Vuile pootjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & AykoHilde & Ayko

honden foto van Hilde & Ayko

Misschien een domme vraag maar hoe houden jullie het huis proper met die vuile pootjes?
Onze labradoodle is nu 6 maanden en kan haar plas zo'n drie uur ophouden, soms al langer. We moeten dus nog geregeld naar buiten, regen of niet. Ze is ook gek van water en springt in elk beekje dat we tegenkomen. Ik vind het plezierig haar zo te zien rond hupsen, ze is tenslotte een hond en geen mens, maar voor binnen is het een ramp. :) Ik vroeg me af of jullie nog tips hebben om die pootjes toch een beetje proper te krijgen. Even met een handdoek er over gaan maakt niet veel verschil, het vuil blijft in de lange haren hangen en elke keer in bad vind ik net iets te veel gedoe. Gewoon een keer extra dweilen of is er toch iemand met een gouden tip?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Buiten even afspoelen met water.

Bij ons in de achtertuin staat de tuinslang en als Black zijn poten onder het zand zitten, spoel ik ze even af.

Wij hebben familie die hebben een buitenkraan waar ook warm water op kan, zodat de hond met warm water kan worden afgespoeld.

Of je zet buiten een bak water neer, waar je hond even in kan staan zodat  het zand eraf gaat.

 

Wat ook kan is een waterblazer aanschaffen.

Daarmee blaas je al het zand eruit, dit kun je het beste dan ook buiten doen.

 

Toch met zulke krulvachten, is het voordeel natuurlijk dat je geen haren in huis hebt.

Maar wel zand, takjes etc die ze in hun vacht mee nemen.laughing

En hoe korter de vacht is, hoe minder vuil ze mee nemen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voeten rondom en onder kort houden.....en even met de poten in een emmer water en dan drogen......hier een waterblazer die op het moment overuren maakt, het is zulk bagger weer dat ze niet op de dag buiten zijn maar nu binnen liggen...en vuil mogen ze niet binnen....even werk...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik droog t ergste met een handdoek, de rest veeg ik later binnen wel op. smile

 

Een waterblazer is handig, die heb ik ook maar ze hebben er een pesthekel aan. Dus die gebruik ik alleen na een ontwolbehandeling.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hahahaaaaaaa! Hier valt alle viezigheid op de vloer, en dan veeg ik het later wel een keer op coolhp-shinycool

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Vacht rondom de voetjes hou ik kortgeknipt, ik knip wekelijks. Vacht op de onderkant vd poten (zeg maar vanaf het grote zooltje tot eerstvolgende gewricht) knip ik ook korter, maar niet zo koet als rondom de kussentjes.

 

Bij thuiskomst even afdrogen met een handdoek. Ik zuig 1 keer in de week, soms is het net een strandhuis hierbinnen maar dat kan me echt niets schelen. Een keer extra zuigen/vegen zou daar wel bij helpen overigens. 

 

Gaan we naar het bos dan komt Ziva zeiknat en onder de modder terug, dat er soms na het uitlaten wat zand op de pootjes zit kan me echt niets schelen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Met een doodle zul je dat niet helemaal kunnen voorkomen. tongue-out

 

Als onze bobtail hele vieze poten heeft spoel ik zijn poten buiten af en blaas hem met de waterblazer. Als het meevalt blaas ik alleen maar. 

 

Met een doodle kan ik sowieso aanraden om een waterblazer aan te schaffen. In de trimsalon zie ik dat veel eigenaren moeite hebben met het bijhouden van de vacht van hun doodle. Een waterblazer is een goed hulpmiddel. Het blaast de vacht ''open'' en je kunt er goed mee zien of hij klitten heeft. Veel mensen hebben normaal namelijk niet door dat hun hond klitten heeft (of gewoon compleet is vervilt). Ook is het fijn om tussen de trimbeurten in hem te wassen en te blazen. Een schone vacht klit veel minder snel en is veel makkelijker bij te houden.

