Euthanasie of nog niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiranMiran

honden foto van Miran

Hoi allemaal,

Ik heb een schat van een westie van bijna 14jr oud (harley) Hij heeft een half jaar terug zn knieband gescheurd en dit is wonder boven wonder redelijk herstelt. De laatste weken begon hij veel diarree te krijgen en wat moeite met poepen soms, en zn poot begon weer op te spelen. Afgelopen vrijdag zijn we naar de dierenarts geweest en ivm vaak diarree en een wat dikke buik, zijn er 2 röntgenfotos gemaakt. Hierop was te zien dat zijn lever enorm groot was sowieso een x zo groot en erachter zat nog een gezwel. Gezien zijn leeftijd en angst voor de dierenarts van de afgelopen maanden, wil ik hem niet laten operen kijkoperatie omdat de prognose slecht is volgens de dierenarts. Vanaf vrijdag gaat het allemaal een stukje minder hij kan niet meer normaal uit, we moeten hem naar het grasveld tillen ivm zn poot. Hij ligt nu alleen nog maar op zijn kleedje en zoekt continu contact met ons. Af en toe trilt hij maar weten niet of hij pijn heeft, hij krijgt 3maal daags tramadol en 1x daags metacam. Uitlaten was zijn lust en zijn leven, daar kon je hem snachts voor wakker maken. Hij wil wel maar na 10 meter houdt het op. Vandaag overleg gehad met 2 dierenartsen beter wordt hij niet, en ze adviseren als we de knoop doorhakken om niet te lang te wachten. Of kijken hoelang het nog plezierig voor hem is, als hij het op deze manier ok vindt. Hij wil graag lekkere dingetjes eten nog, maar is niet de harley meer die hij was. Mijn gedachten gaan alle kanten op en weet ook echt niet wat nu wijsheid is, heeft iemand misschien ervaring of herkenning hiermee? De gedachte dat ik hem straks los moet gaan laten maakt me nu al zo verdrietig. Sorry voor het lange verhaal, hoop dat iemand iets weet. Groetjes

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Ik ben geen DA maar zoals je het beschrijft gaat het niet goed met je lieverd. Je hart zegt nee maar je verstand zegt iets anders. Je weet dat het einde nabij is en wil dit vertragen. Dit is geen verwijt hoor, ik ken dat. We kunnen zo moeilijk afscheid nemen van datgene wat ons vreugde gaf en waar we zielsveel van houden.

Ik wens je oprecht sterkte, denk aan de eerste plaats aan je hondje. Volg het advies van de DA 's en laat hem gaan.  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel moeilijk om afscheid te nemen. Houden van is ook op tijd loslaten. Als leven lijden wordt, is het tijd om je lieve hondje een verdere lijdensweg te besparen.

 

Heel veel sterkte.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Miran, heel moeilijk voor je lees ik, en een leeftijd waar ik niet bij schrijf die is mooi, ik heb zelf een oudere senior, en als zij dit zou krijgen is de beslissing zo gemaakt......niemand kan en wil zijn lieverd missen, maar wel moet je rieel zijn en je hond een waardig afscheid gunnen en geven.......je beschrijft dat het je hond niet meer is, die blijft liggen en niet meer zo veel plezier in het uitlaten heeft.....de beslissing ligt bij jou, en je weet het wel en vraag hier om steun van ons....die krijg je van me......vraag of de dierenarts bij je thuis komt om je hond in te laten slapen, verwen hem nog even met wat lekkers, en als de dierenarts er is, neem hem op schoot en laat de dierenarts zijn gang gaan, je hond slaapt in bij jou.....neem een goed besluit en voor jou heel veel sterkte.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heel veel sterkte, ik sluit mij bij de eerder adviezen helemaal aan. Dit is het moeilijkste voor een hondenbaasje, deze beslissing.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb niets toe te voegen aan wat de anderen al zeiden, wel wil ik je veel sterkte wensen bij deze moeilijke beslissing.

honden page profiel Its.all.about.BC'sIts.all.about.BC's

Ik sluit me ook aan bij de voorgaande reacties.
Ik wens je héél veel moed en sterkte toe

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik ben ook bang dat het tijd word je lieverd te laten gaan.

Als ik lees hoe hij er nu aan toe is.

Heel veel sterkte!

honden page profiel JeannetJeannet

Ik sluit mij ook bij de eerste reacties. Houden van is inderdaad ook los laten. N.a.v. jouw verhaal zou ik Harley laten inslapen, hoe moeilijk dat ook is. Beter wordt hij niet meer en echt hondwaardig vind ik het ook niet meer. Ik wens jou in ieder geval heel veel sterkte en moed toe bij deze moeilijke beslissing.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Miran,

Heel veel sterkte met Harley.

