Alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid Ingrid

Verhaal is een beetje lang geworden, van het één komt het ander sealed

Hallo allemaal , wij hebben sinds 10 dagen een boerenfox pup van 10 weken genaamd Charlie smile . Hele knappe vent ! 

Hij slaapt in de bench ene keer deurtje open andere keer deurtje dicht. Hij mag ook slapen waar hij wil, ik heb hem wel regelmatig in de bench gelegd omdat hij constant op mijn voeten wil slapen,niet handig tongue-out.En ik wil dat hij aan de bench went voor als ik even wil douche of een boodschap moet doen. Het bijten in het meubilair valt mee, ik wissel het snel met een touw of iets. Zindelijk zijn gaat ook redelijk denk ik, soms een plasje in huis omdat we dan net de signalen verkeerd inschatten.De achterdeur staat bij ons eigenlijk altijd open dus hij kan naar buiten als hij wil.Ik laat hem wel op gezette tijden uit om hem te laten plassen en poepen, plassen gaat  7 van de 10 keer goed buiten aan de lijn, poepen doet hij niet aan de lijn.  #ff0000;">Misschien wijs om de achterdeur dicht te laten en hem om de twee uur uit te laten? (doe ik nu ook al maar als we terug komen gaat hij in de tuin plassen of poepen)

Ik heb op de bank geslapen sinds gisteren ,maar omdat ik merk dat ik gesloopt ben (ik word wat ongeduldig (lees, heel erg ongeduldig)als hij in zijn "ik ga niet luisteren" modus zit, dus toch maar naar boven gegaan, wekker gezet , deurtje dicht, even op de bank gezeten en toen naar boven.Elf uur naar bed, één uur plasje laten doen, terug in bench ,even op de bank gezeten en weer naar bed.Wekker van drie uur doorheen geslapen undecided , kwart over vier hoorde ik hem piepen(net te laat ), man is er uit gegaan (moet er sowieso om 4.30 uit ) alles gedaan wat er moet gebeuren (inclusief koffie,veeel koffie wink). Dan gaat hij douche ,Charlie in de bench, dat gaat goed. Als mijn man weggaat om kwart over zes doet hij hem weer terug in de bench ,maar dat wil Charlie niet , dus ga ik eruit, ik wacht wel tot hij stil is,ga naar binnen ,doe de gordijnen open loop nog even naar de keuken en dan haal ik hem uit de bench. Als ik zelf rond zeven uur ga douche moet hij ook even in de bench, dat ging vandaag heel goed,hij lag rustig naar de deur te kijken, eerst even koffie gemaakt en toen eruit. Verder hoeft hij niet in de bench overdag.

#ff0000;">Maar hoe nu verder, als ik hem in de bench doe als hij echt wakker is breekt hij hem zowat af , ik zal  #ff0000;">toch boodschappen moeten doen,of eens iets anders, en dan zal het niet altijd zo uitkomen dat hij moe is! 

Foto van ons knappe ventje volgt nog laughing

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je hondje doet het al heel erg goed. Hij is er nog maar 10 dagen.

Leren alleen blijven heeft op zich niets met een bench te maken, maar alles met zich ontspannen en zelfzeker voelen in huis. Met een gemoedstoestand dus.

En dus komt het erop aan om de pup zich eerst lekker in zijn vel te laten voelen en dan het alleen-blijven met mondjesmaat op te bouwen.

Als je de pup alleen laat terwijl ie zich opgewonden, kwaad, onrustig, enz. voelt (hij breekt de bench zowat af als ie wakker is en erin moet, schrijf je), dan leg je een verbinding tussen deze emoties en het alleen-blijven, en zo wordt alleen-blijven iets negatiefs voor hem.

Vertrek dus vanuit de juiste setting: dat de hond zich veilig, ontspannen en voldaan voelt. En ga dan trainen: begin met even de deur uit, en meteen weer binnen komen. En dan -op het ritme dat bij de pup past- de minuutjes opbouwen. 

honden page profiel Ingrid Ingrid

Duidelijk! Dus alleen oefenen met weggaan als hij ontspannen is.

