Hondengeleider reddingshond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel julietjuliet

Hallo, nog even en dan ben ik klaar met mijn examens. Ik ben al een tijd aan het rondkijken wat ik hierna wil doen. Ik had altijd dierenartsassistente in Mn hoofd maar begin nu een beetje te twijfelen. Nu leek het mij ook heel leuk om hondengeleider van een reddingshond te worden, maar ik kan nergens iets vinden waar je zon opleiding kan doen. Iemand dier hier misschien ervaring mee heeft of er meer over weet?

Juliet 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Ik volg even meehp-smile

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Bedoel je zoals bij USAR? Dat je honden gebruikt om mensen in het puin te zoeken bij rampen etc?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hondengeleider van een reddingsgordel?   Autocorrectie aanstaan?

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, die reddingsgordels hebben anders wel begeleiding nodig hoor wink

Anders gordelen ze ook maar een eind weg, dat moeten we niet willenhp-wink

honden page profiel julietjuliet

" Bedoel je zoals bij USAR? Dat je honden gebruikt om mensen in het puin te zoeken bij rampen etc? "

Ja dat bedoel ik 

honden page profiel julietjuliet

" Nou, die reddingsgordels hebben anders wel begeleiding nodig hoor 
Anders gordelen ze ook maar een eind weg, dat moeten we niet willen "

Haha had het niet gezien

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

het leger ? de brandweer ? politie ?

honden page profiel bentebente

Denk dat je dan moet denken aan een veva opleiding, of bij de politie als k-9 unit, of evt als douane. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Correct me if i'm wrong (anyone) maar ik denk dat je voor veel van deze functies, bijvoorbeeld eerst werkzaam moet zijn bij de brandweer, bij de politie of beveiliging en dan via zo'n functie uiteindelijk hondengeleider kunt worden. 

Tenminste ik zie soortgelijk traject ook bij defensie. Er is een afdeling beveiliging die verantwoordelijk zijn voor het gehele defensieterrein en voor sommige mensen in zo'n functie horen daar honden bij als "gereedschap" als ze je geschikt achten voor een dergelijke functie tenminste. Of bij de douane, sommige staan bij de poortjes mensen te fouilleren, anderen lopen met een drugshond bij de bagageafhandeling rond zeg maar. En als een hond misschien die dag niet ingezet hoeft te worden, sta jij misschien alsnog bij dat poortje, wie weet. Maar ik denk dat je, wil je daar instromen, eerst b.v. een bepaalde basisopleiding moet volgen die dan helemaal niets te maken heeft met honden, maar juist alles met het overkoepelende werk wat je wil gaan doen. Bij een reddingsbrigade zul je dus allerlei protocollen moeten gaan leren, reanimeren etc. 

Beetje zoals politie te paard niet altijd op hun paard zitten. En vooral ook op hun eigen twee benen politiewerk uitvoeren, merendeel van de tijd zelfs. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Nu dacht ik weer iets anders, weet het niet zeker he! 

Maargoed, ik heb met May gemantrailed. Ofwel mensen speuren.

 

Mijn trainster haar honden zijn (uiteraard) daarin een stuk verder getrained. En kon dan ook opgeroepen worden om mensen te laten speuren. Echter is dit allemaal wel vrijwillig. 

 

Met mensen opzoeken bedoel hier, vermiste mensen maar ook als er een aardbeving is geweest mensen onder puin dat soort dingen.

 

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

misschien gewoon een newfy aanschaffen en aan waterwerken gaan doen voor de leut ... 

ik denk dat het vaak vrijwillegerswerk is als extra bovenop bij leger, brandweer , politie zoals reeds eerder gezegd. maar denk ook dat bv leger de 'honden' jobs zitten boordevol en moet je achteraf veel geluk hebben om effectief er mee te kunnen werken. ik zou me toch op voorhand goed inlichten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Persoonlijk denk ik inderdaad dat het leuker is om zelf een hond te hebben die alle kwaliteiten heeft die jij zoekt in een gezelschapsdier. Bij een werkdier moet je toch compromissen sluiten op dat vlak en heb je zelfs geen enkele keuze welke hond het gaat worden. En misschien haal je er meer voldoening uit wanneer je in je vrije tijd wat leuks kunt gaan doen met je huishond zoals bijvoorbeeld mantrailing. Zelfs "amateurs" hebben regelmatig succes met hun speurhonden wanneer er ergens weer iets of iemand gevonden moet worden. 

Overigens is mantrailing met b.v. een volwassen herdershond ook nog eens fysiek zwaar ook nog, omdat ze gewoon erg sterk zijn. Ik heb het gedaan met Obi, die er erg goed in was overigens die weegt 50 kg nu wegen de meeste dat niet maar het is wel een dingetje om over te denken denk ik. Ik zie bij defensie wel eens volwassen kerels achter zo'n hond aanhangen. Hoe minder je zelf weegt hoe meer je je schrap moet zetten... Te doen voor even maar zwaar wanneer je veel meer met zo'n hond doet.

 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Kun je hier niet meer info vinden ?

http://www.reddingshond.nl/

Volgende forumvraag: Stage honden fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^