Gewicht hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bullie IgorBullie Igor

honden foto van Bullie Igor

Hoi! Ten eerste heel erg bedankt voor de reacties die ik de vorige x heb gehad. Is echt mijn eerste x ooit dat ik op een forum zit en ik vind de reacties echt zó top!

Ok, deze vraag betreft eigenlijk mijn eigen discipline wat betreft eten geven. Ik krijg steeds het advies om 2 x per dag 200 gram vlees te geven. Ik kan me er alleen niet overheen zetten dat ik het zo weinig vind en daardoor geef ik mijn hond tussendoor te veel. Ik weet dat ik het niet moet doen en ik doe zó mijn best, maar heeft iemand een tip zodat ik het niet zielig vind en hem teveel geef? Ik weet dat het zó veel beter is als hij goed op gewicht is en hij is (nóg) niet te dik. Is alleen dat de mensen die ik tegenkom, zich vaak prima weten te houden aan de hoeveelheid eten per dag en dan voel ik mij natuurlijk een slechte baas. Nogmaals, Igor is (nog) niet te dik! Ik hoop alleen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Hoe weet ik of hij te dik is of dat ik hem echt teveel geef?

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 2 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ribben voelen, met een vlakke hand op de borstkas enzonder druk uit te voeren moet je de ribben kunnen voelen. Dan is je hond mooi op gewicht.

 

Ik geef Ziva altijd een scheutje water bij haar eten, zit ze toch net wat voller van endrinkt meteen iets minder (ze knoeit verschrikkelijk met drinken).

Gekookte boontjes of wat groentemix door het eten kan ook.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als je hond wel voldoende te eten krijgt, maar hij heeft nog wel zin in meer eten.

Dan kun je hem altijd gekookte sperzieboontjes geven.

Dit geeft geen calorieën voor je hond, ze vinden het meestal lekker dus kunnen ze dat eten.

Als je hond goed op gewicht is, is het zonde als hij te dik wordt door te veel tussendoortjes.

 

Voor een hond is overgewicht erg schadelijk, ze kunnen zelfs beter wat te schraal zijn dan te dik.

Voor een hond als de jouwe is het ook beter als hij goed op gewicht blijft (vanwege grotere kans op bv artrose, HD)

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

400 gram vlees per dag is al behoorlijk hoor.

 

Mijn hond krijgt nu 280 gram over de hele dag en dit voor een actieve hond en we zijn zelfs nog een beetje aan het afbouwen, niet omdat ze te dik is maar ik haar liever iets schraler zie ;) 

 

Jezelf vooral niet te veel aanpraten. Je kan hem natuurlijk ook een gedroogde snack tussendoor geven. Er is niks zieligs aan ;)

 

Edit: even op je profiel gekeken naar Igor maar ik vind hem op de fb foto wel dik ogen. Kan natuurlijk aan mij liggen ;)

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

400 gram is een nette hoeveelheid. En hij mag best een keer iets lekkers tussen door maar hij gaat je geen slechte baas vinden als hij tussendoor niks krijgt. Dat is het gevoel dat je, je zelf aanpraat. Is helemaal niet nodig! Mijn honden krijgen echt maar heel zelden iets lekkers tussen door en ze vinden me nog steeds even leuk! 

 

Ik heb even op je profiel gekeken maar ik vind igor wel aan de dikke kant. Dus probeer dat gevoel van ik ben een slechte baas eruit te gooien want dat hangt niet af van het wel of niet geven van lekkere tussendoortjes. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik heb gekeken op je profiel , de fotoos van nu en drie maanden geleden.... an nu is de hond te zwaar, en van drie maanden geleden een wel heel mooie hond.....wat al aangegeven is, voelen is de beste weegmethode, en de bovenste foto is je hond aan de dikke kant.....las een extra wandeling in met flinke beweging, gerust aan de lijn en jij in powerstap zodat je hond in draf naast je loopt. ...en wat eten betreft, hoeveelheid wat minderen en als je hond toch erge trek heeft aanvullen met verantwoorde groenten...zoals, verse prinsessenbonen, worteltjes, komkommer, pompoen, pompoen gekookt even vinden honden zalig, en is verantwoord.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Nu ik de foto heb gezienben ik het eens met de rest!

 

Weet je wat je kunt doen? In plaats van hem iets lekkers geven, op zo'n moment even met hem naar buiten gaan. De calorietjes er af lopen in plaats van er bij eten. Als je terug komt van een stevige wandeling zal hij nog lekker moe zijn ook en gaan liggen slapen: nóg meer tijd gevuld met een tevreden hond zonder dat je hem iets lekkers hoeft te geven.

