Rottweiler 8 maanden niet zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Goedemorgen allemaal, 

Ik hoop dat iemand mij uit de brand kan helpen. Sinds 26 mei hebben wij onze (toekomstige hulphond) rottweiler Blaze. Geweldig met kinderen super grote knuffelkont en gemakkelijk en soepel in de omgang. Maar nu.. We krijgen hem maar niet zindelijk. Vanaf dag 1 doet hij alles in huis. Zowel overdag als snachts en loslopen of in de bench maakt ook geen verschil. Daarbij is hij helaas (ons vermoeden) flink mishandeld. Roep je hem iets te hard laat hij alles lopen. Tik je hem aan als je langsloopt laat hij alles lopen. Corrigeren of vervelend gedrag ( schoen kauwen omruilen voor een bot niets zeggen maar hij weet dat ie fout zit) laat alles lopen. Snachts om het uur eruit gaan maakt niks uit. Als hij moet gaat hij zitten. Of je er nou bij bent of niet. Snel mee naar buiten tijdens de ontlasting raakt hij zo in paniek dat ie alles laat lopen. Overdag staat de achterdeur open en hij doet sinds kort dus alles in de tuin. Savonds heeft hij geen eten en drinken meer. Zijn laatste ronde is rond 1 uur snachts. M'n man vervolgens om 5 uur sochtends . Ik weer rond 9 uur. Dan om 1 uur. Smiddags rond 4 uur naar het bos of strand. Savonds om 8 uur een klein rondje en daarna om 1 uur weer. Alles geprobeerd van er snachts vaker uit tot krantjes. Positief belonen als hij het buiten doet etc. Dierenarts heeft hem nagekeken hij had een blaasontsteking is inmiddels over. Hij staat op kvv omdat hij brokken slecht verdraagt. Heeft geen voedselnijd kan prima 3 uurtjes alleen (met de achterdeur open dan doet hij niks of het in de tuin) een gedragstherapeut zei of wegdoen of een 2e pup erbij. Nou willen we dat sowieso maar ik ben bang dat de pup zijn gedrag overneemt dus ik wil eerst dit oplossen. Weg doen willen we absoluut niet. Het is echt een lieverd. Wie o wie kan mij helpen.

Groetjes Iris en Blaze.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een tweede pup erbij nemen zou ik zeker niet doen. 

 

Het kan altijd nog overgaan. Hoe zijn de eerste 8 weken van hem verlopen bij de fokker? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een hond moet 24/7 toegang hebben tot zijn drinken. Dit om nier en blaasproblemen te voorkomen! Tenzij een dierenarts wegens medische oorzaken besluit om hem minder te laten drinken. 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Bedankt voor je reactie. De fokker vertelde dat het prima ging en dat hij gewoon niet is opgehaald. Dat ik na een week wilde bellen om te vertellen hoe het ging werd er niet meer opgenomen en op mails ook niet gereageerd. Dus verder weinig informatie helaas. We hadden ons goed ingelezen informatie of de fokker opgezocht etc. En alles zag er goed uit. 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Ukkepuck,

 

Bedankt voor uw reactie. Mij is door de dierenarts verteld het weg te halen in de hoop dat het plassen op houdt. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor je reactie. De fokker vertelde dat het prima ging en dat hij gewoon niet is opgehaald. Dat ik na een week wilde bellen om te vertellen hoe het ging werd er niet meer opgenomen en op mails ook niet gereageerd. Dus verder weinig informatie helaas. We hadden ons goed ingelezen informatie of de fokker opgezocht etc. En alles zag er goed uit.  "

Maar ga je dan zomaar bij een willekeurige fokker een pup kopen, waar je verder niks van weet en hem daarna opleiden tot hulphond?

