zwemmen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Mag je hond in warm weer zoveel zwemmen als ge wilt? In een grote vijver met proper water en koel. Hond is in goede conditie en wil haar zo 30-45 min laten zwemmen met dit weer. Ze kan in het begin staan in het water en komt er dan uit om mij haar frisbee te komen brengen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je kunt best je hond even laten zwemmen, maar teveel is ook niet goed hè, net zoals bij de mens. Door elke keer een frisbee te gooien in het water en je hond erachteraan te laten gaan, daar koelt ie niet van af. Ik denk dat je zelfs moet uitkijken voor oververhitting.

 

Daarnaast met dit warme weer uitkijken met stilstaand water. Door de warmte en stilstaand water vormt zich makkelijk blauwalg.

 

Doe gewoon rustig aan met je hond. Niet te lang lopen, zeker niet fietsen. En niet teveel lichamelijke belasting vragen van de hond.

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

" Je kunt best je hond even laten zwemmen, maar teveel is ook niet goed hè, net zoals bij de mens. Door elke keer een frisbee te gooien in het water en je hond erachteraan te laten gaan, daar koelt ie niet van af. Ik denk dat je zelfs moet uitkijken voor oververhitting.
 
Daarnaast met dit warme weer uitkijken met stilstaand water. Door de warmte en stilstaand water vormt zich makkelijk blauwalg.
 
Doe gewoon rustig aan met je hond. Niet te lang lopen, zeker niet fietsen. En niet teveel lichamelijke belasting vragen van de hond. "

Het water is proper, het zijn bronnen die van de ene vijver naar de andere gaan en wordt gefilterd

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Het water is proper, het zijn bronnen die van de ene vijver naar de andere gaan en wordt gefilterd "

Blijf desondanks goed uitkijken. Vraag eventueel de gemeente of ze er het water testen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zwemmen ja mists het veilig is en ze daar ook zin in heeft, maar in de hitte zou ik haar geen frisbee laten apporteren. Anders lekker samen zwemmen in die vijver? hp-shiny

honden page profiel DagmarDagmar

Als ze willen zwemmen, doen ze maar. 

Maar ik vraag niets van ze in dit weer. Ik ga zelfs niet wandelen nu, daar heb ik ook totaal geen puf voor. 

De honden overigens ook niet, die bivakkeren binnen voor de ventilator nu. 

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

" Zwemmen ja mists het veilig is en ze daar ook zin in heeft, maar in de hitte zou ik haar geen frisbee laten apporteren. Anders lekker samen zwemmen in die vijver?  "

Deed ik vorig jaar toen ik ze leerde zwemmen ja haha

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou ze echt niet 45 minuten aan 1 stuk door laten zwemmen. Zwemmen kost ze ontzettend veel energie. Het is niet voor niets dat honden die hydrotherapie hebben steeds 2 min zwemmen en +-5 min pauze hebben. Ik zou dus zeker na elke 2 minuten zwemmen een korte pauze inlassen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ook met dit weer is het toch wat meer afkoelen dan inspanning leveren, tuurlijk mag je hond lekker zwemmen spelen, maar ga niet oververmoeien, wees alert met de warmte, ook al is het in het water, en stromend water is het allerbeste.....

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Zelf ga ik elke dag met mijn hond naar de zee,heel vroeg en laat haar daar haar eigen gangetje gaan, niet extra moe maken dus.

 

Als ik zie dat ze moe is lopen we weer naar huis en ze is de hele dag voldaan laughing

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Het water is proper, het zijn bronnen die van de ene vijver naar de andere gaan en wordt gefilterd "

Dat is vast in Belgie, ja daar hebben ze niet van die vieze waters, misschien wel een beetje maar niet zo veel, een bron is altijd schoon..

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

" Dat is vast in Belgie, ja daar hebben ze niet van die vieze waters, misschien wel een beetje maar niet zo veel, een bron is altijd schoon.. "

ja er komen soms kinderen van bij de scouts enzo daar zwemmen, ja kan door 1 meter water nog duidelijk de grond zien

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Vooral niet te lang laten zwemmen als de hond dat niet gewend is. Ik heb wel eens verhalen gehoord van honden die het water niet meer uit konden komen omdat hun spieren zo moe zijn en ja, dat was met een langzaam op/aflopende waterkant. Hun poten konden hen gewoon niet meer dragen.

 

Als het niet te ver uit de buurt is, zou ik er even naar toe gaan, een keer of 4, 5 balletje gooien, paar minuten rust en dan nog eens. Daarna naar huis. En dan gewoon later op de dag nog eens gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Goed advies van iedereen, zeker wat Vera daar schrijft, vooral oudere honden die ook willen zwemmen, doe ze een zwemtuig om zodat als je ziet dat ze moeite hebben met er uit komen, dan kan je helpen, zo doe ik dat met bams ook......een zwemtuig heeft meestal een handvat op de rug....een oudere hond kan jouw steun dan zeker gebruiken.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

30-45 minuten zwemmen lijkt mij wel erg lang. Penny loopt nu zo'n 10 kilometer per dag en rent ook veel achter haar dummy aan. Ze heeft dus een hele goede conditie, maar na een aantal keer heen en weer zwemmen beginnen haar spieren al te trillen dus met haar moet ik echt voorzichtig zijn.

Ik zou gewoon goed letten op signalen van vermoeidheid. Haal haar tussendoor steeds even uit het water en laat haar voor je staan, als ze erg hijgt of trilt zoals Penny moet je haar rust geven. Penny laat als ze in het water is geen vermoeidheid zien, dat merk je pas als ze uit het water is.

Volgende forumvraag: Vereniging voor speuren.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^