Hij zal je dankbaar zijn!

honden page profiel DagmarDagmar

Bewust je hond dik laten worden,  valt voor mij toch echt wel onder mishandeling.  

Als je nu eens al het 'lekkers' dat je in je hond wil steken,  zelf opeet,  eens kijken hoe leuk je dat vindt?   ;) 

 

Zet je hond op maar eerst op een deftig dieet want hij wel degelijk re dik.  

Wil je je hond tussendoor iets geef,  minder dan zijn eten en geef hem af en toe eens een wortel,  stuk Long etc . 

 

Maar eerst op dieet dus.  Light voeding en 10% minder dan hetgeen hij nu krijgt. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bewust je hond dik laten worden,  valt voor mij toch echt wel onder mishandeling.  
Als je nu eens al het 'lekkers' dat je in je hond wil steken,  zelf opeet,  eens kijken hoe leuk je dat vindt?   ;-) 
 
Zet je hond op maar eerst op een deftig dieet want hij wel degelijk re dik.  
Wil je je hond tussendoor iets geef,  minder dan zijn eten en geef hem af en toe eens een wortel,  stuk Long etc . 
 
Maar eerst op dieet dus.  Light voeding en 10% minder dan hetgeen hij nu krijgt.  "

Ik ga met je mee, alleen de light voeding zie ik niet echt het nut van in. 

Gewoon iets minder voeren, wat meer bewegen en je eigen gevoel wegzetten want als de hond twee maal daags z'n eten krijgt heeft die geen honger.

Natuurlijk kun je eens per dag wat lekkers te kauwen geven, gedroogde runderkophuid en dergelijke, maar gewoon niet teveel. 

Die hond heeft geen leven als die als obesitas hond door het leven moet, dat geeft enkel ongemak in niet makkelijk kunnen bewegen en last krijgen van botten en gewrichten. 

honden page profiel DagmarDagmar

Light voeding moet idd niet,  maar als ze bij 400 gram al moeite heeft om dat het zo weinig lijkt,  kan Light voeding wel deels helpen omdat je er dan iets meer van kunt geven. 

 

De topic starter kan ook telkens ze de hond een snack geeft,  zelf ook een kg chocolade bij zichzelf naar binnen duwen,  eens zien hoe lang het dan volgehouden wordt cool

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik snap prima dat je er 3 maanden geleden graag iets meer aan wilde. Ribben overduidelijk zien is mi ook niet goed. Nu raakt hij idd aan de stevige kant en moet je wel gaan oppassen. Dus minder/stop de tussendoortjes en laat hem meer bewegen. 

 

Verder laten we gewoon netjes blijven en haar helpen ipv wegjagen hp-heart

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" De topic starter kan ook telkens ze de hond een snack geeft,  zelf ook een kg chocolade bij zichzelf naar binnen duwen,  eens zien hoe lang het dan volgehouden wordt  "

#doeslief

 

Beter gebruik je logische argumenten om je punt te maken, dit soort taal siert niemand.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Haha je kan een hond voeren tot je 'm alleen nog maar kan rollen. Een hond zal het altijd aanpakken.  Maar echt honger, nee dat hebben ze niet hoor. Wat je kunt doen als je het echt leuk vindt om tussendoor nog dingen te geven, is een bakje maken met de snacks die je hem die dag mag geven. Bijvoorbeeld stukjes wortel en komkommer (worden ze niet dik van), of stukjes gedroogd vlees. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Light voeding moet idd niet,  maar als ze bij 400 gram al moeite heeft om dat het zo weinig lijkt,  kan Light voeding wel deels helpen omdat je er dan iets meer van kunt geven. 
 
De topic starter kan ook telkens ze de hond een snack geeft,  zelf ook een kg chocolade bij zichzelf naar binnen duwen,  eens zien hoe lang het dan volgehouden wordt  "

Puck eet meer dan wat officieel is uitgerekend. Krijgt ze dat niet, dan is ze graatmager. 

Hetzelfde kan dat de hond van ts nog teveel heeft aan de 400gr. Dat kan door te weinig beweging, te vette kvv en/of teveel slechte  tussendoortjes.

