Onzeker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephSteph

Hi allemaal!

 

Ik wil denk even mijn hart luchten op deze manier.. Onze allerliefste hond is onze eerste hond en ik ben gewoon erg onzeker of ik het allemaal wel goed doe! Namelijk omdat ik zoveel lees en er zoveel verschillende manieren zijn waarop je dingen kunt doen!

 

Ik ben constant bezig of mijn hondje wel gelukkig is en het slokt inmiddels m’n leven een beetje op! Dus misschien kan ik hier wat bevestiging of tips krijgen!

 

Onze hond is doordeweeks 4 uurtjes alleen, maar ‘s avonds dan niet meer en in het weekend alleen hooguit even als wij boodschappen gaan doen.

We spelen regelmatig een spelletje touwtrekken, puzzel of zoeken.

Ze sliep tot vorige week in bed, maar mijn vriend kreeg hier slapeloze nachten van dus nu hebben we een bed naast ons bed gezet.

Ze krijgt goed voer en af en toe een lekkere snack of kluif.

Mijn issue zit hem voornamelijk in het uitlaten. Ze wil in onze buurt alleen soms maar een goed eind wandelen. Vaak wil ze snel naar huis! Ze kan eigenlijk niet echt los (niet vriendelijk voor andere dieren) behalve op een veldje als er geen andere honden zijn dus willen we op zo’n dag de energie eruit krijgen moeten we echt een stuk wandelen, maar dat wil ze soms echt niet. We merken er thuis niks van. Ze sloopt niet, is niet onrustig en is gewoon nog een vrolijk pluisje. Alleen doordat ik zoveel gelezen heb, voel ik me dat ik haar tekort doe. En zodra ze een keer tongelt, ben ik gelijk bang dat ze gestresst of ongelukkig is! 

 

Nou ja, zoals ik al zei wilde ik gewoon even van me af schrijven. Tips zijn meer dan welkom!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je hoef je toch niet onzeker te voelen, ben je mal, je doet het goed, mag lekker bij jullie slapen op een eigen bed maar wel in de slaapkamer, top toch, amper alleen ook dat is voor je hond fijn...zo doorgaan en niet teveel kijken naar anderen, je ziet echt wel of je hond het bij jou naar dr zin heeft hoor.....smile    merk je dat tie aanvallend is naar anderen honden, lijn je je hond aan en ga een andere weg op....afleiden, en wie weet heb je een vriendin of vriend die ook een hond hebben waar je wel mee kan wandelen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Vertel eens , wat heb je voor hond, hoe oud is deze, wie weet kan je een leuke spelcursus met je hond gaan doen, samen iets ondernemen vormt een band en krijg je gelijk wat aanreikingen wat te doen als je hond op anderen honden niet goed reageerd.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ze wil in onze buurt alleen soms maar een goed eind wandelen. Vaak wil ze snel naar huis!

Gewoon op tempo van de hond. Wil ze naar huis, dan naar huis. Wil ze verder wandelen, dan ga je verder.

 

Mijn hondje heeft het ook niet hoog op met wandelen, behalve als ze uitgebreid mag snuffelen. 

Ik was er gefrustreerd van, ze wilde nooit mee om kilometers te lopen, met als gevolg dat ze nooit meer dan een paar meter wilde lopen. Dat wil ze nog niet graag. Maar in het bos lukt het inmiddels zo'n 3 tot 5 km (wel op haar tempo) . Wel gaat er altijd een speciaal rugtasje mee waar ze in kan als ze niet meer verder wil lopen. 

Zo kom ik aan de kilometers die ik lopen wil en puck hoeft niet perse te lopen als ze niet wil.

 

Weet niet hoe groot je hond is, je zou ook nog naar een wandelwagen voor honden kunnen kijken. Dan kun je toch een eind met de hond wandelen. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Weet je, ik denk dat we ons dat allemaal wel eens afvragen, of we wel genoeg doen met en voor onze viervoetervriendjes...

 

Maar zoals je zelf aangeeft, kun je aan haar gedrag niet echt merken dat ze gestrest of ongelukkig is, ze krijgt voldoende aandacht en jullie spelen veel met haar.Dat tongelen kan ook zijn omdat je teveel doet of omdat ze even niet weet wat de bedoeling is?

 

Niet alle honden hebben evenveel behoefte aan (lange) wandelingen, ik merk zelf dat ze veel moeier worden van een kort snuffelrondje aan de lijn over een onbekend pad  of door een onbekende straat, of door een speur- of denkspelletje.

 

Wat voor ras is het? Je zou iets van een cursus, workshop of hondensport gaan doen die bij haar ras of 'talenten' past, ook een cursus 'balans en coördinatie' of clickertraining waarbij een ond zijn eigen denkvermogen moet gebruiken om erachter te komen wat de bedoeling is om de 'click' en beloning te krijgen. Dat zijn tamelijk individuele bezigheden zodat je ook niet al te veel gedoe met andere honden krijgt.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Allereerst ik denk dat er heel veel hondjes bij jou zouden willen wonen, er is niets om te denken dat jouw hondje geen reuze leven heeft bij jou !! Net het feit dat je je vragen stelt geeft aan dat je echt heel goed bezig bent.

 

Wat het wandelen betreft, wat klinkt dat herkenbaar, mijn Freya was net hetzelfde en nu nog vaak. Ik las hierboven dat dit ok is, dat als ze naar huis wil, je dan naar huis gaat, maar ik ben het daar niet mee eens. Ik gaf er niet aan toe, want dan was het hek van de dam.

Bij Freya hielp het om samen op wandel te gaan met een andere hond, maar dat zal met jullie hond dus geen goed idee zijn. Dan kan je de tweede methode proberen, ik heb een lange lijn gekocht en wil Freya opeens niet meer mee, dan laat ik haar gewone leiband op de grond vallen en stap resoluut door, dan houd ik enkel de lange 15 meter lijn nog vast. Ze volgt dan heel snel. Het gaat nu beter en beter, maak ook veel uitstapjes met haar, allerlei leuke plekjes en daar verder oefenen.

 

Maar nogmaals, je bent heus goed bezig hoor !!! Je hondje heeft niets te klagen !

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Dat klinkt toch als een superleven voor jullie hond.
Wat wandelen betreft, niet elk ras heeft evenveel behoefte aan fysieke inspanning. Lekker mogen snuffelen, spoortjes volgen, geuren ontdekken, daar wordt een hond ook lekker moe en voldaan van.

Bobby geeft het vaak zelf aan. De ene keer gaat ze met vragende blik bij de auto staan, dan wil ze naar het bos, de andere keer loopt ze al kwispelstaartend naar het veldje aan de overkant, dan wil ze wat in de buurt rondscharrelen en snuffelen. Naarmate ze ouder wordt merk ik dat ze steeds vaker voor het buurtrondje gaat. Alles op haar dooie gemakje, hier even snuffelen, daar even neuzen, even een plasje erover en weer verder scharrelen. En thuis een rustig, tevreden hondje.

Volgende forumvraag: Puberteit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^