Onkundige hondentrainer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Er zijn ook honden die bij de ene persoon wel en bij de andere persoon niet uit vallen. Dus het ligt ook weer niet helemaal aan de hond.
 
Zoals in de meeste gevallen is er een wisselwerking tussen hond, eigenaar, andere hond, omgeving ennog veel meer. "

Ja, daar ben ik het ook mee eens, hoor. Zoals ik ook al schreef, kan de eigenaar wel invloed hebben natuurlijk. Mijn hond gedraagt zich ook anders bij mij dan bij mijn man, maar dat heeft meer te maken met dat ik vaker met haar wandel en daardoor beter weet wanneer ik moet ingrijpen of hoe. Dat heeft niets te maken met onze houding of het zelfvertrouwen van mijn man, want dat is prima. En ik zeg ook niet dat dat nooit meespeelt. Maar als je de filmpjes van Leidy bekijkt, lijkt het of ze niets doet, behalve de houding van de eigenaar aanpassen en daardoor gedragen de honden zich opeens perfect... En dat vind ik onzin.

 

@Soraya: Interessant artikel inderdaad van Monique Bladder. Helemaal mee eens.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Artikel van Monique Bladder gevonden!
https://www.moniquebladder.nl/eigen-schuld/
 
@Yooop, het artikel verwijst vooral naar mensen die eigenlijk alles naar zichzelf willen toetrekken...nou ja, lees zelf even, het is een leuk artikel..die menig hondenbaasje direct met de neus(edit..of niet goed opgeleid hondencoach) op de feiten drukt "

Wel een mooi artikel, zeker de woorden de hond word onderschat, maar, ik heb het toch zelf aan de hand gehad, ik was alleen maar bezig met honden ontwijken, dit was met mijn eerste hond, die was ook niet bang trouwens.

Nu heb ik Sam en dat gaat allemaal goed totdat ik het eng vind, niet altijd natuurlijk maar als ik even goed door adem dan gaat het allemaal beter.

Ik denk dat beide waar zijn, het is niet altijd zo natuurlijk, niet elke hond is daar gevoelig voor, en sommige honden juist weer wel.

Hetzelfde bij een hond van een vriendin van mij, die is doodzenuwachtig dat er wat gebeurd en die hond trekt haar overal heen, zodra ik de lijn overneem dan is dat over, en ik ben niet een stoer of dominant figuur voor honden.

Ik neem gewoon mee wat wel en niet werkt elke visie vind ik leuk om te lezen, en ik haal er uit wat voor mij en mijn hond werkt, het is allemaal niet zo zwart/wit.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik vind het ook totale onzin dat honden zouden reageren op de lichaamshouding van hun eigenaar.
Sinds mijn 2 rug operaties loop ik zeg maar beetje onstabiel en na een tijdje wandelen mank ik een beetje.
Toch heb ik schatten van honden die nooit zullen uitvallen of nerveus worden als ze andere honden zien.
En getraind heb ik nooit met hun.
En mijn houding interesseert hun geen fluit.
Dat onstabiele honden bij een andere persoon anders kunnen reageren, geloof ik wel: onzekerder, langere of kortere riem, kan door door heel simpele dingen zijn. "

In mijn ogen heeft het ook niks te maken met hoe je loopt, ik heb ook een slechte rug en loop af en toe dat ik ingehaald word door iemand met een rolator, Sam loopt dan ook heel braaf naast me, het is niet dat hij dan wild word.

Maar wel in je hoofd, zodra ik me druk maak en ooow jeeej denk, dan juist gaat het fout.

Ik weet ook niet of ik dat toevallig bij 2 honden heb ondervonden, of dat deze gevoelig daarvoor zijn.

Bij mijn man lopen ze altijd beter, die loopt sneller, is negens bang voor, en dan gaat het (meestal) goed.