Dit zijn zulke vervelende en verdrietige dingen.

En ook zeer moeilijke beslissingen.

Je hebt de artsen gehoord wat deze zeiden als deze een lichtpuntje zien om wel verder te behandelen zullen ze dat zeer zeker doen..

Dat zegt al heel veel...

Ik denk dat je zelf wel diep van binnen weet wanneer het tijd wordt voor het afscheid....

Het is echt intens triest je maatje, je vriendje voor zo een ontzettende  lange tijd!!!

Veel mensen hebben ook in jou situatie gezeten en weten echt hoe pijn afscheid nemen is.

Stiekem hoop je ergens vast dat hij zelf rustig in slaapt bv s.nachts zodat jij niet hoeft te beslissen .

Helaas werkt dat zelden zo....

Houden is inderdaad op tijd loslaten hoe pijnlijk het ook is en ten alle tijden moet er aan Harley gedacht worden of het nog eerlijk is...

Klinkt misschien vreemd maar het is aan de andere kant mooi dat wij als mensen wel deze beslissing kunnen nemen voor onze dieren....hoe hard en hoe oneerlijk het ook voelt!!!!!!

Heel moeilijk om de knoop door te hakken hopelijk lukt het om toch een goede beslissing te nemen.

Verder aftakelen is ook geen fijne herinnering...

Als het zover is …..

Zelf laten wij de dieren arts thuis komen.

Voor de hond rustig in de eigen omgeving.

Zelf hebben wij ondanks het verdriet(!!) hele prettige herinneringen  bij het afscheid nemen in het eigen huis.

Ik wens je echt veel sterkte toe!!!! 

honden page profiel MiranMiran

honden foto van Miran

Lieve allemaal, bedankt voor jullie reacties en medeleven. Vanmorgen was harley heel enthousiast en wou graag uit echter kon hij bijna niet lopen heb hem getild, en thuis meteen weer liggen en trillen. Ook al zou zijn zijn poot herstellen net als de vorige keer, het einde is in zicht met zijn lever en waarschijnlijk tumor. We hebben de moeilijke knoop doorgehakt, vrijdagmiddag kwart over 2 komt de dierenarts thuis om onze lieve harley in te slapen. Geen stress voor hem en op de plek waar hij hoort. Half 5 brengen wij hem weg naar majesta en dan is hij hopelijk weer snel bij ons. We genieten volop, maar wat doet het een verdriet. Bedankt voor jullie lieve woorden, ik zal het weekend nog een verslagje uitbrengen

honden page profiel Its.all.about.BC'sIts.all.about.BC's

Héél veel sterkte met dit moedige besluit, geniet van de tijd die jullie hebben!

we denken aan jullie! <3

honden page profiel MiranMiran

honden foto van Miran

523423.jpg

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Phoe, dit zijn altijd zulke moeilijke beslissingen... Net als mijn voorgangers ben ik ook van mening dat het nu tijd is om hem te laten gaan. Gelukkig dat jullie deze beslissing ook genomen hebben, al is zoiets nooit gemakkelijk. Ik hoop dat jullie standvastig blijven in het besluit, want soms blazen mensen het op het laatste moment toch nog af. En dat zou ik persoonlijk heel erg vinden, want ik zelf vind vrijdag zelfs nogal lang duren in deze situatie.

 

Alvast veel sterkte. 

honden page profiel MiranMiran

honden foto van Miran

" Phoe, dit zijn altijd zulke moeilijke beslissingen... Net als mijn voorgangers ben ik ook van mening dat het nu tijd is om hem te laten gaan. Gelukkig dat jullie deze beslissing ook genomen hebben, al is zoiets nooit gemakkelijk. Ik hoop dat jullie standvastig blijven in het besluit, want soms blazen mensen het op het laatste moment toch nog af. En dat zou ik persoonlijk heel erg vinden, want ik zelf vind vrijdag zelfs nogal lang duren in deze situatie.
 
Alvast veel sterkte.  "

Alles is in goed overleg besproken met de dierenarts, zolang hij nog nog lekker ligt te rusten. Als er veranderingen plaatsvinden ondernemen we meteen actie, alles voor harley dat staat voorop. Bedankt voor uw berichtje

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Miran, wat een mooierd....verdrietig het afscheid , maar een goed besluit, ....heel veel sterkte voor straks.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Lieve allemaal, bedankt voor jullie reacties en medeleven. Vanmorgen was harley heel enthousiast en wou graag uit echter kon hij bijna niet lopen heb hem getild, en thuis meteen weer liggen en trillen. Ook al zou zijn zijn poot herstellen net als de vorige keer, het einde is in zicht met zijn lever en waarschijnlijk tumor. We hebben de moeilijke knoop doorgehakt, vrijdagmiddag kwart over 2 komt de dierenarts thuis om onze lieve harley in te slapen. Geen stress voor hem en op de plek waar hij hoort. Half 5 brengen wij hem weg naar majesta en dan is hij hopelijk weer snel bij ons. We genieten volop, maar wat doet het een verdriet. Bedankt voor jullie lieve woorden, ik zal het weekend nog een verslagje uitbrengen "

Hoi Miran,

Ik wens jullie heel veel sterkte toe!!