Light producten vind ik persoonlijk niet de oplossing, vooral niet als je dan nog zegt: dan kun je er iets meer van geven. Kun je net zo goed iets minder kvv geven, vette diersoorten of vettere merken achterwege laten. 

honden page profiel DagmarDagmar

" #doeslief
 
Beter gebruik je logische argumenten om je punt te maken, dit soort taal siert niemand. "

Het is natuurlijk op zich een logisch argument.  Een psychisch gezond mens steekt zijn eigen ook  niet vol,  dat is verre van een gezond en ook helemaal niet zielig. 

 

Maar je hebt gelijk hoor.  Al staan er al best logische stappen.  

Ik zou zelf persoonlijk als het zo moeilijk is,  een portie afwegen van de korrels en die doorheen de dag als beloning geven ipv koeken. 

Of de ganse portie afwegen en die er zetten,  dan ligt het puur aan jezelf hoe groot de maaltijd in de pot van de hond is 's morgens en 's avonds. 

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Puck eet meer dan wat officieel is uitgerekend. Krijgt ze dat niet, dan is ze graatmager. 
Hetzelfde kan dat de hond van ts nog teveel heeft aan de 400gr. Dat kan door te weinig beweging, te vette kvv en/of teveel slechte  tussendoortjes.
Light producten vind ik persoonlijk niet de oplossing, vooral niet als je dan nog zegt: dan kun je er iets meer van geven. Kun je net zo goed iets minder kvv geven, vette diersoorten of vettere merken achterwege laten.  "

Jawel,  Light voeding is gewoon meer dan dat je van gewone voeding kunt geven,  daarom heey het light voeding ;)  

400 gram Light voeding is niet gelijk in waarde als 400 gram gewone voeding.  

 

De beweging van een te dikke hond zomaar opdrijven is overigens ook niet meteen aan te raden,  dat doe je best onder begeleiding en/of via Aqua therapie. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Jawel,  Light voeding is gewoon meer dan dat je van gewone voeding kunt geven,  daarom heey het light voeding ;-)  
400 gram Light voeding is niet gelijk in waarde als 400 gram gewone voeding.  
 
De beweging van een te dikke hond zomaar opdrijven is overigens ook niet meteen aan te raden,  dat doe je best onder begeleiding en/of via Aqua therapie.  "

Maar dan kun je toch net zo goed eerst minderen met het voer wat je al geeft? Daar is echt niet gelijk Light voeding voor nodig. 

Daarnaast moet je gewoon bewegen met je hond, net als dat je zelf moet bewegen om niet vast te roesten en dik te worden.

Je kan prima 3-4x daags beginnen met een rondje van 10 minuten als de hond niet gewend is te wandelen en elke week opbouwen met 5 minuten. Gewoon het tempo van de hond volgen. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Jawel,  Light voeding is gewoon meer dan dat je van gewone voeding kunt geven,  daarom heey het light voeding ;-)  
400 gram Light voeding is niet gelijk in waarde als 400 gram gewone voeding.  
 
De beweging van een te dikke hond zomaar opdrijven is overigens ook niet meteen aan te raden,  dat doe je best onder begeleiding en/of via Aqua therapie.  "

Helemaal mee eens, maar ik vind niet dat dat geldt voor deze hond. Deze hond kan prima beginnen met meer beweging en geen/minder koekjes ed. Aqua therapie vind ik voor deze casus wel echt overdreven.

honden page profiel DagmarDagmar

" Maar dan kun je toch net zo goed eerst minderen met het voer wat je al geeft? Daar is echt niet gelijk Light voeding voor nodig. 
Daarnaast moet je gewoon bewegen met je hond, net als dat je zelf moet bewegen om niet vast te roesten en dik te worden.
Je kan prima 3-4x daags beginnen met een rondje van 10 minuten als de hond niet gewend is te wandelen en elke week opbouwen met 5 minuten. Gewoon het tempo van de hond volgen.  "

Zeker,  maar het probleem bij ts is nu al dat zij het zielig vindt dat de hond zo weinig krijgt.  Nog minder gaat ze dan vast niet ineens niet meer zielig vinden.  Dus Light voeding kan een oplossing zijn.  Daarom niet dé oplossing.  Maar daar dienen meningen en tips natuurlijk voor en die hoeven niet allemaal hetzelfde te zujn. 

De ts mag die gerust allemaal of een groot deel  overboord gooien en haar eigen mening vormen en doen .  ;) 

honden page profiel DagmarDagmar

" Helemaal mee eens, maar ik vind niet dat dat geldt voor deze hond. Deze hond kan prima beginnen met meer beweging en geen/minder koekjes ed. Aqua therapie vind ik voor deze casus wel echt overdreven. "

Aqua therapie is nooit overdreven :D heel zinvolle vorm van beweging en training voor iedere hond. 

