Hond afgenomen kan dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel merlemerle

Hallo allemaal

ik vind geen enkele andere site die me kan helpen dus ik hoop hier kets te kunnen vinden...

een vriendin van mij had samen met haar ex een border collie... zij kwam spijtig genoeg in een ziekenhuisopname terecht en haar ex heeft achter haar rug om de hond naar zijn broer gebracht... de hond stond op zijn naam en ondertussen dus ook op zijn broer zijn naam waardoor de politie niets wil doen. Nu voor haar was de hond haar kindje en ze wilt ook alles doen om die terug te krijgen. Heeft iemand nog een idee hoe we dit zouden kunnen doen? Ze heeft er super veel verdriet van omdat ze nog niet eens afscheid heeft mogen nemen

honden page profiel LolaLola

Ik denk inderdaad dat ze weinig kan. Op papier is en was het haar hond niet... Ik denk het enige wat ze misschien zou kunnen doen is de hond terug kopen. Of je zou het op Facebook ofzo moeten gaan gooien, maar dat is ook maar de vraag of je daarmee wat bereikt en ze dit zou willen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Heeft ze de hond bij zich in huis gehad ? Eten gegeven, dierenarts kosten ? Alles bewaard eventueel, een ziekenhuisopname dat de hond dan even wordt ondergebracht elders is okee, maar als zij weer terug naarhuis is en ze kan aantonen dat zij voor de hond heeft gezorgd...maakt ze grote kans dat ze de  hond terug kan krijgen.

honden page profiel merlemerle

Hij had ook nog voor ze uit elkaar gingen een papier getekend waar hij op zei dat de hond nu tot haar behoorde maar is niet meteen officieel op de chip gezet geweest... de broer was eerder

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Hij had ook nog voor ze uit elkaar gingen een papier getekend waar hij op zei dat de hond nu tot haar behoorde maar is niet meteen officieel op de chip gezet geweest... de broer was eerder "

Laat ze dat goed bewaren.

honden page profiel merlemerle

Bewijzen van dierenartskosten zijn altijd door zijn bankaart betaald, maar waar me wel mee kunnen bewijzen dat de hond bij haar gewoon is door het huurcontract... daarin staat dat hun 2 daar woonden + de hond dan.

honden page profiel May May

honden foto van May

" Laat ze dat goed bewaren. "

!!!!!!!!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Bewijzen van dierenartskosten zijn altijd door zijn bankaart betaald, maar waar me wel mee kunnen bewijzen dat de hond bij haar gewoon is door het huurcontract... daarin staat dat hun 2 daar woonden + de hond dan. "

En de voeding ? Wie betaalde dat, en wie ging er met de hond naar de dierenarts ? Probeer zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen dat de hond bij haar woonde, en door haar werd verzorgd...ze kan ook eerst naar een rechtswinkel gaan, om te kijken of ze haar hond terug kan krijgen voor ze echte dure juridische stappen onderneemt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Vraag t meester Frank Visser. 

 

Altijd lastig, deze situatie. Sterkte voor je vriendin. Maar goed dat t haar ex is.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het enige dat ik zou aanraden, is, om juridisch advies in deze te vragen. Ik weet niet of ze een rechtsbijstandsverzekering heeft. Is dat niet het geval, zou ze gebruik kunnen maken van een juridisch loket of een advocatenkantoor, waarbij heel vaak het eerste orienterend gesprek (1 uur) gratis is. Sterkte voor haar ! 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Het enige is als je kan aantonen dat zij het voer en dokter kosten voor de hond altijd heeft betaald, dat is dan bewijs dat het jouw hond is, anders heb je geen poot om op te staan, ook niet met een handgeschreven briefje, chip staat niet op haar naam, voeding werd betaald door vriend.

Het enige wat je kan doen is de rijdende rechter erbij halen of een advocaat, maar die kijkt naar de bewijzen dat de hond van haar is, en dat is niet te bewijzen, helaas.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hoe lang zijn ze al uit elkaar (hoe lang heeft zij alleen voor de hond gezorgd) ?

honden page profiel Jaleesa & FlókiJaleesa & Flóki

honden foto van Jaleesa & Flóki

Ik volg even. Zit in een soortgelijke situatie  

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^