Feit is wel voor jezelf dat je niet altijd met stress moet gaan lopen en daar wat aan moet doen wil je leuk wandelen, laten we het daar dan maar op houden, want eerlijk is eerlijk, ik weet het ook niet zeker, zelf denk ik van wel, ik denk juist dat een hond heel goed kan aanvoelen, maar misschien overschat ik dan wel weer een hond..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Toen ik voor het eerst met Lola ging wandelen, was ik heel zelfverzekerd omdat ik ook altijd dacht dat het aan je eigen uitstraling lag of een hond uitviel of niet, maar Lola viel toch uit, het interesseerde haar blijkbaar niet wat ik uitstraalde, daar was ze ook helemaal niet mee bezig.

Terwijl later toen ze al langer bij ons was, en ik soms door ervaring onzeker geworden,  niet precies snel kon beslissen of afstand maken verstandig was of juist niet in die situatie, zij al aangaf wat te doen.

 

Verder vielen zowel Lola als nu Jenna bij mijn vriend veel vaker uit dan bij mij, maar volgens mij had dat niets met de persoon te doen, maar met hoe de lijn gehouden wordt, of er genoeg afstand is e.d. de techniek van het begeleiden dus wat het verschil maakt.

 

 

honden page profiel Krista BreedKrista Breed

Ik had hiervoor nog nooit van Leidy Zijlstra gehoord, de reden dat ik dit topic startte is omdat het mij verbaasde dat de honden van een hondentrainster meerdere keren betrokken zijn geweest bij bijtincidenten. Als ik het goed begrijp was het niet 1 van haar honden die agressief was maar beide honden. Ik heb haar website opgezocht en lees dat zij haar honden al vanaf pup in haar bezit heeft. Het waren dus geen honden die door opvoeding van vorige eigenaren agressief zijn geworden, ze heeft deze honden zelf agressief gemaakt.
Van haar website kan ik niet uitmaken op welke manier zij honden traint, het staat vol vaagheden. Het is volgens mij grote onzin dat je agressie kunt voorkomen door je eigen houding te veranderen, daar komt wel wat meer bij kijken dan alleen je houding, lijkt mij. Dat haar methode niet werkt hebben haar eigen honden wel bewezen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik denk niet dat ze ze agressief heeft gemaakt, ze heeft ze denk ik niet goed heeft getraind in combinatie met niet goed opletten (en wellicht een stuk minder tijd vanwege haar "succes", want er komen helaas blijkbaar toch zat mensen af op de quick fix "methode") ...dán kan zoiets gebeuren. Ze zegt trouwens nog in de uitzending van Pauw dat ze ze van marktplaats heeft..en daar pleuren ze van alles op elkaar en door elkaar, dus er kan ook een mensscherp ras door gefokt zijn.

honden page profiel Krista BreedKrista Breed

" Ik denk niet dat ze ze agressief heeft gemaakt, ze heeft ze denk ik niet goed heeft getraind in combinatie met niet goed opletten (en wellicht een stuk minder tijd vanwege haar "succes", want er komen helaas blijkbaar toch zat mensen af op de quick fix "methode") ...dán kan zoiets gebeuren. Ze zegt trouwens nog in de uitzending van Pauw dat ze ze van marktplaats heeft..en daar pleuren ze van alles op elkaar en door elkaar, dus er kan ook een mensscherp ras door gefokt zijn. "

Er kunnen misschien wel verschillende redenen zijn voor het agressieve gedrag van haar honden, maar als hondencoach zou je toch wel zoveel kennis moeten hebben om dit soort incidenten bij je eigen honden te kunnen voorkomen. Op de site staat dat haar honden 5 en 7 jaar oud zijn, als je de honden al zo lang hebt en dan nog niet weet hoe je honden reageren dan ben je wel heel erg dom. Zelfs mensen die nauwelijks wat van honden weten zouden dat kunnen weten.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Op haar site krijg ik juist de indruk dat ze niet CM methode gebruikt.
Ik heb haar ook nooit gezien bij Pauw, en ik kijk altijd..
Wel een andere mevrouw die in discussie ging met Martin Gaus, die zijn hond op de tafel liet zodat hij uit de glazen van de gasten kon drinken.. geen idee meer waar het over ging, het heeft geen indruk gemaakt anders had ik het wel onthouden. "

