ben ik van 09:00 tot 15:00 weg is hier nooit een probleem geweest maar ik zou hem voor die uren niet in de bench zetten vind ik te lang dan en te weinig ruimte  
  "

Kijk dat is misschien een idee.. Heb je hier een foto van? of waar je dit kan bestellen?

En wauw al zindelijk! Meestal is een mannetje sneller zindelijk toch? Onze andere franse is een reu en was ook redelijk snel zindelijk en plaste of poepte nooit in de bench maar deze pup ... 'geregeld'  ....  Heb het voor lief hoor, ze zal wat meer tijd nodig hebben.. Ze is ook nog zo klein <3

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Waar woon je ? Als het in de buurt van Den Bosch is weet ik vrijwel zeker iemand voor je ! "

Lief van je... Arnhem

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Een 14 weken oud pupje wil je 8u alleen laten (en dan ook nog in de bench? waar ze 's nachts ook al in zit?)? Nee dit kan echt niet. En even door iemand uitlaten tussendoor kan ook echt niet, dat maakt het alleen zijn en ettelijke uren in de bench zitten alsnog niet acceptabel. Zorg voor oppas. "

wij zouden toch moeten werken.......... Misschien dat ik haar de nachten bij ons neer leg? Op bed misschien .. is niet helemaal wat ik wil maar... misschien een oplossing 

als ze straks groter is kan ze los in de keuken met onze andere reu maar ik vind haar daar nu nog te klein voor omdat ze soms spelen en als ik er niet bij ben vind ik dat misschien nog wat eng om ze nog klein is. 

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

" Kijk dat is misschien een idee.. Heb je hier een foto van? of waar je dit kan bestellen?
En wauw al zindelijk! Meestal is een mannetje sneller zindelijk toch? Onze andere franse is een reu en was ook redelijk snel zindelijk en plaste of poepte nooit in de bench maar deze pup ... 'geregeld'  ....  Heb het voor lief hoor, ze zal wat meer tijd nodig hebben.. Ze is ook nog zo klein <3 "

Ik heb gewoon van die puppyren hekjes zijn 80 cm hoog daar hebben we er 4 van aan elkaar gemaakt en die staan in een zigzag patroon .

We hebben drie honden twee rotties van 2.5 jaar en 14 weken en een berner van bijna 2 en alle drie blijven ze achter die hekjes staan gewoon los dus als ze willen duwen ze die zo weg maar nooit gedaan 

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

" wij zouden toch moeten werken.......... Misschien dat ik haar de nachten bij ons neer leg? Op bed misschien .. is niet helemaal wat ik wil maar... misschien een oplossing 
als ze straks groter is kan ze los in de keuken met onze andere reu maar ik vind haar daar nu nog te klein voor omdat ze soms spelen en als ik er niet bij ben vind ik dat misschien nog wat eng om ze nog klein is.  "

Hier zitten ze gewoon allemaal bij elkaar en onze ervaring is ze slapen snachts en wordt er niet gespeelt .

We hebben snachts geen hekjes staan aangezien ik licht slaap en snel beneden ben 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" wij zouden toch moeten werken.......... Misschien dat ik haar de nachten bij ons neer leg? Op bed misschien .. is niet helemaal wat ik wil maar... misschien een oplossing 
als ze straks groter is kan ze los in de keuken met onze andere reu maar ik vind haar daar nu nog te klein voor omdat ze soms spelen en als ik er niet bij ben vind ik dat misschien nog wat eng om ze nog klein is.  "

Maar een hele dag alleen opsluiten vind je haar niet te klein voor? Ik snap niet dat hier niet eerder over nagedacht is, dit regel je toch al voor de pup in huis komt? Bij kijn gaan ze ook naar mijn schoonouders. Maar heb altijd iemand achter de hand voor het geval ze ziek zijn, laatst waren ze aan het verbouwen of als ze plots op vakantie zijn. Her moet niet zo zijn dat hun verplicht zijn op te passen. Je zult gewoon toch moeten kijken naar een oppas, dit had je al veel eerder moeten doen. Of je had niet aan een pup moeten beginnen. Een pup heeft hier geen boodschap aan, dat jij weg moet. Je pup zal hoe dan ook uit moeten en moeten kunnen bewegen. Ook krijgt hij nog eten tussen door neem ik aan? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ja is opzich een idee iemand bijv opa of oma voor de pup te laten zorgen uitlaten/knuffelen.
Maar wij hebben nog een franse van 1,5 jaar oud en die kan ik die mensjes niet laten uitlaten, gaat denk ik anders om..
Los laten lopen vind ik nog te vroeg, omdat ze wel eens aan de vitrage zit en aan de tafel bijt .. (ze heeft nog niets kapot gemaakt) Maar ben ok bang dat die ruimte dan  te groot voor haar is, en dat ze overal gaat plassen/poepen... want dat las ik ook dat honden hoe meer ze rond kunnen lopen denken dat ze daar hun behoefte kunnen doen. 
 
Even afwachten dan.. gaat deze week om 3 dagen dus valt opzich mee, maar neemt niet weg dat ik het zielig vindt, en ook liever anders zie maar hoe doen andere mensen dat, wij werken allebei en ik werk sommige dagen lang en sommige kort..  "

 

Je weet toch al heel lang dat je een pup zou nemen. Bovendien heb je de pup al ca. 6 weken. Waarom kom je nu pas met deze vraag? Dat had je lang van tevoren kunnen regelen. Een hond neem  je niet om hem vervolgens meerdere dagen 7-8 uur alleen te laten.