Ik ben eigenlijk altijd bij hem, ik werk twee dagen voor een werkgever en de rest van de dagen gaat hij mee met mij of mijn man(hebben een eigen bedrijfje). Dus ben wel wat angstig wat betreft alleen laten en dat hij verlatingsangst krijgt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Duidelijk! Dus alleen oefenen met weggaan als hij ontspannen is.
Ik ben eigenlijk altijd bij hem, ik werk twee dagen voor een werkgever en de rest van de dagen gaat hij mee met mij of mijn man(hebben een eigen bedrijfje). Dus ben wel wat angstig wat betreft alleen laten en dat hij verlatingsangst krijgt. "

Niet nodig om angstig te zijn, hoor, neem je tijd. Net als de hond, moet ook de mens nog veel leren, dus leg jezelf niet te veel druk op, is nergens voor nodig. Alles gaat ook niet meteen perfect, da's normaal, opvoeden gaat nu eenmaal met ups en down, met proberen en bijstellen, op muren botsen en opnieuw beginnen,... Niet erg, jullie vinden samen je weg wel!

 

Kijk naar wat je hond ontspannen maakt en hem voldoening geeft. Dat kan vanalles zijn: een snuffelwandeling, een leuk momentje samen in de tuin, zoekspelletje doen,... Dus niet zozeer waar ie opgewonden of hyper van wordt, maar waar ie zich fijn bij voelt en waarvan je merkt dat ie daarna lekker relaxed is. Als ie dan z'n rustplaatsje in huis kiest, en daar gaat liggen rusten, is dat een goed moment om even te trainen.

Vraag geen aandacht, leg nergens nadruk op, maar stap gewoon even de deur uit en kom meteen weer binnen. Als je merkt dat de pup daar geen probleem mee had, kan je de volgende keer iets langer wachten alvorens je weer binnen komt. En zo bouw je op. 

Dat lijkt in het begin erg langzaam te zullen gaan, met die minuutjes opbouwen. Maar je zal merken: als zijn gemoedstoestand elke keer goed zit als je weggaat (dus ontspannen, zich goed voelen), komt er een moment waarop het opeens veel sneller gaat, en je opeens grotere sprongen kan maken. Dus wees niet te ongeduldig in het begin, het komt echt goed! hp-smile

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Vraag geen aandacht, leg nergens nadruk op, maar stap gewoon even de deur uit en kom meteen weer binnen. 

Met deze zin van Alaska's Finest ben ik het helemaal eens.

Zelf heb ik nooit problemen gehad met alleen laten - maar ik heb altijd herplaatsers gehad.

Als ik wegga zeg ik dat altijd, 'vrouwtje gaat even boodschappen doen, Pepijn even op het huis passen!' Als ik terugkom is hij 9 van de 10 keer rustig. Ik kom ook heel rustig binnen en vlieg hem ook niet om de hals of zo. Ik zeg hoogstens even 'hallo'. Als hij onrustig is als ik thuiskom negeer ik hem even en groet ik hem niet.

Hou vol, Ingrid, alle energie die je nu in hem steekt heb je later profijt van!

honden page profiel Ingrid Ingrid

Bedankt ! Juist omdat hij niet vaak alleen zal zijn wil ik dit juist goed doen. Ik wil niet dat als ik eens weg moet zonder hem dat hij gaat zitten janken. Dan ga ik nu meteen aan de slag ,hij ligt lekker ontspannen te zijn. 

 

honden page profiel Ingrid Ingrid

Yeahhhh , gelukt, deurtje bench dicht gedaan(hij lag al in de bench), gedag gezegd, voordeur dicht, minuutje buiten gestaan, naar binnen gegaan, na een paar seconden deurtje open gedaan, zonder een piep laughing . Hij zat wel rechtop.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Yeahhhh , gelukt, deurtje bench dicht gedaan(hij lag al in de bench), gedag gezegd, voordeur dicht, minuutje buiten gestaan, naar binnen gegaan, na een paar seconden deurtje open gedaan, zonder een piep  . Hij zat wel rechtop. "

Maar hij zal wel kunnen ruiken dat je daar staat hoor.

Als je echt weg gaat ruikt hij je niet meer: een groot verschil.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Voor wat betreft dat poepen aan de lijn: Mijn oudste hond doet dat ook niet. Die wil gewoon haar privacy tijdens het poepen en daar heeft ze ruimte voor nodig die een gewone lijn niet biedt. Ik heb het geluk op een plek te wonen waar ik haar eigenlijk altijd los kan uitlaten maar in noodgevallen, bv tijdens vuurwerk e.d., gebruik ik voor haar een lange flexlijn. Dan kan ze toch ver bij mij vandaan gaan staan.

