Verhuis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Hoi!

Onze Franse Bulldog Nala is ondertussen 1 jaar en 2 maanden, wat vliegt de tijd! Wij wonen nu op een appartement, maar volgende maand verhuizen we naar een huis met tuin, wat zal Nala daar blij mee zijn!

Ik vraag me nu wel af: hoe pak je dat het best aan zo'n verhuis? Ik dacht Nala op de dag zelf bij mijn ouders te laten zodat ze niet bij de heisa van de verhuis is, is dit goed of net niet? En hoe moet je dit dan aanpakken de eerste dagen? Moet je het alleen laten terug langzaam opbouwen, is er iets waar we op moeten letten?

Alvast bedankt voor jullie tips!

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Wij zijn ook een paar maanden terug verhuisd, op de dag van verhuizing heb ik hem vroeg weggebracht voordat de verhuizers kwamen. Toen alles op zijn plek stond hebben we hem weer opgehaald.

Wennen was zo gebeurd, maar hij is wel veel mee geweest met klussen. Wel rustig aan gedaan met hem alleen laten, niet meteen uren weg gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Een hond gaat waar zijn baasje gaat, een poes hecht zich aan het huis en omgeving...je kan eens als je in het nieuwe huis gaat schoonmaken de hond eens meenemen, en ga daar dan  ook eens in de omgeving wandelen, doe dat een paar keer, de dag van verhuizing laat je de hond bij je ouders, en zet zet mandje en vetbed wat je hebt al in het nieuwe huis, speeltjes erin...je hond zal zich heel gauw thuis gaan voelen hoor in het nieuwe huis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Eerste nachtje bij jullie laten slapen, is toch even wennen een eerste nacht in een nieuw huis....

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Alvast bedankt! Ze is ons eerste hondje, dit is nog allemaal wat nieuw voor ons, dus het is fijn om tips te krijgen van de meer ervaren eigenaars! Ze slaapt sowieso altijd bij ons, dus dat zal ze in het nieuwe huis ook zeker mogen doen!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Al meenemen naar t nieuwe huis als je daar gaat schoonmaken en klussen. Samen de nieuwe omgeving verkennen in kleine rondjes om het huis en in de straat of de buurt. Zo leert ze de nieuwe geurtjes al wat kennen. Ik bracht mijn hond bij de verhuizing een paar dagen  naar t pension, dan wil je geen hond in de weg hebben lopen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik sluit me aan bij het bovenstaande. 

 

Meestal gaat het alleen laten na een verhuizing al redelijk snel helemaal goed: de omgeving ruikt naar jullie en jullie spullen zijn bekend terrein, dus voelt het snel vertrouwd. Toch zou ik het voor alle zekerheid weer voorzichtig opbouwen (zeker als je merkt dat je hond meer achter je aanloopt in het nieuwe huis). Sommige honden kunnen meer moeite hebben met alle veranderingen en de stress die met een verhuizing gepaard gaat.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Tijdens het echte verhuizen lekker naar je ouders. Daarna zelf niet te spannend doen. Ik zit regelmatig met mijn honden in vreemde huizen. Ze hebben hun eigen deken en dan is het goed. Bij jullie gaan al jullie spullen mee dus ik denk dat ze zich vrij snel weer op haar gemak zal voelen. Het alleen laten doe ik de eerste paar keren maar kort. En daarna is het goed en kan dat best wat langer. Dat is het enige waar ik in een ander huis dus in het begin voorzichtig mee ben.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb de mijne een paar maanden geleden de eerste dagen na de verhuis meegenomen naar het werk, niet noodzakelijk maar het gaf toch net even dat meer gevoel van zekerheid. Kwam ook van een situatie van 'geen buren' naar wel buren nu en dan is het toch wel fijner om geen kennis te maken met geblaf  ;)

De honden hebben geen problemen ondervonden, die voelen zich ook altijd en overal thuis, ze gaan van pup af aan ook overal mee naar toe.

Ik heb op zaterdag alles verhuist en ben dan op zondagmorgen met honden mee naar het nieuwe huis vertrokken.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik ben met Dobby 6 jaar geleden verhuisd van huis met tuin naar een appartement. Eerst inderdaad iedere dag van het klussen mee geweest en van tevoren bedacht waar zijn mand zou komen en daar een kleedje neergelegd. Dat was dus vanaf uur 1 zijn plaats.

