Wat voor ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn Van Der SmitWillemijn Van Der Smit

Hoi,

Graag jullie advies! Mijn man en ik willen een puppy aanschaffen, maar wat is dat lastig... We zouden graag een hond willen met een lief karakter, sportief uiterlijk, die goed op kan schieten met kinderen en vriendelijk is naar vreemde mensen en honden. Maar een beetje waaks mag ook! 

Ik werk 3 dagen met gebroken diensten. Dus de hond zou uiteindelijk max 4 uur zonder mij moeten kunnen zijn. De 4 uur dat hij zonder mij zou zijn, kan hij bij mijn zus terecht die zelf ook een hond heeft. Dus hij is niet alleen! Daarnaast zal ik in de toekomst naar 1,5 dag of 2 dagen werken gaan.

Daarnaast houden mijn man en ik ervan om veel te lopen! 10 minuten van ons huis hebben we een bos waar we kunnen wandelen. We wonen in een rijtjeshuis met een tuin van 8 meter bij 5 meter.

Wat voor soort ras zou goed geschikt zijn voor ons? 

Alvast bedankt namens ons!

Tom & Willemijn 

honden page profiel AccaliaAccalia 1 doggies

honden foto van Accalia

Leuk dat jullie een hond willen aanschaffen! Hebben jullie voorkeuren in grootte en uiterlijk? Bijvoorbeeld een specifieke soort vacht? 

En willen jullie naast wandelen nog andere activiteiten met de hond ondernemen? En is het de bedoeling dat de hond in het bos los van de lijn wandelt, of aangelijnd? 

 

honden page profiel Willemijn Van Der SmitWillemijn Van Der Smit

Hoi Accalia, 

de schofthoogte tussen de 45-60 cm. Qua vacht, kortharig tot halflang harig. Eens per week borstelen is geen probleem! Vooral wandelen vinden we heerlijk, daarnaast vinden we het leuk om spelletjes te doen met de hond. Het mag dus een actieve hond zijn! In het bos vinden we het belangrijk dat die los kan lopen en dus ook goed luistert ;) 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Toller teefje?

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Goed, rassen met een 'veeleisende' vacht vallen dus af. Anders had bijvoorbeeld een grote poedel nog heel leuk in het plaatje kunnen passen. Verder dient de hond sociaal te zijn met mens en dier, waardoor onder andere terriërs en de meeste herdershonden en veedrijvers ook afvallen (deze laatste groep zou ik sowieso niet aanraden als jullie voornamelijk willen wandelen en niet van plan te zijn te sporten met de hond - wellicht met uitzondering van de langharige Schotse herdershond). Verder moet het geen zelfstandige jachthond zijn, omdat loslopen in het bos dan waarschijnlijk geen optie is (dus geen brak, oertype of andere fervente jager). Overigens zijn spaniëls, retrievers en bepaalde staande honden geen weglopers en zeer gericht op samenwerking waardoor ze, ondanks dat het van origine jachthonden zijn, in doorsnee prima los kunnen leren lopen. Dergelijke jachthonden zijn over het algemeen bijzonder sociaal met zowel mensen als andere honden, lekker sportief, speels en trainbaar. Rassen waar jullie aan zouden kunnen denken:

- Engelse springer spaniël;
- Welsh springer spaniël;
- Flatcoated retriever;
- Golden retriever;
- Labrador retriever;
- Vizsla.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Een whippet of silken windsprite zouden jullie trouwens zeker ook kunnen overwegen, over een sportief uiterlijk gesproken. wink Tevens geen weglopers, hoewel ze nog wel eens de achtervolging willen inzetten als er wild voor hun neus wegschiet. Maar over het algemeen is hun jachtinstinct erg goed hanteerbaar en kunnen ze uitstekend loslopen. Verder zijn deze zachtaardige honden ook uitermate vriendelijk naar zowel mensen als soortgenoten. 

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

527290.jpg

tja hahaha Golden Retriever.. alleen het puntje waaks is dan toch wel een puntjelaughing

www.hondenpage.com

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Ik zal een flatcoterd retriever aanraden ik heb vrienden van mij hebben een.  Flatcoterd retriever en die houd heel erg van het bos 

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" tja hahaha Golden Retriever.. alleen het puntje waaks is dan toch wel een puntje "

Golden Retriever... tja, ik ben ook niet onbevooroordeeld hp-shiny

 

Die van ons sloeg aan als ze iets hoorde wat ongewoon was, of als iemand via de achterdeur binnenkwam. Vervolgens was ze heel enthousiast behalve als het niet pluis was. Dat voelde ze feilloos aan. Het duurde wel even voordat de waakse kant ontwikkeld was. Ze was 3 toen ze dat gedrag liet zien. (Mentaal volwassen? foot-in-mouth)

 

Er zijn vast meer honden die in jullie plaatje passen. 

Zelf ben ik ook erg gecharmeerd van de Spaanse Waterhond.  Een slagje kleiner dan de Golden, lekker actieve hond met mogelijkheden qua hondensport, lekker wandelen, ... 

 

Welk ras het ook gast worden, lees je in over de gezondheid en welke gezondheidstesten gewenst zijn (met de uitslagen)

 

Veel voorpret gewenst!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Een Keeshond of een andere Spitz zou ook prima kunnen, mits een beetje waaksheid geen probleem is.