 

Mijn jongste hond heeft daar minder moeite mee maar ook zij gaat aan het einde van de gewone lijn staan als ze daarmee moet poepen. Mijn arm gestrekt dus.

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Voor wat betreft dat poepen aan de lijn: Mijn oudste hond doet dat ook niet. Die wil gewoon haar privacy tijdens het poepen en daar heeft ze ruimte voor nodig die een gewone lijn niet biedt. Ik heb het geluk op een plek te wonen waar ik haar eigenlijk altijd los kan uitlaten maar in noodgevallen, bv tijdens vuurwerk e.d., gebruik ik voor haar een lange flexlijn. Dan kan ze toch ver bij mij vandaan gaan staan.
 
Mijn jongste hond heeft daar minder moeite mee maar ook zij gaat aan het einde van de gewone lijn staan als ze daarmee moet poepen. Mijn arm gestrekt dus. "

 

honden page profiel Ingrid Ingrid

"   "
Als we thuis komen, dan ga ik altijd bij hem in de buurt staan in de tuin. Dus hopelijk geen privacy maar een beetje geduld mee hebben cool

 

honden page profiel Ingrid Ingrid

Ging iets niet goed hp-smile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Yeahhhh , gelukt, deurtje bench dicht gedaan(hij lag al in de bench), gedag gezegd, voordeur dicht, minuutje buiten gestaan, naar binnen gegaan, na een paar seconden deurtje open gedaan, zonder een piep  . Hij zat wel rechtop. "

Gewoon blijven toepassen, elke keer je denkt dat het een geschikt moment is. Buiten-binnen, buiten-binnen. Op een ongedwongen manier, tijdens je dag. Tot je merkt dat de hond nergens nog van opkijkt, en het heel normaal gaat vinden. Dan kan je een stapje verder gaan. hp-smile

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 2 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Het in de tuin poepen na het wandelen komt waarschijnlijk ook, omdat hij zich daar beter op zijn gemak voelt dan buiten op straat. Hij houdt het op tot hij het ergens kan doen waar hij zich vertrouwd voelt. Ik lees hier ook vaak verhalen van pups die tijdens het wandelen alles weigeren en bij thuis komen hun behoeftes binnen doen. Dus je bent niet de enige met dit probleem.

Veel positieve ervaringen buiten en ook hier een flinke dosis geduld, dan gaat het waarschijnlijk vanzelf beter. Hij doet het al in de tuin dus het kan al best zijn dat hij wel snapt dat het buiten moet. Dat is al ontzettend knap voor zo’n jonge pup!

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Gewoon blijven toepassen, elke keer je denkt dat het een geschikt moment is. Buiten-binnen, buiten-binnen. Op een ongedwongen manier, tijdens je dag. Tot je merkt dat de hond nergens nog van opkijkt, en het heel normaal gaat vinden. Dan kan je een stapje verder gaan.  "

Ga ik zeker doen op deze manier!  Het lijkt me een hele rustige manier,dank je! Ik zal zijn vooruitgang delen smile

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Het in de tuin poepen na het wandelen komt waarschijnlijk ook, omdat hij zich daar beter op zijn gemak voelt dan buiten op straat. Hij houdt het op tot hij het ergens kan doen waar hij zich vertrouwd voelt. Ik lees hier ook vaak verhalen van pups die tijdens het wandelen alles weigeren en bij thuis komen hun behoeftes binnen doen. Dus je bent niet de enige met dit probleem.
Veel positieve ervaringen buiten en ook hier een flinke dosis geduld, dan gaat het waarschijnlijk vanzelf beter. Hij doet het al in de tuin dus het kan al best zijn dat hij wel snapt dat het buiten moet. Dat is al ontzettend knap voor zo’n jonge pup! "

Zeker weten! Slim mannetje laughing . Vandaag wel twee keer een plas ongeluk in huis, eerste keer zelf niet goed opgelet. Tweede keer, lekker uitgelaten, plasje gedaan , nog een stukje verder gelopen, terug naar huis, even in de tuin ,toen ik hem zijn voer wilde geven kwam hij naar binnen, ik loop naar de keuken voor zijn bak, kom terug, zit hij binnen te plassen foot-in-mouth

honden page profiel Ingrid Ingrid

Yeahh hij heeft aan de riem gepoept cool wel in de tuin maar toch...

