Groei pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki WilmsenNikki Wilmsen

Hallo 

ik heb een pupje van nu bijna 6 maanden een teef!

nou heb ik haar 2 broertjes ontmoet en die zijn echt de helft kleiner als wat zij is???? hun zijn 4 kilo en Zij toch al bijna 8 kilo.

kan dat dat ze nog bij gaan groeien of zal het verschil groot blijven? Papa en mama zijn allebij ongeveer even groot niet veel verschil. Mijn teefje was al vanaf het begin veel groter dan de rest

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Is het een bepaald ras wat je hebt, of een kruising?

Als het bv een kruising is, kan het zijn dat je teefje wat meer van het ene ras heeft mee gekregen en de reutjes misschien meer van het andere ras.

 

honden page profiel Nikki WilmsenNikki Wilmsen

Ja het is wel een kruising maar werkt dat ook zo als papa en mama beide al kruising zijn? Dat de pups het nog van voor ouders hebben? Of kan het zijn dat de reutjes wat later nog door groeien en mijn teef eerder klaar is met groeien? 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Kan met meerdere dingen te maken hebben, als je vers voert groeien pups over het algemeen geleidelijker, dan met bijv brok, en idd oiderdierem zijn kruisingen dus je weet niet wat wordt doorvererft. Mijn teef is met 6 maanden ook niet echt meer de hoogte in gegaan terwijl haar broertjes nog wel door groeide tot latere leertijd. Tijd zal het leren. Veel plezier van je pup

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ja het is wel een kruising maar werkt dat ook zo als papa en mama beide al kruising zijn? Dat de pups het nog van voor ouders hebben? Of kan het zijn dat de reutjes wat later nog door groeien en mijn teef eerder klaar is met groeien?  "

Ja, het kán soms wel invloed hebben als de ouders ook een kruising zijn.  Het is dan net welke genen een pup meekrijgt vanuit die mix.

 

Wat ook nog kan, is dat de moeder twee keer is gedekt op een moment van onoplettendheid: óf door een andere hond (waardoor verschillende maten pups niks vreemds zijn) of door dezelfde vader maar als daar veel tijd tussen de 1e en 2e dekking zit (kan soms wel 3 weken!! zijn!!) dan is het niet gek dat er kleinere, want jongere pups in het nest zitten - die dus te vroeg geboren zijn..

honden page profiel Nikki WilmsenNikki Wilmsen

Jaa dan ben ik benieuwd hoe ze er over een jaar uitzien wie er dan het grootste is!

Volgende forumvraag: Bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^