Hele mooie foto van Harly!

Mooi mannetje!!

Wat fijn dat de dieren arts bij jullie thuis komt.

Ik denk aan jullie!!

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Wat een lieverdje.

Ik wens je veel sterkte en hem laten gaan is een teken van jouw liefde.

Niemand wil dat dit schatje lijdt.

Geniet deze laatste dagen nog samen, neem foto's, huil gerust.

Voel met je mee.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Hoi Miran zeer lief schatje  hier weten we hoe het voelt  wens je alvast heel veel sterkte knuffel je schatje nog heel veel we leven met je mee maar je verlost het uit zijn lijden  dikke sterkte knuffel 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Heel erg veel sterkte voor nu en de komende tijd!

Wat een ontzettend lief koppie heeft Harley op de foto.

Wat zal hij gemist worden.

honden page profiel bianca bianca

honden foto van bianca

Lieve miran wat verdrietig om te merken dat het niet goed meer gaat met je lieve vriendje ik weer hoe je je moet voelen nu het afscheid morgen er is. Wel fijn voor jou en harley dat hij thuis in wordt geslapen in zijn vertrouwde omgeving. Het zal een zware dag morgen zijn en ik wens je dan ook heel veel kracht en liefde toe. Geniet super veel van harley deze laatste 2 dagen. ik voel je pijn en denk aan je en knuffel voor harley en sterkte hp-heart 

honden page profiel MiranMiran

honden foto van Miran

Het afscheid kwam eerder dan verwacht, vammorgen hebben we harley laten gaan hij was eraan toe. Harley is rustig heengegaan op een waardige manier waardoor pijn en ongemak hem bespaard zijn gebleven. We zijn intens verdrietig, maar ontzettend dankbaar dat hij ons leven zo verrijkt heeft, en vergeten wordt hij nooit! We brengen hem zo weg naar majesta en hopelijk is hij snel weer thuis waar hij hoort. Bedankt allemaal xx

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Het afscheid kwam eerder dan verwacht, vammorgen hebben we harley laten gaan hij was eraan toe. Harley is rustig heengegaan op een waardige manier waardoor pijn en ongemak hem bespaard zijn gebleven. We zijn intens verdrietig, maar ontzettend dankbaar dat hij ons leven zo verrijkt heeft, en vergeten wordt hij nooit! We brengen hem zo weg naar majesta en hopelijk is hij snel weer thuis waar hij hoort. Bedankt allemaal xx "

 heel veel sterkte met het verlies!

honden page profiel Its.all.about.BC'sIts.all.about.BC's

Héél erg veel sterkte in deze moeilijke periode!


honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Wat triest. Wens je veel sterkte en hoop dat je troost vindt in je mooie herinneringen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed dat jullie hem verder lijden hebben bespaard.

Veel sterkte met het verlies van jullie maatje. Het gemis zal groot zijn.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Het afscheid kwam eerder dan verwacht, vammorgen hebben we harley laten gaan hij was eraan toe. Harley is rustig heengegaan op een waardige manier waardoor pijn en ongemak hem bespaard zijn gebleven. We zijn intens verdrietig, maar ontzettend dankbaar dat hij ons leven zo verrijkt heeft, en vergeten wordt hij nooit! We brengen hem zo weg naar majesta en hopelijk is hij snel weer thuis waar hij hoort. Bedankt allemaal xx "

:(... Heel veel sterkte. Fijn dat hij niet hoefde te wachten tot vrijdag, al zijn het hele moeilijke beslissingen om te nemen...

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Miran,

Wat verdrietig plotseling zo snel en onverwachts voor jullie.

wat fijn dat het rustig en waardig is gegaan voor Harley .

Ik wens jullie enorm veel sterkte toe  voor de aankomende tijd!!!!

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Heel veel sterkte, zit met tranen in m`n ogen. Ik heb dan wel pas m`n eerste hond maar ik weet wat het is om afscheid te moeten nemen van dieren, je hart breekt maar wat is het fijn dat Harley thuis rustig is gaan slapen! Harley, mooie reis naar de regenboogbrug...

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Heel veel sterkte, maar een dapper besluit! Hoe verdrietig ook, het is beter zo (afgelopen dec ook ons maatje in moeten laten slapen).

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: malaise Bij gebruik apoquel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^