HP doggydate! 7 april Soest (nabij Utrecht)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

" Blijft het nu op half 4 staan of weer naar 3 uur ? 
 
  "

Angelique kan niet meer mee dus in principe kan het terug naar 3 uur.

Maar zelf heb ik er altijd een hekel aan als andere mensen zo'n tijd iedere keer veranderen. Vandaar dat ik had gezegd het blijft zo staan.

 

Als een groot deel van de ingeschreven mensen nu aan geeft dat ze 3 uur fijner vinden, kan ik het wel weer terug zetten. Maar als iemand liever half 4 heeft laat ik het staan.

Mij maakt het verder niet uit.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

" volgens mij half 4 toch?als t goed is stond in een eerdere post van ts dat ze het op half 4 laat.er is een kansje dat ik meega. maar dan samen met mn moeder want alleen vind ze niet goed.( weet niet meer of ik dit al eerder had gezegd... kan t anders niet vinden. )  "

Dat had je al gezegd ja, ik snap het prima van je moeder. Er is toch altijd een risico als je mensen gaat ontmoeten die je alleen via internet kent.

Ik heb ooit een meeting gehad met mensen van een ander forum, ik was daar mod en alle andere mensen ook. Weet me nog goed de schrikogen van mijn moeder te herinneren toen ik dat zei. Maar ik zat al op kamers en we gingen elkaar op Utrecht centraal ontmoeten, dat was toch even iets anders dan in een bos gaan wandelen hp-wink

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Yes! Geregeld, ik krijg Aedon dat weekend (het hele weekendsurprisedcool), dus bij deze meld ik me officieel aanhp-shiny

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

" Angelique kan niet meer mee dus in principe kan het terug naar 3 uur.
Maar zelf heb ik er altijd een hekel aan als andere mensen zo'n tijd iedere keer veranderen. Vandaar dat ik had gezegd het blijft zo staan.
 
Als een groot deel van de ingeschreven mensen nu aan geeft dat ze 3 uur fijner vinden, kan ik het wel weer terug zetten. Maar als iemand liever half 4 heeft laat ik het staan.
Mij maakt het verder niet uit. "

Ok half 4 is wel goed dan! 

 

Ja vond al verwarrend dat het zo snel van 3 naar half 4 ging. Hou ook niet van geswitch. Beetje aparte tijd zo laat op de dag tongue-out

 

Maar laten we half 4 maar staan dan. Kan toch nog geen uitsluitsel geven of ik kom hp-angel

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

" Ok half 4 is wel goed dan! 
 
Ja vond al verwarrend dat het zo snel van 3 naar half 4 ging. Hou ook niet van geswitch. Beetje aparte tijd zo laat op de dag 
 
Maar laten we half 4 maar staan dan. Kan toch nog geen uitsluitsel geven of ik kom  "

Ik wil zelf weer niet te vroeg op de zondag omdat ik dan 's ochtends behendigheid heb en ik vind dat Ziva daar echt wel een paar uur van uit moet kunnen rusten. Vandaar dat ik zei 3 uur. Nu dus een half uurtje later, inderdaad een beetje een vreemde tijd. Maar dan heb je wel een lekker rustige avond hp-shiny

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

" Yes! Geregeld, ik krijg Aedon dat weekend (het hele weekend), dus bij deze meld ik me officieel aan "

Staat genoteerd, leuk dat je het geregeld kon krijgen! En wat lekker een heel weekend met hem.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Yes! Geregeld, ik krijg Aedon dat weekend (het hele weekend), dus bij deze meld ik me officieel aan "

Leuk! Ik ben heel benieuwd naar Aedon laughing Korthaar collies hebben mij altijd al aangesproken!

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" Leuk! Ik ben heel benieuwd naar Aedon  Korthaar collies hebben mij altijd al aangesproken! "

hp-hearthp-shiny

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

" Ze komt soms nog wel even kijken maar zal vooral met de andere honden bezig zijn. Ze valt wel erg op qua bouw, vacht en kleur dus niet te missen welke Elsa is.
 
Pas nog gehoord van iemand die haar hond heeft weg moeten doen omdat zij het er niet uitkreeg met alle aaiende handen en lokkende geluidjes. Met die hond kon niet meer gewerkt worden. Geadopteerd maar toch in het asiel belandt want ongeschikt als gewone huishond. "

Hier haak ik even op in, dat lig i.m.o. eerder aan het karakter en werkvermogen van je hond, dan aan het aanhalen van een werkhond.

Ik werk zelf parttime als schaapsherder op een groot openlucht museum waar veel bezoekers komen, we geven daar demo's en verplaatsen heel de dag de kudde schapen op een terrein van 95 hectare door het museum, soms is dat zwaar vanwege alle mensen die al eens een keer als "obstakel" in de weg staan, en waar de schapen niet altijd gemakkelijk langs willen (zeker als er bezoekershonden bij zijn),  al mijn honden die daar mee gaan werken worden regelmatig aangehaald door grote en kleine mensen, als die echt aan het werk zijn blijven die echter onverstoorbaar doorwerken.

Dan kun je letterlijk op je kop gaan staan, maar dan zien die toch echt alleen schaap hp-shiny

Tuurlijk is het wel eens irritant dat soms iemand maar meent je hond te moeten roepen en aanhalen, je hebt ook van die grapjassen die proberen je commando's of fluiten na te doen, om zo je hond in zijn werk te "storen" ...vinden ze blijkbaar leuk tongue-out  Maar de meeste van mijn honden luisteren toch echt alleen naar mij, een werkt zelfs niet voor mijn man.

Meestal heb ik meer als een hond mee, een aan het werk aan de kudde, en de andere dan aangelijnd om even rust te pakken, als mensen netjes vragen dan mogen ze van mij altijd de hond die aan het "uitrusten" is even aanhalen.

Vinden de honden leuk, en de kinderen al helemaal hp-wink

Merk ik nu dat mensen heel hardnekkig zijn in het proberen af te leiden van mijn hond (die meestal een heel eind van me af aan de andere kant van de kudde zit/ligt/werkt), dan stuur ik die gewoon op een flank of roep die bij me, werkt prima.

Dat doe ik nu het 5e jaar achtereen, met 4 verschillende honden, maar ik heb het echt nog niet meegemaakt dat daardoor een hond onbruikbaar wordt voor het schapenwerk.

Integendeel, mijn hondjes genieten van alle aandacht, en werken evengoed heel fanatiek.

 

Sorry voor het O.T. iedereen veel plezier bij de wandeling, voor ons helaas te ver uit de buurt hp-thumbsup

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Animal Event 2019!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^