Neem toch aan dat je, zeker voor zo'n doeleinde, wilt weten wat het karakter en gezondheid van de ouderdieren zijn, wilt meemaken hoe de pups opgroeien in het nest en hoe de socialisatie gaat? Dat zijn zulke belangrijke dingen, voor elke pup, maar voor een hulphond zeker! 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Daar hebben we ook zeker naar gekeken. Meerdere malen de pup bezocht hij heeft op het erf van de fokker een test gehad dat was allemaal prima. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Daar hebben we ook zeker naar gekeken. Meerdere malen de pup bezocht hij heeft op het erf van de fokker een test gehad dat was allemaal prima.  "

Hoe ging die test ?

En wie heeft de test gedaan ?

kwam de hond ook binnen bij de fokker of werd hij buiten gehouden?

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Iemand van de kngf heeft de test afgenomen. Fokker zei dat hij zowel binnen als buiten was. Test verliep goed. Snap de bezorgdheid maar dat is niet mijn vraag. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik vind het een erg vreemd advies van de 'gedragstherapeut'. Als je in bent voor nog een keer; er zitten hier wel aardig wat mensen die een goede kunnen aanraden als je je woonplaats wil aangeven.

 

Daarnaast geef je aan dat hij (als hij alleen is) het wel een aantal uur kan ophouden. Het lijkt er echt op dat het de angst is wat ik zo via internet kan inschatten. Nu doet hij het in de achtertuin al wel goed, ik zou dat als eerste stap aanhouden en hem dan flink belonen. Vooral als hij uit zichzelf naar buiten gaat om zijn behoefte te doen. 

 

Probeer verder vooral te werken aan de angst, probeer zijn vertrouwen in de mens te herstellen hp-heart.

 

En... geef hem aub 24/7 toegang tot water, helemaal in de zomer

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Iemand van de kngf heeft de test afgenomen. Fokker zei dat hij zowel binnen als buiten was. Test verliep goed. Snap de bezorgdheid maar dat is niet mijn vraag.  "

Nee dat is niet de vraag ,maar om antwoord te geven moet je iets meer van de achtergrond weten toch ?

 

Vraag me af hoe en wat die test inhield?

De hond is zes maanden bij de fokker gebleven ,Heeft nu een totaal ander leven ,Had waarschijnlijk op de boerderij veel vrijheid en daar zit het punt dus ,

Alles is eng en dan laat je je plas lopen .

Dit krijg je alleen maar goed door geduldig te zijn ,als is het een stroom van pies  ,negeren en mee naar buiten nemen ,buiten niet overdreven belonen ,eigenlijk moet je de eerste tijd zo min mogelijk druk op de hond leggen ,niets verwachten ,geen stemverheffing ,uiteraard drinken laten staan ,en met heel veel geduld van jullie kant zal het gaan verbeteren ,maar of deze hond geschikt is voor hulphond (ligt er natuurlijk aan waar hij hulp bij moet geven ) is de vraag .

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Iedereen bedankt voor de reacties. Waterbak laat ik staan. Geen probleem. En inderdaad is het angst zover waren wij ook al. en wat de fokker betreft met nooit opgehaald geloven wij niet. Zeker nu hij geen antwoord geeft en niet opneemt. Dat in de tuin behoeftes doen nemen we even voor lief maar dat in huis is het probleem. Hij is goed te trainen verder zit blijf af etc. Pikte hij zo op.

 

Hij moet hulp gaan geven aan onze dochter van 4 met autisme. Zij kan daarintegen alles met hem doen. Tegen hem schreeuwen slaan etc. (mag ze niet natuurlijk maar het gebeurt wel eens) daar reageert hij niet op. Blijft hij kalm onder. Als wij met hem lopen doet hij keurig alles maar wil nog wel eens z'n puppy streken hebben wat natuurlijk mag. Als zij met hem loopt ( dubbele lijn wij lopen ook mee) doet hij ook alles en zorgt dat zij ook binnen de lijntjes blijft. Zoals omschreven is het een geweldige hond alleen die zindelijkheid is echt een probleem. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Het lijkt er op dat de fokker in plaats van te socialiseren een totaal verkeerde basis bij jullie hond heeft gelegd. Vraag me ook af of de hond bij de fokker mishandeld is. Daardoor is de hond bang en heeft geen zelfvertrouwen.

