Specific heart & kidney support

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Hallo,

Een tijdje geleden waren we met Spaiky bij de dierenarts omdat hij al een tijdje last had van zijn pootje. We wilden verder laten onderzoeken wat er aan de hand is. Omdat Spaiky al op leeftijd is (12 jaar), durfden we niet zomaar een narcose aan. Een narcose zou nodig zijn omdat de dokter een foto wilde maken, waarbij hij in rare posities zou moeten liggen, en dat zou zonder narcose nooit lukken.

De dokter heeft toen een bloedtestje gedaan. Daaruit kwam dat zijn nier- en leverwaarden niet meer helemaal goed waren. De dokter noemde het geen nier- of leverkwalen, maar de nieren en de lever zouden wel achteruit aan het gaan zijn. Daarom hebben we besloten om geen narcose te doen.

We hebben voor de lever en de nieren Specific heart & kidney support brokken gekocht, omdat de dierenarts dat aanraadde. Dat deze brokken goed zijn voor het hart is ook nog handig, want Spaiky heeft een lekkende hartklep (dit is overigens wel goed onder controle dankzij de medicatie die hij hiervoor krijgt).

Gelukkig bleek Spaiky de brokjes meteen al lekker te vinden, en zijn we kunnen overstappen op deze brokken.

Op dezelfde dag dat Spaiky de nieuwe brokken kreeg, zijn we ook begonnen met medicatie tegen artrose (carporal). Bij de bijwerkingen van deze tabletten staat dat honden diarree kunnen krijgen en bloed bij de ontlasting. Dit heeft Spaiky dus nu regelmatig sinds we de tabletten en de brokken geven. We wisten dus niet of het nu zou komen door de tabletten, of door de nieuwe brokken. Daarom hebben we contact opgenomen met de dierenarts. De dierenarts meende dat het van de medicatie is, maar dan zouden de klachten wel snel moeten overgaan, maar dat is bij Spaiky niet het geval.

Voorheen heeft Spaiky 6 jaar Dog Lovers Gold (de originele formule) gegeten. Daar hebben we nooit problemen mee gehad. Hij heeft de brokjes altijd lekker gevonden. Nu hebben we ons daar nog eens in verdiept, en het blijkt dat daar extra veel eiwitten inzitten. Spaiky mag nu net voor zijn lever en nieren niet te veel eiwitten meer eten. Daarom zouden die nieuwe brokken goed zijn. Die brokken kunnen we hem dus sowieso niet meer geven omdat daar te veel eiwitten inzitten.

Nu hebben we van Dog Lovers Gold andere brokken gevonden.

https://shop.dogloversgold.eu/Webwinkel-Product-16495290/DLG-Passion-Ocean-Fish-&-Sweet-Potato-Grain-Free-5kg.html

In de brokken van de dierenarts zouden omega vetzuren zitten, en die zouden net goed zijn. Maar die zitten dus ook in deze brokken. Dat deze brokken hypoallergeen zijn, is ook nog handig, want Spaiky is sowieso gevoelig, en hij heeft een huidallergie. Zou dit iets voor Spaiky kunnen zijn?

Bedankt alvast!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zou wat de voeding betreft het advies van de dierenarts aannemen, wat de medicatie betreft, vraag iets anders, als er diaree en bloed bij de ontlasting zit.... van de medicatie.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja die van dlg kan je proberen.

 

Ik heb deze voor Paddy en dat gaat super.

 

https://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/integra/nierproblemen/618764?gclid=CjwKCAjwwtTmBRBqEiwA-b6c_yeljOaxL5z67n6Nh7eHFzz4fuZGK-ouQPXP-Q9IHvDjLWKxUOF3CxoCfogQAvD_BwE

 

 

De carocroc senior gold gaat ook redelijk.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Wat betreft de voeding kan ik je niet raden helaas. Maar onze Wopper heeft ook artrose en spondylose en kan beslist niet tegen NSAID's. Ook zij krijgt bloed in de ontlasting en braakt zelfs bloed. Bij slechte tijden krijgt zij Tramadol, helaas is dit alleen een pijnstiller en geen ontstekingsremmer. Ik zou als ik jou was beslist stoppen met Carporal of andere NSAID's, dit is echt funest voor de maag bij jouw hondje blijkbaar.

