Erfhonden - keuze ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Voor wie Engels kent, is dit een geweldige dogumentary met Brenda Negri over Lifestock Guardians, met daarin o.a. de Pyreneese Berghond, Spaanse/Leonese Mastin, en nog een aantal van dit soort rassen. Zij is ermee gaan werken en fokt ze om echt als kuddebewaker te gebruiken. Heel interessant om meer te begrijpen over de aard van dit soort honden. Dogumentary TV heeft meer van dit soort video's gemaakt, ook over de BeauceronLeonberger, Pyrenese berghond, Pyrenese Mastín, etc.

 

 

 

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Ik zal een newfoundlander aanraden 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Misschien is een Tibetaanse Mastiff ook nog een optie. Rustige waardige terrein bewakers. Een omheind stuk tuin hebben ze nodig. Zelfstandig. Berghonden die graag contact hebben met hun mensen zonder opdringerig te zijn en ook graag hun eigen gang gaan. Eigenzinnig hun eigen kop volgen. Zijn graag buiten en hebben de vacht maar 's avonds ook graag gezellig bij hun mensen bij de tv. Bewegingsbehoefte is gemiddeld. Ze zijn eerder wat lui daarin. Qua grootte zijn ze niet zo groot als de Mastiff of Masstin. In huis zijn ze rustig en liggen meestal in een hoekje rustig te snorren. Ze hebben alleen wel karakters. Niet voor iedereen en iedere beginner maar misschien toch een optie?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

mijn Tibetanen teefje. Schofthoogte van rond de 66 cm en 48 kilo:

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuwe huisgenoot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^