Gisteren een paar plasongelukjes gehad in huis, ik laat hem altijd naar buiten na slapen,spelen etc, maar hij is dan afgeleid door het buiten zijn denk ik. Ik sta dan heel geduldig te wachten maar alles in de tuin is interessanter dan plassen. Ik ga vandaag kijken of het lukt om hem met de riem om in de tuin te laten plassen(alleen voor de snelle plasjes).Gisteravond heb ik dat ook gedaan en dat ging goed.

honden page profiel Ingrid Ingrid

Ik heb mezelf eens zitten afvragen waarom ik met Charlie zo bang ben dat het niet gaat lukken.

Ik heb eerder twee honden gehad, eerste ook een boerenfox een teefje, schat van een beestje, lief voor alles en iedereen. Moeten laten inslapen toen ze 14 was. Daarna een kruising Jackrussel/cairnterrier ook een teefje, iedereen zei,wauw dat zal een pittige tante zijn dan, maar totaal niet, ook heel lief en gehoorzaam. Vorig jaar moeten laten inslapen, ze is elf geworden , na twee jaar suiker gehad te hebben(insuline moeten spuiten) wat we goed onder controle hadden ,tot ze stopte met eten, bleek dat ze maagkanker had. Wat een verdriet hebben we gehad, missen haar nog steeds.

Met Charlie is het anders, iedereen zegt ohhww weet je dat wel zeker, je mag hem wel heel consequent en strak opvoeden hoor anders is hij jou de baas, zijn hele eigenwijze beestjes. Voor het eerst een reu, dus in mijn hoofd ratelt het al van, ojee heb ik wel de juiste keuze gemaakt,sowieso niet over één nacht ijs gegaan , ik vind en voel dat op het moment dat hij bij je is,hij een deel van het gezin en zeg je niet na een half jaar, sorry hoor maar dit gaat hem niet worden.

Consequent ,helemaal mee eens, maar ik wil ook genieten van hem en vertrouwen hebben dat hij gewoon een leuke hond wordt, maar door al het commentaar ga ik zitten twijfelen en zit ik overal bovenop bij hem. Ik wil dat niet, ik denk regelmatig , ing, haal adem geef hem wat ruimte , maar daar gelijk achteraan denk ik, consequent zijn consequent zijn , ik zei nee dus is het nee. 

honden page profiel Ingrid Ingrid

527536.jpgDit kan toch niet lekker liggen foot-in-mouth

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Haha, honden kunnen soms de meest vreemde houdingen aannemen net slapen. Lijkt me ook niet echt lekker liggen zo.

Maar goed, ik denk dat je je niet zoveel aan moet trekken van wat mensen allemaal zeggen over jouw hond. Je hebt zelfs al eerder terriërs gehad en je weet zelf toch echt wel het beste hoe je je eigen hond opvoedt.
Dat een hond er op uit zou zijn om jou de baas te gaan worden is allang achterhaald, daar hoef je dus sowieso niet naar te luisteren.

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Haha, honden kunnen soms de meest vreemde houdingen aannemen net slapen. Lijkt me ook niet echt lekker liggen zo.
Hij kan er soms nog veel gekker bij liggen hp-sleephappy

 

honden page profiel Ingrid Ingrid

Charlie kreeg een pensstaafje van me ..... met 10 minuten foetsie!! Ik heb gelezen dat ze er op deze leeftijd wel een poosje mee zouden doen , hummm.

Hij ligt nu met zijn poten in de lucht te slapen, even tijd voor een loopje naar buiten.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

10 minuten? Hier een volwassen terrierkruising die ze binnen de halve minuut op heeft, dus dan is 10 minuten toch nog wel een poosje. ;-)

honden page profiel Ingrid Ingrid

" 10 minuten? Hier een volwassen terrierkruising die ze binnen de halve minuut op heeft, dus dan is 10 minuten toch nog wel een poosje. ;-) "

surprised okeee ! 

