Plassen na drinken sloot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FleurFleur

honden foto van Fleur

Goedenavond, 

Ik heb een vraag over urine laten lopen maar eerst even wat meer info over mijn hond. 

Mijn Labrador teefje van 5,5 jaar is allergisch voor nog onbekende oorzaak. Iom de dierenarts krijgt zij Royal Canin Anallergenic en dit gaat goed en heeft de klachten verholpen. We starten binnenkort was met een eliminatiedieet.

De hond drinkt bij mijn ouders in de tuin (ouders zijn oppas) uit hun stilstaande sloot. Er zitten geen vissen oid in.

De laatste tijd laat ze daarna haar urine gewoon lopen, terwijl ze ligt. Dit is nu vier keer gebeurd en de plasjes zijn dan best flink tot wel 7x in ongeveer twee uur. Daarna stopt het weer. Het bijzondere is dat dit alleen daar gebeurd. We zijn ook hiervoor al bij DA geweest maar medisch mankeert ze gelukkig niks. Zou het dan toch echt aan het drinken uit de sloot kunnen liggen? Heeft iemand hier ervaring mee? Ik hoop op een reactie ????

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik neem aan dat ze dan heel veel drinkt uit de sloot?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Het zou best kunnen. Stilstaand water is een walhalla voor bacteriën, blauwalg gedijt er ook goed in. Kijk dus goed uit met stilstaand water.

 

Denk niet dat het plassen daar iets mee te maken heeft. Het zou wel een blaasontsteking kunnen zijn. Morgenvroeg even ochtendurine opvangen met een grote soeplepel, in een brandschoon bakje doen of een boterham zakje en dat gelijk naar de dierenarts brengen voor een controle op blaasontsteking. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Is ze trouwens gecastreerd/gesteriliseerd?

Daar kunnen ze vroeg of laat incontinentie problemen van krijgen. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Is ze trouwens gecastreerd/gesteriliseerd?
Daar kunnen ze vroeg of laat incontinentie problemen van krijgen.  "

Dacht ik ook aan Ruby, en als er dan extra veel wordt gedronken, kan dat zomaar gebeuren. Zou proberen de hond niet te laten drinken uit de vijver en dan kijken hoe het gaat. 

honden page profiel FleurFleur

honden foto van Fleur

Wat fijn dat jullie zo snel reageren hp-smile! Ze drinkt best veel eruit, dat doet ze altijd al (het is niet echt een sloot, meer een soort ingegraven bak met water dus er ligt geen aarde oid op de bodem). Het ging altijd goed alleen sinds een maand of twee laat ze af en toe dus haar urine lopen. Alleen het aparte is dat het alleen bij mijn ouders is en daar drinkt ze toch altijd dat water.

 

We zijn na de eerste keer naar de DA geweest en ze mankeert medisch niets. Die zei ook dat het incontinentie zou kunnen zijn, ze is idd jaren geleden gesteriliseerd. Alleen hebben wij thuis of elders nooit last. Daarom lijkt het net alsof het echt door het drinken uit de sloot komt.. Ben benieuwd of dit ook voor anderen logisch klinkt zegmaar... 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Het kan zeker komen door uit de sloot drinken!!

Heb hier een oppas labradoodle. Ook allergisch voor vele dingen. Krijgt ook speciaal voer. 

 

En drinkt ook wel eens uit de sloot. Al niet perse stilstaand gewoon in het bos. Als ze tevaak teveel drinkt laat ze thuis ook plas lopen. 

Helaas hebben haar bazin en ik daardoor besloten dat ze wel wat mag drinken buiten maar niet teveel.

 

Als ze binnen uit se waterbak drinkt heeft ze nergens last van..

 

Is trouwens ook medisch nagekeken en nergens last van..

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ik denk dat ze meer drinkt dan je door hebt, haar blaas zo vol is dat deze overloopt. Sterilisatie is castratie ook bij de teef, veroorzaaakt wat zwakkere sluitspier.....als je dan een overvolle blaas hebt.......

Dus niet door het soort water om het maar zo te zeggen maar de hoeveelheid. Zou het water ziekmakend zijn dan merk he dat aan maag darmklachten, of... bij enge dingen, als botulisme of blauwalg, neurologische  en, of huid problemen. 

honden page profiel FleurFleur

honden foto van Fleur

" Het kan zeker komen door uit de sloot drinken!!
Heb hier een oppas labradoodle. Ook allergisch voor vele dingen. Krijgt ook speciaal voer. 
 
En drinkt ook wel eens uit de sloot. Al niet perse stilstaand gewoon in het bos. Als ze tevaak teveel drinkt laat ze thuis ook plas lopen. 
Helaas hebben haar bazin en ik daardoor besloten dat ze wel wat mag drinken buiten maar niet teveel.
 
Als ze binnen uit se waterbak drinkt heeft ze nergens last van..
 
Is trouwens ook medisch nagekeken en nergens last van.. "

Wat fijn dat je reageert. Dat komt heel erg met elkaar overeen. Apart he!
Gelukkig kunnen we evt. eerst proberen het water te laten zakken, zodat ze er niet zo goed bij kan. Hopelijk helpt dat!

 

honden page profiel FleurFleur

honden foto van Fleur

" Ik denk dat ze meer drinkt dan je door hebt, haar blaas zo vol is dat deze overloopt. Sterilisatie is castratie ook bij de teef, veroorzaaakt wat zwakkere sluitspier.....als je dan een overvolle blaas hebt.......
Dus niet door het soort water om het maar zo te zeggen maar de hoeveelheid. Zou het water ziekmakend zijn dan merk he dat aan maag darmklachten, of... bij enge dingen, als botulisme of blauwalg, neurologische  en, of huid problemen.  "

Ja precies, het gaat denk ik ook echt om de hoeveelheid. Ze drinkt alleen makkelijk veel uit de sloot (meer dan als ze wat water uit haar bak drinkt). Ze lijkt er zelf geen last van te hebben, al likt ze wel wat in de omgeving maar ze blijft gewoon liggen. Vond het zo apart, vandaar maar even hier gepost!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier kun je maar op 1 manier achter komen: ga zorgen dat je hond daar geen enkele slok water uit die stilstaande poel meer drinkt. Echt niks.

Zet ander, vers water voor haar neer en dek die poel af.

Als ze dan nog die ' plaatselijke incontinentie' ; want alleen bij je ouders, laat zien; dan is er iets anders aan de hand.

En als ze niet meer zomaar urine laat lopen dan, dan weet je de oorzaak......

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Klinkt mij ook in de oren als 'overloop' zeg maar. Dus te veel drinken, of iig zo een volle blaas hebben dat er bij beweging/aanspanning buik dus bij verliggen bijv er wat urine uit komt. Je zou eens kunnen proberen als ze dat zien gebeuren haar mee te nemen om te plassen en dus echt haar blaas goed te kunnen legen. Als het goed is is het daarna over. Zo niet of er komen alleen maar kleine plasjes zou ik ook even urine opvangen en naar de da brengen. 

 

Maar omdat je zegt dat het alleen daar gebeurt denk ik aan 'overloop' urine.

Volgende forumvraag: Update
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^