Heeft Spaiky na het stoppen met de medicatie alleen nog diarree of ook nog steeds bloed bij de ontlasting?

Ik kan mij namelijk slecht voorstellen dat dit soort klachten als bloed bij de ontlasting worden veroorzaakt door voeding. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Wat betreft de voeding kan ik je niet raden helaas. Maar onze Wopper heeft ook artrose en spondylose en kan beslist niet tegen NSAID's. Ook zij krijgt bloed in de ontlasting en braakt zelfs bloed. Bij slechte tijden krijgt zij Tramadol, helaas is dit alleen een pijnstiller en geen ontstekingsremmer. Ik zou als ik jou was beslist stoppen met Carporal of andere NSAID's, dit is echt funest voor de maag bij jouw hondje blijkbaar.
Heeft Spaiky na het stoppen met de medicatie alleen nog diarree of ook nog steeds bloed bij de ontlasting?
Ik kan mij namelijk slecht voorstellen dat dit soort klachten als bloed bij de ontlasting worden veroorzaakt door voeding.  "

We zijn nog niet kunnen stoppen met de medicatie omdat Spaiky die echt nodig heeft, dus dat weet ik niet. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

De dierenarts had ook iets van vloeibaar spul om door het eten te doen tegen artrose. Zou dat iets kunnen zijn? Misschien ga ik daar nog maar eens voor bellen. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Bedankt voor de reacties. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" De dierenarts had ook iets van vloeibaar spul om door het eten te doen tegen artrose. Zou dat iets kunnen zijn? Misschien ga ik daar nog maar eens voor bellen.  "

Ik weet niet wat jullie budget is. Bij Furby werkte Synopet heel goed. Er is ook een goedkopere variant maar ik weet niet hoe die heet.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Ik weet niet wat jullie budget is. Bij Furby werkte Synopet heel goed. Er is ook een goedkopere variant maar ik weet niet hoe die heet. "

Ik denk dat je deze bedoeld

https://www.deonlinedrogist.nl/drogist/unipharma-groenlipmossel-vloeibaar-200ml.htm

Geef ik ook aan Wopper voor haar artrose en spondylose.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ik denk dat je deze bedoeld
https://www.deonlinedrogist.nl/drogist/unipharma-groenlipmossel-vloeibaar-200ml.htm
Geef ik ook aan Wopper voor haar artrose en spondylose.
  "

Jaaaa! Bedankt. 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" We zijn nog niet kunnen stoppen met de medicatie omdat Spaiky die echt nodig heeft, dus dat weet ik niet.  "

Je kan wel overleggen met je DA om over te stappen op Tramadol gezien de bloedingen bij de ontlasting.

NSAID's zoals carporal, metacam, rimadyl etc. kunnen veel schade aanrichten aan de maag als je hond daar niet tegen kan. 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Jaaaa! Bedankt.  "

hp-thumbsup

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Dan ga ik daar nog eens contact voor opnemen. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Misschien maag beschermers bij de pijnstilling. Tramadol flipte mijn hondje op, helemaal onbereikbaar, rondjes lopen, hijgen,  en trillen. Maar dat wil niet zeggen dat jouw hond dat ook gaat doen.

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Misschien maag beschermers bij de pijnstilling. Tramadol flipte mijn hondje op, helemaal onbereikbaar, rondjes lopen, hijgen,  en trillen. Maar dat wil niet zeggen dat jouw hond dat ook gaat doen. "

Dat zou natuurlijk ook nog kunnen. Daar zei de dierenarts inderdaad ook iets van. Spaiky is gevoelig voor medicijnen, dus als er bijwerkingen kunnen optreden is de kans best groot dat dat bij Spaiky zo is. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Je zou ook nog kunnen proberen een foto te maken zonder narcose. Voor t zelfde slikt ze t spul voor niks.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Je zou ook nog kunnen proberen een foto te maken zonder narcose. Voor t zelfde slikt ze t spul voor niks. "

Vind ik ook. Veel dierenartsen komen gelijk met narcose/roesje voor foto's, maar met wat extra geduld kom je heel ver. Wopper is echt een drama bij de DA, maar foto's voor spondylose, heupen en voor- en achterpootjes zijn allemaal zonder roesje gemaakt. Wel een korfje om, want ze kan venijnig uithalen. Met geduld en beleid geven ze zich vaak over.