 

Een hond kan je niet 7-8 uur alleen laten, Je andere Franse wordt dus vaak wel zo'n lange tijd alleen gelaten. Voor een pup van 14 weken is het maximum ca. 2 uur. Een pup van die leeftijd heeft nog geen volwassen sluitspieren van blaas en anus en het volume van de blaas en endeldarm is nog niet volledig ontwikkeld.

 

Nog even dit; ook al is je pup niet zindelijk; een hond/pup moet altijd water tot zijn beschikking heeben.

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Hier zitten ze gewoon allemaal bij elkaar en onze ervaring is ze slapen snachts en wordt er niet gespeelt .
We hebben snachts geen hekjes staan aangezien ik licht slaap en snel beneden ben  "

Oke en dat ging gelijk goed? Ik denk ergens dat het hier ook wel goed gaat, en ik zou het kunnen proberen met een babyfoon bijvoorbeeld??

Dankjewel voor je antwoord

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" Maar een hele dag alleen opsluiten vind je haar niet te klein voor? Ik snap niet dat hier niet eerder over nagedacht is, dit regel je toch al voor de pup in huis komt? Bij kijn gaan ze ook naar mijn schoonouders. Maar heb altijd iemand achter de hand voor het geval ze ziek zijn, laatst waren ze aan het verbouwen of als ze plots op vakantie zijn. Her moet niet zo zijn dat hun verplicht zijn op te passen. Je zult gewoon toch moeten kijken naar een oppas, dit had je al veel eerder moeten doen. Of je had niet aan een pup moeten beginnen. Een pup heeft hier geen boodschap aan, dat jij weg moet. Je pup zal hoe dan ook uit moeten en moeten kunnen bewegen. Ook krijgt hij nog eten tussen door neem ik aan?  "

Zit hier zeker niet om slecht gepraat te worden Lola...... Wie ben jij om hier dat te oordelen 'moet je maar geen puppy aanschaffen' ben er altijd goed voor, en ben me er zeker bewust van als je het boven stuk hebt gelezen dat ik er alles aan wilt doen.. Misschien ben jij al lekker met de fut en hoef je niet meer te werken, maar zit zeker niet op jou commetaar te wachten, maar op iemand die het ook zo heeft gedaan en tips heeft, en niet om afgezeikt te worden! 

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

"  
Je weet toch al heel lang dat je een pup zou nemen. Bovendien heb je de pup al ca. 6 weken. Waarom kom je nu pas met deze vraag? Dat had je lang van tevoren kunnen regelen. Een hond neem  je niet om hem vervolgens meerdere dagen 7-8 uur alleen te laten.
 
Een hond kan je niet 7-8 uur alleen laten, Je andere Franse wordt dus vaak wel zo'n lange tijd alleen gelaten. Voor een pup van 14 weken is het maximum ca. 2 uur. Een pup van die leeftijd heeft nog geen volwassen sluitspieren van blaas en anus en het volume van de blaas en endeldarm is nog niet volledig ontwikkeld.
 
Nog even dit; ook al is je pup niet zindelijk; een hond/pup moet altijd water tot zijn beschikking heeben. "

Ik zorg ook voor water in zijn bench, en ben hier zeker niet op gekomen voor commetaar, want er zijn ok mensen die met me mee denken en tips hebben.. 

En met deze vraag kom ik hier pas, omdat ik net nieuw ben hier? Kende dit nog niet werd door iemand gewezen hierop dat je met zulke dingen hier terecht kan.... vandaar Loesje! ;) 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Zit hier zeker niet om slecht gepraat te worden Lola...... Wie ben jij om hier dat te oordelen 'moet je maar geen puppy aanschaffen' ben er altijd goed voor, en ben me er zeker bewust van als je het boven stuk hebt gelezen dat ik er alles aan wilt doen.. Misschien ben jij al lekker met de fut en hoef je niet meer te werken, maar zit zeker niet op jou commetaar te wachten, maar op iemand die het ook zo heeft gedaan en tips heeft, en niet om afgezeikt te worden!  "

Ben 27, denk dat ik helaas nog wel even moet. Wie ik ben om mijn mening te geven? Ik vind inderdaad niet dat je een hond 8 uur lang in nog geen 1 m2 kunt opsluiten en zeker niet alleen laten. Daar heb je toch geen hond voor genomen? Zodra iemand zegt dat je je hond niet zolang alleen kan laten, wordt je al afgezeikt? Wat wil je horen? Top dat je je puppy al zo lang alleen laat!?!? 

 

Ik werkte 35 uur toen mijn honden kwamen, ik had altijd mijn schoonouders achter de hand. Al voor de pup kwam had ik extra oppas geregeld voor het geval dat. Mijn honden waren als pup nooit zo lang alleen Nee. Ik was de eerste 8 weken bij huis, onbetaald verlof opgenomen. Daarna gingen ze voor zelfs 3 uurtjes al naar de oppas. Daarna ben ik het pas rustig gaan opbouwen. Bij de 2e hond net zo. Nu ze volwassen zijn heb ik nog voor mijzelf de regel, Max 5 uur alleen of naar de oppas. Ik heb geen gezelsschaps dier genomen om deze een hele dag alleen op te sluiten.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^