Agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

"  
Wat wil je dan, enkeltje DA?
 
Serieuze vraag btw, want ik zou zowiezo al nooit zo'n kruising in huis nemen en al helemaal niet met kinderen, laat staan dat je groepjes vreemden in huis laat komen met zo'n kruising. Alles maar dan ook alles is vragen om ellende. @TS ik was stafford fokker en dus ik roep niet zomaar zoiets.
 
@TS, gezien je gezins situatie, hoe ben je ooit bij zo'n kruising terecht gekomen? 
 
Maar je schrijft bijten, euh hoe groot was de schade eigenlijk, want ondanks zijn 11 maanden, als ie bijt, blijft het niet bij een schrammetje of gaatje, dit soort kruisingen geven serieuze schade.  "

Niet gelijk, ik zal eerst een goede gt naar de hond laten kijken, hem voor de zekerheid muilkorven en zorgen dat hij niet meer bij kinderen in de buurt komt en zeker geen buurjongetjes als aas over de schutting hangen. Ik heb ooit gezien wat een stafford kan aanrichten bij een andere hond, ik wil niet weten wat deze kruising kan aanrichten bij een kind.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ja hoor mensen laat jullie toch niet opruimen,wie gaat er zijn kind over een schutting laten kijken om een hond van dit kaliber te testen,die klimmen zo die schutting op.

 

Maak jullie niet boos ,het zegt voor mij genoeg als je nog niet eens de rasnaam van je hond kan schrijven.

 

En als het waar is dan moet ik eerlijk zeggen,dat ts voldoet aan het plaatje wat de mensen van dit soort honden in hun hoofd hebben.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ook bij ieder ander, niet alleen kinderen!  Hier in de straat een arg. Dog, baasje kon hem niet houden, moest zich aan lantaarnpaal vasthouden. Ontsnapte toen een keer over 2 meter schutting heen, Kleind hondje op sterven na dood, baas ook in het ziekenhuis gebeten door zijn eigen hond omdat deze het kleine hondje redde. Drama. Hond toen terug naar de fokker, waar hij als fok reu gebruikt zou gaan worden........sorry is off topic. Maar ik ben het dus met je eens Marga. Maar deze mensen zitten nu  met deze hond.
Mijn opre hte advies ZOEK EEN GEDRAGSTHERAPEUT DIE VERSTAND HEEFT VAN HR HONDEN. Want dit gaat vroeg of laat zo fout. "

Ik vind het advies om een gt er bij te halen een goed advies en ik vind het ook goed dat ts hier komt vragen wat de reden kan zijn voor de hond zijn gedrag. Ik hoop dat er een reden word gevonden dan kun je hier aan werken maar het blijft in mijn ogen een risicohond. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Elke hond is volgens mij potentieel een risicohond, mijn hond is ontzettend lief en zachtaardig, maar als er een groep jongens om haar heen gaat keten zou ik niet durven garanderen dat ze niet ook gaat grommen en of uitvallen, dat noem ik dan ook niet uit het niets, maar met een heel duidelijke reden. En ik had dan verkeerd geweest, ik had dat moeten voorkomen.

 

 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Elke hond is volgens mij potentieel een risicohond, mijn hond is ontzettend lief en zachtaardig, maar als er een groep jongens om haar heen gaat keten zou ik niet durven garanderen dat ze niet ook gaat grommen en of uitvallen, dat noem ik dan ook niet uit het niets, maar met een heel duidelijke reden. En ik had dan verkeerd geweest, ik had dat moeten voorkomen.
 
 
  "

Hier inderdaad ook wel eens een groep enthousiaste kinderen om m’n hond gehad tijdens het wandelen (hoog knuffelgehalte), die haar probeerde te aaien maar haar gelik niet fijn vonden, dus ze begonnen haar zo ver mogelijk van haar kop te aaien en vanuit allemaal hoeken. Ik heb haar toen in bescherming genomen en ben doorgelopen, ze liet allemaal stresssignalen zien. De kids bedoelden het lief, deden haar geen pijn, maar Remi tongelde, deed haar oren meer naar achter, staart kwispelend maar laag i.p.v. hoog. Ze bleef hen wel proberen te likken en liep niet zelf weg, ondertussen is ze daar iets beter in, maar ik heb haar moeten ‘leren’ dat ze een uitweg heeft, dat als ze het niet fijn vindt ze het niet hoeft te blijven ondergaan. Ze is nu 3 jaar, en snapt het nog steeds niet 100%, dus ik zorg dat ik haar in de gaten houd en ingrijp wanneer nodig.

 

Grommen en happen betekent meestal dat ze daarvoor al allerlei andere stresssignalen hebben laten zien die niet opgepikt werden, waardoor ze er nog een schepje bovenop doen. Volwassen hebben al moeite met de signalen herkennen, laat staan kinderen. Kinderen zijn ook nog eens onvoorspelbaarder. Een GT is in deze situatie wel handig. Hij/zij kan je helpen de (stress)signalen te herkennen, en hoe je de hond kan leren hier mee om te gaan.

Meerdere mensen hier op het forum hebben ervaring met GT’en, en kunnen helpen de juiste te vinden. Iedereen kan zich namelijk GT noemen, en je wilt vanwege de kids niet iemand die het mogelijk nog erger maakt omdat ze niet weten waar ze mee bezig zijn (zoals bijv. een harde aanpak, terwijl je niet wil dat de hond uit angst bepaald gedrag niet meer gaat laten zien, dat komt gedrag en karakter van de hond niet ten goede).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Winston in de pubertijd?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^