Ze is naar american geweest bij CM dacht ik. Haar video’s lijken toch verdacht veel op zijn methode. Maar dat heeft ze misschien al aangepast. Feit dat je de tussenfases doorgaans niet te zien krijgt zegt genoeg. 

Ze noemt zichzelf ook coach... kan iedereen zich noemen. 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik kan me herinneren dat er op FB ook een aparte groep was waar behind the scenes filmpjes van haar werden gedeeld. Waar wel degelijk te zien was dat ze rukjes aan de lijn gaf, dicht langs een stoeprand ging rennen om de hond maar moe te maken. Daar werden ook negatieve ervaringen uit sessies gedeeld. Leidy heeft hier toen aangifte van gedaan en toen is de groep offline gehaald. Ik vind het ook wonderlijk dat je een hond in 1 sessie 180 graden kan omdraaien. Het gaat toch om ervaringen en emoties. Zowel van hond als eigenaar. Tika is ook zo'n hond die ontzettend spiegelt. Veel meer dan dat Kaylo dat doet. Met Kaylo sjok ik ook gewoon een rondje. Met Tika moet het voor haar duidelijk zijn dat ik het wel oplos. En zij krijgt veel rust bij een zelfverzekerde houding van mijn kant. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ze heeft 1x een gt laten komen voor haar eigen honden en even met CM gepraat en daarna voelde ze zich kundig genoeg om andere mensen te “coachen”. Is toch om te lachen? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik kan me herinneren dat er op FB ook een aparte groep was waar behind the scenes filmpjes van haar werden gedeeld. Waar wel degelijk te zien was dat ze rukjes aan de lijn gaf, dicht langs een stoeprand ging rennen om de hond maar moe te maken. Daar werden ook negatieve ervaringen uit sessies gedeeld. Leidy heeft hier toen aangifte van gedaan en toen is de groep offline gehaald. Ik vind het ook wonderlijk dat je een hond in 1 sessie 180 graden kan omdraaien.   "

Klopt.

Een massa aan negatieven commentaren.

Ze verwijderd ook alle negatieve commentaar dadelijk op haar eigen paginas.

Mensen worden allemaal geblokt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Volgens mij ben je ook niet kundig als je je eigen honden niet onder controle kunt houden.
  "

Je kunt zoveel diploma's halen als je wil, sommige mensen hebben gewoon geen gezond verstand. 

honden page profiel Krista BreedKrista Breed

Ik val hier van de ene in de andere verbazing, dat dit allemaal kan en mag in Nederland.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik val hier van de ene in de andere verbazing, dat dit allemaal kan en mag in Nederland. "

Geen beschermd beroep, iedereen kan het worden. Mensen die (ik dacht) 4 jaar studie er op hebben zitten én mensen die 1 cursus doen, mogen zichzelf beide hondentrainer/gedragstherapeut/gedragsdeskundige noemen. Dat is echt jammer, je moet dus zelf weten hoe je huiswerk te maken...voor je een GT wil laten komen..en dat lijkt mij héél lastig, zeker als je onervaren bent en vast zit met je hond en dan nog moet weten welke de juiste is om te kiezen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bij twijfel over een GT, neem contact op met de NVGH

 

Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden
https://nvgh.nl/contact/

 

Citaat

 

Het beroep van gedragstherapeut voor honden, tegenwoordig ook wel “kynologisch gedragstherapeut” genoemd, kent geen wettelijke bescherming; iedereen mag zich zo noemen. Het is dus voor u van groot belang een goed gekwalificeerde gedragstherapeut te kunnen onderscheiden. Voor vragen over directe problemen met uw hond verwijzen wij u door naar een NVGH-therapeut bij u in de buurt, deze kunt u eenvoudig vinden op de kaart.  Overige vragen kunt u stellen via het formulier onderaan deze pagina.

