Energie hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bullie IgorBullie Igor

honden foto van Bullie Igor

Hoi! Ik heb sinds 3 mndn een fantastische hond via het asiel; Igor. Hij is een mix OEB met???. Dat wisten ze niet, ze dachten bij het asiel aan een mix old english met boxer. Ik weet het niet. 

MIJN VRAAG: Klopt het dat dit ras veel slaapt, niet in de ochtend gelijk wakker is(duurt wel half uur voordat hij echt wakker is) en in zn geheel niet heel fanatiek is..? Ik ben steeds zó bang dat mijn lieverd last van zijn hart heeft oid. Ik heb voor Igor herders, labradors etc gehad, maar nog nooit een bulldog-achtige. En die honden (herders ed) zijn zó anders qua energie dan deze, dat ik me af en toe echt zorgen maak! 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik denk dat een OEB inderdaad veel rustiger is dan herders en labradors. Wij hebben vroeger een boxer gehad en die was wel heel actief, maar ik denk dat je hond sowieso veel meer bulldog dan boxer is (qua uiterlijk toch zeker). 
Een OEB is natuurlijk zeker geen gezond ras dus als je twijfelt over zijn gezondheid zou ik hem toch eens uitgebreid laten nakijken door een dierenarts. Dan ben je zelf ook gerustgesteld smile

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat dat per hond verschillend is. 

Neem aan dat de hond grondig onderzocht is binnen het asiel? Dat zij eventuele gebreken aan je hebben gemeld?

Je bent toch neem ik aan ook in het begin bij je eigen dierenarts geweest? Deze zal de hond ook goed onderzocht hebben? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hihi, wat zit tie er lief bij....als je je zorgen maakt, maak een afspraak bij de arts en laat je hond even checken op alles, je hebt een hele jonge hond , jonge honden slapen nou eenmaal veel.....ik heb twee honden, de een is ook een slaapkop en de ander slaapt nimmer zelfs snachts loopt tie nog te spoken...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het zijn wel behoorlijke sullen soms jacool Er zitten er ook tussen die bloedfanatiek zijn hoor! Ik ken een OEB kennel die bulldoggen fokt voor de sport, die zijn echt fanatiek. Als ze eenmaal gevonden hebben wat ze leuk vinden dan gaan ze er vaak wel voor. Maar als iets niet MOET, dan doen ze 't vaak ook niet. Relaxen is vaak wel hun motto. 

 

 

Als je je echt enorme zorgen maakt, kun je voor de zekerheid naar zijn hart laten luisteren (mijn hond heeft bijvoorbeeld een hartafwijking maar is súper actief, dus het zegt niet altijd wat) en laten bekijken of hij voldoende adem kan halen, wat vaak bij bulldoggen en aanverwanten een issue is. Als dit allemaal goed is, is hij gewoon een lobbes, of heeft hij nog niet zijn ding gevonden. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Wat goed dat jullie je over deze schat hebben ontfermd.

 

Vrienden van mij hebben twee bulldoggen. Eentje een continental bulldog en de andere een kruising OEB. Beide zijn enorme luilakken. Kunnen gerust uitslapen tot een uur of twaalf en komen dan hun mand uit gesjokt om eens te zien of er nog wat te beleven valt. Ze laten zich niet gek maken.

Enthousiast kunnen ze ook zijn, en blij, en druk, en spelen.. maar enkel als ze daar zelf zin in hebben. Als een bulldog ergens geen zin in heeft kun je op je kop gaan staan en met een grote steak staan zwaaien, maar dan doet hij het nog niet.

 

Helaas komen bij dit ras natuurlijk wel de nodige gezondheidsproblemen voor waardoor je wel goed moet blijven opletten. Dus bij twijfel even langs de dierenarts. Maar dat luie.. ja dat zit er in. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Het is wel een leukerd hoor, een heerlijke kop hp-heart

Mijn stiefvader heeft een old Englisch van 4 jaar, teefje, die is verschrikkelijk druk. Daar zit geen stop op.

Maar als hij alleen met haar is, kan ze ook heel goed bankhangen en zit er weinig bij. Bull-achtige zijn sowieso niet te vergelijken met Herders.

Maar ook in een ras onderling heb je grote verschillen, hier dan Bull Terriërs. Teefje, nu wat minder omdat ze 11 jaar is, maar was altijd bloedfanatiek en zeer actief, de reu was een echte luie donder, rottigheid uithalen kon hij wel, maar een lekkere lange boswandeling was aan hem niet zo besteedt. Hij deed het wel hoor, maar wel zo nu en dan even een pauze.

Niet dat hij liep te hijgen, maar even lekker de benen gestrekt en liggen.

Uitslapers waren al onze bullen, geen één maakte je blij met de doordeweekse tijden van 5.15u. 

Mocht je echt twijfelen doordat je merkt dat hij echt een slechte conditie heeft bv, dan zou ik wel even een bezoekje brengen aan de DA.

De OB van mijn stiefvader is heel druk, kan ook lange wandelingen maken, maar hijgen doet ze altijd tijdens activiteiten.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Wat een lieverd zoals hij daar zit succes hoor 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^