Iets afvallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Goede morgen, spikey was altijd rond de 6.9 a 7. 2 kg nu is hij al 7.9 .

Dierenarts zei dat hij op randje zit nu. We lopen veel en hij eet kvv krijgt100 gr per dag. Tussen door krijgt hijeen gedroogde beloning 2 x klein en eind van de avond een Pagani. Nu wil ik hem 40 gr kvv gaan geven overdag. Want om de 3 x kleine snack er af te halen is ook zo wat. Hebben jullie andere tips evt. Dank is groot

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat is een Pagani? Ik kom enkel op een automerk uit...

Wat is veel lopen? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Je wilt zijn kvv met 60% verminderen?

Nee, dat lijkt me niet zo'n goed idee.

Waarom niet 85 of 90 gram kvv geven en één van de snacks weghalen? Of misschien halveren.

 

En zoals Ruby zegt, wat is pagani en wat is veel lopen?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat ik deed, 1ste week, 7 dagen a   10 gram  per dag minderen met brokjes, dus dat kan dan ook met kvv. De week er op weer 10 gram minder per dag. Dit heeft de hond niet in de gaten, zijn maag went langzaam aan de nieuwe hoeveelheid. hij heeft geen honger. Als je ziet dat hij gaat afvallen, weegschaal, dan houd je hem op die hoeveelheid tot gewenste gewicht is bereikt. Dan weer 10 gram per dag meer om hem op gewenste gewicht te houden. Geleidelijk afvallen is beter dan een schok dieet, geldt voor ons, ook voor de hond.

Heel vroeger zette ik de hond dan op ce helft vd voeding, ,maar dan heb je de hele dag een hongerige hond om je heen, zo sneu. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik zou niet gaan van 100 gr naar maar 40 gr per dag. Hij moet daar voornamelijk zijn voedingsstoffen uit halen. Waarom ga je niet anders voeren? Een kvv met een lager vetpercentage? Geen idee wat een pagani is maar kijk ook even kritisch naar de snacks die je geeft. Gedroogde konijnenoren en runderlong/lamslong is ook lager in vet. Zo nu en dan een pensstaafje. Maar ook een stukje komkommer, worteltje etc. kunnen opties zijn. Soopapets heeft ook een vrij breed assortiment aan Vega snacks die geschikt zijn voor hondjes die moeten afvallen. Beloon je ook veel tussendoor? Op de wandeling bijvoorbeeld?

 

Mijn honden krijgen standaard 1 kauwsnack op een dag, soms twee. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Schattig hondje succes ermee is een shih tzu Maltezer  mijn eerdere hondje ook shih tzu Maltezer woog toch rond 8 kilo tegen ze 12jaar was maar jammer ingeslapen aan hartfalen dan  veel succes gewens ze  beweerde ook veel denk het misschien in kleine porties geven niet in 1 keer  het eten  

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Is 100 gram niet veel voor een kleine hond mijn hond middel groot krijgt 150 gram per dag en dan wandelen we en spelen we ook veel naast het schapendrijven.

 

Pagani is iets van varken soort van spagetthi achtige slierten (:

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Is 100 gram niet veel voor een kleine hond mijn hond middel groot krijgt 150 gram per dag en dan wandelen we en spelen we ook veel naast het schapendrijven.
 
Pagani is iets van varken soort van spagetthi achtige slierten (: "

Wat is veel, als ik Puck volgens de maatstaven eten ga geven wordt ze graatmager. Puck weegt 3,5 kg en krijgt tussen de 70 en 100 gram kvv per dag. Daarnaast krijgt ze nog de nodige tussendoortjes en spul om te kauwen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geef wat pompoen bij het eten, geeft een verzadigd gevoel en is geen dikmaker, ...supermarkten hebben het kant en klaar, even een tien minuutjes koken en bij het eten geven, iets minderen met de hoeveelheid eten...en daar bij de pompoen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

 Wat te doen met de pompoen? Gooi het vruchtvlees vooral niet weg maar meng dit lekker door het voer van je hond. Pompoen is namelijk rijk aan vezels en bevat bèta caroteen, magnesium, kalium, ijzer, zink, vitamine A en vitamine C. Eén en al superfood voor jou en voor je hond!

Door de aanwezigheid van grote hoeveelheden vezels en nuttige mineralen kan pompoen helpen bij diarree, constipatie of een maag die van streek is. Mogelijk heeft dit niet alleen te maken met de aanwezige vezels, maar ook met de aansterkende mineralen en antioxidanten zoals bèta caroteen en vitamine C.

Snijd het vruchtvlees in blokjes en breng aan de kook. Daarna even pureren met een staafmixer en klaar is kees. 1 of 2 eetlepels per maaltijd is al voldoende.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou de kvv naar 90 gr per dag doen 

Dat lijkt weinig verschil, maar voor een klein hondje kan het wel uitmaken 

Of kijken naar een ander merk/samenstelling 

 

Is je hondje toevallig gecastreerd? 

Hier merkten we pas na een half jaar/jaar na de castratie dat we minder moesten voeren 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou gewoon een klein beetje minderen, niet teveel. Zoals Stabij Gijs hierboven ook aangeeft. Dan valt de hond minder snel af maar als het wat geleidelijker gaat is dat ook beter. Zelfs op het zicht moet dit wel lukken lijkt me.

 

Honden laten afvallen is zo simpel; gewoon minder in de voerbak tot het gewenste resultaat bereikt is. En die hoeveelheid dan vasthouden. 

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

Ik zou echt niet van 100 gram naar 40 gram per dag gaan, zoiets kun je beter geleidelijk doen. Ga bijv eerst een week 90 gram geven en vervolgens naar 80 gram. Evt kun je wat groente bijgeven voor wat maagvulling.  

Je kunt ook kijken naar magere kvv

Kwa tussendoortjes gewoon niks geven en als je perse iets wilt geven geef dan gewoon een heel klein stukje. Ook hierbij kun je weer opletten wat je kiest. 

En hoeveel beweging krijgt je hond? Een half uurtje extra wandelen per dag kan ook verschil maken

 

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Dank jullie voor de reacties nu. Ik denk dat ik met mijn idee 40 gr verkeerd heb geformuleerd ik bedoelde dan per voeding 40 gr ipv 50 dus dan 80 gr per dag ipv 100. Zou hem nooit zoveel afnemen. Tussendoor met wandelen krijgt hij weinig of een gedroogd rund vierkantje die ik zelf droog erg klein. 

Hij krijgt hier alrijd rund compleet omdat hij niet overal tegen kan. Misschien dat ik dan toch eens moet kijken wat een magere optie is. 

En idd de pagini zijn lange gedroogde sliert :) 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

" Dank jullie voor de reacties nu. Ik denk dat ik met mijn idee 40 gr verkeerd heb geformuleerd ik bedoelde dan per voeding 40 gr ipv 50 dus dan 80 gr per dag ipv 100. Zou hem nooit zoveel afnemen. Tussendoor met wandelen krijgt hij weinig of een gedroogd rund vierkantje die ik zelf droog erg klein. 
Hij krijgt hier alrijd rund compleet omdat hij niet overal tegen kan. Misschien dat ik dan toch eens moet kijken wat een magere optie is. 
En idd de pagini zijn lange gedroogde sliert :-)  "

Dat dacht ik ook al inderdaad. Dat het per maaltijd is. Maar zou het dan wel afbouwen. Dus bijvoorbeeld eerst bij  één maaltijd 10 gram er af en dan de volgende week pas bij de tweede maaltijd.

Volgende forumvraag: Welke voeding vr puppy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^