 

Einde citaat

honden page profiel Krista BreedKrista Breed

Ik heb de reacties hier nog eens terug gelezen. Ik begrijp dat zij negatieve reacties van klanten op haar pagina’s verwijderd en alleen de positieve reacties laat staan. Dat niet alles te zien is wat er gebeurt in de filmpjes die zij plaatst, dat zij dingen verbergt die waarschijnlijk niet door de beugel kunnen. Mensen worden dus door haar misleid en bedrogen.
Ik lees dat er een groep was (waarschijnlijk van ontevreden klanten) die wel dingen lieten zien die zij verborgen hield. Dat zij tegen die groep die de waarheid over haar naar buiten bracht aangifte heeft gedaan en dat die groep daarna offline is gehaald. Moest dit van de rechter?
Ik zal het wel vreemd vinden dat een rechter gebied om iets offline te halen omdat er dingen in staan die de werkelijkheid over iemand vertellen. Als dat zo is dan zouden ook al die consumentenprogramma’s van de buis moeten die kritisch zijn over bedrijven.
Deze mevrouw misleid consumenten als ik het zo lees, consumenten zouden toch tegen zo’n persoon beschermd moeten worden?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Deze mevrouw misleid consumenten als ik het zo lees, consumenten zouden toch tegen zo’n persoon beschermd moeten worden? "

Hoe ga je bij honden heropvoeden bewijzen wat een goede of foute methode is?

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Hoe ga je bij honden heropvoeden bewijzen wat een goede of foute methode is? "

Ja precies, ik ken haar methode niet, wat doet ze fout volgens de wet, niks toch, je moet gewoon kiezen waar je achter staat, en dat is het, daar kan iedereen wat vinden maar niemand mag zich eigenlijk daar mee bemoeien.

Ook al ben je het er helemaal niet mee eens.

Ik krijg ook vaak van andere hondenbezitters dat ik veel strenger moet zijn, maar ze hebben geen idee hoe je met een bange hond om moet gaan, als ik keihard tegen Sam schreeuw dan duikt hij in elkaar, sowieso heb ik een hekel aan schreeuwen tegen mijn hond, ze zijn niet doof, een rustige nee werkt ook.

Maar dat is mijn manier..

Tenzij de honden helemaal mishandeld natuurlijk...

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk dat als je je (eigen) honden de mogelijkheid geeft om mensen te kunnen bijten dat er toch iets mis is met je methode.

 

Ik blijf nog altijd het hondenhoudbewijs promoten. Eerst kennis van een goed gediplomeerd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zijnde instructeur opdoen, dan pas een hond aanschaffen. 

Dan heb je ook meer inzicht bij welke gt je moet zijn mocht je er een nodig hebben.

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Ik heb haar wel eens ontmoet. Ik heb met Noortje als triggerhond halverwege een route gestaan waar zij 2 honden van een kennis van mij trainde.

 

Daar heb ik geen hele gekke dingen gezien behalve dan dat tsss-geluid en dat de honden andere tuigjes/ halsbanden omhad.

 

 

 

ze vraagt belachelijk veel geld  300 euro dacht ik voor 2 uurtjes. En toen ik aan haar methodes ging twijfelen ( foute halsbanden, soort wurgeffect) en haar daar naar vroeg op haar faceboeksite werd ik geblokkeerd. Veel mensen werden geblokkeerd.

Ik heb ook een tijdje op zo'n facebooksite gezeten waarin ze 'ontmaskerd' werd.

 

Je moet ook tekenen dat je niets vertelt over wat er tussen de schermen gebeurt. 