 

Hij kan dan wel de test van de KNGF goed hebben afgelegd, maar de fokker heeft het gedrag van de hond verknald. Dit zal  moeten worden hersteld onder begeleiding van een goede gedragstherapeut. Vraag hier advies over bij de KNGF.

 

Als je je regio hier opgeeft, weet iemand van dit forum misschien een goede GT. Iedereen mag zich GT noemen, dus vraag naar referenties als je met iemand in zee gaat.

 

Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden – NVGH
https://nvgh.nl/

 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Nogmaals open staan voor een gt staan we wel. Maar de 1e keer was flink wat weggegooid geld. Dus echt als laatste redmiddel. 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Bedankt Loesje. Via die website hebben we de 1e gt ook gevonden. Die gaf als oplossing weg doen of extra hond erbij. Niet mee geholpen dus. 

 

Ja de fokker heeft hem zeker verknald of verknald terug gekregen. 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Bedankt Loesje. Via die website hebben we de 1e gt ook gevonden. Die gaf als oplossing weg doen of extra hond erbij. Niet mee geholpen dus. 

 

Ja de fokker heeft hem zeker verknald of verknald terug gekregen. 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Allereerst zeker het water niet weghalen hoor !!! Dat kan ernstige schade veroorzaken, zou de dierenarts moeten weten.

 

Ik nam zelf een hond over van mensen en zij plaste bij ons thuis alles onder. Het leek alsof ze het gewoon niet anders kon, dat hadden we meteen door. Haar vorige bazen hadden haar duidelijk geen toegang meer gegeven tot water en dat maakte dat ze bij ons uitgedorst was. Maar bij mijn hond bleek er een medisch probleem aan de basis te liggen. Ze was, bij haar vorige bazen, heel slecht verzorgd, dit maakte dat ze een zware ontsteking had opgelopen. Geen blaasontsteking maar veel erger, het was kantje boord en we hadden geluk dat de dierenarts het net op tijd ontdekte omdat wij dit niet normaal vonden. 6 weken AB was het resultaat en nu is ze zo gezond als een hoentje en zindelijk.

 

Dus eerst zeker maken dat ook jouw lieverd wel helemaal gezond is. Voor de rest zou ik blijven trainen, zoals je dat met een echte kleine pup zou doen. Hij moet eerst echt leren dat hij jullie kan vertrouwen. Of anders de hulp inroepen van een heel heel goede GT. Want er zijn er die denken dat ze GT zijn, maar onzin vertellen.

 

Geduld en liefde zijn de codewoorden, hoop dat alles in orde komt met jullie schat !!

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Dankjewel voor je reactie Marie. 

 

Hij is al helemaal doorgelicht (2x verschillende dierenartsen 1x blaasontsteking inmiddels opgelost zou geen probleem meer moeten zijn) 

 

De baby puppy zindelijkheid training werkt dus niet. Om de 2 uur lopen ( ook snachts) als hij moet gaat ie zitten. Als je hem plassend naar buiten begeleid is hij zo bang dat ie alles laat lopen. De eerste 2 weken konden we hem niet eens aanlijnen. Zo bang was hij. Toen hebben we besloten hij gaat nooit maar dan ook nooit weg wat er ook gebeurd. (dat doe je sowieso niet maar ja hoe omschrijf ik het anders) 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Verder doet hij alles wat een normale pup doet. Spelen met andere honden veel socialiseren lekker veel buiten zijn (niet per se altijd maar lopen.) binnenkort gaan we op puppy cursus. Hij is dol op z'n kluiven etc. Vind de Kittens hier helemaal geweldig speelt hij ook mee. Op zijn manier 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Maar zodra een volwassene hem buiten wil aanhalen is het fout. Kinderen, ouderen, rolstoelpersonen of mensen die iets mankeren mogen alles. Maar normale volwassene niks. Dat gooit hij zich gelijk op z'n rug en laat alles lopen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dankjewel voor je reactie Marie. 
 
