Boston Terriër pup piept in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BostonKirbyBostonKirby

honden foto van BostonKirby

" Dat schrijf net..omdat hij afgedankt werd(en ik heb hem niet genomen omdat ik zielig vond vanwege zijn kromme pootjes of zo..hij werd eerder bijna letterlijk in onze handen geduwd 'neem mee, neem mee'). Was jouw hond een herplaatser?
Een hond met een erfelijke aandoening aanschaffen bij welke fokker dan ook ..omdat hij al bestaat is eigenlijk hetzelfde als dat je zegt, 'ik eet vlees omdat het er toch al ligt', terwijl het in werkelijkheid wordt gedood om ik vlees eet.
Kopen is in stand houden. Alle honden verdienen idd een plek op aarde en voor de gefokte honden zou het nog het mooist zijn als zij hun leven door kunnen zonder pijn of ander lichamelijk leed(wat de fokker er bewust in fokt, omdat de mens er nu eenmaal op valt en aandoenlijk vindt).Doet niet af aan de werkelijkheid, jij hebt je pup, veel plezier met het diertje (want dat hij is gefokt om de foute redenen doet niks af aan zijn karakter en leuke persoonlijkheid ) "

Ik heb eerst heletijd gekeken naar verschillende herplaatsers, maar helaas ging dat niet door. En toen maakte een fokster bekend dat ze nog 2 reutjes beschikbaar had. De moeder hond was al gedekt voor dat het volledig verboden werd om met de korte snuit te fokken. Dus ben ik toch voor een pup gegaan.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Ja je mag je eigen mening hebben, maar als het onaardig is hou het dan voor je.
ELKE hond verdient een goed huisje. ELKE hond heeft zijn gezondheidsproblemen. 
Als alle honden met (kans op) gezondheidsproblemen geen plek verdienen moeten bijna alle honden zowat verdwijnen. Honden met veel huidplooien, te grote honden, honden met te korte poten, te kleine schedel en ga zo maar door.
Al was jouw hond afgedankt en die heeft korte kromme poten. Dat is ook niet goed voor een hond. Waarom heb je die dan genomen? "

Ik lees niks onaardigs in Soraya's reactie hoor. Het is een serieus probleem bij brachycephalen.
Er zit overigens wel een verschil tussen het kopen van een pup bij een fokker en het adopteren van een hond bij een organisatie of asiel..


Jij hebt je hond gekocht bij een fokker, wat betekent dat jij hem/haar hebt gesteund in het creëren van misvormde honden. Op deze manier blijft die manier van fokken bestaan.
Dit is niet het geval bij het adopteren van een hond via een organisatie, waarbij je geen bijdrage levert aan een fokprogramma. 

Wat Soraya noemt is wellicht niet on-topic, maar het is wel iets wat maar niet genoeg aandacht kan krijgen. Veel mensen zijn zich niet bewust van hoe erg een hond lijdt aan die korte snuit, een afwijking wat hoe dan ook gevolgen heeft voor het welzijn van de hond. Brachycephalen laten het makkelijk zien én horen wanneer ze ademhalingsproblemen hebben. Typerende geluiden kan je door het piepen heen horen en als baasje van zo'n hond is het maar beter om deze te herkennen, zodat je op tijd hulp kan inschakelen. Helaas worden deze geluiden vaak niet herkent of erger; genegeerd. Neem de afwijking die je hond met zich meedraagt wel serieus en wees alert op de tekenen van ademhalingsproblemen. Je hond is nu nog jong, maar naarmate hij ouder wordt, kunnen de problemen zich opstapelen en zijn er één of meerdere operaties nodig om het dier weer een beetje fatsoenlijk te laten ademen. Of misschien heb je geluk, kan ook. 

 


On-topic: Ik ben sowieso geen fan van honden in kooitjes proppen, het zijn geen kanaries. Dan nog liever een ren met meer bewegingsruimte. Je puppy communiceert d.m.v. piepen, hij wilt je iets vertellen en om dat voor 2,5 uur te negeren..? Het is duidelijk dat je hond zich dan niet comfortabel voelt. Je kan eventueel je wekker vaker zetten om gewoon even te kijken en als het moet, de pup zijn behoeftes buiten te laten doen. Bij tijd zal dit gedrag sowieso verminderen als die meer gewend raakt. Veel tips heb ik niet, mijn hond, ook al was hij onzindelijk, mocht gewoon vrij door de kamer lopen als puppy en dat ging zonder problemen. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Vannacht hem de woonkamer en gang gegeven. En hij deed het super! Hij lag heel de nacht in de mand naast de slaapkamer deur (gang). Geen gepiep of ongelukjes. "

 

Dat is goed toch, dan weet je dat je op deze weg kan doorgaan! hp-smile

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" [..] ben ik toch voor een pup gegaan. "

Hoe ging het deze nacht met je pup? hp-heart

honden page profiel BostonKirbyBostonKirby

honden foto van BostonKirby

" Hoe ging het deze nacht met je pup?  "

Dit keer piepte hij 2x heel zachtjes. Met hem even buiten geweest. Plasje laten doen. Toen even nog kort bij hem gebleven en daarna terug naar zijn mand geleid (in de gang) en zelf weer me bed ingedoken.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Dit keer piepte hij 2x heel zachtjes. Met hem even buiten geweest. Plasje laten doen. Toen even nog kort bij hem gebleven en daarna terug naar zijn mand geleid (in de gang) en zelf weer me bed ingedoken. "

Dat is eigenlijk hele mooi! Hij geeft dus al goed aan wanneer hij moet hp-thumbsup Als het kan er wel voor zorgen dat je het gepiep voor bent, op die manier is het makkelijker uitbreiden naar steeds later.

honden page profiel BostonKirbyBostonKirby

honden foto van BostonKirby

" Dat is eigenlijk hele mooi! Hij geeft dus al goed aan wanneer hij moet  Als het kan er wel voor zorgen dat je het gepiep voor bent, op die manier is het makkelijker uitbreiden naar steeds later. "

Dat probeer ik ja. Andere nachten was het meestal na 2:00 uur dat die plasje moet doen en heb kort daarvoor mijn wekker staan. Dit keer piepte hij al rond 1:00. Vanavond gewoon weer opnieuw proberen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Dat probeer ik ja. Andere nachten was het meestal na 2:00 uur dat die plasje moet doen en heb kort daarvoor mijn wekker staan. Dit keer piepte hij al rond 1:00. Vanavond gewoon weer opnieuw proberen. "

Dan heb ik niks gezegd hp-thumbsup

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Max
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^