Medisch ID

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Volgens mij is hier al eens eerder een topic over geweest maar het kan geen kwaad om dit nogmaals onder de aandacht te brengen. 

 

Vandaag vulde ik op mijn telefoon mijn medische ID in (dit kunnen artsen op je telefoon inzien wanneer je bijv. een ongeluk krijgt) en ik heb er bij geschreven dat ik een hond heb. 

Waarom? Omdat ik alleen woon en ik niet wil dat hij vergeten wordt mocht ik onverhoopt buiten bewustzijn raken wanneer ik niet thuis ben. 

 

Bij deze dus een tip/herinnering voor alle alleenstaanden met een hond; steek een briefje in je portemonnee of vul het in op je telefoon dat je een hond (honden) thuis hebt zitten en etc. adres er bij. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Op zich een goed punt, maar: stel ik krijg een ongeluk op weg van a naar b, mensen komen helpen, vinden briefje en sleutels. Wie zegt mij dat mensen eerlijk zijn? 

 

Ik laat liever een briefje achter met het nummer van een bekende van mij, die zelf een sleutel heeft en zich dan om de hond kan bekommeren. Wel even afspreken natuurlijk! 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik heb ook op mijn voordeur een sticker van de Sophia Vereeniging voor hulpdiensten, waarop staat dat er mogelijk huisdieren aanwezig zijn.

https://www.sophia-vereeniging.nl/product/noodsticker/

Mijn buren hebben het adres en telefoonnummer van iemand, die in nood Casper wil opvangen. Hij mag daar ook verblijven; ook voor langere tijd of voor goed mocht dit nodig zijn.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier sticker aan de voorkant en aan de achterkant dat er dieren in huis zijn, en zelf heb ik een telefoonnummer van mijn tweelingzus bij me die ze dan bellen....ook heb ik bij een notaris juridisch vast laten zetten wat er met mijn honden moet gebeuren als ik opeens dood gaat of ben, daar heb ik ook  voor gezorgd, juist omdat ik alleenstaande ben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Waar mijn honden naar toe gaan daar is reeds voor betaald, bedrag is vast gezet bij een notaris....niemand kan zomaar mijn honden meenemen. Gaan mijn honden eerder dood dan ik, wordt het bedrag binnen drie dagen terug gestort op mijn bankrekening...

honden page profiel LolaLola 3 doggies

Nooit geweten dat die stickers bestonden!! Heb ze gelijk besteld.

 

Toch mijn grootste angst, dat er ook brand zal uit breken en niemand weet dat er honden binnen zijn.. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Je adres noteren is op zich niet nodig, politie heeft dat snel gevonden hoor. Noteren dat je een hond hebt is wel een goed idee, dank je! hp-thumbsup Niet bij stil gestaan, heb zelf ook het Medisch ID ingevuld op de iPhone

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ahja adres hoeft idd niet hp-thumbsup

honden page profiel Nathalie, Clooney * & HarleyNathalie, Clooney * & Harley 3 doggies

honden foto van Nathalie, Clooney * & Harley

Goed idee! Ik heb meteen ingevuld dat ik 2 honden heb en dat ze contact op moeten nemen met die en die. De app maakte er zelf een linkje van, dus ze hoeven alleen maar op de naam te klikken en dan kunnen ze bellen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Zeker goed idee!

Wij hebben ook van die hier waak ik bordjes hangen (wat hier verplicht is voor de verzekering mocht er een eventuele inbreker gebeten worden, anders kan je nog aangeklaagd worden als je dat niet hebt), dus daar zie je ook aan dat er een hond in huis is.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Hier stickers van de gemeente aan het raam er hondje is zo zien allen dat er dieren zijn 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Hier ook bij de voordeur zo'n sticker dat er dieren in huis zijn maar in mijn mobiel vond ik wel slim mocht mij op straat iets overkomen zonder Link bij me hp-thumbsup

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Hier ook bij de voordeur zo'n sticker dat er dieren in huis zijn maar in mijn mobiel vond ik wel slim mocht mij op straat iets overkomen zonder Link bij me  "

Goed idee ookhp-thumbsup

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^