Hij is al helemaal doorgelicht (2x verschillende dierenartsen 1x blaasontsteking inmiddels opgelost zou geen probleem meer moeten zijn) 
 
De baby puppy zindelijkheid training werkt dus niet. Om de 2 uur lopen ( ook snachts) als hij moet gaat ie zitten. Als je hem plassend naar buiten begeleid is hij zo bang dat ie alles laat lopen. De eerste 2 weken konden we hem niet eens aanlijnen. Zo bang was hij. Toen hebben we besloten hij gaat nooit maar dan ook nooit weg wat er ook gebeurd. (dat doe je sowieso niet maar ja hoe omschrijf ik het anders)  "

Genoeg mensen die hierom de hond weg doen. Gelukkig zit deze hond bij jullie! 

 

Is na de antibiotica kuur nog weer urine opgevangen en gecontroleerd? Dit gebeurd doorgaans 3-5 dagen later. Ook kan het wezen dat er toch nog iets ontsteking overblijft en het uiteindelijk wel weer een blaasontsteking is. 

Ik zou dus toch nog eens opnieuw laten controleren, puur en alleen om dat uit te sluiten.

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Hij na een week inderdaad weer gecontroleerd en toen schoon bevonden. Ik zal de d a nog eens bellen. Het gaat overigens niet alleen om plassen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Maar zodra een volwassene hem buiten wil aanhalen is het fout. Kinderen, ouderen, rolstoelpersonen of mensen die iets mankeren mogen alles. Maar normale volwassene niks. Dat gooit hij zich gelijk op z'n rug en laat alles lopen.  "

Ik zou de 'normale' volwassene dan niet de hond laten aanhalen. Er zal toch wellicht ergens iets zijn geweest waardoor hij dit gedrag laat zien. Laat ze de hond gewoon negeren en hem op z'n eigen tempo de 'normale' volwassene inspecteren en besnuffelen. 

 

Zorg dat hij leuke contacten kan maken met jullie als volwassenen en met bijzondere mensen zoals de oudere, de gehandicapte, kinderen. Dan kan hij daar positieve ervaringen mee opdoen.

Misschien komt de 'normale' mens dan vanzelf wel weer.

 

Als je de provincie waar je woont wilt vertellen, kunnen misschien mensen je helpen naar de zoektocht naar een goede gt.

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Ukkepuck dat doen we al! Hij leeft echt op tussen kindjes etc. De peuterspeelzaal van onze dochter is z'n favoriete plekje. Heerlijk knuffelen met kinderen. 

 

De juf mag hem inmiddels wel aanhaken. Zij is doodsbang voor honden en is door hem erg geholpen met haar angst. 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Wij wonen in Heerhugowaard, Noord Holland. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat een raar advies om hier een pup bij te zetten. Dat zou ik nooit doen, als er dan een hond bij moest pak dan een stabiele volwassen hond die de klappen van de zweep kent (spreekwoordelijk). Een hond die hem op sleeptouw kan nemen en houvast kan bieden. Klinkt alsof deze hond echt een zeer ernstig probleem heeft (kennelsyndroom?) .En zelf een hulphond(!) nodig heeft. Hij moet weer leren om hond te zijn en wennen aan de wereld en mensen om hem heen. Hij is nog jong, dat is positief al is hij wel wat stations gepasseerd. Des te meer reden om hier eerst even goed over na te denken (met een GT?) voor je gaat handelen hoe je het het beste kunt aanpakken. Ik zou hem zelf vooral met rust laten en ipv erg actief deel te nemen maar vooral alles door hem laten observeren. Niet in het diepe gooien, laat hem in zijn waarde en geef hem tijd om zijn eigen safe space te vergroten. Sluit hem niet op ergens, geef hem de ruimte om jullie en anderen op eigen initiatief op te zoeken.

