chronische diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CatoCato

Onze pup is nu 17 weken en 8 weken bij ons. In het begin was haar ontlasting wat wisselend maar inmiddels heeft ze al 6 weken diarree. Vooral snachts is dit lastig, want we gaan er 2 x per nacht uit en alsnog heeft ze regelmatig de hele bench onder gepoept. 

Wormen zijn goed behandeld, uitgebreid mestonderzoek kwam niks uit, ze is verder gezond en levendig, probiotica heeft geen effect en nu is zelfs diarree remmers doen helemaal niets.

ze krijgt brokken van Fokker, die kreeg ze ook bij de fokker. Ze eet geen rommel of planten.

Wij zijn er eerlijk gezegd zo klaar mee, het breekt ontzettend op! Voor haar zelf is het ook vervelend want ze wil snachts echt liever slapen dan uitgelaten worden! Zou ander voer wat kunnen doen? Wat raden jullie dan aan? Of iemand andere tips/het zelfde meegemaakt?

Alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je schrijft niet wat voor voer je geeft, kijk eens naar sanofor, ga dat eens iedere dag geven , coocgle er even op, je kan het via internet kopen maar ook bij je dierenwinkel....zie het al, heb er overheen gelezen, Fokker brokken, dat is het merk, brokken graanvrij eens geven, ....wat zegt je dierenarts ervan als je reeds zes weken diaree heeft bij je jonge hond ? 

honden page profiel CatoCato

Het merk brokken heet ook fokker. Bedankt voor de tip, ik ga googelen!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Niet mooi als een jonge hond zo lang diarree heeft. Ben je bij de dierenarts geweest en wat zegt die er van?

Je zegt dat er getest is op wormen, is er ook getest op giardia en andere parasieten? Coccidiose? Darminfectie?

 

Ik zou niet beginnen aan allerlei middeltjes voordat je de oorzaak weet. Meestal zijn dat dingen die een beetje helpen maar als er echt iets mis is, is het geen oplossing voor je probleem.

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

Ga hiermee naar de dierenarts.

 

Iedereen gaat hier nu voorstellen doen voor bepaald voer. Maar in dit soort gevallen moet je niet zelf gaan aan rommelen. Een pup is kwetsbaar en kan snel uitdrogen van diarree.

honden page profiel CatoCato

Uiteraard zijn we al bij de dierenarts geweest, een aantal keer. Alle parasieten en bacteriën zijn uitgesloten, diarreeremmers heb ik van DA gehad. Hij zegt nu: afwachten, probiotica, mestmonster herhalen. Nu de diarreeremmers  niet aanslaan sta ik morgen ook weer opnieuw bij de DA op de stoep.

Er lijkt niks gevonden te kunnen worden. Vandaar dat ik nu denk: zou het over kunnen gaan met ander voer, of is er iemand die hetzelfde heeft meegemaakt?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Uiteraard zijn we al bij de dierenarts geweest, een aantal keer. Alle parasieten en bacteriën zijn uitgesloten, diarreeremmers heb ik van DA gehad. Hij zegt nu: afwachten, probiotica, mestmonster herhalen. Nu de diarreeremmers  niet aanslaan sta ik morgen ook weer opnieuw bij de DA op de stoep.
Er lijkt niks gevonden te kunnen worden. Vandaar dat ik nu denk: zou het over kunnen gaan met ander voer, of is er iemand die hetzelfde heeft meegemaakt? "

Je kan altijd andere brokken gaan proberen natuurlijk. 

Maar dan zou ik persoonlijk kijken naar een kwalitatief goede brok met een hoog vleesaandeel.

Maar goed, dat is mijn mening natuurlijk. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ggogle ook eens op olewo wortelkorrels. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat zegt de fokker?

Had het hondje ook al diarree in het nest? Hebben andere pups ook diarree?

honden page profiel CatoCato

" Wat zegt de fokker?
Had het hondje ook al diarree in het nest? Hebben andere pups ook diarree? "

Nee, ze zegt dat de andere pups het ook niet hebben. Fokker heeft een hoop gedaan voor ons hoor en overlegd met hun dierenarts, maar ook bij hun houd het een beetje op nu wormen, bacteriën en giardia etc zijn uitgesloten. Beiden dachten ze dat darmen wat of rust zouden kunnen komen door diarree remmers en probiotica maar helaas doet dat dus ook helemaal niets. Omdat ze verder zo levendig is en gezond oogt lijkt niemand de noodzaak te zien van verder onderzoeken lijkt het wel...

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Zou een giardiatest via bloedonderzoek laten doen en meteen het brillendoosjesgist mee laten onderzoeken. Alleen de bloedtest is echt betrouwbaar, een snaptest niet.

 

Met ander voer zou je Royal canin Gastro Intestinal puppy kunnen proberen. Heeft mijn hond als pup ook gehad. Wel heel geleidelijk over zetten met voer. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Wat voor hond is het en hoeveel geef je per keer en hoeveel keer per dag? 

526938.jpg

Vaak krijgt de pup te veel voer en is daarvan aan de diarree. 

Je hond is nu 4 maanden, dit is het schema, hoe groot wordt je hond ongeveer? 

Om uit te sluiten dat het van te veel voeding is zou je de voeding kunnen halveren voor 1 a 2 dagen. 

Als de ontlasting dan wel goed is krijgt je hond te veel. 

Probeer dat eerst eens voor je op ander voer over gaat. 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Eens met Gabber. Zodra ik Diki ook maar iets meer voer gaf kwam het er als dunnere ontlasting weer uit. Het eerste half jaar, misschien langer vaak diarree of het laatste deel dun. 

Ik kreeg de tip vd olewo bij het puppiespreekuur van een mede pup die daar ook was. Sinds die tijd geen diarree meer, maar te veel voeren is zeker een trigger. 

En de hoeveelheid die je moet voeren...... , voeren doe je met je ogen. Vaak is de hoeverlheid  die op de zak staat vd brokjes, aan de hoge kant.

Is de ontlasting onderzocht op meer dan alleen parasieten. Bv vertering? Wat voor kleur heeft de ontlasting? Als het veel is en heel licht van kleur kan je ook onderzoek vragen naar alvleesklier. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^