Maar zoals bij alles,  niets moet hoor! 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Misschien lust je hond ook wel appel/komkommer/wortel/banaan. Dan heb je toch het idee dat je wat geeft en komt je hond toch niet echt van aan. En inderdaad, te dik is echt niet fijn voor je hond. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Hoi! Ten eerste heel erg bedankt voor de reacties die ik de vorige x heb gehad. Is echt mijn eerste x ooit dat ik op een forum zit en ik vind de reacties echt zó top!
Ok, deze vraag betreft eigenlijk mijn eigen discipline wat betreft eten geven. Ik krijg steeds het advies om 2 x per dag 200 gram vlees te geven. Ik kan me er alleen niet overheen zetten dat ik het zo weinig vind en daardoor geef ik mijn hond tussendoor te veel. Ik weet dat ik het niet moet doen en ik doe zó mijn best, maar heeft iemand een tip zodat ik het niet zielig vind en hem teveel geef? Ik weet dat het zó veel beter is als hij goed op gewicht is en hij is (nóg) niet te dik. Is alleen dat de mensen die ik tegenkom, zich vaak prima weten te houden aan de hoeveelheid eten per dag en dan voel ik mij natuurlijk een slechte baas. Nogmaals, Igor is (nog) niet te dik! Ik hoop alleen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Hoe weet ik of hij te dik is of dat ik hem echt teveel geef?
  "

Ik zie Igor liever op die bovenste foto eerlijk gezegd .

De onderste foto ziet hij er voor een bull echt te mager uit .

Waarom zou je je een slechte baas voelen ?

Die 400 gram vlees daar zal hij er niet zo goed van uit zien ,Wat geef je als tussendoortjes dan ?

Elke hond is anders ,en het ligt ook aan de hoeveelheid beweging die hij krijgt ,

Iets slanker zou kunnen zo te zien  ,maar echt bagger vet is hij niet ,ofschoon je dat beter kan beoordelen als je ze in het echt ziet .

 

Sommige reacties vind ik zwaar overdreven ,

Je kan als tussendoortje als hij je zielig aankijkt ook wat fruit of een klein brokje geven .

Bullen zijn meestal alles eters ,hap slik weg .En jullie zijn dan beide blij .hij omdat hij wat krijgt en jij omdat je het geeft 

Succes .

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik zie Igor liever op die bovenste foto eerlijk gezegd .
De onderste foto ziet hij er voor een bull echt te mager uit .
Waarom zou je je een slechte baas voelen ?
Die 400 gram vlees daar zal hij er niet zo goed van uit zien ,Wat geef je als tussendoortjes dan ?
Elke hond is anders ,en het ligt ook aan de hoeveelheid beweging die hij krijgt ,
Iets slanker zou kunnen zo te zien  ,maar echt bagger vet is hij niet ,ofschoon je dat beter kan beoordelen als je ze in het echt ziet .
 
Sommige reacties vind ik zwaar overdreven ,
Je kan als tussendoortje als hij je zielig aankijkt ook wat fruit of een klein brokje geven .
Bullen zijn meestal alles eters ,hap slik weg .En jullie zijn dan beide blij .hij omdat hij wat krijgt en jij omdat je het geeft 
Succes . "

De onderste foto is een uiterste, maar de bovenste ook.  Daar kan echt wel wat af..

 

 

Topic:

 

De ene hond komt nu eenmaal sneller aan dan de ander, en het verschilt ook nog per voersoort en hangt nog af van de beweging zoals hierboven al genoemd is.  400gram is echt zo weinig niet voor een hond van dat formaat zonder bijzondere beweging. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ja Heleen, het is al bekend dat je achter slechte gezondheid bij honden staat. Eerst het bagatelliseren van de issues die brachycephale honden hebben en nu probeer je het beeld van overgewicht te normaliseren. Het is belachelijk dat je tegen een eigenaar, die juist een hond met overgewicht naar een slanker en gezonder lichaam probeert te krijgen, zegt dat overgewicht mooier is. Slank is beter voor een hond, dik absoluut niet. Het beperkt een hond in zijn leven en verkort de levensduur. Maar iemand die snuitlozen support en zelf creëert zal sowieso niet inzien wat goed voor een hond is...