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Bedankt voor je reactie Koning Obi. Gelukkig heeft mijn moeder een bom proef witte herder van 11 die hier geregeld logeert. Trekt hij zich idd aan op en kijkt hoe zij dingen doet. En neemt dingen over.

 

Overdag heeft hij het huis en de tuin om te ontdekken buiten loopt hij aan de riem en laat ik een beetje afhangen van wat hij wil ( wel of niet langs die persoon of onbekend voorwerp) 

 

Zoals eerder aangegeven vinden wij het gedrag niet echt een probleem veel liefde geduld en koekjes redden we het ermee. 

 

Alleen die zindelijkheid stoort ons. Onze vloer van nog geen jaar oud moet inmiddels als zowat vervangen worden. Meubels gaan stuk door de urine en de bank is ook net vervangen. 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Iedereen bedankt voor de tips dusver. Ik ga er zeker mee aan de slag want er staat een hoop bruikbare informatie tussen. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Bedankt voor je reactie Koning Obi. Gelukkig heeft mijn moeder een bom proef witte herder van 11 die hier geregeld logeert. Trekt hij zich idd aan op en kijkt hoe zij dingen doet. En neemt dingen over.
 
Overdag heeft hij het huis en de tuin om te ontdekken buiten loopt hij aan de riem en laat ik een beetje afhangen van wat hij wil ( wel of niet langs die persoon of onbekend voorwerp) 
 
Zoals eerder aangegeven vinden wij het gedrag niet echt een probleem veel liefde geduld en koekjes redden we het ermee. 
 
Alleen die zindelijkheid stoort ons. Onze vloer van nog geen jaar oud moet inmiddels als zowat vervangen worden. Meubels gaan stuk door de urine en de bank is ook net vervangen.  "

Maar wat jij beschrijft is toch meer angstplassen, niet? Of begrijp ik je verhaal nu niet helemaal. Er is geen medische oorzaak gevonden (eerder wel een blaasontsteking, maar is verholpen). En het vindt plaats in (voor de hond) "spannende" situaties. 

Daar zit wel een link met zijn gedrag ben ik bang. Of anders gezegd; je moet waarschijnlijk zijn gedrag aanpassen om hem zindelijk te krijgen. Het is niet normaal om urine te laten lopen in zulke situaties. Wat je schrijft over mishandeling, dat maakt het misschien wel lastig vandaar dat ik ook de GT aanhaalde. Getraumatiseerde honden dat is toch wel zwaar. Maar het zijn slechts vermoedens natuurlijk.. Uiteindelijk moeten jullie het doen niet de GT.

Met aanpassen bedoel ik dan zorgen dat de hond zich meer op zijn gemak gaat voelen. Waardoor spannende situaties, alledaagse dingen worden zonder consequenties. Maar ik wil je ook even het hart onder de riem steken. Tijd en veel geduld zal je problemen uiteindelijk misschien ook wel oplossen. Toen Obi 8 maanden oud was, was het echt een draak. Oww hij was hardstikke zindelijk maar had vele andere problemen. Ik wist het niet meer (de GT ook niet, belde me gewoon niet meer terug). Ben na wat consults gewoon doorgegaan met wat mijn wijsheid was. En niet opgeven...  En na het jaar ergens leek er bij Obi ineens iets op zijn plaats te vallen. Van alles wat ik probeerde hielp niets, alleen consequent zijn en tijd (Obi werd volwassen). 

honden page profiel Iris Iris

honden foto van Iris

Nee z'n gedrag is inderdaad ook met angst plassen maar hij plast en poept ook gewoon als hij moet. Dat heeft dan niks met z'n angst te maken. Hij kan gewoon in huis lopen en dan ineens gaan poepen of plassen zonder aanleiding oid. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Onzeker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^