wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AlidaAlida

Hallo, ik ben hier nieuw op de groep, en vraag reeds raad voor het gedrag van onze pup

 

Wij hebben een witte herder pup van 12 weken, en het is een groot probleem om met hem te gaan wandelen. Hij springt steeds langs je rug tegen je op zodanig dat het moeilijk wordt om verder te gaan, ook je kleding gaat er van kapot door zijn nageltjes. Heb reeds geprobeerd met een neen, maar na 2 passen doet hij het weer.

Hij gaat zonder probleem mee naar buiten, maar na 20 meter begint dit gedrag reeds.

Heeft hier iemand ervaring mee??

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ga voor dit gedrag begint weer terug naar huis. Wandelingen hoeven op deze leeftijd niet. Het is genoeg dat ze buiten zijn, ruimte krijgen om te snuffelen, rond te kijken en dingen horen.

 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Dat is heel normaal voor een jonge hond, een pup. En ja, je kleding blijft niet altijd heel met die scherpe nageltjes. Herkenbaar!

Wel trainen natuurlijk, met veel geduld komt het heus wel goed. Stoppen als de pup telkens opspringt en wachten totdat hij weer rustig is en weer door.

Succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Leer thuis eens een commando..zit, en beloon je hond...ga je naar buiten en de hond springt zodanig op je dat het pijn doet voor je, oefen ook buiten het commando zit, beloon je hond en loop verder....je kan ook eens op een veilig plekje wat brokjes rondstrooien zodat je hond afgeleid wordt daardoor, en misschien vind je hond het leuk om iets te dragen voor je, bijvoorbeeld een opgevouwen plu,   dan is het springgedrag een stuk minder......

honden page profiel AlidaAlida

Hartelijk dank voor jullie reacties.  Het commando zit binnen kent hij heel goed, buiten lukt dit niet altijd, maar wij oefenen verder.

Iets dragen? ik ga het proberen, misschien met zijn balletje, een plu denk ik is nog een beetje groot en zwaar voor hem.

Ook binnen springt hij soms tegen ons op, maar daarvoor zijn we het commando laag aan 't oefenen.  Hij is natuurlijk nog jong en moet nog veel leren, wij trainen positief met de clicker.

Rubby 88, wat dan met de socialisatie als ik na 20 meter reeds terug naar huis ga?

Groetjes aan iedereen

Alida

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

In die 20m gebeurt waarschijnlijk al best veel. Diverse mensen, voertuigen, kinderen met speelgoed, diverse geuren en er is veel te horen.

Voor jonge pups is dat behoorlijk wat. Socialiseren kan prima, activiteiten hoeven niet lang te zijn en je hoeft er ook geen kilometers voor te wandelen. 

Ga naar de stad/dorp, even 5 of 10 minuten op een terrasje of bankje zitten en je gaat weer naar huis. Dat is dan voor de hele dag al meer dan genoeg. De volgende dag is een rustdag en de dag erna ga je weer een kleine activiteit ondernemen. Met de maanden kun je de activiteiten uitbreiden, maar blijf naar je hond en z'n gedrag kijken. Gaat het niet, dan weer een stapje terug. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Kan goed stress zijn en ik ga met Ruby mee in haar verhaal. Mijn hond kon vroeger toen ze jong was en ze had geen controle over de situatie ook tegen mijn aan springen. Dat deed ze als ze iets spannend vond.  Dus dan haalde ik haar uit de situatie die spannend was en zo heeft ze op mijn leren vertrouwen en het was zo over.

honden page profiel LinLin

honden foto van Lin

Wat bij mij goed werkte was hem een balletje laten dragen. Helaas had ik dit in het begin met een tennisbal gedaan waardoor zijn tanden wat platter zijn geworden. Zou dus wel een chuckit bal nemen. Die heb je klein, middel en groot. Super handig. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het commando zit binnen kent hij heel goed, buiten lukt dit niet altijd, maar wij oefenen verder.
Ook binnen springt hij soms tegen ons op, maar daarvoor zijn we het commando laag aan 't oefenen.  Hij is natuurlijk nog jong en moet nog veel leren, wij trainen positief met de clicker.

Dit heeft niets met commando's te maken, maar met gemoedstoestand. Je hond springt tegen je op om een reden. Dat kunnen verschillende dingen zijn: opwinding, onzekerheid, verveling, protest,... Kortom: het gaat over wat hij voelt qua emotie en dat wil hij aan jou toonbaar maken. Of ie dan op z'n kont zit, of ligt, of rechtstaat, maakt niks uit: hij voelt wat ie voelt.

Het gaat er dus om om je hond te leren begrijpen en verder te kijken. Dus niet enkel naar WAT ie doet (opspringen), maar naar WAAROM hij dat doet (zijn stemming, emoties).

Dus kijk steeds naar wat eraan vooraf gaat, naar de situatie, de omstandigheden. En probeer die aan te passen, te anticiperen, te doseren. M.a.w. neem de oorzaak weg (of pas die zo goed mogelijk aan) zodat hij het zelf niet meer nodig heeft om te springen (of te happen, blaffen, piepen, enz). Dan hoef je ook niks te corrigeren. hp-smile

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Is je pup bij de fokker veel buiten geweest?

Bij hem een goede socialisatie gehad? 

 

Pup is nog een klein babytje. "Trainen" hoeft nu echt niet. Nu moeten jullie alleen maar leren samen leven en elkaar leren kennen.

 

honden page profiel AlidaAlida

neen bij de fokker is hij niet veel buiten geweest, de socialisatie gebeurde, denk ik, meer op geluiden en tijdens puppy bezoek bij mensen, maar op de straat denk ik niet.

Ben juist met hem buiten geweest, maar niet verder dan de 20m, dat was genoeg voor hem.  Ik denk dat zijn gedrag buiten veel te maken heeft met spanning en onzekerheid voor die grote nieuwe wereld.  Dus wandelen doen we maar heel langzaam aan in 't vervolg. Van zodra hij zelf aangeeft dat het te spannend wordt gaan we terug naar huis.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" neen bij de fokker is hij niet veel buiten geweest, de socialisatie gebeurde, denk ik, meer op geluiden en tijdens puppy bezoek bij mensen, maar op de straat denk ik niet.
Ben juist met hem buiten geweest, maar niet verder dan de 20m, dat was genoeg voor hem.  Ik denk dat zijn gedrag buiten veel te maken heeft met spanning en onzekerheid voor die grote nieuwe wereld.  Dus wandelen doen we maar heel langzaam aan in 't vervolg. Van zodra hij zelf aangeeft dat het te spannend wordt gaan we terug naar huis. "

Je weet toch wel hoe de fokker van je pup de pups socialiseert? 

honden page profiel SRMSRM

Je kunt ook gewoon even stil blijven staan op een plek waar hij het nog wel trekt, gewoon samen kijken naar wat er allemaal om jullie heen gebeurt.

Volgende forumvraag: Nieuwe Boerboel pup!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^