 

En wat je zegt, misschien slikt hij die zooi wel voor niets. En mocht er wel wat te zien zijn, die groenlipmossel is dan zeker het proberen waard. Ik ga nu heel hard afkloppen, maar Wopper is dankzij de groenlipmossel en de flexadin al lange tijd zonder medicijnen en dat met spondylose en een mega dikke artrosehak.  

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Vind ik ook. Veel dierenartsen komen gelijk met narcose/roesje voor foto's, maar met wat extra geduld kom je heel ver. Wopper is echt een drama bij de DA, maar foto's voor spondylose, heupen en voor- en achterpootjes zijn allemaal zonder roesje gemaakt. Wel een korfje om, want ze kan venijnig uithalen. Met geduld en beleid geven ze zich vaak over.
 
En wat je zegt, misschien slikt hij die zooi wel voor niets. En mocht er wel wat te zien zijn, die groenlipmossel is dan zeker het proberen waard. Ik ga nu heel hard afkloppen, maar Wopper is dankzij de groenlipmossel en de flexadin al lange tijd zonder medicijnen en dat met spondylose en een mega dikke artrosehak.   "

De dierenarts zei dat het voor foto's van de pootjes echt niet gaat zonder narcose, een 'normale' hond zou zich dat al niet laten gevallen omdat de poot in een rare positie moet, en Spaiky is echt een ramp. Die gaat echt niet stil liggen. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

We hebben opgebeld naar de dierenarts, nu hebben we een flesje met het vloeibaar spul liggen.

 

We hadden nog tabletten, we proberen nu met een lagere dosering (een kwartje in plaats van een halfje) ze nog op te maken (we hebben al zoveel kosten voor Spaiky, en het is jammer om die weg te doen). Tot nu toe gaat het dan goed, maar hij heeft wel meer last van zijn artrose, maar we proberen hem zo rustig mogelijk te houden met springen enzo, maar dat is bij Spaiky echt moeilijk. 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" De dierenarts zei dat het voor foto's van de pootjes echt niet gaat zonder narcose, een 'normale' hond zou zich dat al niet laten gevallen omdat de poot in een rare positie moet, en Spaiky is echt een ramp. Die gaat echt niet stil liggen.  "

Fijn dat het goed gaat, maar wat de DA zegt wat betreft de foto's vind ik echt te makkelijk.

Onze hond is heel moeilijk bij de DA, wat ik zeg, ze moet al een muilkorf om, wat die haalt flink uit. Met een paar stevige armen en handen kan je een hond gerust even in bedwang houden. Zowel bij onze eigen dierenarts als bij het MCD in Amsterdam zijn er foto's gemaakt van o.a. de hakken zonder roesje. Het is ook maar net hoe veel tijd een DA er in wil steken en hoe geduldig hij is. Ik heb nog nooit een hond meegemaakt die uit zichzelf stil gaat liggen, je moet meestal wel met 2 of 3 personen zijn om de hond rustig te houden.

Maar misschien, dat is het enigste wat ik kan bedenken, is dat hij bang is dat hij met een stevige houdgreep een blessure veroorzaakt bij een klein hondje.   

honden page profiel Nadine Lilly ,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly ,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine Lilly ,Queenie. R.i.p.

" We hebben opgebeld naar de dierenarts, nu hebben we een flesje met het vloeibaar spul liggen.
 
We hadden nog tabletten, we proberen nu met een lagere dosering (een kwartje in plaats van een halfje) ze nog op te maken (we hebben al zoveel kosten voor Spaiky, en het is jammer om die weg te doen). Tot nu toe gaat het dan goed, maar hij heeft wel meer last van zijn artrose, maar we proberen hem zo rustig mogelijk te houden met springen enzo, maar dat is bij Spaiky echt moeilijk.  "

Fijn dat het beter gaat met spaiky artrose wel pijnlijk eh nog heel veel beterschap voor spaiky 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Fijn dat het beter gaat met spaiky artrose wel pijnlijk eh nog heel veel beterschap voor spaiky  "

Dankjewel Nadine! 

Volgende forumvraag: Puppy 5 maanden eet brokken slecht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^