Flirtpole

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ben me wat aan het verdiepen in flirtpole en ben benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben en me er wat meer over zouden kunnen vertellen. Kun je dit alleen met je powerbreed doen of ook met andere rassen. Waar moet ik opletten als ik het aan ga leren en kan ik zo'n stok zelf maken of is zoiets ook te koop (:

 

Hoe vaak kun je dit doen in de week? Of raden jullie het af zoja waarom?

 

Ik ben benieuwd (:

honden page profiel ShayShay 3 doggies

honden foto van Shay

Hier 2 die het fantastisch vinden

 

Ik zorg dat ze eerst goed warm zijn gelopen en wanneer we klaar zijn goed uit zijn gelopen. Ik doe intensieve bewegingen met ze 3/4 keer per week. Flirtpole denk ik 1 a 2 keer per week. Zodat ze in de tussen dagen genoeg rust krijgen. Ze maken in principe korte sprintjes en korte bochten, het is het best om het touwtje niet te ver boven de grond te houden, hier zouden ze der anders naar springen en dat is best een klap op de gewrichten. 

 

het is wel intensief, dus te zware honden of bij bepaalde rassen zal het vast niet zo verstandig zijn. 

 

Je kan het zelf maken met een stok en een touwtje, maar een longeerzweep vind ik veel fijner,daar doe je dan iets aan. Moet niet te zwaar zijn. Ik doe een klein stukje doek, maar het kan van alles zijn.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Om energie kwijt te raken is een flirtpole een optie. Er zit wel een risico aan, namelijk dat de 'prey drive' erdoor aangewakkerd kan worden, of wel de jachtdrift, waardoor een hond achter konijnen of katten aan kan gaan zodra ze er een zien wegrennen, dat blindelings de knop omgaat - met alle risico's van dien (weg over rennen, beestjes doodbijten)... Flirtpoles worden vooral met dat doel gebruikt, en dat is een prima hulpmiddel als je een hond hebt die je op ratten of konijnen wilt leren jagen.

 

Wat ik me ook afvraag, is of spelen met een flirtpole mentaal wel bevredigend is voor een bordercollie. Met bijv. een treibbal kunnen ze ook stoom afblazen en je kunt in het spel heel veel eigen creativiteit van een hond vragen. Naar mijn idee sluit dat beter aan op de behoefte en aanleg van een bordercollie.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik doe met Maybe ook schapendrijven. Dat mentale stukje is eigenlijk niet het punt. Ik ben juist opzoek naar iets waarmee ik haar spieren kan behouwen/opbouwen. Sinds dat we verhuisd zijn zijn onze wandelingen veranderd. 95% aan de lijn dan constant los en alleen maar rechte lijnen los inplaats van heuvel op heuvel af bochtje hier bochtje daar. We wandelde voorheen 3 keer per dag in het bos want dat was toch naast het huis maar nu alleen maar door de wijk omdat ik geen vervoer heb ;)

 

Dus ik ben opzoek naar alternatieven waar ik geen hondenschool cursus of iets dergelijks voor hoef te doen (:

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Wat betreft prey drive heeft Maybe dit toch al extreem maar omdat ze aan de lijn is heeft ze daar de kans niet voor ;) 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik gebruik voor Beer een flirtpole. Hij heeft van nature al een behoorlijke prey drive, dus dat is handig. Volgens mij verkoopt BamBam dogtoys ze, ik heb er zelf een gemaakt met een longeerzweep en een stukje t-shirt eraan.

 

61122136_2344756242274180_71565838750895

 

61136711_2344756032274201_74620261522913

 

60199276_2320410554708749_70997530525124

 

Van tevoren goed warm lopen en daarna uitlopen is belangrijk. Ik maak zelf niet te veel korte bochtjes ivm zijn achterpoten, ik laat hem veel korte rechte sprints doen. 

Volgende forumvraag: zwemmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^