 

Ik heb ook gehoord dat ze bij iemand binnenkwam en de hond niet aankon en direct ging muilkorven waardoor de hond nog meer van slag raakte.

 

Als je haar mailt om informatie krijg je een mega overdreven begripvolle mail terug, en ze kan je altijd helpen.

 

Niet mee in zee gaan!!

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Honden Kennis Centrum

 

De eigenaar hiervan heeft toen helemaal uitgezocht wat Leidy precies deed en verhalen verzameld van gedupeerden.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik heb haar wel eens ontmoet. Ik heb met Noortje als triggerhond halverwege een route gestaan waar zij 2 honden van een kennis van mij trainde.
 
Daar heb ik geen hele gekke dingen gezien behalve dan dat tsss-geluid en dat de honden andere tuigjes/ halsbanden omhad.
 
 
 
ze vraagt belachelijk veel geld  300 euro dacht ik voor 2 uurtjes. En toen ik aan haar methodes ging twijfelen ( foute halsbanden, soort wurgeffect) en haar daar naar vroeg op haar faceboeksite werd ik geblokkeerd. Veel mensen werden geblokkeerd.
Ik heb ook een tijdje op zo'n facebooksite gezeten waarin ze 'ontmaskerd' werd.
 
Je moet ook tekenen dat je niets vertelt over wat er tussen de schermen gebeurt. 
 
Ik heb ook gehoord dat ze bij iemand binnenkwam en de hond niet aankon en direct ging muilkorven waardoor de hond nog meer van slag raakte.
 
Als je haar mailt om informatie krijg je een mega overdreven begripvolle mail terug, en ze kan je altijd helpen.
 
Niet mee in zee gaan!! "

Echt??? moet je daar voor tekenen, nou pff dat is wel erg zeg!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" ik denk dat als je je (eigen) honden de mogelijkheid geeft om mensen te kunnen bijten dat er toch iets mis is met je methode.
 
Ik blijf nog altijd het hondenhoudbewijs promoten. Eerst kennis van een goed gediplomeerd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zijnde instructeur opdoen, dan pas een hond aanschaffen. 
Dan heb je ook meer inzicht bij welke gt je moet zijn mocht je er een nodig hebben."

In mijn optiek bestaan er geen goede en slechte methoden. Voor mij is een goede trainer iemand die open staat voor alle methoden en daar voor iedere individuele hond/eigenaar combinatie de werkende onderdelen uit weet te halen. Kijken naar wat werkt en accepteren dat iedere combinatie uniek is.

 

Ik ken trainers die grote successen boeken en het met hun honden echt heel erg ver weten te schoppen maar waarvan je de mislukkingen niet ziet; de vele honden die zij doorverkopen omdat zij daar niets mee weten aan te vangen. Vaak zijn trainers ook fokkers en zie je dat hun lijnen gaan passen in hun trainingsmethoden. Met die kennis zal ik bij sommige fokkers nooit een hond kopen hoe goed hun honden het ook doen in de wedstrijden. Deze trainers kennen maar één methode en staan totaal niet open voor andere methoden.

 

Dat zie ik trouwens ook bijna standaard gebeuren bij hen die de 'positieve opvoeding' hanteren. Die hebben net zo goed oogkleppen op en weigeren halsstarrig verder te kijken dan hun neus lang is. Want hun methode is 'de heilige graal'.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hadden we het nu over trainers of over iemand die zich uitgeeft als hondengedragstherapeut?(en over hondentherapeuten in het algemeen)

Sommige lijken het verschil tussen beiden maar niet te willen begrijpen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hadden we het nu over trainers of over iemand die zich uitgeeft als hondengedragstherapeut?(en over hondentherapeuten in het algemeen)
Sommige lijken het verschil tussen beiden maar niet te willen begrijpen. "

Sommigen lijken de overeenkomsten tussen beiden maar niet te willen begrijpen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_