Daarna met de verhuizing, bij gebrek aan oppas, de hele dag aan de lijn gehouden. Dobby vind het liever leuk en spannend bij mij dan zonder mij. Ik had overal stickers op de deuren en dozen geplakt zodat de verhuizers zonder moeite alles in de juiste kamer konden zetten. Dus ik heb vooral de hele tijd met Dobby gezeten en heb ons ritme aangehouden. Zodra de verhuizers weg waren, ons middagdutje gedaan. En pas 's avonds en de dagen erna alle dozen weggewerkt. Gewoon alleen vanwege Dobby.

Hij was de 2 maanden daarna wel gespannen en redelijk licht geraakt, snel geïrriteerd, maar intussen woont hij hier alweer langer dan in ons vorige huis en alles is goed gekomen.

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Alvast bedankt voor alle hulp! 

Mijn vriend is een aantal weken thuis na de verhuis, dus dan kan het alleen zijn rustig worden opgebouwd! 

honden foto van Sigrid & Sandy en Diva

Wij hebben ze steeds met het klussen meegenomen zodat ze al wat gewend waren.

De dag van verhuizen (nu 4 weken geleden) zijn ze naar mijn oma gegaan zodat het niet te druk was zodra de meeste mensen weg waren de honden weer opgehaald.

De eerste week moest vooral Diva erg wennen die was s’nachts onrustig en vond het alleen thuis blijven erg spannend (dit kon helaas niet rustig opgebouwd worden ivm school) maar Sandy voelde zich gelijk thuis.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Bedenk goed van tevoren wat Nala's vaste nieuwe plekje wordt, zodat dat niet heen en weer geschoven hoeft te worden.

Zodra ze in huis is, zorg je dat haar plaats duidelijk is en dat ze ziet waar haar drinkbak staat. 

Ik neem de hond altijd mee op vakantie (hotel of huisje) en zodra het kussen er ligt is hij thuis. En na één of twee wandelingen weet hij de weg naar de voordeur of kamerdeur....

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wij zijn 1,5 jaar geleden ook verhuisd. Honden de dag van verhuis ook afgezet bij iemand. Ze kwamen wel geregeld mee naar het huis voor dat we verhuisden. Ik had 1 week vakantie maar ze hebben geen problemen gehad met alleen zijn. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik ben een jaar geleden verhuist. Ik heb de honden voor de verhuizing even meegenomen om hun nieuwe huis te leren kennen, ik ben in de zelfde straat verhuist dus de buurt kenden ze al. Tijdens de verhuizing heb ik ze samen met de kat in de kattenkamer in het oude huis opgesloten zodat ze niet konden ontsnappen. De honden hebben geen problemen met de verhuizing gehad, voor de kat lag dit even anders die heeft wel even nodig gehad om te wennen. Over ruim een jaar doen we het nog eens over, dan ga ik weer verhuizen misschien worden mijn hond en kat nog echte nomaden.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Wij zijn vorig jaar januari verhuisd toen Luna 8 maanden was. Die was de eerste dagen niet zindelijk, plaste en poepte in haar nieuwe 'slaapkamer' en deed haar behoeftes óók in de tuin. Terwijl ze dit in ons oude huis niet deed. Moesten we even opnieuw aanleren. Ik las later dat dit door de stress en de vreemde omgeving kan komen. Maar ik lees dat jouw hond op de slaapkamer slaapt, dus dan merk je vanzelf 's nachts of ze een keer extra naar buiten moet denk ik hp-smile

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Alvast bedankt voor alle tips! We zullen haar dan al zeker eens meenemen naar het huis als we erin aan het werken zijn! 

Wat haar vast “plekje” betreft, Nala is een beetje speciaal hierin. Vroeger had ze een mand, maar ze gebruikte dit niet om in te liggen, enkel om kapot te bijten! Het is echt een zetelhondje! En ook een vast plekje in de zetel maken helpt niet, als je een dekentje legt dan legt ze zich er pal naast, de kleine rebel! 

Ik laat jullie zeker weten hoe het verder gaat! 

Volgende forumvraag: Stereotiep gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^