 

 

@TS

Zet die gedachtes uit, een hond die één keer per dag zijn maaltijd krijgt (of verdeeld over de ochtend en avond) heeft absoluut geen honger. Als ik de foto zo bekijk vind ik wel dat je hond echt te dik is, het is ook een mega groot verschil in maar drie maanden tijd. Beeld je eens in hoe je hond er aan toe is over drie maanden als je zo doorgaat, dat zou genoeg motivatie moeten zijn om geen dikmakers meer te geven.

 

Afvallen voor een hond is niet moeilijk. Minder voeren; meer bewegen. 

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Ik vind hem op de onderste foto ook wat aan de magere kant, maar op de bovenste juist weer wat erg rond aan het worden.
Je hoeft dus helemaal niet te bang te zijn dat het voer te weinig is. Het feit dat het voer wordt omgezet in lichaamsvet geeft juist aan dat hij meer voer krijgt dan zijn lichaam nodig heeft. En dat moet hij maar allemaal meezeulen en kan tot lichamelijke problemen leiden, dat is juist zielig.

Dus houd zijn gewicht goed in de gaten, geef niet meer dan die aanbevolen hoeveelheid en voor als je tussendoor nog wat wilt geven, probeer inderdaad wat hij lust aan light snacks als groente en fruit. Zoek wel even op welke groentes en fruit geschikt zijn. Druiven bijvoorbeeld kunnen voor problemen zorgen bij honden.

Mijn hond krijgt al jaren dezelfde hoeveelheid voer waarbij ze prima op gewicht is, maar nadat ze haar bakje heeft leeg gesmikkeld kan ze me nog wel eens heel zielig aankijken terwijl ze heel nadrukkelijk haar lege bakje likt. Als ze haar gang kon gaan zou ze waarschijnlijk doorgaan met eten tot ze zo rond was dat ze geen stap meer kon zetten om bij de volgende hap te komen.

Een hond weet niet beter, dus moeten wij mensen opletten en ons gezonde verstand gebruiken.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ja Heleen, het is al bekend dat je achter slechte gezondheid bij honden staat. Eerst het bagatelliseren van de issues die brachycephale honden hebben en nu probeer je het beeld van overgewicht te normaliseren. Het is belachelijk dat je tegen een eigenaar, die juist een hond met overgewicht naar een slanker en gezonder lichaam probeert te krijgen, zegt dat overgewicht mooier is. Slank is beter voor een hond, dik absoluut niet. Het beperkt een hond in zijn leven en verkort de levensduur. Maar iemand die snuitlozen support en zelf creëert zal sowieso niet inzien wat goed voor een hond is...
 
 
@TS
Zet die gedachtes uit, een hond die één keer per dag zijn maaltijd krijgt (of verdeeld over de ochtend en avond) heeft absoluut geen honger. Als ik de foto zo bekijk vind ik wel dat je hond echt te dik is, het is ook een mega groot verschil in maar drie maanden tijd. Beeld je eens in hoe je hond er aan toe is over drie maanden als je zo doorgaat, dat zou genoeg motivatie moeten zijn om geen dikmakers meer te geven.
 
Afvallen voor een hond is niet moeilijk. Minder voeren; meer bewegen.  "

Ja ik ben heel dom met honden ,en wil ze vooral in een slechte gezondheid hebben ,maar daar gaat het hier niet om .

Je hebt je tekst gewijzigd zie ik ,maar waar staat dat ik overgewicht mooier vindt ?

Leer eens lezen ,inplaats van zo aanvallend te reageren en verziek iemand zijn topic er niet mee .

Of negeer mijn antwoorden ,

En daarnaast mag iedereen zijn mening geven dus ook mensen met mopsen ,bullen ,herders en jack russells .

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik krijg steeds het advies om 2 x per dag 200 gram vlees te geven. Ik kan me er alleen niet overheen zetten dat ik het zo weinig vind en daardoor geef ik mijn hond tussendoor te veel. 

Vertel eerst eens wat je hem precies geeft. Wat bedoelt je met 'vlees': echt gewoon vlees van de slager, of kvv? Wat geef je hem tussendoor?

In je andere topic schrijf je dat de hond zo weinig energie heeft en veel slaapt. Was dat ook al zo toen hij nog slanker was, of is dit gekomen met het dikker worden?

Misschien gaat het niet alleen over de voeding, maar is er meer aan de hand met de hond en is ie ook lusteloos. Wanneer was je laatst bij de dierenarts?

Volgende forumvraag: Energie hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^