duitse pincher

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik heb wel mijn huiswerk gedaan maar als je daar staat en zo een pup hebt vast gehouden ben je verkocht  wat weet ik nu hoe een echte duitse pinscher pup er uit ziet "

Als jij goed je huiswerk had gedaan, dan had je geweten hoe een echte Duitse pincher eruit zag, wist je met wat voor fokkers je wel en niet in zee moest gaan. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ik heb wel mijn huiswerk gedaan maar als je daar staat en zo een pup hebt vast gehouden ben je verkocht  wat weet ik nu hoe een echte duitse pinscher pup er uit ziet "

 

Zo werkt de broodfok inderdaad helaas.

Gewoon onwetende  mensen of mensen die het niet echt interesseert die ze proberen puppies in de armen te drukken.

Veel van deze pups worden ook helemaal niet oud, sterven al jong, of ze krijgen later allerlei gebreken.

Soms heb je geluk en blijft je pup redelijk gezond, maar dan heb je ook nog kans op gedragsproblemen bij je hond door een verkeerde start in het leven.

Heb jij enig idee waar jouw pup vandaan komt, hoe er met zulke hondjes gefokt wordt, hoe de moederhonden eruit zien?

Hoeveel leed erachter zit?

Denk maar niet dat het iets zeldzaams is of iets wat in verre lande gebeurt of zo.

Niet dus!

Vorige week zijn er in Deventer nog honden gered, die zagen er ongeveer zo uit als de honden op deze foto.

Deze foto is nog zacht,  er zijn ook foto's met honden met zweren, open wonden , door gefokte honden met rare verhoudingen etc

 

521976.jpg

 

 

 

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Neem een verzekering, hondjes uit slechte fok zijn vaak niet gezond.

En voor de toekomst, hopelijk weet je dan beter hoe en waar je moet zijn voor een goed gefokte pup uit een gezonde moeder (die zelf ook een goed leven heeft)

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag Yannick. Gefeliciteerd ,met je pup. Ik heb het topic gelezen en begerijp dat het kopen vd pup  niet op een goede manier is gedaan. Dat is jammer maar niet meer terug te draaien..  Nu heb je vragen en dan ben je hier aan het goede adres. 

 

Het is wel belangeijk dat je na de aanschaf van welke hond dan ook, binnen een a twee dagen naar de dierenarts gaat zodat deze kan constateren of de hond gezond is. Zeker moet je dit doen als je je hondje wilt laten verzekeren!  Ook voor jezelf is het belangrijk dit te weten!

 

Iedere pup, hoe klein ook, moet naar  buiten, desnoods met jasje aan! dit is voor de socialisering belangrijk. Een pup moet in de eerste weken, vanaf geboorte en zeker vanaf dat  zodra de oogjes open gaan tot 16 weken heeel veeel dagelijkse dingen meemaken, anders krijg je een volledig gestoorde bange pup .

Dus hup naar buiten, houd hem op je arm als je de straat te koud vindt, mAar geef je hondje de gelegenheid om de grote wereld te verkennen. Je kan dan in huis gaan leren lopen aan de riem ed.. heb je een tuin of balkon, dan dat gebruiken voor de zindelijkheids training. Iedere keer als je hondje geslapen, gegeten, gedronken en gespeeld heeft buiten zetten, rustig bij hem blijven staan (hang je jas van jezelf en de hondenjas klaar) tot hij zijn behoefte heeft gedaan. Zeg dan braaaaf plasje of braaaaf poepje, daarmee leert je hond wat hij doet en doet hij dit later als jij het zegt.

Als je naar de dierenarts gaat zal hij ook naar buiten moeten. Meenemen in de auto, openbaar vervoer , winkels, naar schoolplein, alles is belangrijk voor je pup om nu te leren.

OF......is je hondje ziek, dan is het natuurlijk wat anders. Dan doen wat de dierenarts zegt, uiteraard! Maar je zegt dat je daar nog niet geweest bent dus weet je ook niet of je hondje ziek is, zijn we weer terug bij mijn begin, naar de dierenarts! 

 

Voor wat betreft de bench, het is geen verplicht artikel voor bij een hond, maar kan handig zijn. Wel op de goede manier aanleren. Geef je hond om hem te wennen eten in de bench,deurtje open laten staan. Pas als hij zelf de bench in gaat of de ruimere ren, dan pas is het zijn eigen veilige plekje en kan je gaan wennen met even deurtje dicht en weer open enzv.

Lees je in hoe dit in zijn werk gaat.

 

Enne, wat heel fijn is, koop een goed boek over puppie opvoeding, gedrag vd hond, en het leven van een hond. Heerlijk om te lezen en dingen op te zoeken en  og eens te lezen en noem maar op. Kijk op internet op mediaboekservice, daar is heel veel te vinden, en als je vraagt wat je zoekt, dan krijg je goed advies.

Heel veel succes.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Ik heb wel mijn huiswerk gedaan maar als je daar staat en zo een pup hebt vast gehouden ben je verkocht  wat weet ik nu hoe een echte duitse pinscher pup er uit ziet "

Nee, dat heb je niet. Dan stond je niet bij een broodfokker en wist je hoe het ras, dat je voor ogen had, eruit ziet. 

 

Hoe kan je nou een keuze maken voor een ras als je het niet eens kan herkennen?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond en werk combineren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^