Muggenspray

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik heb al gezocht op het forum, maar ik kwam niet helemaal tegen waar ik naar op zoek ben. 

 

Zijn er (goede!) sprays tegen muggen voor honden verkrijgbaar? Charlie heeft er nooit veel last van gehad, maar de afgelopen week was het een paar keer in het bos echt drama. Niet zo zeer dat hij veel gestoken werd, maar ze gingen met name op zn billen zitten en dan draait hij heel verontwaarsdigd rondjes. Het was echt heel sneu.

 Voor mezelf gebruik ik een deet-spray, maar dat durf ik op hem niet zo maar te gebruiken. 

 

We lopen voornamelijk ‘s avonds in het bos (want dan heb ik de tijd voor een lange wandeling) maar vanwege de vele slootjes is het een waar muggen-paradijs. 

 

Iemand een idee? Of kan ik eventueel spray voor paarden ook voor hem gebruiken?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

DEET is giftig voor honden. Zelf een spray maken met etherische tijm- en kruidnagelolie werkt het beste; een paar druppels direct op de vacht kan natuurlijk ook. Sprayflaconnetjes kun je overal op internet of zelfs bij Blokker kopen. De geur beschermt je hond een paar uur lang tegen muggen - op zich genoeg dus voor een wandeling.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

524964.jpg Ik gebruik deze......niet geschikt voor de kat, erische stoffen zitten er in, 2-5 druppels wrijf ik op de vacht geen mug teek of vlo....heb het van facebook...je kan ook bij het kruidvat een flesje  teartree kopen, dat is geen 100% teatree, paar druppels op de vacht en je bent ook van de muggen of vliegen af...ik zeg het nog een keer, geen van beiden geschikt voor de kat.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

"  Ik gebruik deze......niet geschikt voor de kat, erische stoffen zitten er in, 2-5 druppels wrijf ik op de vacht geen mug teek of vlo....heb het van facebook...je kan ook bij het kruidvat een flesje  teartree kopen, dat is geen 100% teatree, paar druppels op de vacht en je bent ook van de muggen of vliegen af...ik zeg het nog een keer, geen van beiden geschikt voor de kat. "

Tea tree durf ik niet ivm onze kat. Charlie krijgt regelmatig een wasbeurt van haar, en daar kan de kat dan weer niet zo goed tegen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Broek inwrijven met een paar druppels lavendelolie.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat dacht je van deze?

https://www.ozzlesdogfood.com/menforsan-anti-insecten-spray-neem-hond.html

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Broek inwrijven met een paar druppels lavendelolie. "

Ook een goeie tip, ook voor thuis, planten in de keuken zetten voor de open deur, geen mug en vlieg binnen, ze hebben een hekel aan de geur...ook tegen vlooien werend, voor veel dingen bruikbaar, hier ook lavendel....ruikt nog lekker ook, voor jezelf....tuin centrums hebben nu lavendel in overvloed. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Broek inwrijven met een paar druppels lavendelolie. "

exact wat ik zou doen

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Broek inwrijven met een paar druppels lavendelolie. "

Oh ja!! Dat is ook een goeie! Het werkt in elk geval goed tegen vliegen, weet ik uit ervaring (—en wat ook heel handig is als je hond een wond heeft!)

Volgende forumvraag: Hondentandpasta
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^