Overgeven Gal.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DielemanDieleman

Hoi,

Wij hebben een eurasier reu van bijna 2jaar. Sinds kort eet hij zijn brokken niet meer goed tot niet.( alleen als je er iets anders doorheen doet) meerdere merken geprobeerd. 

Maar nu begint hij snachts / sochtends gal te spugen. Omdat hij gewoon een lege maag heeft van het niet eten. 

Wat kunnen we nu het beste doen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Zijn medische zaken uitgesloten?

 

Kijk eens in het vriesvak bij de supermarkt. Vaak wordt er wel rodi of smuldier verkocht, doe daar eens iets van over de brokken. Je kan, als je daar voor openstaat, kijken naar een goede kvv en dan dat volledig gaan voeren. 

 

Je zou ook kunnen kijken naar een andere brok. Wat voer je nu? 

honden page profiel DielemanDieleman

Nja. Vorige week DA geweest, hij zei aankijken of nog meer gaat spugen en andere brok proberen.

Hij at altijd van Orijen. En proberen nu ook met Wolf of wilderness.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Misschien zijn brokken niet de goede voeding voor je hond? Als ze het echt laten staan, kan het best zijn dat er iets in de samenstelling zit waarvan ze zelf heel goed aanvoelen dat het niet goed voor ze is.

 

Wat doe je er eigenlijk doorheen om het lekkerder te maken?

 

Heb je gestoomd vlees van Renske geprobeerd? Kvv?

 

 

honden page profiel DielemanDieleman

Voer was op aanraden van de Fokker. Als je er huttekase door doet eet hij zo de bak op. Maar toen hoorde we dat dat eigenlijk niet goed is(zuivel)??

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Veel zuivel is niet zo goed nee. Bij moeilijke eters werkt wat blikvoer bij de brokken meestal ook erg goed, bv. lukullus, herrmann's of renske. Hoeft meestal niet eens heel veel te zijn, gewoon om het wat smakelijker te maken. Ik vond het een uitkomst, ik stond ook alle dagen kaas te raspen over de brokken van onze reu. Niet echt de bedoeling, wat blikvoer is beter.

honden page profiel DielemanDieleman

Ja het ging altijd goed zonder klachten en problemen. 

Zullen dan zoiets maar gaan proberen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Om gal spugen vroeg in de ochtend te voorkomen, kan je proberen of je Eurasier laat in de avond ca. 11 uur nog wat wil eten.

 

Lastig als je zo'n slechte eter hebt.

 

Ik geef mijn hondje laat in de avond nog ca. 20 gram brokjes om gal spugen 's ochtends tegen te gaan.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Zolang het maar een zuur melkproduct is, kan het niet zoveel kwaad, daarin is de melksuiker (lactose) al omgezet naar melkzuur. Mijn honden krijgen regelmatig wat yoghurt, kwark en karnemelk (allemaal zonder smaakjes en suiker!), dat zou ook nog een optie kunnen zijn om te proberen. Hüttenkäse op zich is een prima oplossing dus.

 

Ik geeft mijn honden voor het slapen gaan een stukje gedroogde pens of een paar gedroogde visjes, precies om gal spugen in de ochtend te voorkomen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik neem aan dat de dierenarts het gebit goed gecheckt heeft? 

 

Je kunt een voerbal eens proberen. Eentje waar je de brokjes in kunt stoppen. Of je stopt een hand brokjes in een leeg wc rolletje die je dicht vouwt. Je kunt de brokjes verstoppen, of een paar rond strooien..  er een uitdaging van maken dus. Misschien vindt hij op die manier het eten wel interessant. 

 

Wat hier ook nog wel eens werkt is een beetje heet water over de brokken doen. Dan ruiken ze sterker. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Persoonlijk ben ik meer voor vlees, dan voor brokken. Maar, als je hond ineens stopt met eten, kan dat ook betekenen dat er iets medisch aan de hand is. Je kunt beginnen met vlees voeren, maar als het dan nog niet helemaal over is, zou ik echt even de dierenarts inschakelen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als hij wel eet als je er iets “lekkers” over doet dan denk ik eerder dat hij het niet graag eet. Maar het kan natuurlijk ook dat hij zich niet zo lekker voelt en wel gemotiveerd wordt te eten als er iets anders over heen zit. En doordat hij niet eet is zijn maag leeg en gaat hij gal overgeven. 

 

Heeft hij verder nog andere symptomen? Goede ontlasting? Mooi roos tandvlees? 

Misschien dat een bloedonderzoek wel aan te raden is. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zoals Loesje zegt.