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Gewoon blijven toepassen, elke keer je denkt dat het een geschikt moment is. Buiten-binnen, buiten-binnen. Op een ongedwongen manier, tijdens je dag. Tot je merkt dat de hond nergens nog van opkijkt, en het heel normaal gaat vinden. Dan kan je een stapje verder gaan.  "

Gisteren en vandaag gedaan, ging goed, daarnet ook gedaan( hij was wel wat alerter dan de andere keren), toen ik buiten stond begon hij te piepen , toch even gewacht om te horen wat er zou gebeuren, redelijk snel stil, snel naar binnen, eerst door naar de keuken gelopen , hoi gezegd, even in de huiskamer rond gedraaid, toen het deurtje open gedaan. 

Werkt echt goed , hij volgt me ook niet meer de hele tijd.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Consequent ,helemaal mee eens, maar ik wil ook genieten van hem en vertrouwen hebben dat hij gewoon een leuke hond wordt, maar door al het commentaar ga ik zitten twijfelen en zit ik overal bovenop bij hem. 

Laat je niet gekmaken door mensen die de relatie met hun hond bouwen op wantrouwen, die constant bang zijn dat ze van hun Heilige Troon worden gestoten door hun eigen hond. Waarom zou iemand zo ook willen denken?

Veel aangenamer is het toch voor iedereen als je een relatie kan bouwen op vertrouwen, geborgenheid, goodwill, kortom: op een fijn samenleven waarin je elkaar kan begrijpen zonder achterdocht.

Consequent zijn is niet hetzelfde als wantrouwig zijn of bang zijn voor de intenties van je hond.

Tuurlijk kan je op een fijne, opbouwende, vriendelijke en geduldige manier je leefregels of omgangsnormen aan je hond aanleren en duidelijk maken. Op elkaar kunnen vertrouwen en bouwen, geen betere basis dan dat! hp-thumbsup

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Laat je niet gekmaken door mensen die de relatie met hun hond bouwen op wantrouwen, die constant bang zijn dat ze van hun Heilige Troon worden gestoten door hun eigen hond. Waarom zou iemand zo ook willen denken?
Veel aangenamer is het toch voor iedereen als je een relatie kan bouwen op vertrouwen, geborgenheid, goodwill, kortom: op een fijn samenleven waarin je elkaar kan begrijpen zonder achterdocht.
Consequent zijn is niet hetzelfde als wantrouwig zijn of bang zijn voor de intenties van je hond.
Tuurlijk kan je op een fijne, opbouwende, vriendelijke en geduldige manier je leefregels of omgangsnormen aan je hond aanleren en duidelijk maken. Op elkaar kunnen vertrouwen en bouwen, geen betere basis dan dat!  "

Helemaal mee eens! Gisteren een stapje terug gedaan met zo neurotisch bovenop hem te zitten.

Heel relaxed met of niet met hem bezig geweest. Hij was een heel eind rustiger. Met uitgaan wel de commando' s blijven geven,en thuis wat niet mag mag ook niet, maar niet zo gespannen. Vertrouwen in mezelf en in Charlie ! Vandaag de hele dag met de baas, vrouwtje gaat werken .

honden page profiel Caroline Caroline

Wat doe je het goed! Ik leer nu al heel veel van je hp-thumbsup *en ben stiekem jaloers: ik moet nog een week wachten*

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Wat doe je het goed! Ik leer nu al heel veel van je  *en ben stiekem jaloers: ik moet nog een week wachten* "

We doen ons best innocent (met hulp van hier ). Ik heb wel besloten (zoals ik al eerder zei) om relaxed met hem om te gaan, heb al eerder een pup gehad en dat is ook goed gegaan. Ik ga me niet laten opjutten omdat het nu een reu is en een boerenfox. 

Oefenen met alleen zijn is ook goed gegaan, mijn man heeft het vandaag ook op de " Alaska " laughing manier gedaan. Geduld en kleine stapjes ! Wat ik vandaag van mijn man hoorde, hij neemt Charlie 's middags mee naar het werk, als hij naar het toilet moet laat hij Charlie even alleen , hij piept/jankt niet, maar ligt gewoon te wachten tot mijn man terug is!!

Wat voor hondje krijg je ?

Was wel leuk toen ik thuis kwam, hele dag gewerkt, ik kwam binnen ,(Charlie was in de tuin) hij vloog van buiten in één keer naar de voordeur laughing

honden page profiel Caroline Caroline

Een Cairn terrier (reutje)! Volgende week vrijdag mag ik hem halen laughing

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Cranberry
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^