Pees doorsnijden wie heeft daar ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Old English Bulldog DivaOld English Bulldog Diva

Goedemiddag,

Ik heb een Old English Bulldog teefje genaamd van 11 maanden. Ze heeft helaas haar pees in de schouder ingescheurd waardoor ze al maanden mank loopt. Inmiddels lopen we bij een ortopeed.

De specialist/ortopeed wil als de medicijnkuur van 21 dagen niet helpt de pees doorsnijden en geeft aan dat de spieren het zullen overnemen. Volgens de ortopeed kan mijn hond daarna alles weer dus ook lange wandelingen.

Graag zou ik ervaringen willen horen van mensen hier die bij hun hond de pees hebben laten doorhalen. Kan je hond echt alles weer? Lange wandelingen dus echt 2 uur bijvoorbeeld zonder klachten?

Alvast bedankt voor het delen van de ervaringen.

 

Groetjes van Bibi de Old English Bulldog van 11 maanden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier een pees laten  doorsnijden , maar wel op een andere plek, het is heel lang geleden  dat dat gebeurd is, de achterhand was zo strak gespannen dat ze de pezen daar hebben doorgesneden , en ze heeft drie maanden anabiolica gehad om de spieren te optimaliseren, zewas nog heel jong, een newfoundlander, de mijne dus.nimmer meer last van gehad, de spieren hebben het overgenomen...ik weet niet meer precies waar de pezen zaten, maar ze liep contstand mank, na fotoos gemaakt te hebben hebben ze dit gedaan....overleg goed met je arts...het was een andere plaats dan van jouw hond, vraag wat de conseqwenties zijn, en of er een opbouw nodig is voor de spieren, dat ze het overnemen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Dat klinkt vrij rigoureus zeg. Heftig. Maar geen idee of het de juiste beslissing is. Ik zou als ik jullie was zeker een second opinion gaan vragen bij een andere orthopeed, en misschien wel een derde. De schouders is een complex gewricht.

 

Zelf hebben wij hele goede ervaringen met dokter Rasenberg (Orthopedisch Chirurg) in Tilburg. Hij was bij ons heel eerlijk over het slagingspercentage van een operatie, en heeft een andere keer een operatie zelfs afgeraden bij onze hond, terwijl andere artsen wilde gaan snijden. En uiteindelijk had hij gelijk. De hond is toen een hoop ellende bespaard gebleven. 

 

 

 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik heb een hondje gehad die zijn biceps scheurde. De eerste liep hij een tijdje mank van, maar van de 2de hebben we weinig gemerkt. Mijn vorige Boerenfox had aan 1 kant zijn biceps op een paar vezels na gescheurd en heeft daar best wel last van gehad. Hij was dan startkreupel en wilde niet meer springen. Als ik had geweten dat je het operatief door kon laten snijden had ik dat dus gedaan, dan had hij in ieder geval aan die poot geen pijn meer gehad.

grt Manja

honden page profiel Old English Bulldog DivaOld English Bulldog Diva

Bedankt voor de reacties. We gaan op dit moment voor een second opinion.

Hopelijk dat deze kliniek nog een andere optie heeft.

Mocht het allemaal niks uithalen dan zal toch de pees doorgehaald moeten worden maar ik hoop

dat dat niet nodig is. Fijne dag gewenst.

Volgende forumvraag: Artrose
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^