 

Edit...niet goed gelezen. Een beetje waaks was geen probleem. Ik heb zelf een grijze kees, die is gek op kinderen.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

En wat t ook wordt, jullie kunnen een hond een super huisje geven als ik t zo lees. Veel plezier met de weg naar een pup!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Manchester terrier?

 

manchester-terrier-1490357006-1.jpg

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

De Curly Coated Retriever, sportief, goed met kinderen en andere honden.

Vacht is makkelijk en eenvoudig te verzorgen, (lees link)

 

https://www.curlycoatedretriever.net/index.php/het-ras

 

 

Cute puppy pics

527421.jpg

 

Pics als ze volwassen zijn:

 

527420.jpg

 

527422.jpg

 

In ieder geval succes met je zoektocht.

honden page profiel Vero, Marley, KayaVero, Marley, Kaya

Ik ben nieuw op het forum, maar lees het al jaren. Ik zou uit mijn eigen ervaring aan iedereen Amerikaanse bulldogs adviseren :) :) Maar uit mijn eigen ervaring. Verder speelt opvoeding een heel belangrijke rol uiteraard. 

Mijn honden (de grote is ex asiel hond en de jonge is door ons opgevoed) zijn beide geweldig met kinderen (wel een beetje lomp, zelf een kwispellende staart kan pijn doen), heel makkelijk te trainen (Ook op de cursussen (nu op naar veg) is Kaya altijd als een van de beste geweest, heel voorspelbaar gedrag vanaf dag 1 in alle soorten omgevingen). Maar heel klein beetje waaks (die van mij gaan echt niet opstaan tenzij het echt 'nodig' is), lekker lui binnen en speels en sportief buiten, blaffen bijna nooit, wij wonen in een vergelijkbaar huis en dat is handig met buren links en rechts, absoluut geen jacht instinct (tuurlijk hebben ze het wel, maar is minimaal aanwezig), perfect in omgang met andere dieren, onze katten, andere honden, vogels, paarden. Nooit, maar nooit problemen mee gehad, ze gaan absoluut niet agressief reageren of jagen. En beide mijden conflicten. Stoere uiterlijk. Doen alles voor eten, dus makkelijk trainbaar en doen alles voor spelen met de baas. In mijn ervaring zijn ze stabiele, rustige en evenwichtige honden en ik kan me bijna geen andere ras meer voorstellen bij ons. 

Nadelen:

* Mijn beide honden zijn licht allergisch op verschillende soorten eiwitten. Vooral ontdekken wat de reacties triggert kost tijd, geduld, discipline en geld

* grote eters, houd rekening met 20-30% extra tov wat op de verpakking aangegeven staat. Als je gezond wil voeren, kan dit een flinke kostenpost worden

* verharen niet overmatig, maar hebben van de steekharen die overal blijven. 

* sommige hondenpensions accepteren 'gevaarlijke' rassen niet, ook op straat lopen mensen soms met een boogje of je krijgt de vraag 'is hij gevaarlijk?'. 

* moeilijk om betrouwbare fokkers te vinden omdat de ras niet erkend is in Nederland (wel in andere Europese landen) en vooral moeilijk om fokkers te vinden die met de scott type fokken (langere snuiten - gezonder). 

Maar qua karakter en opvoedbbaarheid een geweldige ras! 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wat ook heel belangrijk is bij een raskeuze,is de gezondheid van een ras.

 

honden page profiel Willemijn Van Der SmitWillemijn Van Der Smit

Wauw, bedankt voor al deze reacties! We zijn erg gecharmeerd geraakt van de flatcoated retriever, dus we gaan hier verder voor kijken. Wat Monique zegt is inderdaad belangrijk, de gezondheid van het ras.. Ik lees veel over kans op kanker bij dit ras. Zijn daar mensen mee bekend? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Wauw, bedankt voor al deze reacties! We zijn erg gecharmeerd geraakt van de flatcoated retriever, dus we gaan hier verder voor kijken. Wat Monique zegt is inderdaad belangrijk, de gezondheid van het ras.. Ik lees veel over kans op kanker bij dit ras. Zijn daar mensen mee bekend?  "

https://www.hondenpage.com/hondenforum/223710/tumor-in-bek-flatcoated-retriever.php

 

De Ts van bovenstaande topic heeft er ervaring mee helaas. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" Wauw, bedankt voor al deze reacties! We zijn erg gecharmeerd geraakt van de flatcoated retriever, dus we gaan hier verder voor kijken. Wat Monique zegt is inderdaad belangrijk, de gezondheid van het ras.. Ik lees veel over kans op kanker bij dit ras. Zijn daar mensen mee bekend?  "

De flatcoat is een inténs lief en sociaal ras, maar kanker komt inderdaad relatief veel voor. Onze eigen flatcoat is uiteindelijk gezond 12 jaar geworden, maar het is zeker iets om rekening mee te houden.

Helaas is vrijwel geen enkel ras volledig vrij van rasgebonden ziekten en afwijkingen. 

honden page profiel PuckPuck

Ik las dat jullie gingen verder kijken naar een ander ras, maar ik zou een heidewachtel aanraden! Erg sportief en ze houden van werken en sporten met de baas. Ik heb zelf een heidewachtel, een echte schat, ze blijft goed bij mij als ze los loopt! Voor de rest zijn het zéér intelligente honden! Veel plezier met een hond uitzoeken! Ook zijn ze erg goed met kinderen en erg sociaal. En tot slotte is de heidewachtel een heel gezond ras, wat ook belangrijk is wink

Volgende forumvraag: Hoe hondenhaar te verwijderen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^