 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Waterblazer voor de natte zanderige vacht is ideaal. Ook met een droge handdoek de poten afdrogen werkt prima. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

            Heb op het ogenblik een groot kleed liggen waar Bams op mag liggen, ze staat nu ze ouder wordt wat moeilijker op en  zonder het kleed lukt het soms niet.....vandaar ik iedere dag stofzuigd...en wel even haar zandvrij maakt.....het kleed maak ik een x in de week schoon met azijn met de stoommachine....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

518326.jpg    En ik ben echt geen zeikerd hoor, maar als Bams graag op de bank ligt, mag dat maar dan wel met een matrasbeschermer, Ogin komt nooit op de bank....zo hou ik alles schoon...smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Was iemand die mij vertelde.....    bij mij kan je van de vloer eten........   ikke....   bij mij ook er ligt genoeg.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

bij mij kan je van de vloer eten........   ikke....   bij mij ook er ligt genoeg. 

Hahaha, Willemijn!

Bij mij kan je niet van de vloer eten, die twee vreetmonsters zijn met alles weg! hp-shiny

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hahaha, Willemijn!
Bij mij kan je niet van de vloer eten, die twee vreetmonsters zijn met alles weg!  "

Hihi.......hier gebeurd het vaak genoeg dat ik na een wandeling en onder de blubber naar binnen wordt getrokken....en ik moet mijn krachten dan testen om ze weer naar buiten te krijgen naar de andere kant om ze even van blubber te ontdoen, ondanks alles heb ik toch na veel werk een schoon huis, hahaha......en ben blij als de zon niet schijnt !!!!!!    In huis, hahaha.

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout

Dit is een herkenbaar fenomeen ;-)

Mijn labradoodle is ook gek op modder, plassen, sloten, vijvers en konijnenholen uitgraven. Ik maak zijn poten altijd eerst een beetje droog/schoon met een doek en daarna gaat de waterblazer erop. En dat is op dit moment dus ook echt na elke wandeling. Het meeste vuil blaas je er dan uit.
Als hij met de uitlaatservice mee is geweest, dan zijn we er niet om hem te blazen en dan merken we dat ook meteen.
Hopelijk is je pup al gewend aan de waterblazer, want met zo'n vacht is het echt een uitvinding. Hij droogt uit zichzelf echt superlangzaam en al dat blazen zorgt ervoor dat we amper hoeven borstelen.

 

honden page profiel Hilde & AykoHilde & Ayko

honden foto van Hilde & Ayko

Bedankt voor alle reacties. Leuk om te lezen hoe iedereen het aanpakt. Ik ben zo blij dat ik geen last heb van de haren, maar ik had de hoeveelheid vuil die in de vacht blijft hangen wel een beetje onderschat. Soms haal ik er hele takken uit! smile We wonen op een appartement, een bak water voor de deur gaat niet getollereerd worden door de medebewoners vrees ik. De fokster had ons al een waterblazer aangeraden en dat verdraagt ze goed, met de nodige koekjes tussendoor wink. Ik zal me er maar gewoon bij neerleggen dat het wat extra werk is en een goede les in loslaten, we hoeven tenslotte niet van de vloer te eten hp-shiny.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik laat opdrogen in de veranda bij te vies weer,  ik hou toch wel van een proper huis.  

Tussen keuken en living staat een hekje,  dus vrije toegang tot het hele huis is er nooit,  en dat scheelt enorm. 

Bij ruien ga ik naar een doggywash of zwembad,  en daar dan volledig uitblazen. Dat scheelt ook enorm. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog effies...ik heb een grote tuin maar als mijn honden on de rui zijn kan er niet geblazen worden, ik woon met buren en een dagverblijf met kleine kinderen, die ik het toch niet aan kan doen dat de haren door het blazen bij hun terecht kunnen komen, wel drogen als er geen rui is, maar rui en drogen, blazen dat gaat niet...en een emmer water beneden zetten van het apartement zal niemand over vallen denk ik, zo kan je toch even je hond zijn poten schoon spoelen toch.

Volgende forumvraag: Gewicht hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^