Nylabone

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hebben jullie misschien ideeën om een nylabone weer interessant te maken? Tika is er de eerste tijd altijd super gek mee en op een gegeven moment laat ze ze weer links liggen. Zo ook met haar coffeewood. 

 

Ik heb op internet een beetje gezocht maar kan helaas weinig vinden. Ik las wel iets over koken in bouillon maar dat vind ik weer een beetje eng haha. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik kook die van mij wel altijd in bouillon. Laat het zo'n 10 min koken en laat het dan nog een uur in het bouillon staan. Verder legde ik ze regelmatig in de bak met bullenpezen en geelhaar :)  maar hier al een tijd geen Nylabone meer gehad. Wil er binnenkort weer een aanschaffen maar vaak vinden ze het maar een paar dagen leuk. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva heeft de eerste 10 minuten interessant gevonden, de tweede niet.

Ik heb ze weggegeven. Sommige honden vinden ze geweldig, anderen niet en Ziva hoort blijkbaar bij de tweede groep.

 

Koken in bouillon kan best hoor, zeker jouw grote honden zullen daar echt niet te veel zout van binnen krijgen.

Twijfel je nog, koop dan een soepbot, leg beiden in het water en laat zo een tijdje koken.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou en Lotus vinden er niets aan, kijken er niet eens naar.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Dankjewel! Dan ga ik hem toch is koken. Ze is er echt weken mee in de weer geweest maar nu laat ze hem weer volledig links liggen. Om nou weer een nieuwe te kopen.. voor zo'n grote hond zijn die dingen aardig aan de prijs hp-angel

honden page profiel AnoukAnouk 3 doggies

honden foto van Anouk

Wat ik vaak doe is het bot een paar dagen in een zak met voer leggen (gewoon haar eigen brokjes of soms ook in de zak met oortjes). Daarna is ie weer heel speciaal. Wij hebben inmiddels 3 nylabones liggen (2 gekregen van anderen) in verschillende vormen en ze wisselt ze om de paar weken een beetje af. Ze liggen wel alle drie altijd in huis voor het grijpen maar om onverklaarbare redenen sleept ze eerste 3 weken met deze en dan pakt ze opeens weer een andere om weken mee te nemen van kussen naar kussen (ook als die niet in een zak brokjes heeft gezeten). Wij hebben er ook eentje waar stukjes rawhide in zaten, daar zitten nu gaten in en daar spuit ik soms wat kongspray in, dat werkt ook goed!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Savonds smeer ik er smeerkaas op en laat het de hele nacht intrekken, volgende dag....lekker zoet mee.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Smeerkaas is ook nog een idee! Ik heb hem nu in de zak brokken gegooid en laat hem daar gewoon een paar dagen liggen. Ben benieuwd! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Smeerkaas is ook nog een idee! Ik heb hem nu in de zak brokken gegooid en laat hem daar gewoon een paar dagen liggen. Ben benieuwd!  "

Magere smeerkaas, heb een goedkoop kuipje van de jumbo....met een mes smeer ik wat rondom...en laat hetde hele nacht liggen...volgende dag, groot feest weer voor Ogin, Zelfs Bams wil het bot hebben en die is geen knager, Ogin wel....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Smeerkaas is ook nog een idee! Ik heb hem nu in de zak brokken gegooid en laat hem daar gewoon een paar dagen liggen. Ben benieuwd!  "

Hahaha, heb ik nog nooit gedaan, zal ik ook doen, ik heb een ton met carnilove zalm brokken, kijken of daar dan ook smaak aan komt....

honden page profiel CeesCees 3 doggies

Wij zeggen thuis: "Real daws chew rawhide." (u begrijpt, mijn vrouw komt uit een Engelstalig land) Maar laatst suggereerde zij ook zo'n Nylabone. Ik schrok mij rot van de prijs. Voor dat geld krijgt meneer een partij rawhide waar hij een maand mee vooruit kan.

 

Tenzij er nu allerlei reacties komen dat rawhide helemaal niet goed voor hem is, maar voor Winston geen peperduur Nylabone waar hij na een uurtje geen trek meer in heeft. Rawhide!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Wij zeggen thuis: "Real daws chew rawhide." (u begrijpt, mijn vrouw komt uit een Engelstalig land) Maar laatst suggereerde zij ook zo'n Nylabone. Ik schrok mij rot van de prijs. Voor dat geld krijgt meneer een partij rawhide waar hij een maand mee vooruit kan.
 
Tenzij er nu allerlei reacties komen dat rawhide helemaal niet goed voor hem is, maar voor Winston geen peperduur Nylabone waar hij na een uurtje geen trek meer in heeft. Rawhide! "

Ze zijn prijzig ja maar je doet er ontzettend lang mee. Het is ook om te voorkomen dat ze te dik wordt. Ze krijgt elke dag 1 grote kauwsnack waar ze ook wel een uurtje zoet mee is. Maar ze heeft ontzettende knaagbehoeftes dus de nylabone is voor tussendoor en mag ze pakken wanneer ze wilt. Net als de coffeewood/woodstock. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Toch een vraagje erover, over dat nylabone, de uiteinde wordt stekelig en scherp....hoe houden jullie dat rond en niet scherp...?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

489426.jpg   Uiteinde wordt heel scherp....hoe krijg ik dat eraf ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

523329.jpg   Met boenen en een nachtje in het water gaat niet, schuurpapier ? 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hmm geen idee. De randjes zijn bij die van mij ook puntig maar niet super scherp. Schuurpapier zou je kunnen proberen haha. 

honden page profiel AnoukAnouk 3 doggies

honden foto van Anouk

Als het goed is zijn ze zo gemaakt dat dat geen kwaad kan (lees ik op de site van de producent). Ook de stukjes die ze inslikken passeren zonder reactie of schade hun maag-darmkanaal. Ik heb er nog nooit schade/problemen/last van gezien bij Evi, terwijl de uiteinden soms echt puntig en een beetje scherp zijn, maar niet zoveel dat ik me zorgen maak.

Over rawhide: dat ene nylabone waar stukken rawhide op zat had Evi de helft er binnen 5 minuten vanaf geknaagd. Toen heb ik m maar afgepakt. De keer erna had ze met 5 minuten ook de andere helft te pakken. Het bot zelf hebben we nog steeds en daar knaagt ze regelmatig aan. Qua prijsverhouding ga ik dus sowieso voor de nylabones, voor ons veel goedkoper.

Volgende forumvraag: Hond afgenomen kan dat?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^