 
Dat zie ik trouwens ook bijna standaard gebeuren bij hen die de 'positieve opvoeding' hanteren. Die hebben net zo goed oogkleppen op en weigeren halsstarrig verder te kijken dan hun neus lang is. Want hun methode is 'de heilige graal'. "

Dat laatste gebeurd niet enkel bij positieve opvoeding. Dat is gewoon een eigenschap van de mens. En dat zie je dus bij veel trainers of GT’s of.... kijk maar naar pakwerk bv 

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Ik heb het even uitgezocht en opgezocht, Leidy werkt met een illusion collar band.

uitleg:

https://www.hondsdomheid.nl/de-illusion-collar/#.XRH3Mo_gqUk

 

Deze vraag heb ik haar erover gesteld, maar daar heeft ze nooit op gereageerd:

 

Hoi Leidy, ik wilde je wat vragen. Het valt me op dat je op bijna elk filmpje wisselt van halsband en lijn. Het lijkt op een illusion collar, een band die voor zover ik weet pijnlijk is voor honden. Kun je mij misschien uitleggen waarom je de lijnen wisselt en niet met gewone halsbanden werkt? Misschien heeft het een bepaalde reden, die zou ik graag willen weten. Je schrijft namelijk dat er niet met externe pijnlijke/onderdrukkende hulpmiddelen word gewerkt. In de filmpjes zie ik wat anders. Ook zie ik op een van de filmpjes een pup van 6 maanden naast een fiets rennen, honden mogen dat toch pas na een jaar of ouder? Of zit ik er helemaal naast? Ik heb natuurlijk niet zoveel verstand van honden als jij. Ik hoor graag je reactie op deze tegenstrijdigheden, alvast bedankt! Groetjes van Ellen

 

 

hier zie je een hond die door haar getraind wordt, daar zie je ook redelijk goed wat voor halsband ze gebruikt (illusion collar)

 

 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ook bij het NVGH zijn therapeuten aangesloten waar ik nooit voor zou kiezen. 

Het aangesloten zijn bij een "vereniging" zegt helaas ook niet alles. 

 

Een keurmerk is ook lastig, want wie bepaald welke opleiding waardevol is. 

honden page profiel Krista BreedKrista Breed

" Ik heb het even uitgezocht en opgezocht, Leidy werkt met een illusion collar band.
uitleg:
https://www.hondsdomheid.nl/de-illusion-collar/#.XRH3Mo_gqUk
 
Deze vraag heb ik haar erover gesteld, maar daar heeft ze nooit op gereageerd:
 
Hoi Leidy, ik wilde je wat vragen. Het valt me op dat je op bijna elk filmpje wisselt van halsband en lijn. Het lijkt op een illusion collar, een band die voor zover ik weet pijnlijk is voor honden. Kun je mij misschien uitleggen waarom je de lijnen wisselt en niet met gewone halsbanden werkt? Misschien heeft het een bepaalde reden, die zou ik graag willen weten. Je schrijft namelijk dat er niet met externe pijnlijke/onderdrukkende hulpmiddelen word gewerkt. In de filmpjes zie ik wat anders. Ook zie ik op een van de filmpjes een pup van 6 maanden naast een fiets rennen, honden mogen dat toch pas na een jaar of ouder? Of zit ik er helemaal naast? Ik heb natuurlijk niet zoveel verstand van honden als jij. Ik hoor graag je reactie op deze tegenstrijdigheden, alvast bedankt! Groetjes van Ellen
 
 
hier zie je een hond die door haar getraind wordt, daar zie je ook redelijk goed wat voor halsband ze gebruikt (illusion collar)
 

 

 
  "

Die illusion collar band knijpt dus de luchtpijp af zodat de hond niet kan ademen, komt in mijn ogen erg dicht bij dierenmishandeling.
Je schrijft dat je hier een hond ziet die door haar getraind wordt, maar ik zie geen link die werkt.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Processierups uitslag op huid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^