Stage honden fokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daan Daan

Hi, ik ben Dani ik ben 18 jaar en ik zit nu in het eerste jaar van mijn opleiding dierenartsassistent paraveterinair op het Lentiz MBO Maasland.

Ik zoek een stage plek bij een hondenfokker die bevoegd is om een legerplaats aan te bieden of een grote fokker die een nummer wilt aanvragen zodat ik daar stage kan lopen. Ik woon in Den Haag dus ik zou het graag in de omgeving hebben wat ik kan alleen met de scooter. Of het OV. Het liefst in of tot max. 10km van Den Haag.

Ik ben op zoek naar een bedrijf waar ik lopen vanaf  maandag 6 mei tot en met vrijdag 7 juni vijf dagen in de week stage kan lopen (5 weken lang, 182 uur totaal).

Ik hoop dat ik hier een stage plek kan vinden.

Alvast bedankt!

groetjes, 

Dani

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je bent op zoek naar een bedrijf?

Hoe denk je dat een verantwoorde fokker eruit ziet, dan?

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Als je bij een broodfokker stage wilt lopen, dan zul je misschien wel wat vinden. Als je het belang van de dieren voorop zet, dan moet je op zoek naar een fokker die verantwoord fokt. En die fokt niet continue en heeft ook geen vijf weken lang elke dag 7,5 uur eentje nodig die helpt oid. 

 

Een broodfokker heeft continue pups, maar dit is niet het type fokker dat je als dierenarts wilt helpen. Niet als je dierenarts wilt worden uit liefde voor de dieren. Een broodfokker doet niks meer dan dat: fokken om brood te verdienen. Helaas trekken de dieren daar altijd aan het kortste eindje. Dus ik denk dat je beter een ander bedrijf kunt zoeken om stage te lopen. Misschien een asiel of een opvang? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Meestal zijn de grote fokkers niet meer dan handelaren in puppy's (broodfok).

Een deel uit eigen fok en een groot deel puppy's uit bv buitenland die verhandeld worden.

 

Maar ik heb wel eens gelezen dat daar ook stagiaires zijn, dus misschien bedoel je inderdaad een grote puppy handelaar.

Wat wil je daar precies leren, bij zo'n handelaar?

honden page profiel Daan Daan

Bedankt voor de reacties maar ik denk dat ik het verkeerd uitgelegd heb. Ik ken bijvoorbeeld ook fokkers die naast het fokken een trimsalon en een eigen vers vlees handel etc. hebben. Dus dan paart je niet gelijk over broodfok!

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Als je een fokgerelateerdr stage moet/wil lopen kan je beter bij een schapen/geiten houder gaan stage lopen. Of een melkvee/paarden houderij.

 

Mensen die met honden fokken op zo'n grote schaal dat het dus zo'n groot stage bedrijf is zijn niet echt goede fokkers... Al zijn ze vaak wel aangesloten bij de rasvereniging maar dat zegt niet altijd iets.

 

Ik doe ook een dieropleiding bedrijfsleider dierverzorging en ken het. Er zijn wel kleinere fokkers die ook een ander bedrijf erbij hebben maar dat is goed zoeken.

 

Zoek goed op stagemarkt of op de Facebook groep vacatures in de dieren branche daar kan je ook een oproep plaatsen. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Quote:  Ik zoek een stage plek bij een hondenfokker die bevoegd is om een legerplaats aan te bieden of een grote fokker die een nummer wilt aanvragen zodat ik daar stage kan lopen.

Een legerplaats?

Een nummer aanvragen?

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Quote:  Ik zoek een stage plek bij een hondenfokker die bevoegd is om een legerplaats aan te bieden of een grote fokker die een nummer wilt aanvragen zodat ik daar stage kan lopen.
Een legerplaats?
Een nummer aanvragen?
 
  "

Een btw nummer  en een legerplaats zal zijn ,dat je officieel mensen stage mag laten lopen .

 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Quote:  Ik zoek een stage plek bij een hondenfokker die bevoegd is om een legerplaats aan te bieden of een grote fokker die een nummer wilt aanvragen zodat ik daar stage kan lopen.
Een legerplaats?
Een nummer aanvragen?
 
  "

Ik denk dat stage plaats word bedoelt en alle bedrijven waar je stage mag lopen hebben een code. Die is een soort identiteit. Je kan via die code zien voor welke opleidingen er stage plekken zijn en voor welk niveau. Ook voor de school is dit van belang in de administratie.Niet elk dierenbedrijf is voor elke dierenopleiding erkent. 

 

Verder zou ik als ik jou was ts niet bij een hondenfokker stage gaan lopen. Er zijn maar heel weinig hondenfokkers erkent en als ze al erkent zijn moet je, je afvragen of je daar wel stage wilt lopen. Ga opzoek naar een ander hond gerelateerd bedrijf en geloof mij dat zijn er genoeg. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

" Quote:  Ik zoek een stage plek bij een hondenfokker die bevoegd is om een legerplaats aan te bieden of een grote fokker die een nummer wilt aanvragen zodat ik daar stage kan lopen.
Een legerplaats?
Een nummer aanvragen?
 
  "

Er wordt denk legerplaats bedoelt en ja als eem bedrijf niet erkend is door bijvoorbeeld stage markt kunnen ze dat aanvragen en een erkend stage bedrijf worden

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Bedankt voor de reacties maar ik denk dat ik het verkeerd uitgelegd heb. Ik ken bijvoorbeeld ook fokkers die naast het fokken een trimsalon en een eigen vers vlees handel etc. hebben. Dus dan paart je niet gelijk over broodfok! "

Misschien moet je eens kijken naar centra voor hulphonden? Die hebben vaak ook een kennel. Zo kan je en helpen met opleiden en het fokken op de voet volgen? Bij ons was bv hondenboot Antwerpen VZW een stageplek. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Alle honden pensions waar ik tot nu toe heb stage gelopen en heb gewerkt, fokken daarnaast. 

 

Dus daar zou je naar kunnen zoeken. hp-smile

Volgende forumvraag: Hoe slim is een hond eigenlijk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^