Voor slapen gaan een hondenkoekje, of een beetje uit blik? Gaf mijn hond vroeger standaard bij naar bed gaan een beschuit, of soepstengel. was ze gek op en nooit meer spugen in de ochtend. Maar ja toen was men nog niet zo tegen gluten en granen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Je zou er standaard een lepel blikvoer doorheen kunnen mengen. Scheelt voor allebei een hoop frustratie denk ik. 

Of afwisselen, de ene keer een eitje, dan wat yoghurt, blikvoer, tonijn, zalmolie, etc. 

 

Je kan ook proberen of hij vers vlees wel lekker vind. 

honden page profiel DD

honden foto van D

Geen idee of wat jouw hond doet vergelijkbaar is met wat de mijne soms doet, maar dacht, zet wel even mijn ervaring neer, wie weet is het wel iets soortgelijks. 

 

Als ik mijn hond per ongeluk iets te lang te veel geef en haar speklaagje iets te dik wordt (op het randje richting overgewicht, maar alles behalve ‘bol’, gewoon een paar honderd gram extra gewicht), stopt zij ook plots met het eten van haar brokken, maar blijft ze wel lekkers eten en kan daar op aanvallen alsof ze uitgehongerd is. Ik laat haar dan maar een paar dagen, ik doe er niks lekkers doorheen, en dan spuugt ze maar een paar keer. Ze eet haar gewone brokken nog wel, maar erg minimaal. Binnen een dag of 3 heeft ze al het extra’s er weer ‘afgehongerd’ en eet ze weer normaal.

In het begin kwam het vaker voor, nu soms nog als de temperatuur bijv. stijgt en ik vergeet haar minder te voeren, of wanneer ik van smaak en merk verander en ze van het nieuwe voer blijkbaar minder nodig heeft. Ze houdt sowieso van afwisseling en kan soms best bietsen, maar het weigeren van haar eigen brokken doet ze dus zodra ze ook maar een paar honderd gram aankomt (ze is 6kg, dunbehaard en windhondachtige bouw).

Rare hond dus de mijne, geen idee of de jouwe iets soortgelijks heeft, maar het duurde even voordat ik er achter kwam dat het elke keer gebeurde zodra ze iets aankwam toen ik haar ietsje voller wilde zetten voor de winter. Zodra ik haar schraal liet, bleef ze haar brokken met smaak eten. Ik dacht dat alleen moddervette verwende honden zo kieskeurig durfde te zijn, maar blijkbaar kunnen ze ook al best vroeg voelen; “hé, ik heb wat extra’s op m’n botten, laat ik kijken of ik weg kan komen met alleen lekkers eten, ik kan nu lekker kieskeurig zijn” ofzo XD

 

Momenteel is ze ook weer in hongerstaking. We waren op visite bij iemand met katten en kinderen, en ze heeft eten van zowel de kinderen als de katten gevonden, als ook de kattenpoep buiten, en heeft haar buikje rond gegeten. Letterlijk. Dit was een ongelukkige samenloop van omstandigheden, helaas. Ze eet haar brokken wel, maar ik denk maar ongeveer de helft. Ik geef momenteel kleine beetjes verdeeld over de dag om spugen tegen te gaan. Soms laat ze van die beetjes wat liggen en eet dat een paar uur later op. Over een paar dagen eet ze dan weer normaal. 

honden page profiel DielemanDieleman

Verschillende soorten blikvoer geprobeerd. Deze hoeft ie ook niet. Een eitje of worstje gast er nog wel in, dus dat krijgt hij nou voor het slapen, om gal spugen tegen te gaan. 

Hij heeft wel een voorhuidontsteking, en sinds vorige week hebben we Prepusol  gehad van de Dierenarts. Zou hij hiervan mindere eetlust hebben? 

Van het weekend gaat hij naar mijn schoonvader. Kijken of hij daar wel wil eten. Anders maandag maar bezoekje Dierenarts.

honden page profiel DielemanDieleman

Nou bij mijn schoonouders in het weekend eet hij gewoon. Hebben dezelfde brokken. Doordeweeks bij ons dus niet. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Nou bij mijn schoonouders in het weekend eet hij gewoon. Hebben dezelfde brokken. Doordeweeks bij ons dus niet.  "

Eet hij dan uit een andere bak bij hen?

honden page profiel DielemanDieleman

" Eet hij dan uit een andere bak bij hen? "

Jaa, We hebben allebei eigen bak

Volgende forumvraag: In de avond anders
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^